תיאורית קורבן (סיפורה של מוניקה ל.)

קפת

New member
תיאורית קורבן (סיפורה של מוניקה ל.)

"שרץ. שקרן. רמאי. הייתי ילדה צעירה והתהליך הזה הרס אותי. יכולתי להיות היום פסיכולוגית משפטית, נשואה ואם", אומרת מוניקה לוינסקי בתגובה לראיון שנתן קלינטון לדן ראדר (60 דקות), בו אמר כי עשה את מה שעשה עם לוינסקי "משום שנזדמן לו". פרשת מוניקה לוינסקי נסקרה כבר מכל צד אפשרי, כולל זה שמתחת לחגורה. שלו. שלה. ובכל זאת, הסיפור הזה הוא הזדמנות מצוינת לברר כמה סוגיות מטרידות ביחסי גבר-אשה, מעביד-עובדת, מבוגר בעל מעמד-צעירה בתחתית הסולם. מוניקה התאהבה בנשיא הכריזמטי וקשה להאשים אותה. אבל האם היתה קורבן של קלינטון או שמא בימבו מפתה שראתה בו שלב הכרחי באבולוציה הפוליטית(תסמונת סינדרלה)? האם היא תמימה או ערמומית? והאם הוא היה בנזונה נצלן, או סתם חרמן שמח בחלקו? בדיעבד מתברר, כי מה שחשדנו היה נכון: האיש החזק הזה, מנהיג העולם המערבי, היה, בסופו של יום, גבר בודד וחרמן. די בהצצה חטופה בשפת הגוף של הילארי בשביל להבין שסקס וזוגיות לא היו בראש מעיינה בימיה בבית הלבן. האג'נדה שלה נסקה הרבה מעבר לתפקיד הרעיה האוהבת והתומכת שאיפיין את לורה בוש, קודמתה בתפקיד. ולכן, לא פלא שקלינטון התפתה לקחת את מה שהיה כל כך נגיש: מתמחה צעירה, חייכנית, שאפתנית וסקסית (טוב, נו. זו שאלה של טעם). לדונה מוס (מ"הבית הלבן" הטלויזיוני) המבריקה והקרייריסטית לא פחות זה לא היה קורה. מצטערת, אבל קשה לי מאוד לקנות את המצג של לוינסקי: קורבן תמים לגבר חלקלק, עתיר זרועות וסיגרים. האם ייתכן, שהמתמחה הזוטרה שצעירה מהנשיא ב25 שנים לפחות, באמת האמינה ב"הדדיות" היחסים שלהם? האם באמת ראתה בחשקוקים החשאיים בחדר האובלי נקודת פתיחה ליחסים מלאי משמעות ותוכן, או שמא התפתתה לקחת את מה שהיה נגיש לה: קידום מהיר אל צמרת הממשל בעיר התככים והקומבינות? אם היתה מחלקת תה בורה ומאותגרת מנטלית, אפשר היה להזדהות עם זעקת הגוזל הנקזק שלה. אבל לעניות דעתי הלא ממוקדת, היתה פה התנגשות "מרפית": כל מה שיכול היה להשתבש, אכן השתבש, ומי ששילמה את המחיר היתה החוליה החלשה. מוניקה חסרת המעמד, שהנסיון היומרני שלה התנפץ בפניה. הפרשייה המסעירה הסודית והפרטית הפכה לנחלת הציבור, והאשה שביקשה להשתמש, הפכה להיות משמשת. קלינטון דפק וזרק אותה, ככלי אין חפץ, מרגע שסיכנה את מעמדו הציבורי והפוליטי. נחלץ בשן ועין מאבדן השלטון. ועכשיו, המניאק גם עושה מזה מיליונים. ולמוניקה נשאר רק להתאבל על טיפשותה: אמנם הפכה לסלב בן לילה, אבל היא מתקשה להתפקח ולראות את התפקיד האמיתי שמלאה הפרשה הזו. את מבינה לריסה, זו בדיוק הטענה שלי: אשה שמשתמשת במיניותה כדי להשיג מעמד וקידום, וגם אם תשיג אותם, תשאר בזכרונם של כל הנוגעים בדבר, לרבות הציבור - כשרמוטה טיפשה.

מה שיפה בכל הסיפור הזה

הוא ששני המככבים בו, האיש עם הסיגר והעלמה עם הכתם, יצאו טיפשים: היא קיבלה על המצח את הפאצ' של השרלילה והוא קיבל את סטאר על הראש. טיפשים? היא הפכה לסלב ועשתה קופה לא קטנה מהסיפור (בטח מספיק בשביל לקנות שמלה חדשה במקום ההיא עם הכתם). הוא גורף עכשיו בוחטות עם הספר שלו, יש לו כסף לכמה סיגרים שרק ירצה, הוא עדיין פופלרי והילארי יצאה מלכה. מה רע? הלו, יש פה איזה איש שלטון בכיר, נשוי ונאה שרוצה מציצה?

