תיזכורת לראש הממשלה אריק שרון

תיזכורת לראש הממשלה אריק שרון../images/Emo104.gif

לקראת ביקורו של "זיני" במזרח הרחוק/התיכון בכלל ובישראל בפרט....מהו המכנה המשותף לכל הנקודות בהודעה הבאה...:-
הסיבה לשיחרורו של עראפת, היא בקשה-תביעה אמריקאית. הפ אינם רוצים הסלמה בארץ ישראל, בעת ביקור של סגן הנשיא של ארה"ב בוש במזרח הרחוק, שמא זה יעורר אי שקט באזור וישבש את תוכניותהם של האמריקאים. המסקנה היא שהשיחרור של עראפת אינו בא משום שזה טוב ליהודים/ישראל, הוא פשוט מהלך לטובתה של אמריקה, או אולי רק להנחתה שזה לטובתה,- וכידוע לא בנקל מסרבים מנהיגנו בשנים האחרונות לארצות הברית, אפילו כאשר זה פוגע באינטרסים שלנו. אמריקה היא ידידה שלנו והיא עוזרת לנו במישור הצבאי- אך אל נשכח שגם אנו עזרנו לה בעבר- במילחמה הקרה,בשנים האחרונות בפיתוחים חשובים. אולם, בתחום המדיני היו עצותיה כמעט תמיד לרעתנו. ...
האמריקאים ב-1948 הפעילו עלינו לחץ עצום שלא נכריז על המדינה ובן גוריון הכריז בניגוד לרצונם....
האמריקאים דרשו מאיתנו לא להעביר את הבירה לירושלייםובן גוריון עשה זאת על אפם ועל חמתם...
האמריקאים דרשו מאיתנו לא לתקוף ביו"ש במילחמת העצמאות וממשלת ישראל נענתה אליהם ואנו אבלים ומשלמים בעד הענות זאת מאז ועד היום...
כאשר צה"ל ניהל בזמן מילחמת העצמאות קרבות קשים בחודש מרץ 1948, הציעה ארצות הברית האו"מ לבטל את החלטתה על מדינה יהודית והקמת מישטר נאמנות של האו"מ במקום זה...
האמריקאים זרקו אותנו בגסות וללא סיבה ניראת לעין מכל סיני בשנים 1948 ושוב ב-1956....
האמריקאים גרמו למילחמת ששת הימים בכך שסירבו לפתוח את מיצרי טיראן אותם סגר הנשיא נאצר "ימח שמו וזיכרו", בניגוד להבטחתם....
האמריקאים דרשו מאיתנו בשנת 1969 לקבל את תכנית רוג´רס, כלומר לסגת לקו הירוק תמורת אי לוחמה מיצרית, למרות שהחלטת האו"מ 242 כלל אינה דורשת מישראל לסגת מהקו הירוק...
האמריקאים קיבלו על עצמם , אחרי הפסקת האש בתעלת סואץ בשנת 1970, לפקח ששום צד לא יזיז כלים כבדים לתעלה, בו בלילה הזיזו המצרים טילים רבים לקירבת התעלה. אמריקה סירבה לשמוע כאשר מדינת ישראל התלוננה על שהמצרים קידמו טילים לקירבת התעלה.וזה איפשר למיצרים לפתוח כעבור שלוש שנים במילחמת יום הכיפורים...
האמריקאים ביקשו/דרשו ממדינת ישראל לקראת סוף מילחמת יום הכיפורים, שלא לתקוף ולחסל את "הארמיה המכותרת בגיזרה הדרומית של תעלת סואץ בגדה המזרחית", דבר "שמשה דיין כינה זאת בכותרת הידועה באותם זמנים- גזילת פירות הניצחון"- ולמה דרשו האמריקאים זאת ממדינת ישראל....
האמריקאים/הנרי קיסינג´ר שר החוץ האמריקאי באותה תקופה היהודי אמר מבלי להתבייש, בכדי לשפר את היחסים בין מצריים לבין ארה"ב...
האמריקאים הכריחו אותנו במילחמת המיפרץ בשנת 1991, לספוג סקאדים עיראקיים ולא להגיב....
חברים יקרים אלו הן מספר נקודות מרשימה ארוכה וממיגעת שמצביעה על מכנה משותף אחד בכלל ומטרה אחת בפרט... אני מקוה שתתיחסו להודעה הזו בכובד ראש....
מבחן התוצאה. פ"ש.

Charlie

New member
שכחת רק נקודה אחת

שאם לא הסיוע האמריקני - כבר מזמן לא היתה מדינה יהודית בא"י... כי אולי בשנות ה-50 וה-60 יכולת למשוך את המצב, הודות לעליבותם של הערבים. אבל השנות ה-70 החלה מגמת שיפור (שממשיכה מאז ועד היום) אצלם ולכן ב-30 שנה האחרונות, האמריקנים הם אלו שמחזיקים אותך חי במזה"ת. חוץ מזה, שכמו כל בעל מניות, גם לפריץ בוושינגטון יש מה להגיד למדינה שהוא שופך עליה מספיק כסף ומקדיש לה די והותר זמן. יד שמאכילה אותך - תנשק אותה - אל תנשך אותך. כפוי טובה.

