תיאטרון החיים

THE WIZARD 55

New member
תיאטרון החיים

אתמול כשחזרתי מהגן עם בת אחי, כשהתבוננתי באנשים (זה לא קורה בד"כ) קלטתי שמאחרי כל אדם יש סרט כל כך הרבה סרטים, ומי מפיק? ומי מביים? ולמה לכל הסרטים מסתיימים במוות.. עלתה לי איזה מחשבה שאולי יש איזה מישהו כל יכול שמכתיב לנו את התסריטים של החיים, משחק בנו כמו מריונטות, אנשים מתים וחוזרים שוב בתפקיד אחר..אז מה התפקיד שלי לעזאזל עם השנים גם הבנתי שאין אנשים באמת מאושרים, הכל חיוכים מזוייפים, כל אחד והסיפור שלו זה מה שכולם אומרים... למה אנחנו פה בכלל? אנחנו משחקים באיזה סרט?..למה אנחנו מתאמצים כל כך, אם הסוף ידוע מראש...בית קברות.. למה מביאים לעולם האכזרי הזה ילדים כשאנחנו יודעים שיאלצו לסבול.. מי יודע מה יהיה עליהם כשנמות...? מישהו קבע לנו את התסריט מראש, והוא יודע איך יגמר הסרט ובכל זאת נותן לנו את אפשרות הבחירה..יש לנו יכולת לשנות את הסוף?..הרי הכל יכול יכול בשניה להרוס את התוכניות שלנו ולזרוק אותנו להמשך אחר.. כמה פעמים אמרתם לעצמכם, ומה היה אילו הייתי פונה ימינה במקום שמאלה במבוך החיים.. אם אתם הייתם התסריטאים, והייתם יכולים לחזור אחורה ולשנות איפה זה היה... הייתם מעזים לעשות את זה, כשאתם יודעים מראש שאתם מוותרים על מה שיש לכם כיום...

THE WIZARD 55

New member
ומה עם שאר השאלות?

ואל תגיד לי שמי שעונה אחת כאילו ענה על כולן:)

AdonAsda

New member
כמו שאמרו חז"ל,

כל כל העונה על שאלה אחת כאילו ענה על השאלון כולו.

stubborn woman

New member
האם נודע לך לאחרונה שאת חולה במחלה חשוכת מרפא

את נשמעת כזו או שזו השעה אם מתייחסים לדברייך, אז גם לי קרה שתהיתי פעם ושאלתי את עצמי את כל השאלות שאת מעלה כאן אך בשונה ממך נתתי לעצמי סטירה ואמרתי תפסיקי להשתטות לך לא אגיד זאת, כי לא פעם שמעתי אנשים שמספרים שהתסריט שלנו נכתב מראש ושאנו רק ממלאים את התפקיד שיועד לנו מראש השאלות מי עומד מאחורי זה? למה הוא מעולל לנו זאת? ואם הסוף שלנו היה ידוע לנו כיצד חיינו היו נראים? ומה היינו משנים אם היינו חוזרים קצת אחורנית?... הן שאלות מיותרות, לפחות ככה אני, כי שום תשובה לא תספק מענה הולם להן אישית, כיום לא הייתי משנה כלום, אך אם היית שואלת אותי את השאלה הזו לפני כמה חודשים הייתי מכינה לך רשימה ארוכה.. מה שחשוב זה שכעת אני יודעת בוודאות שלא הייתי משנה כלום, כי הכעת הזה הוא מה שחשוב ומהכעת הזה אני מרוצה ואם מדגישים את המילה האחרונה (מרוצה) אז אולי השאלה שניסית לחבר וכל הזמן הסתובבת מסביבה היא מה גורם לבני האדם להיות מרוצים ומסופקים? <וגם כאן לא תמצאי מענה אחד מקיף ומהיימן, כי אנו שונים בינינו בשאיפויותיו, צפיותינו ורצונותינו.. ושימי לב שהחלום של היום בשלב מאוחר יותר יהפוך למאוס של המחר

THE WIZARD 55

New member
כאבה הסטירה?..

מה גורם לבני האדם להביא ילדים לעולם כשהם יודעים לאיזה עולם הם מביאים אותם, עולם אכזר, מלחמות, שנאה...לזה לא נתת לי תשובה.. אז חלומות הם מתוקים כל עוד הם לא מתגשמים...יכול להיות..אז עדיף לא להמשיך ולחלום, ולא לנסות להגשים לדעתך?...

AdonAsda

New member
נו אבל ברור שלא,

תראי במישור האקליפטי רואים שאין חדש תחת השמש, אבל מספיק לתת הצצה אחת תחת שולחן העורך כמו שאומרים, ולגלות את כל סודות הכנת הקפה המושלם.

מותר לי

New member
אחד הנושאים הקשים...

