תיוגים[ולא בפייסבוק]

כי ככה זה בני אדם,

מחפשים להגדיר את עצמם כדי ליצור לעצמם "זהות" או "אני". חלק מההגדרה של "מי אני" זה לאן אני שייך, כי אני וזהו זה לא מספיק.

Dragonaut

New member
זה נורא פשוט.

כל אדם באשר הוא, ניתן לקטלוג. כל אחד משתייך לאנשהו. מי שמתאמץ לא להשתייך לשום מקום, משתייך לקבוצת האנטי-פוזה, שנוטה להיות יותר מעצבנת משאר ה'קבוצות' למיניהן. ככה זה; אדם יתחבר עם הדומים לו. מצד שני, בסיטואציות קיצוניות, אדם יתחבר עם מי שרק יוכל. למשל, צבא; טירונות קרבית, לא הכרתי אדם אחד סביבי, ויצאתי משם עם עוד 20 אנשים לפחות, אותם אשמח להזמין לבירה. באזרחות, סביר להניח שלא הייתי טורח לזכור את שמותיהם. כל חברות מבוססת על מכנה משותף כלשהו. זה לא עניין של תיוג, זה פשוט ככה. אדם ישתייך למקום מסוים, יצור קבוצת דומים לו, חזקה ואיתנה. אם לא יעשה זאת, לא ישרוד [ברמה האישית]. זה לא חוק חברתי, זו מודרניזציה של תנאי האבולוציה הבסיסיים ביותר. זה לא משהו שניתן לשנות, ולדעתי, לא משהו שצריך לשנות.

תיוגים הם חלק מאופן החשיבה שלנו

אני חושב שהאדם נוטה ללכת לאיבוד בכל הקשור להגדרה עצמית. האם אני אדם של כחול? ואולי של אדום? אני מעריך אנשים יפים? חכמים? טובי לב? אמיצים? אני נוטה שלא להסכים איתך לגבי האמירה שבשלב מסוים אנו מגיעים לגיבוש בזהות שלנו. במקרים רבים אנחנו נוטים להתגבש בנושאים מסוימים, אבל גם זה יכול להשתנות לפי מצב רוח, מפגש עם אדם חדש ומאיר, קריאה בספר שפורש לפתע דברים בצורה שלא חשבנו עליה. האמת היא שאף אחד מאיתנו לא באמת מגובש אף פעם, והחיפוש העצמי הזה נמשך לאורך כל החיים. אני אישית מאמין שבכל רגע נתון האדם נוטה להשתנות, ומי שהייתי לפני שלושים שניות, לפני שעתיים, אתמול ולפני שלוש שנים אלו צורות שונות של אישיות, עם קווי דמיון מסוימים וקווי שוני. ואיך כל זה מתקשר לתיוגים? טוב, תיוגים עוזרים לנו להימנע מהבלבול. אני אוהב רוק, אני אוהב להתלבש בשחור ועם קרעים בג'ינס, אז אני כנראה אוהב מה שפריקים אוהבים. עד שאני אמצא משהו במסגרת החברתית הזו שאני לא מתחבר אליו, ואז אחפש לי תיוג אחר שיתאים לאמונות שלי נכון לאותו רגע. בני אדם לא אוהבים שמתייגים אותם, גם כשהם עצמם מתייגים עצמם באותו אופן, לדעתי כיוון שהם רוצים את החופש להתנער מתיוג מסוים. הבעייתיות היא שאת התיוגים של עצמנו אין לנו בעיה לשנות ברגע, ואילו תיוגים של אחרים לוקח זמן רב להוציא מדפוסי החשיבה שלנו.

aviel931

New member
אז אתה אומר שכל האנושות לא סגורה על עצמה?

במחשבה שניה זה די נכון

תיוג

תמיד היה יש ותמיד יהיה בין אם נירצה או לא העולם היה בכאוס שלם אם לא היה את התיוג נכון לפעמים זה יכל להגיעה לרמות של שינאת חינם וגזענות קיצונית אבל בלי זה לא היה עולם ביכלל עובדה שעוד בקופת המערות היו שבטים שהיו להם מנהגים שונים ואני משער שגם דרך התנהגות שונה אז זה טיבעי שתהליך התיוג יועבר גם לימינו הכי חשוב זה לא להגיעה למצב של שינאת חינם למרות שאני משער שבכל אחד מאיתנו יש אוכלוסיית אנשים שאנחנו לא ממש מחבבים וכל בנאדם רוצה להיות עם האדם שאיתו יש לו נושאים משותפים ובקיצור:תיוג זה דבר טבעי ואף לפי דעתי גם רצוי.

ובהשתייכות יש כמובן העצמה.

קבוצה יכולה להגיע להשגים גדולים יותר. לנוכחות גדולה יותר. להשפעה סביבתית גדולה יותר. אבל , בתוך הקבוצה תמיד קיימים היחידים שיש להם ביטוי אישי מאד, וחשוב להם לחוות אותו ולקבל עליו הכרה.

למעלה