תיאוריית (קונספירציה?) על הקורונה

נראה לי תלוש מהמציאות

אין לאף אחד מושג כמה חולים יש באמת בעולם ובאיזה מדינות, כי אין מספיק בדיקות, וגם בבדיקות שיש התוצאות מאוד איטיות לא מדוייקות (הוירוס משתולל מדצמבר ועדיין לוקח כמה ימים עד שהבדיקה חוזרת עם תוצאות).
סין, רוסיה וצפון קוריאה הן מדינות עם משטר דיקטטורי והמנהיגים מוסרים לעולם את המספרים שהם רוצים לפרסם, רופאה מרוסיה עשתה סרט וידאו לפני כמה ימים שבו הוא אמרה שהמצב שם גרוע כמו בכל מקום אחר בעולם, זה שלא שומעים על זה מפוטין לא אומר כלום. היה דיווח הבוקר על הזמנת אלפי כדי חרס לאפר שנשלחו לבתי הלוויות בסין, מספר הכדים שנשלחו הרבה יותר גבוה ממספר הנפטרים שסין הצהירה עליה... למה הסינים צריכים פתאום אלפי כדים כאלה? הניחוש שלך טוב בדיוק כמו הניחוש שלי.

אני לא רואה שהסינים חזרו לעבודה או מרוויחים מהקריסה הכלכלית (רובם עוד בהסגר והטיסות לא חזרו לשיגרה), הבוקר היו פירסומים שמתחיל שם גל חדש של המחלה, ההרגשה היא שהם נופלים עם שאר העולם.

zoonosis - a disease which can be transmitted to humans from animals. היא תופעה ידועה בביולוגיה ובחקר מחלות מדבקות. עטלפים ידועים כמעבורי מחלות וזאת לא הפעם הראשונה שוירוסים התחילו מעטלפים. העטלף "מארח" את המחלה אבל לא נפגע ממנה בעצמו ולכן הוא אידיאלי בלהעביר אותה לאחרים. ידוע שעטלפים העבירו כלבת וצהבת וכניראה גם את הסארס שהוא קרוב משפחה של הקורונה. הבעיה היחידה של הסינים זה שהם אוכלים כל מה שזז, כולל עטלפים וכך התפרצה כניראה המחלה הזאת.

לא נראה לי שהתרופה או החיסון יגיעו מסין, בנתיים עובדים על זה במרץ הרבה מדענים בכל העולם, אם התאוריה הזאת הייתה נכונה, סין כבר הייתה שולפת את התשובה או לפחות מודיעה שהיא בדרך לפיתוח כזה. לפי מה שאני מבינה האמריקאים והארופאים יותר "קרובים" לתשובה מהסינים.

debby12

New member
מנהל
נשמע הגיוני - מקווה שאת צודקת

מה שבטוח לא מקל על כל הסיפור הזה זו העובדה שכל הנתונים האמיתיים נתונים בידיה של מדינה שאי אפשר להאמין לשום דבר שהיא אומרת (סין....).

רוצה לשמוע עוד דבר הזוי?

האם מי מכם עובדים עם עמיתים לעבודה מסין? (מחברות אחרות או מהחברה שלכם)? בימים האחרונים הם מראים מתקפת "קסם אישי מאורגן" לאנשים שעובדים מולם. באופן "מקרי" לחלוטין תוך פרק זמן של שעה שעתיים - הם שולחים מיילים וטקסטים מודאגים לשלומם של עמיתים בחו"ל, מציעים לשלוח להם מסיכות ועזרה למשפחה האישית שלהם וכו'. זה קורה לי ולעשרות עמיתים באירופה, בתכיפות זמנים שלא יכולה להיות מקרים, ומאנשים שבפירוש אינם חברים אישיים שלנו. הרבה פעמים מאנשים שגם לא היו "חברים" עסקיים שלנו בכלל אלא יותר "אויבים" מחברים.

