תיאום מס ישראל - ארה״ב

metm98

New member
נצל"ש

מה דין רווח הון על מניות של חברה ישראלית שנקנו (מחוץ לבורסה) ע"י תושב ארה"ב?
האם חייב מס בישראל או בארה"ב?

Boston Guy

New member
לרשויות המס של ארה"ב - בוודאי. לגבי ישראל - לא יודע

כנישום אמריקאי אתה מחוייב לדווח לשלטונות המס של ארה"ב (פדראלי ו STATE אם יש כזה אצלך) על רווח שלך או הכנסה שלך בלי קשר להיכן היא הופקה. ובהתאם למהות ההכנסה (האם המניות האלו נרכשו על ידך או הוענקו לך ללא תשלום, כמה זמן החזקת אותן, מתי מימשת אותן וכיוצ"ב) - יש לזה משמעויות מס.

metm98

New member
תשובות

המניות נרכשו (אך לא היו זמינות לציבור, למיטב ידיעתי). החזקתי אותן למעלה משלוש שנים ומרכז חיי היה בארה"ב בכל הזמן הזה.

הבעיה היא שהנאמן שהחזיק עבורי את המניות קיזז כבר את ליטרת הבשר ואם לא אמציא לו פטור ממס תוך חדשיים הוא יעביר את הליטרא לרשויות וישאיר לי את כאב הראש הכרוך בלהסתדר עם פקידים ש... -- אספר רק שבפעם האחרונה שמס הכנסה היה חייב לי כסף נדרשו לי ארבע שנות טרטורים ופניה למבקר המדינה כדי לקבלו לחשבון בנק ישראלי עתיר עמלות שהייתי חייב לפתוח למטרה זאת בלבד ... -- אז אני מניח שהשאלה הבאה שלי תהיה האם יש לי סיכוי להנפיק פטור שכזה בביקור הבא בישראל ולחסוך לעצמי הרבה כאב ראש.

metm98

New member
אני צריך לבדוק את תאריכי המסמכים

זה נפל בדיוק על התפר..

Boston Guy

New member
אם שילמת מס לארה"ב אפילו שבוע אחד באותה שנה קלנדרית - זה טוב

Boston Guy

New member
אז אם החזקת 3 שנים - זה LONG TERM GAIN

אך ורק על הרווח שעשית, ולא תצטרך לשלם מס על סכום ההשקעה המקורי.
בהנחה שמדובר ביותר מעשרות אלפי דולרים בודדים - זה יהיה בין 15% ל 20% (תלוי בסכום ובסטטוס הגשת המס שלך - יחיד, נשוי עם דו"ח משותף, נשוי עם דו"חות נפרדעם, ראש משפחה).

דיסקליימר: כמובן שרצוי יעוץ מקצועי כדי לוודא שמה שאני חושב אכן נכון לגביך.

metm98

New member
כל זה סבבה, אבל

האם יש לי קייס לא לשלם את המס בישראל?

Midriff

New member
לא בדיוק תשובה

לא יכולה לענות על ויכוחים עם מס הכנסה, אבל יכולה להגיד שבכל מיני רגעים שהם לקחו לנו כספים, דיווחנו על הכספים האלה בדוחות האמריקאים וזה קוזז עם המיסים המקומיים.

metm98

New member
הבעיה היא שבישראל לוקחים הרבה יותר ...

במקרה שלי - עשרים ושמונה אחוז לעומת חמש עשרה.
ואחת הבעיות הגדולות שיש לי עם אמנת כפל המס הוא שהרשויות מקזזות מס לכל סעיף לחוד - כך שבתשלום מס לשתי מדינות הנישום משלם את הגבוה בין השניים לכל תת סעיף - וזה יוצא הרבה יותר מתשלום למדינה אחת בלבד.

מכיוון שמיום קניית המניות מרכז חיי היה בארה"ב קיוויתי שאוכל לטעון שאין למס הכנסה הישראלי שום קשר לרווח הזה.

Boston Guy

New member
אני לא בטוח בתשובה - ולכן לא רוצה לבלבל אותך עם השערות

אתה זקוק לייעוץ וליווי של בעלי מקצוע - ולא סתם בעלי מקצוע אלא בעלי מקצוע טובים.
לא יודע על אילו סכומים מדובר - אבל ברור שככל שמדובר ברווח גדול יותר, כך הסיכוי עולה שמדינת ישראל תדרוש שתשלם על זה מס.

למעלה