תיאוריה

תיאוריה

בואו לא נצחק ונהייה מציאותיים, נחשוב עם השכל ולא עם המכנסיים חשבתם פעם, למה אלוהים ברא את הדם עם האיבר המין הנתון, ואת הנקבה עם שלה? ובכן, התיאוריה שלי היא: נדבר עם האדם והאישה היא הפוכו אדם- 1) כיוון שהאדם לרוב יותר חסון מהאישה אז אלוהים בחר שתפקידו יהיה ה"דחיפה", ולא זה שהאיבר נכנס אליו. 2) כשהאדם יוצא לצוד הוא צריך לעשות את צרכיו (בגליות, להשתין) באופן מהיר, זריז, ופרקטי- להלן איבר מנו. (הוא אינו צריך להתישב ולעשות תהליך ארוך שיגרום לו לצאת מכוננות) נשמע טפשי? אולי, אבל תחשבו על זה.

conatus

New member
היי חציל !

אני לא נכנס לראשו של אלוהים אני חושב שזה גדול עליי... במה שנוגע לניסיון בתחום יחסי מין אני יכול לספר לך שישנן נשים אקטיביות ביותר... במה שנוגע ליציאה מריכוז בשעת הצייד הרי שלאישה יש יתרון היא לא צריכה לאחוז את איבר מינה ולהניח בצד את כלי הנשק שאיתו יצאה לצייד... לכל דעה או ראייה או הסתכלות ישנן הדעות הנוגדות והסותרות והכל בעיניי המתבונן אבל אל תסיק מזה שלא כדאי להסיק תסיק מזה שכדאי להסיק את המסקנות הנכונות ואת זה אפשר להשיג אם מניחים את ההנחות הנכונות... nice tallking to u

erezsh

New member
הציוויליזציה בילבלה אותך -

אתה לא חייב להחזיק כלום. בקשר לכחו של נשים/גברים - מבחינה סטטיסטית גברים יותר אגרסביים/פעילים/וכו', ובלי קשר לאופי כרגע, לגברים יש מבנה עצמות (וגם שרירים, אבל אני לא יודע אם זה מוכח) חזק הרבה יותר.

conatus

New member
דינאמיות וכלי צייד

למיטב ידיעתי צייד נעשה בעזרת כלי צייד באשר לנקודה השנייה - חשוב על כך שהעולם דינאמי ומשתנה כל העת...

dig9

New member
לא יודעת אם זה קשור לסטטיסטיקה אבל

מכל בחינה שתסתכל על זה, יש חלוקה ואבחנה עקבית בין גברים לנשים. אפילו כשמדברים על היין ויאנג למשל, מדובר בשני סוגים של אנרגיות מנוגדות שמשלימות אחת את השניה, הגברי והנשי, הקר והחם, האקטיבי והפסיבי. אני תמיד מסתכלת על זה קודם כל מהגוף, ובאמת גברים בנויים ''לתקוף'' ונשים בנויות ''להכיל''. וגם הכישורים והתפיסה של גברים הם יותר שטחיים וכלליים (לשים לב לסכנות בשטח, לפעול במרחב) ושל האישה הם יותר לפרטים, ובסביבה המיידית יותר (הכנת תרופות, אוכל, בגדים וכ')

dig9

New member
ונזכרתי בעוד משהו..

שגם היום נגיד אם מסתכלים על ''איך גברים'' ו''איך נשים'', אז גברים עסוקים באסטרטגיות (שזה החוצה), ונשים ברגשות (שזה פנימה). בכלליות ככה.

shabaz

New member
כן..אבל למרות שהנשים באופן

אינסטנקטיבי נשים עסוקות ברגשות, הם לרוב טיפשות מדי כדי להבין מה הן עושות, אז זה לא מועיל. והבנים חכמים <<לרוב כמובן>> אך הם לא רגשיים <<לרוב>>

Lu Tze

New member
ומסיבה זו

ביהדות נשים פסולות לעדות ובכלל זה לא משנה כי אסור לתת להן לצאת מהבית.

conatus

New member
נשים גברים ואבולוציה...

מכול בחינה שלא תסתכלי על עולמנו הוא הולך ומשתנה ומאותן התקופות שבהן הייתה האישה חוסה בצל המערה ועסוקה בליקוט מזון ובהנקת הצאצאים בעודה ממתינה לגברים אשר יצאו לצוד הגענו לתקופה שבה כולם עושים הכול. נכון שההבדלים בין המינים מוסיפים להתקיים אך בשל העובדה שבימינו גם גברים וגם נשים חיים באותה סביבה הרי שהאבולוציה תמשיך לפעול על שניהם בהתאמה למצב חדש זה וההתאמה בעיניי היא טישטוש ההבדלים המהותיים שהיו מאז ומתמיד ( כמו מבנה גוף וכדומה )... אם בעבר שריריו של הגבר היו נכסיו העיקריים שבעזרתם היה מיטיב לצוד על מנת להביא מזון לצורך הישרדות הרי שבימינו רק בתחרויות של מר עולם לשרירים יש משמעות כלשהי. ההשכלה ויכולת החשיבה תפסו את מקום השרירים. וכאן המקום להזכיר שבעזרת ההשכלה התפתחה הטכנולוגיה ובעזרת התפתחות הטכנולוגיה נוצרו הזדמנויות לנשים לקדם את עצמן ללא קשר ליכולתן הגופנית אלא עם קשר ליכולתן המנטאלית...