היופי הוא בעיני המתבונן גאוגרפית

כי כזה דבר יכול לקרות רק בתרבות האמריקאית. מישהו יודע מי היתה הקלטת הלוהטת של ביבי? מישהו יודע מה עשתה אורלי ויינרמן עם הנבחרת? מישהו יודע מי זו הסלבריטאית המשתרללת ומי הם העורכים העצורים? שיספר לי.

מרוב שהאחות עסוקה עם חוקנים

אז היא לא איזבירה לכם על מה היא מדברת. אני חושב שמדובר או בגאולה כהן, או בשולמית אלוני, למרות שנטען בפני שהנ"ל לא מקיימות יותר יחסי מין. בכל מקרה, תשפטו בעצמכם. אה, ויש לי שתי הצעות: ההצעה הצהובה: הבה נתחיל בבורסת שמות כדי לנחש מי הכוכבנית העולה. בין הפותרים נכונה יוגרלו פותרים שלא ענו נכונה. ההצעה הירוקה: טוטו זמן - כמה זמן יקח עד שתתחילו לקבל את התמונות האלו באימייל. פאריס הילטון - קטנה עליכם. פיכסה.

והנה הניחושים שלי

הידוענית: מיה בוסקילה. ולחשוב שלפני כמה ימים ראיתי אותה מופיעה באיזה קניון. דווקא הייתה לבושה, ולא נראה שהיא בדיוק עינגה והתענגה. כמה זמן: יומיים. גג. אין סודות במדינה הזאת, אפילו נשק גרעיני לא הצליחו להחביא פה.

א י ל ה

New member
יומיים? הגזמת!

תנסה שעתיים. ברחבי הרשת לוחשים החרמנים את שמה של יעל בר זוהר לפני שהם גומרים. ומנגבים בווילון. נחכה ונראה.

קפת

New member
מה, לא כולם לוחשים את שמה

לפני שהם גומרים. כי אני... תמיד... וגם בוילון. אופס. יצא סוד. אני חייבת להכניס קצת יין לאיזון.

שומו לעזאזל...

למה להעליל על ביל למה? מה רצה הגבר גבר הזה? רק להוציא את "האשכרה" שלו לטיול באוירה סגולה. חוץ מזה, סוף כל סוף יצא לביל "לזרזע"(לזיין) את הקפיטליזים היהודי אבל החצ'קון המנומש הזה מסתבר, יודע לגמור רק על שמלות (בחוץ) ומה שנשאר לו בסוף זה רק כתם גדול .(תרתי משמע) ובאשר למוניקה,תישאר זו בגדר רחוב ארוך(לוינסקי) בשכונה דרומית בפאתי ת"א. ואומר שכל מי שרוצה להיכנס אליו (אליה תרתי) נתקל בפקק תנועה אדיר. יהודייה שרלילית וטיפוסית. ותסלח נא לי שאר בנות ישראל היהודיות והחסודות.

ופסקה כל החבריה מילא מילא

שבמעיל תרוץ כבר בילה. איזה מזל שזו יעל בר זהר. תארי לך שזו היתה יעל דיין? זה היה יכול להיות ממש מביך.

Ricca

New member
קפת נשמה

אני חייבת להודות שאין לי בכלל מושג איך הפרשה שלהם התפוצצה. אני חושבת שבתקופה שזה קרה אני התכוננתי לבגרויות, או נסעתי לים או עישנתי סמים או הכל ביחד. אבל כדי שאני אוכל להגיב (את יודעת שעמוק בפנים את רוצה את זה) תצטרכי לעדכן אותי בכמה פרטים- למה בעצם הפרשה התפוצצה, האם זאת מוניקה שפתחה את הפה וסיפרה מה בעצם קרה? או שמישהו הלשין? ואם היא שחשפה את הסוד- למה בעצם?

Ricca

New member
טוב אין לי כוח לגגל

אבל בואי נגיד ככה- ברור שמוניקה נתפסת כשרלילה טיפשה כי איך שלא תסתכלי על זה, בין אם היא באמת ובתמים התאהבה בקלינטון היא עשתה טעות ונתנה לו ישר על ההתחלה (מפגרת- לא לימדו אותך להחזיק גבר בביצים?) ובין אם היא באמת חיפשה קידום (לגיטימי!!) היא עשתה את הטעות האיומה ביותר וסיפרה לחברה. מי ששוכבת עם הבוס- אסור אסור אסור שאף אחד ידע מזה. רק צרות יכולות לקרות אח"כ. ולשמור שמלה עם כתם שפיך (הבנתי נכון?) זה בכלל סוג של סטייה. אבל מה שבאמת צריך להרגיז שאם מני לוינסקי- מתמחה בבית הלבן היה מתעסק עם הילארי, אף אחד בחיים לא היה מעלה על דעתו לקרוא לו שרליל וטיפש. להיפך- הוא היה יוצא גבר גבר. ואת יודעת למה קפת? כי מני בחיים לא היה רץ לעיתון ובוכה על זה שהילארי אמרה עליו שהוא היה רק זיון. אם הוא היה אומר דבר כזה- סביר להניח שהיו חושדים בו שהוא הומו- והייתה נפתחת חקירה מקיפה לגבי טיב היחסים שלו עם הילארי והאם ייתכן שהוא התעסק איתה שם רק כדי להתקרב לביל (ותאמינו לי- בכיף בכיף הייתי מתקרבת לביל. חמוד!)