זה מרגיש לחלוטין כמו יוזמה מאורגנת של המפלגה הקומוניסטית הסינית ועושה לי עור ברווז (כאמור - לא מדובר בחברים או אפילו בידידים, וכמו המסרים והתזמון שלהם מבהירים שלא מדובר במקריות)

vinney

Well-known member
זה כבר יותר הגיוני

לסינים אין שום בעיה לשלוח מסכות וציוד לאחרים על חשבון האזרחים שלהם עצמם, זה לא שאנשים יצאו לרחובות להפגין, אחרי הכל.
&nbsp
וכן, הם בהחלט משתמשים במגפה הזאת כדי לתפוס את מקומם כמעצמה עולמית שניתן לסמוך עליה בעת צרה.
&nbsp
פעם זאת הייתה ארה"ב.

רוצה לשמוע דבר מדהים (מזעזע)...

אני לא ביולוגית, המקצוע שלי די רחוק מביולוגיה, אבל אני עובדת בקולג' ובשנתיים האחרונות התחלתי לקחת קורסים בשביל להעשיר את עצמי. בסימסטר שעבר לקחתי קורס על נושא אופטימי במיוחד - מגפות (Emerging Diseases). המגפה התפרצה בדצמבר, ואני זוכרת את השעור שהיה לנו לפני שיצאנו לחופשת טנקסגיווינג (כלומר שבועות בודדים לפני גילוי המקרה הראשון) שבו אחד התלמידים שאל את המרצה מה התסריט הכי גרוע שהיא יכולה לעלות לגבי מגפה בארה"ב... ואת השיחה הזאת אני אף פעם לא אשכח... היא אמרה שזה לא שאלה של "אם" אלא של "מתי" כי מתישהו מגפה תפרוץ... היא דיברה על חוסר במיטות בבתי חולים ובמיוחד בטיפול נמרץ, היא אמרה שהרופאים יצטרכו לבחור את מי להציל כי אין מספיק מכשירי הנשמה. אני זוכרת שאחרי השעור הזה דיברתי עם חברה שלי שהיא רופאה בבית חולים, שאלתי אותה האם מצב כזה אפשרי, והיא אמרה שהיא מאוד מקווה שלא נגיע לשם.

לא משנה כרגע איך זה התחיל, העטלף היה בהחלט אחד החשודים העיקריים הרבה לפני שהמגפה פרצה, ביחד עם העופות והיתושים, אבל זה שהיה חוסר קריטי במכשירי הנשמה, זה לא היה סוד... כולם ידעו את זה. כולם בתחום הזה הבינו שיושבים על חבית חומר נפץ ושהפיצוץ יגיע. כולם ידעו שאחד מהצעדים הראשונים שטראמפ עשה זה לפטר את כל הבחירים ב CDC ולהכניס במקומם פוליטיקאים ולא אנשי מיקצוע... היה הרבה יותר משתלם מבחינה פוליטית לתת הטבות מס לחברים עשירים במקום לקנות מכונות הנשמה... ובקטע הזה זה לא רק טראמפ... אני מאמינה שכבר בתקופה של אובמה זה היה סוד גלוי. עכשיו כולם מבינים את זה שפוליטיקאים מנהלים מערכות שאין להם מושג איך הן אמורות לפעול וסולם העדיפויות שלהם סובל משיקולים שהם לא בהכרח שיקולים רלוונטים. כן, ליצמן ניהל מלחמת חורמה על העבודות בגשר יהודית בשבת, כי זה היה לו יותר חשוב מבחינה פוליטית, מהרופא שיעמוד מחר ויבחר אם לחבר למכונת ההנשמה זקן בן 90 או איש בן 50.

אז למה הסינים דואגים לך עכשיו? אולי בגלל שהם עברו את אותו תסריט בינואר ויש להם מסכות שהם יכולים לתת לכם. אין טעם כרגע להניף אצבעות בין ארה"ב לבין סין... כולם ידעו והעולם לא התכונן... המגפה הזאת הייתה צפויה, המשבר היה צפוי... מי ישלם על זה את המחיר?

placid1

New member
הסינים לא דואגים לך, אפילו לא לאזרחים שלהם, הסירי דאגה מלבך

כל מה שקורה עכשיו בארהב, בישראל ובשאר העולם רק מוכיח (שוב) שלפוליטיקאים, בעיקר אלה שמגיעים לראש הפירמידה, לא אכפת ממך או ממני, אלא אם זה במקרה מתאים להם לאג’נדה שלהם. הכל סובב סביב כסף, השפעה, ו״עשיה לביתם״....