Lu Tze

New member
שמע משהו עצוב:

כיום כמעט אף אחד לא מת מטיפשות לכן אין העדפה לחוכמה כתכונה שעוזרת להישרדות. יותר מזה, בני אדם טיפשים מתרבים יותר מבני אדם חכמים (בין השאר בגלל העובדה שאנשים עם אינטלגנציה גבוהה הולכים לאוניברסיטה ומקימים משפחה בגיל יותר מאוחר) לכן: יהיו יותר ויותר בני אדם טיפשים בעולם. (זה כמובן בהנחה שאינטלגנציה היא תכונה מורשת) בנוגע להבדלים בין נשים לגברים: לדעתי רוב ההבדלים (הלא פיזיקליים) הם תלויי חברה והחלקים המורשים הם בגדר "המלצות" בלבד, לכן כשהחברה תשתנה כך גם התפקידים של הנשים והגברים בה.

shabaz

New member
דווקא אנשים כן מחשיבים חוכמה

כתכונה שעוזרת להשרדות. הרי אנשים תופסים חוכמה ככלי עזר לפיתוח תרופות <<למשל>> וזה נותן להם השרדות יותר ארוכה... <<תוחלת חיים שנוצרה מהטכנולוגיה שנוצרה מהחוכמה>> תלויי החברה הללו נוצרו מתוך הרגל שנוצר בימים עברו כבר. אני בספק אם זה ישתנה במידה ניכרת עד כדי שהבנות יהיו שוות ערך לבנים...

Lu Tze

New member
ברירה טבעית פועלת כך:

מי ששורד ומעמיד צאצאים, הגנים שלו שורדים. מכיוון שגם בני אדם חכמים וגם בני אדם טיפשים שורדים ומכיוון שבני אדם טיפשים מולידים יותר ילדים הגנים שאחראים על טיפשות מתרבים יותר ולכן נהיים יותר נפוצים בחברה. הדגש הוא לא על מי מצליח יותר (מבחינת כסף, מצב חברתי וכו') אלא על מי מעמיד צאצאים. כמובן שזו דרך מאוד מופשטת להסתכל על העניין אבל זה בעיקרון נכון.

shabaz

New member
אבל...

החברה התפתחה אינטלקטואלית מהעבר <<בוא נגדיר את זה כך-היא פחות טיפשה מבעבר..>> זה אכן התפתחות אבולוציונית כתוצאה מזה שהם מחשיבים אינטיליגנציה להשרדות. אבל מה, אפילו אם לא. בחברה של ימינו אין להם טעם להתפתח כי יש אחרים שעושים את זה בשבילם... יכול להיות שחלק חושבים כך...אז הם פשוט לא מנסים...

Lu Tze

New member
החברה בהחלט לא פחות טיפשה מבעבר

זה שלפני אלפיים שנה לא היה טוסטרים לא אומר כלום. בעבר היו פחות אנשים וכן גם היו פחות אנשים חכמים. זה שהיום יש אנשים חכמים לא מצביע על כלל האוכלוסיה. ואני חוזר שוב, זה לא משנה אם חוכמה נחשבת לתכונה טובה, מה שחשוב זה מי מעמיד יותר צאצאים.

shabaz

New member
אולי, אך בימינו

יש חינוך סדיר, ואכן יש התפתחות אבולוציונית באינטיליגנציה. אומנם לא היו טוסטרים, אבל אז מה? אתה ראית בעבר כל כך הרבה אנשים שעבדו בהיי-טק? שעבדו בתור חוקרים? יש מלא, גם החינוך שמלמד אותם מתמטיקה, גם מפתח אותם קצת. גם הסיפורת המפותחת בימינו מפתחת אותם. כל כך הרבה דברים. אכן יש אנשים יותר חכמים מבעבר <<עדיין טיפשים אבל לא נורא>> אני לא חושב שזה מה שקובע. אומנם יש את האנשים הטיפשים שמולידים ילדים אך בקושי מצליחים לפרנס אותם. זה לא נתון להצלחה, והשרדות גם בקושי. חוכמה עדיין נתפסת כדבר שיכול להביא להצלחה משמע שיש סיכויי השרדות הרבה יותר גבוהים.

Lu Tze

New member
לא נראה לי שאתה מבין את עקרונות

האבולוציה. כמו שאמרתי, אני יוצא מנדות הנחה שאינטלגנציה זה דבר שחקוק בגנים ולא תכונה נרכשת לכן חינוך לא יעזור.

shabaz

New member
המממ...

יש חוכמה ויש אינטילינציה. למה מהם אתה מתכוון? כל אדם, עם קצת רצון וחרשנות יכול להיות אינטיליגנטי. בעיה לשנן משוואות אלגברה? חוכמה זה דבר שונה...

Alcharzor

New member
ידע של אוסף של עובדות לא עושה את

הבן אדם חכם. לא צריך להיות חכם כדי לעבוד בהי-טק

dig9

New member
גם אז הם חיו באותה סביבה

אבל חילקו את התפקידים בהתאמה להבדלים ביניהם. אני חושבת שההבדלים ממשיכים להתקיים מאחר והם מושרשים מאוד עמוק, אם לא מהות החלוקה עצמה. אם טכנולוגיה היתה משפיעה על האבולוציה עד כדי טשטוש ההבדלים בין גברים לנשים, אז תוך כמה שנים (זרוק מספר) האנושות כולה תהיה יוניסקס אחד גדול. (המממ אולי יש בזה משהו. לאט לאט נחזור להיות חד תאים ואז יתפתח מאיתנו האדם החושב.) נכון שאפשר שכולם יעשו הכול (בנים עושים כביסה, בנות נהגות אוטובוסים), אבל, וזה רק מחשבה, אולי אם היינו יותר נאמנים לשינויים ביננו, היינו יותר יעילים בתור חברה.

למעלה