הכל סרטים, כולם נגמרים במוות... אבל כל סרט עם אורך שונה... ולפעמים יש רק את הפרומו, אבל הסרט לא מופק..
והמשפט אצלינו בבית: كل من الله אנחנו לא אחראיים למחזה, לא אחראיים לעלילה... אבל מידי פעם נותנים לנו אפשרות להציע כיוון אחר- הגיוני או פרוע לסרט שאנו חיים בו ההתחלה ידועה, הסוף ידוע אבל זה כמו במשחק "סולמות ונחשים" מתחילים ב-1 ומסיימים ב-100, ובאמצע הכל יכול לקרות... ולמה להביא ילדים? כי זו אחת הנקודות בסרט שלנו שנותנים לנו את זכות הבחירה אף אחד לא מכריח אותנו אבל הילדים יתנו שמחה וצבע לסרט הילדים ייצרו עוד סרט לעצמם, סרט שגם אנחנו נהיה שותפים לו סרט שיתמזג עם הסרט שלנו והסרטים של הילדים שיהיו להם... סוג של פאזל, של הרמוניה, של השתלבות סרטים מדהימה ואותם ילדים הם בעצם גם אנחנו מול ההורים שלנו אנחנו שמתמודדים עם עצמינו בסרט היחיד שלנו נקודות הבחירה בסרט שמורות להם- הילדים ולנו אסור לדאוג יותר מידי, כי הסרט הוא שלהם ולא שלנו... החכמה בכל זה היא לא להתחרט על הצעדים שכבר עשינו ואם טעינו- לא לעצור אלא להתקדם תוך כדי שאיפה לתקן את מה שקילקלנו ואם לא מצליח? ולא הולך? אנחנו רק השחקנים בסרט שלנו, לא תסריטאים ואני לא אנסה לקחת תפקיד של מישהו אחר ולא אנסה "לתקן" משהו שאינו נמצא ב"מומחיות" שלי כי אז אהרוס יותר... לא אנסה לעולם לשנות משהו וגם לא לחשוב על זה ובטח שלא לוותר על מה שיש לי היום כי את המקום בו אני נמצאת כיום רכשתי בזיעת אפי, בנשמתי אם הייתי נוהגת אחרת, אם היה עובר עלי מציאות אחרת אז לא הייתי אני...

junior gong

New member
ארשה לעצמי ליפול בפח

אם אגיד את מה שיש לי להגיד, זה יפחיד המון אנשים, חלק מהם שלא יוכל לעמוד בזה יתאשפז בכפיה, חלק לא יבין, וחלק יכנס לסרטים. הפשט של הדברים....... אין אדם מחוסן, צריך ללכת תמיד כאילו קיבלת פטיש בראש, כניעה מוחלטת לעולם. אם חשבת שמי שמסתכל דרך העיניים שלך החוצה לעולם, זו את באמת, טעית, הגוף של האדם הוא כמו שקע בסוף של כבל ארוך ארוך שיוצא מתוך מקור אנרגיה שיכול לשנות תסריטים, כל העיבוד של האינפורמציה של מה שמתרחש כאן, לא נעשה בעולם הזה, אלה במימד אחר, יותר גבוה, עם יחס של תן וקח, יציאה מנקודת ההנחה שהגוף הפיזי וכל מה שהוא עובר, זה לא אני באמת, יכולה לגרום נחת ולהשיל דאגות, אני יכול לגעת בגוף הפיזי שלי ולהגיד לך שזה זבל של דבר, נולד, גודל, מתחיל להתפורר לאט לאט, ומפסיק לתפקד בסוף ומת. סך הכל לבוש, בגד, אין לזה חשיבות. כל אחד מסתכל על העולם בתור בודד, נולד למשפחה מסויימת, ועוברות עליו חוויות, הוא המקרן וכל העולם זה המסך, הוא הקהל וכל העולם שחקנים, כאילו כל העולם יודע מה הוא אמר לעשות, חוץ ממנו הוא עצמו, לפעמים אבוד, רוצה להשתלב, ולפעמים מרוב שהשתלב והשפיע הוא מרגיש אלוהים, או לפחות לפחות, מיוחד. יש מלא זמרים ואמנים לצורך העיניין שהגיעו לטיפול פסיכולוגי בגלל הפירסום, קיבלו תסביך אלוהות מה שנקרא. פתאום, בחור רגיל מהשכונה, שאף אחד לא הסתכל עליו, חי בסרט רגיל, משנה פאזה ומתחיל להיות אהוב על כל העולם, כולם מעריצים אותו ואוהבים אותו, כל מה שהוא אומר אנשים עושים, רוצים לגעת בו, להיות איתו ולקבל חתיכת בגד ממנו, הוא מתחיל להרגיש כאילו קדוש, ואז נשאלת השאלה, מי אני? למה כל זה מגיע לי? אני מיוחד? בגלל זה גם כל המפורסמים באיזה שהוא שלב מתחילים להאמין באלוהים, נכנסים חזק לדת ( למשל מדונה ) ואחרי שהפרסום שלהם דועך......נכנסים לדיכאון, חושבים שירדו לגהנום. צריך להתייחס לעולם הזה לפי תאוריית " ע.ה.ז.ש " ולדעת באמת, שאדם יש בתוכו את הכוח לשנות אם הוא ירצה מספיק חזק בתוכו, יש לאינדיווידואל יכולת ופוטנציאל להשפיע על עולם שלם, בדיוק כמו שלעולם יש יכולת להשפיע על האדם, יחס של תן וקח. וסלאמו עלייקום ורחמת אללה וברקאתו

junior gong

New member
כמובן

כל מה שאמרתי זה היה בולשיט אחד גדול, משעמם לי בתכלס. הלכתיייייייייייייייייי

THE WIZARD 55

New member
גם אני נפלתי

ע.ז.ה.ש? הסבר, נמק, הדגם.. מקרן וכל העולם מסך?...הוא הקהל וכל העולם שחקנים.. רוצה לרדת לסוף דעתך..יש לי כמה תקלות בדרך..אז תסביר.. סלמאת ורחמאת אללה ובראקתו..

junior gong

New member
תאוריית ע.ה.ז.ש אומרת

שכל מה שקורה לך בחיים תגיד " על ה-ז....שלי " פשוט מאוד.

למעלה