debby12

New member
מנהל
גם אני חושבת ככה. לסינים יש אינטרסים, לא "דאגה"

debby12

New member
מנהל
עונה לגבי מכשירי ההנשמה

לגבי מכשירי ההנשמה - אני מסכימה איתך. בדיוק במהלך טיול ערב עם הכלבים היתה לי שיחה ארוכה (במרחק 5 מטר...) עם השכנה. היא היתה אחות טיפול נמרץ הרבה שנים לפני שעשתה הסבה להיות סוכנת נדל"ן. ובתה בת ה-25 הספורטאית-חובבת בעלת כושר מצוין, לא מעשנת וכו' בדיוק מתאוששת (כך אנחנו מקווים) מקורונה.... הבת מתגוררת בניו יורק, זה היום ה-17 למחלתה. כבר ביקרה פעמיים בשני חדרי מיון שונים - יש לה דלקת ריאות דו צידית. הקשבתי ארוכות לאם המודאגת (שלדעתי היתה צריכה לפרוק את זה מעליה קצת....)

על כל פנים - האם/השכנה דיברה קצת על בתי חולים מנסיונה העשיר. מעבר למס' מכונות ההנשמה (VENTILATORS) היא דיברה על זה שהאנשים בבתי חולים שמומחים בשימוש בהם יש להם איזה שם. נדמה לי Respiratory Technicians. המילה הראשונה בטוח היתה רספירטורי. לא 100% זוכרת מה המילה השניה - אבל לדעתי לא דובר ברופאים. היא אמרה שאלה הם האנשים החשובים בזמנים כאלה, אבל שאפילו בבית חולים גדול, יש איזה 4-5 כאלה. אם יש מזל אז יש עוד כמה שנקראים Respiratory Aid שהם פחות מומחים אבל עדיין יודעים לתפעל אותן. היא אמרה שרופאים לא יודעים להפעיל אותן וזה גם לא התפקיד שלהם - התפקיד שלהם הוא לנהל את הטיפול אבל לא ממש לטפל פיזית. אחר כך היא אמרה שהמחותנת שלה והבת של המחותנת (גיסתה של בת אחרת) עובדות שתיהן כאחיות בבית חולים גדול במסצו'סטס - נדמה לי שקוראים לו Mass. General. והיא אמרה ש-150 מהאחיות שם (או אולי מהצוות הרפואי כולו) מושבתים גם הם בעצמם חולים בקורונה. מזה שהטריד/הפחיד אותה זה שאם ה 4-5 מומחים למכונות הנשמה האלה נהיים חולים ויוצאים מסירקולציה - אז לא נשארים אנשי צוות מיומנים שיכולים בכלל לחבר את כל האנשים האלה למכונת הנשמה.

placid1

New member
זה לא מדויק, מרדימים והצוות שלהם מפעילים מכונות הנשמה ויש

יותר מארבעה חמישה בבית חולים.
אצלנו קיבלתי בימים האחרונים מיילים מהקולג׳ ומהאיגוד שמבקשים ממרפאות שמבצעות טיפולים בהרדמה כללית לתרום את מכונות ההרדמה והציוד הנלווה לבתי החולים. אני יודעת שפנו גם לפלסטיקאים ולשאר הרופאים שעושים הרדמות במרפאות פרטיות ויש להם ציוד (וגם צוות שיכול לתפעל אותן).
הזוי שהגענו למצב הזה....

Boston Guy

New member
כמו שכתבה פלאסיד - כל רופא מרדים משתמש במכונת הנשמה בשיגרה

חלק גדול מהעבודה של רופא מרדים זה לשמור שהחולה ימשיך לנשום בזמן הפרוצדורה, וכלי העבודה העיקרי שלו בעניין זו מכונת הנשמה.

