תיגמול בעבור ציונים גבוהים

אספרסו2

New member
תיגמול בעבור ציונים גבוהים

החברה ההשגית והתחרותית של היום יוצרת מצבים שנראים,לי לפחות,לא מקובלים.
הבן נמצא בגימנסיה למדעים,תנאי הקבלה היו מינימום של ממוצע 8.5 ,היה לו 9 והתקבל בלי בעיה.מעולם לא תיגמלתי אותו בצורת מתנה על ציון,גם על המקום השני באליפות גרמניה בקראטה לא היה תיגמול,הרגלנו אותו לא להרים את האף.
לכן נדהמתי לשמוע על תופעה כאן של הורים שמתגמלים כספית בעבור ציונים של 9-10 .
אשמח לשמוע דעות

Boston Guy

New member
כספית לא שמעתי. מתנות, צ'ופרים וכיוצ"ב - בהחלט שמעתי וראיתי.

אין קשרבין "להרים את האף" ובין לתמרץ.
אם תעבוד קשה ותצליח - "תרוויח" את הדבר שאתה מאוד רוצה.

גם בחיים כבוגר - מקום העבודה שלי בהחלט מתמרץ אותי ומשלם לי בונוסים על הצלחות.

לא שמעתי על דפוס התנהגות כזה אצלנו,

אבל אין אצלנו אפשרויות בחירה של בתי ספר, אז התחרות הזאת לא קיימת בהקשר הזה.
אני בדעה שלך, תגמול כספי הוא ממש לא!!!
כן אפשר לציין או לתגמל על השגים בדברים אחרים יותר מתאימים לכל משפחה או גיל

forglemmigej

New member
אהבת הורה לילד צריכה להיות בלתי מותנית

זה כולל גם ציונים , כמובן שאפשר לשלם לפעמים אם הילד קצר את הדשא, הכין ארוחת ערב , עזר לצבוע את הקירות בקיץ, לא כמשהו מותנה אלא כהכרת תודה, מה יעשה ילד שלא יכול להביא ציונים טובים .

alphadelta

New member
יש תוצאות טיבעיות

שמעתי על מתנות על ציונים כשגרנו במדינה הקודמת. כאן, למרות שרמת החינוך גבוהה מאד לא נחשפתי לזה. אצלינו יש תוצאות טבעיות. כל עוד מקבלים ציונים טובים, תוך כדי עבודה וחובות בבית אז יש להם יותר חופש להחליט. יותר יכולת לבחור לבד. יותר זמן לתחביבים. פחות ניג׳וסים ממני ( וזה בונוס גדול. )
כשפה ושם יש אתגר שלא הבינו משהו הם הולכים לפני או אחרי בית ספר לבית הספר שם יש מורים שעוזרים. או ששואלים את אבא…

בעיני הכי נחמד לחגוג ביחד כמשפחה ולצאת לבילוי משותף

פחות לתת כסף או לקנות משהו.
אבל כל משפחה ומה שמתאים ועובד עבורם.

een ogenblik

New member
ועונשים עבור ציונים לא טובים?

אצלנו אין לא זה ולא זה, אך אני מניחה שאם לא מרוצים מציון רע וזה נתפס כעונש אצל הילד, אז גם מרוצות של ההורים וגאווה שלהם נתפסת כתגמול. ולא, אצלנו בבית אין לא את זה ולא את זה. באופן אישי איני מייחסת כל חשיבות לציונים, לעומת הילדה הפלמית שלי, שציון סופי הוא חזות כל הלימודים בעיניה.

אספרסו2

New member
תודה על מגוון הדיעות

בהחלט צריך ללכת בין הטיפות,לדרבן להצלחה אבל לגלות רגישות ליכולת .

KallaGLP

New member
אין לי בעיה עקרונית עם תגמול על השגים.

בסופו של דבר, כך חיינו מתנהלים וגם הילדים בהדרגה הופכים לחלק מההתנהלות הזאת.
אבל כן יש לי בעיה עם זה שמה שיהיה חשוב זה רק התגמול.
לכן, התגמול הוא מדי פעם על משהו יוצא דופן ומיוחד, ולא על כל דבר קטן, וגם לרוב התגמול הוא לא בהכרח כספי.
בקיצור, אני בעד פרופורציות גם בזה, כמו בכל דבר אחר.

לא יודעת, גם באוניברסיטה מקבלים כסף על ציונים טובים.

יש המתייחסים ללימודים כ"עבודה" של הלומדים, ובמובן הזה, לא בלתי סביר לשלם עליה - או לתת "בונוסים" על "עבודה טובה". בסך הכל לא מדובר פה באנשים שלומדים את מה שהם מעוניינים ללמוד להנאתם, אלא הם לומדים את מה שדורשים מהם במערכת - די דומה לעבודה כשכיר.

