תיגמול בעבור ציונים גבוהים

ממש לא חומדת לצון. אז אם מלגה באוניברסיטה זה מצוין

לדעתך, למה תגמול כספי על ציונים בתיכון נראה לך בעייתי ("יוצרת מצבים שנראים,לי לפחות,לא מקובלים" נשמע לי כאילו זה נראה לך בעייתי. לא כך?)?

או שתגמול כספי על ציונים בתיכון נראה לך מצויין, והסיבה ששאלת היא כי אתה רוצה להתחיל לעשות את זה גם?
בחיי שאני לא מבינה.

(ומה זאת אומרת לא דיברת על ביצועים אקדמיים? הכוונה שלי בביצועים אקדמיים פה היא "ציונים במבחנים").

אישית, אנחנו לא נותנים כסף על ציונים.

ועוד אוסיף שהבנות שלי הן התלמידות הגרועות ביותר שאפשר להעלות על הדעת. וזאת על אף שאחת בכיתת מחוננים, והשנייה, לדעת מורתה, היא מחוננת/גאון (השלישית בגן, ודווקא היא מסתמנת כבעלת פוטנציאל לביצועים סבירים יותר בבית הספר).
אם לא היה ביטוי "הילד לא מממש את הפוטנציאל שלו", היו ממציאים אותו במיוחד עבורן.
האם כסף היה עוזר? מי יודע?

עכשיו כן. השנייה גדלה בצפון אמריקה

עד אמצע גן חובה (עזבה את הארץ בגיל חצי שנה). הבכורה (עזבה בגיל 3 וחצי) חזרה לארץ באמצע כיתה ג' (בחו"ל הקפיצו אותה ל-ד' והיא ירדה חזרה כשהגיעה לארץ. אגב, הקפיצו אותה בגלל הביצועים הג-ר-ו-ע-י-ם שלה בבית הספר, בתקווה שאם החומר יעניין אותה יותר היא תעבוד יותר - וזה די עבד, אבל אחרי חצי שנה, כאמור, חזרנו לארץ. זו גם הייתה התקווה שלנו כשהיא נכנסה השנה לכיתת המחוננים. בינתיים זה לא ממש עובד...).
עכשיו הן ב-ד' וב-ז'. הקטנה נולדה בחו"ל וחזרה לארץ בגיל 3 חודשים.
כולן דוברות אנגלית.

een ogenblik

New member
לא מכירה מערכת כמו זו שאת מתארת

לא בישראל, בה למדנו האיש ואני, לא בהונג-קונג בה האיש עבד כפוסט-דוק, ולא בבלגיה בה האיש עבד כפוסט-דוק ועובד כיום כחוקר. גם לא במדינות אחרות בהן יש לאיש קשרים אקדמאיים מחקריים. ציונים טובים יכולים להגדיל סיכוי לקבלת מלגה, אך לא מהווים קרטריון יחיד, ובוודאי לא על מבחן יחיד (אפילו לא על ממוצע סמסטריאלי).
תחרויות הן משהו אחר, וגם אני קיבלתי פרס כספי על עבודה שהגשתי במסגרת תחרות במהלך התיכון, אך זו הוגדרה ככזו מלכתחילה, ולא היוותה חלק מציוני ביה"ס, כך שמעולם לא החשבתי זאת כתגמול על לימודים.

ההבדל בין אדם בוגר שלימודיו הם עבודתו, וללא תגמול כלכלי יאלץ לעזוב את הלימודים כדי לכלכל עצמו לבין ילד הוא אדיר.

אז עכשיו את מכירה.

מדובר במילגה של כמה אלפים מהאוניברסיטה, שניתנה בסוף הסמסטר הראשון למי שהיה לו ציון מסוים ומעלה בקורס. זה מה שנאמר לי על ידי סטודנט אחר בקורס. בכל מקרה לא עשינו שום דבר אחר באותו סמסטר מאשר הקורס ומלגות שניתנו לפני הכניסה על סמך, אולי, דברים נוספים לציונים, כבר קיבלנו.

een ogenblik

New member
את מכירה, ואני מאמינה לך שכך זה עבד עבורך

אך אני איני מכירה מערכת שכזו, כך שאיני יכולה להגיב על הצורה בה היא עובדת.

למעלה