יותר מזה - אנשים רבים עם הסמכת פראמדיק הוכשרו בהפעלת מכונת הנשמה, וביותר ויותר אמבולנסים מודרניים יש "ונטילטור מכני" כיום.

debby12

New member
מנהל
שמחה לטעות בעניין הזה
(בלי חיוך, רק פרח)

בכלמקרה מקווה לא להזדקק למכונת הנשמה. אלא שזה מרגיש כמו ה"בקרוב" של כולנו

placid1

New member
יותר מדאיג אותי מלחלות בקורונה, שאני מאמינה שיש לי

סיכוי די טוב לעבור בשלום, זה להזדקק לטיפול חירום כמו התקף לב, שבץ או התקף אפנדיציט, כשכל המערכת עסוקה ותפוסה בחולי קורונה. אני חושבת שהמצב הנוכחי לא משפר סיכויי הישרדות והחלמה.....

דונודו

New member
את רצינית?

זה ממש מצמרר. הם כולם באותה חברה או אותה תעשיה?
&nbsp
ואם אנחנו כבר בפינת הקונספירציה, אז יש איזה פרופסור לביולוגיה כימית מהרווארד שנעצר על-ידי ה-FBI בעוון קשרים אסורים עם ממשלת סין, שבמסגרתם הוא קיבל מלא כסף מהמכון הטכנולוגי של ווהאן. הוא עומד בפני מאסר והערבות שלו נקבעה על מיליון דולר. סטודנטית סינית לפיזיקה הגיעה להתארח באוניברסיטת בוסטון למשך שנה וחצי, עד שהתברר שהיא בכלל לא סטודנטית אלא קצינה בצבא סין וביצעה עבורו משימות בארה״ב. וסטודנט סיני אחר הגיע לערוך מחקר בבית חולים שמקושר להרווארד ונעצר בשדה התעופה בדרך חזרה לסין עם מבחנות מוחבאות במזוודה. הכל מינואר:
https://boston.cbslocal.com/2020/01...ents-charles-lieber-yanqing-ye-zaosong-zheng/
&nbsp
אבל בכל זאת יש מרחק בין ריגול מדעי לבין מה שאם נכון, אני מניח שייחשב לאחד מאירועי הטרור הגדולים בהיסטוריה, אם לא ה-.
&nbsp

debby12

New member
מנהל
רצינית לחלוטין לצערי

וגם נוסח הפניה שלהם (שאנחנו ה"מערביים" משווים בינינו) זהה באופן שלא יכול להיות מקרי. רובם מאותה התעשייה שלנו אבל לא כולם - חלקם הם סינים שנותנים לנו שירותים מתעשייה אחרת.

יש לזה גם הדים בתקשורת הרגילה. ג'ק מא מייסד עלי באבא שלח משלוח ענק של ציוד רפואי לישראל ועוד מדינות, ראה https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5703696,00.html (בכתבה גם כתוב בסוף שמביאים עוד 3 מיליון מסיכות משנגחאי). נראה לך שהוא עושה את זה סתם כי החליט להציל את העם היושב בציון? והעמים היושבים באפריקה ובאירופה? אהם...... לא נראה לי. לא מדובר בצדקה. זה חלק מאיסטרטגיה סדורה של מפלגת הרשע הקומוניסטית הסינית (שכבר די השתלטה על חלקים נרחבים מהעולם גם ככה, בעיקר באפריקה - אבל לא מזיק לתחזק את ההשתלטות באופן הזה).

ואכן - הסינים גונבים מידע וטכנולוגיה כל הזמן
. הידעתם, למשל, שענקית הטלקום/רשתות הקנדית ז"ל נורטל התמוטטה בשל ריגול סיני?
https://www.wsj.com/articles/SB10001424052970203363504577187502201577054
https://www.cbc.ca/news/business/nortel-collapse-linked-to-chinese-hackers-1.1260591
https://business.financialpost.com/technology/nortel-hacked-to-pieces
https://nationalpost.com/news/exclu...rtel-corporate-espionage-theft-and-the-parall

פייר? אני לא רוצה לחשוב מה הם מטמינים ב"תרומות" הרפואיות המהוללות של ימים אלה. איךהיתה אומרת סבתא שלי? "שלא נדע...." (ובאמת לא נדע, לפחות למשך זמן מה).