כן, מלגות וכו'.

גם על ציוני כניסה טובים לאוניברסיטה (בגרות ופסיכומטרי) אפשר לקבל. ובתארים מתקדמים בכלל...

een ogenblik

New member
כדי לקבל מלגה צריכים להתקיים עוד כמה תנאים

מעבר לזה שחלק גדול מהמלגת אינן תלויות ציונים בלבד, גם אין מקבלים מילגה על כל ציון בנפרד, אלא על מכלול.
כך שעל פי ההשוואה הזו, אין שום סיבה לתת פרס כספי לילד על ציון טוב במבחן יחיד, ובוודאי לא במנותק משאר מעשיו בחיים מעבר ללימודים.

אני קיבלתי בתואר השלישי

פרס כספי בסוף הסמסטר הראשון, שהתבסס בעיקר על שני מבחנים, לדעתי. בתואר הראשון אני לא יודעת מה היה אצלנו באוניברסיטה, כי בכל מקרה למדתי אותו בחינם. בכל מקרה יש לא מעט מלגות שכן תלויות בציונים בלבד.
ואפילו הבת שלי כבר קיבלה פרסים כספיים על השתתפות בתחרויות (טריוויה בתחום מסוים, תחרות כתיבה) - וגם אז הפרס היה על מעשה יחיד. וגם אני קיבלתי פרס כספי על עבודת הגמר שכתבתי לבגרות (שוב בגלל תחרות כלשהי).
בגדול, לא בוחלים בלתת פרסים כספיים על ביצועים אקדמיים, ולא ברור שזה מהלך כל כך שגוי.
ומבחן יחיד יכול להכניס אותך גם לתכניות שאתה מעוניין בהן (כמו תכנית מחוננים או בית ספר לאמנות וכו') - התפיסה שמבחן יחיד אף פעם לא חשוב היא פשוט לא נכונה.
ובכל מקרה, מה זה משנה אם התשלום הוא פר מבחן או בסוף החודש או הסמסטר, או על פי הממוצע? כשהתשלום הוא פר מבחן זה כנראה יעיל יותר להגברת המוטיבציה למבחן, ולכן אם כבר משלמים - לשלם פר מבחן נשמע מדיניות טובה. אם כי בכלל לא ברור אם פותח השרשור מדבר בכלל על תגמול פר מבחן או על ציונים בתעודה...

אספרסו2

New member
אני התכוונתי פר מבחן

ויותר על מנת לדרבן ילדים להשגים,שכן גם אני קיבלתי מלגה באוניברסיטה על סמך הציונים אבל זה כבר גיל שבו המוטיבציה ללימודים קיימת בין כה וכה.

לא הבנתי. לדעתך פ-ח-ו-ת הגיוני

לתת כסף על ציונים בגיל שבו המוטיבציה נמוכה מאשר בגיל שבו המוטיבציה גבוהה?

עדיין לא הבנתי. בהודעה הראשונה הבעת תמיהה

על כך שהורים נותנים כסף על ביצועים אקדמיים. עכשיו אתה אומר שבאוניברסיטה נותנים גם (מלגות וכו') - וזה כנראה (?) סביר בעיניך - וזאת על אף שלדעתך יש יותר מוטיבציה ללמוד בגיל האוניברסיטה מאשר בגיל חטיבה-תיכון?
בוא נתחיל מהתחלה, כדי שאולי יהיה לי ברור יותר.
מה אתה חושב על זה שהורים נותנים לילדים כסף על ציונים? זה טוב/רצוי או רע/לא רצוי?
מה אתה חושב על זה שהאוניברסיטה נותנת כסף (מלגות וכו') על ציונים? זה טוב/רצוי או רע/לא רצוי?
באיזה גיל אתה חושב שיש מוטיבציה גבוהה יותר ללימודים - גיל אוניברסיטה או גיל חטיבה-תיכון (פשוט שכחתי באיזה מהם הילד שלך)?

אספרסו2

New member
את בוודאי חומדת לצון ולא רק חייבת להגיב

אבל אענה למה ששאלת-
1.לא דיברתי בשאלה ששאלתי על ביצועים אקדמיים.
&nbsp
2.כמו שכתבתי אני מעולם לא תגמלתי ולכן רציתי לשמוע דעות מהורים אחרים.
&nbsp
3.מלגה באוניברסיטה זה מצוין.
&nbsp
4.מוטיבציה גבוהה יותר ללימודים בגיל האוניברסיטה.

למעלה