אני שמחה שהעלית את הנושא של הכסף
לא, כי לפני כשבוע שבועיים הודעת לנו חגיגית שאנחנו נתוגמל, ועוד בעין יפה אם נשגר הודעות ללוח. האמת היא שמזה זמן מה אני, והעזר כנגדי שלי, שוקלים להחליף את הרכב. חשבנו להחליף למשהו צנוע, לא מנקר עיניים, חשבנו על רכב משפחתי סולידי - חשבנו דווקא על המייבאך. כמובן שישנו את הנושא הפעוט של הכסף, ופה דווקא חשבתי שאת תוכלי לעזור לנו. כלומר, לזרז את ההליכים ולהפעיל לחץ פיזי מתון על הגזבר של תפוז. שיתן את הכסף המניאק. זה לא שאנחנו נטולי רכב, דווקא יש לנו אחד - פיזו' (מותקבוגו-שלי עוד חי), אבל זה כבר נעשה מביך לנהוג בו. שלא באשמתי. זכור לי יום חורפי וגשום אחד, בו יצאתי אל הרכב ברינה ובדיצה, ואחרי כרבע שעה של גידופים התיישבתי לי במושב הנהג. זה לא שהרכב לא התניע, הרכב דווקא התניע יפה בזמנו. זה היה השלט, זה חרא חרה של שלט. נתון למצבי רוח, ולא תמיד בראש שלו לפתוח את הנעילה המרכזית. 10 הדקות הראשונות של הנהיגה דווקא עברו יפה. לא עברתי על חוקי התנועה, לא דרסתי שוטר, והצלחתי אפילו להימנע מלשפשף רכבים שחנו בשולי הכביש. באיזה שהוא שלב, שמתי לב לזה שהרכב שנסע אחרי מצפצף בפראות ואף מהבהב בפנסים הקידמיים. לא וויתרתי לו ולא עברתי למסלול הימני. שימות. שמתי לב לעובדה ששניה לפני שהמניאק ציפצף והבהב לי התחלתי לשמוע רעשים חשודים. לא איבדתי את קור הרוח שלי. סגרתי את החלונות, הפעלתי את החימום, והגברתי את עוצמת הווליום של הרדיו דיסק. הרעשים לא נשמעו יותר. הייתי מה זה מבסוטית מעצמי שפתרתי את הבעיה המכנית. הנסיעה דווקא עברה יפה. עד שגעתי לחניה הסמוכה לביתי. עוד לפני שכיביתי את המנוע העזר כנגדי כבר עשה את דרכו אלי בסבר פנים חמוץ. הייתי בטוחה שהוא התגעגע אלי וזו הסיבה היחידה לכך שהוא רץ אל עבר החניה. טעיתי. המוסיקה הרועשת והחלונות הסגורים לא איפשרו לי לשמוע מה בדיוק הוא אמר, אבל שפת הגוף שלא לא ניבאה טובות. כיביתי את המנוע וביקשתי ממנו בחיוך שיחזור על דבריו. הוא:"מה זה הרעש הזה?". אני:"איזה רעש? אני לא שומעת שום רעש". הוא:"נו בטח, האוטו מכובה. אולי תנסי להתניע אותו?" אני:"בשביל מה להתניע? כבר הגעתי לאן שאני צריכה" הוא: הולך לחלק האחרוני של הרכב ושואל: "תגידי, לא שמת לב שנפל לך האגזוז?" מאז הספיקו ליפול מהאוטו עוד הרבה חלקים, שכפי הנראה היו מיותרים מלכתחילה. כן. עובדה, הוא עוד נוסע, אבל הוא מאוד מרעיש. מאוד מאוד מרעיש, למרות ששמנו לו אגזוז חדש. אפילו.