CANADA101010

New member
לדעתי יש סיכוי גבוה שטראמפ יפגע בתשלום איגרות החוב שבידי סין

תיאוריית הקונספירציה הזו מבוססת על שגיאה חמורה. סין תלויה בכלכלות של מדינות אחרות שרוכשות ממנה מזון, חומרי גלם, מוצרים מוגמרים ורכיבים שונים. פגיעה בכלכלה העולמית היא פגיעה בסין. בנוסף לכך, מי שכתב את תיאוריית הקונספירציה הזו עשה עבודה רשלנית גם בעובדות הקטנות. על פי מפת הקורונה העולמית, בשנגחאי דווחו חולים מאומתים ובבייג'ינג דווחו 577 חולים מאומתים. ברוסיה דווחו 1534 חולים מאומתים. שתי המדינות האלה ידועות בכך שהן לא ששות לחלוק עם העולם מידע שלילי ולכן ההערכה היא שהמספרים גבוהים בהרבה.
לדעתי יש סיכוי גבוה שטראמפ יפגע בתשלום איגרות החוב שבידי סין
הוא כבר חפר בעבר:
הקלף המנצח של טראמפ? הממשל האמריקאי בוחן את האפשרות לפדות אג"ח סיניות עתיקות
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001298877

debby12

New member
מנהל
מעניין. לא היכרתי את הסיפור הזה על האג"ח ההיסטורי

חיפוש זריז מעלה סיפורים על זה כבר לפני שנה וחצי (ספטמבר 2018) https://www.themarker.com/wallstreet/1.6515197 - אני מנחשת שמכיון שזה לא עלה מאז באופן "מאסיבי" בתקשורת אז אולי הוא ירד מהעניין הזה. אבל אין לי מושג יותר מלאף אחד אחר.

placid1

New member
יש גם תיאוריית קונספירציה אחרת שלפיה, עד כמה

שאני זוכרת את הפרטים, זה מעשה ידי טראמפ. התחילו עם זה בסין כדי שאפשר יהיה להאשים אותם ולחסום את מה שמגיע ממנה, אנשים וציוד, ובכוונה לא נעשה כלום בזמן שהיה להתארגן בארהב (ולא רק שלא נעשה כלום, היתה הרדמה מכוונת של הציבור) כי זה לא באינטרס שלו. המטרה שלו היא שזה יגיע לארהב, מבלי שזה יקושר ישירות לאמריקאים או אליו, ויסייע לו בהכרזה על מצב חירום והוראות מיוחדות, בביטול הבחירות בנובמבר, והכי חשוב, להיפטר מאזרחים ולא חוקיים עניים, נטולי ביטוח רפואי הולם - האוכלוסיה שלא מצביעה לו....

CANADA101010

New member
אם הסינים יצאו הראשונים עם החיסון $ חוזר לקופתם

אני לא יודע כמה כאן מכירים את סרטו הבתי נשכח של צ'רלי צפלין - הנער
עלילת הסרט מציגה את הנווד (צ'ארלי צ'פלין), אשר מוצא ילד (ג'קי קוגן) שננטש בסמטה ברחוב על ידי אמו ומחליט לטפל בו ולאמץ אותו. כאשר הילד מתבגר, הוא הופך ליד ימינו למעשי גזל ושוד קטנים לצורך הישרדות: הנווד מלמד את הילד כיצד לנפץ חלונות, על מנת שיבוא כזגג לתקן אותם.
אם הסינים יצאו הראשונים עם החיסון
https://www.washingtonpost.com/worl...705cba-699c-11ea-b199-3a9799c54512_story.html
יכניסו לקופתם את כלללללללללללללללללל ההפסדים
אין סוף לקונספירציות
צריך הגיון בריא

debby12

New member
מנהל
שכה אחיה
(לפחות עד שהקורונה תגיע אלי)

אשקרה שופר תעמולה רשמי של המפלגה הקומוניסטית של סין העממית - קומפלט עם "בוטים" או "דמויות רפאים" עם השמות הכי ישראליים שהם יכלו להמציא כדי להשתיק את כל מי שמעז לפקפק (ע"ע מוטקה).

סחטיין לאיציק על הג'וב - לא עניין פעוט בימים טרופי קורונה שכאלה. אני, באופן אישי, לא הייתי מוכרת את נשמתי ל- China Inc.

למעלה