תיאוריית ה"אין כלום"

עידוdimond

New member
תיאוריית ה"אין כלום"

אתם אומרים שאין באמת אלוהים? שהאדם (שנותר לאחר בניית התאוריה שלכם הייצור הנשגב ביותר ) המציא אותו כדי להפיג את שעמומו ? בשביל דמות אב שחסרה לו ? כדי שיוכל להאחז במשהו בעת משבר? ומה אם אין אדם , וגם אין צומח ואין דומם ואין בכלל. שום כלום , הכל אשלייה , פחות מאשלייה שהרי האשלייה עצמה היא רעיון והרעיונות לא קיימים. "אני חושב משמע אני קיים"? ומי אמר שאתה חושב? ואולי אנחנו בכלל חלק ממשחק מחשב של מישהו שעומד בזה הרגע לכבות אותו ואנחנו מאמינים שיש לנו היסטוריה ואנחנו מנסים לתכנן את העתיד ואנחנו מסתכלים על מעשי הזולת , אבל כל זה הוא רק הצטברות של נתונים מהמחשב שאף פעם לא התרחשו ולא יתרחשו באמת ואפילו האמונות שלנו הם לא אמיתיות ? מה דעתכם?

עידוdimond

New member
נגיע ל3 אלטרנטיבות

1)אין אלוהים - האדם המציא את אלוהים 2)אין אדם - הוא נשלט לחלוטין ביד גורם חיצוני (כמו תוכנת המחשב האמורה) אם נרצה נקרא לו אלוהים. 3)אין כלום. הנק´ היא שמידת ה"אמת" בשלושת ההשקפות האלה מוטלת בספק. האתאיזם הוא אמונה בדיוק כמו המונותאיזם והאמונה בכלום.

עידוdimond

New member
אם אתה אתאיסט...

להפסיק להתנשא על מונותאיסטים ולטעון שאמונתם חסרת ערך מכיוון שהם המציאו אותה . גם האתאיסטים המציאו אמונה.

???

1. למה אתה חושב שכל אמונה שווה בערכה לגבי אנשים שונים? 2. ולמה אתה חושב שכל האתאיטים מתנשאים מעל המונתאיסטים?

עידוdimond

New member
ת´

1.אני חושב שאובייקטיבית כל 3 האמונות שהזכרתי שוות בערכן או לא שוות כלום. 2.מעולם לא השתמשתי במילה כל , פשוט ראיתי סטיקר אתאיסטי לעגני , "בראשית ברא האדם את אלוקים"

.....

1. אתה צודק, אבל לרוב בני האדם העובדה שאוביקטיבית 3 האמונות נכונות באותה מידה איננה משנה הרבה, אלא מה שחשוב הוא הנימוקים הסוביקטיביים שהם נותנים לאמונה שהם בחרו. הם חושבים שהנימוקים הסוביקטיביים הם אקסיומות שאמורות להתקבל ע"י כולם ומתנשאים על שאר האמונות שכן שאר האמונות סותרות את האקסיומות הנ"ל. 2. לי הוא לא נראה לעגני.

Gunz N Mozes

New member
האתאיסט מאמין שלא קיים אל?

לפי הדבר העלוב הזה שאמרת נראה לי שאתה לא מכיר אף אתאיסט. אתאיסט לא שם -ין על אמונה בכל דת שהיא. איזה הוכחות יש לו זה כבר לא משנה כי הראיתי לך את הטעות שלך, אבל אם כבר, אז אולי בגלל שלמאמינים אין הוכחות יש אתאיסטים??

.........

לפי מה שאמרת נובע שאתאיסט חי כאשר הוא לא מקיים אף מצווה של אף דת, ולכן הוא חי מאמונה שהישויות השונות שבדתות השונות לא קיימות [או שהוא מתנהג בחוסר הגיון מוחלט]. במקרה זה יש רק 2 אפשרויות להאמין או לא. לא ניתן להגיד משהו אחר שכן זה הכרחי לדרך שבה תחייה.

Gunz N Mozes

New member
תגיד לי אתה צוחק עלי??

אתאיסט חי באמונה??? אם אתה לא מכיר אתאיסטים אל תדבר עליהם. אתיאסט לא חי באמונה, אתאיסט חי בלי (!!!) אמונה!!!

אתה פשוט לא מבין

אנסה פעם נוספת: כשאתה אומר חי בלי אמונה ב-x: זה אומר אחת ורק אחת משני הדברים הבאים: 1. מאמין ש-x שקרי. 2. לא מאמין שכן אבל לא מאמין שלא. אני אנסה להראות לך ש-2 בלתי אפשרי כאשר מדובר באלוהים. כל אתאיסט חי את חייו בצורה מסוימת ומבין את היקום בצורה מסוימת, אבל אלוהים לא נמצא בתאוריות שלו על היקום [שם לב שאני מניח שיש לו תמונת עולם כולשהיא שכן נראה לי שהאתאיסט חייב לעצמו הסבר כולשהו]. ולכן בהכרח הוא שולל כל תאוריה דתית על העולם [שכמובן טוענת שאלוהים הוא ההסבר להרבה דברים ביקום]. אתה לא יכול לאמר שהוא לא שולל! יתר על כן, ניתן לאמר שאלוהים מוגדר ע"פ התאוריות הדתיות [לדוגמא: אלוהים הוא בורא העולם, הישות שמחזיקה את העולם קיים, הישות שהתגלתה בהר סיני וכו], ולכן האתאיסט שולל את קיומו של אלוהים = מאמין שהוא לא קיים. יתר על כן, כל אחד שחי בדרך מסוימת חייב להאמין שהדרך שלו נכונה. לא ניתן לחיות בספק תמידי [כשאני אומר לחיות בספק אני מתכוון לספק "גדול"]. על כן הוא חייב להאמין שהדרך שלו נכונה, ולכן הוא שולל כל אמונה שמנוגדת לדרך החיים שלו, ולכן הוא שולל את קיומו של אלוהים [המוגדר לפי דתות מסוימות].

....

לדעתי "אין דבר כזה "אנגוסטי". מי שטוען שהוא כזה הוא לא מתנהג בהגיון או משקר או לא חשב מספיק והסיבה לכך ניתן להסיק מההודעה שלי בשרשור זה שכותרתה היא "אתה פשוט לא מבין".

בהחלט אפשרי.

אני מטיל ספק בקיומו של כוח עליון. אני לא קובע שהוא קיים או לא קיים. אני מאמין שגם אם יש כוח עליון הוא לא רלוונטי אלינו ואנחנו לא יכולים להגיע אליו. בגלל זה אני חושב שההתעסקות בשאלה "האם יש אלוהים" היא לא רלוונטית, כי בין אם יש או אין זה לא משנה דבר. ההבדל ביני לבין דאיסט זה שדאיסט מאמין שיש כוח עליון, א-פרסונלי. אני לא מאמין בו, אבל לא שולל את העובדה שיכול להיות שהוא קיים. מה לא בסדר פה?

........

אבל אתה שולל "כח עליון" מסוים! [היה עדיף להשתמש במינוח של רבים] אתה כותב בשבת, ואתה חושב שזה בסדר. היהדות טוענת שאין זה כך, על כן אתה בהכרח שולל את הגישה של היהדות וממילא מאמין שאם קיים כוח עליון הוא בהכרח לא כמו שהיהדות מתארת אותו! בעצם אמרת זאת בעצמך: "אני מאמין שגם אם יש כוח עליון הוא לא רלוונטי אלינו ואנחנו לא יכולים להגיע אליו".

למעלה