יש לי חדשות בשבילך לריסה

גברים שמחפשים היום נשים כדי להציג אותם כפרקליטות השטן ומאשימים אותם בהטרדות מיניות ובניצול האפליה המתקנת יש כמו זבל. הטיעון שלך לא תופס.

Ricca

New member
אני עוד לא פגשתי

אבל אצלך באמריקקה- בטח כבר הכל יכול לקרות. אם אנשים תובעים את מקדונלדס על זה שהם שמנים, למה בעצם שגברים לא יתבעו נשים על ניצול האפליה המתנקת תמורת חופן דולרים?

"אצלי באמריקה"

מנשבות רוחות שמגיעות בצורה מעוותת לגמרי לארץ. בדיוק כמו שתיאורית הרצף הפכה בישראל למשהו מעוות לחלוטין שמשעבד את ההורים לנצח בידי הרודם זב החוטם. ומכל זה נובע שדברים שמתפתחים פה בצורה פחות או יותר הגיונית, מגיעים לארץ הקודש ומקבלים תפנית של זווית חדה ויציאה מפרופורציות לכיוון הפניקה. על גיל רונן שמעת?

Ricca

New member
לא לא שמעתי

אבל בהשראת קפת, נכנסתי לגוגל והבנתי שהוא איזה לוחם למען זכויות גברים. צר לי- אבל לא היה לי כוח לקרוא מה שהוא כתב, אבל דווקא ראיתי פסקה אחת שבה מדברים על כרמלה בוחבוט- זו שרצחה את בעלה אחרי שנים של תהעללות וקיבלה רק כמה שנים בכלא.. מסקנות אישיות- אנחנו חיים בעולם מחורבן, לא משנה לאן נסתכל. ולכן לא נותר לי אלא לחיות את חיי בשקט- וכמו שאילה עם רווחים עושה, גם אני לא רואה חדשות או קוראת עיתונים. אני לא עושה את זה בערך מגיל 15. אז תצחקו עלי שאני לא מכירה מותגים- אבל זה כי אני לא חשופה לפרסומות, ואין לי גם מושג באקטואליה של היום ומי זאת הלריסה של עמיר, אבל לפחות אני מאושרת.

נינטייב

New member
כמה תיקונים

א. ברברה בוש, ולא לורה כפי שנכתב. ב. החדר האוראלי, ולא האובאלי כפי שנכתב. אין לי רחמים על מוניקה, ממש לא. הגב' הופיעה בעיניים מצועפות בכל פורום אפשרי, ובלבד שהוא יהיה עתיר רייטינג, קיבלה תוכנית ארוח, עשתה הרבה בוכטות, יותר משהייתה עושה אי פעם לו הייתה ממשיכה בקריירה הפוליטית (והיא הייתה מבחינה זו אחת מאלף, מתמחים ומתמחות שעוברים בבית הלבן), אז לדונה מוס זה לא היה קורה. יופי, רק קצת התבלבת פה: דונה מוס היא פיקציה שנוצרה במוחו המוסרני של גבר ליברלי. מוניקה ל. היא תוצר של מציאות מסואבת ומורכבת הרבה יותר מסידרת דראמה טלוויזיונית (משובחת ככל שתהיה, וזה עניין של טעם). אז מה רצית להגיד שלא נאמר? נראה לי הפעם שלא הצלחת להגיד מאומה.(מזכיר את המאמרים של עופר שלח: נקראים בהנאה גדולה, ונגמרים בקימוט מצח "מה הוא בעצם רוצה?")

קפת

New member
מה הוא בעצם רוצה?

א. ברברה ולא לורה. לורה באה אחורי. צודקת. ב. החדר האוראלי ע"ש מרקוס אורליוס. צודקת. ג. מה הוא רוצה... מי זה הוא? מה אני רוצה? כמו אותו ארנב שיושב על סלע בשמש ופוצר ציפורניים: לזיין את השכל. מה לא ברור?

קפת

New member
מה היא רוצה לומר?

שמוניקה, כמו דונה, היא פיקציה שנוצרה במוחו המוסרני של גבר ליברלי. רק שדונה מוס משחקת את המשחק בסגנון עדות הפוליטקלי קורקט, ומוניקה - חשבה שהיא חכמה גדולה, ויכולה להשתמש ב"שיטות שלהם". נכשלה. ביג טיים.

למעלה