.המוסד

New member
שקר

ישראל איננה תלויה בסיוע של ארה"ב, האם מדינה שהתל"ג שלה עומד על 100 מליארד דולר והתקציב שלה על מחצית מכך זקוקה ל2.6 מילארד דולר?! כלכלת שוק תסגור את הפער הזה, מלבד מזה שתעשיית הנשק רק תפרח, תספק מקומות עבודה וכו´ בגלל שאכלנו מהיד של ארה"ב, אכלנו אותה במלחמת יום הכיפורים, בטח תופתע לשמוע, שהצמיחה אחרי התחלת הסיוע נמוכה(!) מהצמיחה שהייתה לפני כן ידידי, אל תנשך, סרב

תודה לך על הנתון המעניין

כבר מזמן אני מנסה לברר: מה יקרה אם ארה"ב תפסיק את הסיוע ואם יוטלו עלינו סנקציות בינ"ל? האם נרעב ללחם? נקבל ביצים לפי קיצבה ותלושים? או שבסכ"ה ניסע במכונית מודל 98 במקום מודל 2002 ונשלם עוד 10% מיסים? לי אין את התשובה המדויקת, אשמח לשמוע אותה מאחרים. דרך אגב, ראוי לבדוק כמה היה עולה לארה"ב לקיים מערך צבאי כמו של נאט"ו במזה"ת כנגד האינטרסים הסובייטיים בימי המלחמה הקרה אילולא היתה פה ישראל. להערכתי- הרבה יותר מ-3 מיליארד לשנה. ככה שבסכ"ה הם יצאו מורווחים.

Charlie

New member
בגיניסט - הרי לך את האמת

רמת החיים תרד...ללא ספק...ואנשים שיש להם כסף, והם אלה שמחזיקים את המדינה - יעזבו לחו"ל (ובצדק). התוצאה תהיה ירידה משמעותית בכוחה של ישראל. הנה כי כן, רק לפני כחודש נסע שר האוצר שלום לוושינגטון כדי לקבל סיוע שיעזור לנו להחזיק מעמד ערב דיוני התקציב. אז אל יתהולל חוגר כמפתח, ביום ששר האוצר לא יסע לשנורר כסף כדי שהמדינה תמשיך לתפקד - תנשכו את היד האמריקנית. עד אז - הס.

.המוסד

New member
בגלל מדיניות כלכלית רעועה ישראל

"זקוקה" לסיוע ארה"ב, כלכלת שוק כאמור תסגור את הפער הלא ממש גדול הזה{אגב, חבל שלא תהייחסת לתגובתי}

um2

New member
האמת הכלכלית

ניתן לוותר על הסיוע האמריקני שעולה לנו במחיר פוליטי כבד אנחנו לא מדינת חסות האמת הכלכלית היא שאם נהדק את החגורה במשך שנתיים שלוש ונבצע השקעות נבנות ארוכות טווח נוכל לוותר על הסיוע האמריקני בשביל זה חייבים להצביע לליכוד ולא לאף מפלגה אחרת כי המפלגות הקטנות סוחטות כספים לסקטור שלהם אך הליכוד יהיה גדול דיו למפלגות הקטנות לא יהיה כוח סחיטה נוכל ללכת קדימה ע"י קיצוץ דרסטי בתקציב כדי לוותר על הסיוע האמריקני ולזכות בעצמאות כלכלית

Charlie

New member
um2 - אתה תהדק את החגורה

רק תודיע לי לפני כן, כדי שאוכל לארוז. מה לעשות, למה לי לחיות חרא (סליחה על הביטוי) רק כדי שאתה תוכל לממש אידיאולוגיה שעבר זמנה ואינה מציאותית. ובסוף תגלה שישראל קטנה מדי וחלשה מדי מכדי להגיע לעצמאות כלכלית מחד - ולהמשיך את מצב המלחמה מאידך.

.המוסד

New member
Charlie היקר

אני כבר ארזתי, ביום שני אני טס{אירופה}, בכל מקרה מה דעתך על מימוש הרעיון הישן שיש צורך במדינה יהודית? אתה מוכן לשלם על כך מחיר? אפשר להגיע לעצמאות כלכלית

Charlie

New member
טיסה נעימה

גם אני טס שבוע הבא לשבועיים לארה"ב. אגב, לדעתי המשך האחיזה בשטחים מסכנת את מה שאתה מכנה "המדינה היהודית". כן, איזו מן מדינה יהודית היא זו שבה חיים 40% פלשתינים??! אני מוכן לשלם מחיר עבור מדינה יהודית, לא עבור ג´נין ובנותיה או כל שיגעון חולף אחר של בני אלון וחבר מרעיו המשיחיים.

.המוסד

New member
שיגעון חולף, מעניין

אתה בעצמך תמכת בהתיישבות בשטחים, אתה אמרת שזה אפשרי, מה השתנה אז והיום?

Charlie

New member
מוסד, שים לב לדברים הבאים:

אתה יודע מי עמד מאחורי הקמת קדומים, עפרה ועוד ישובים באיו"ש? שמעון פרס. אתה יודע מי היה שר הביטחון הניצי של יצחק רבין ז"ל בממשלתו ה-1, זה שעקף אותו מימין כל הזמן, אותו ואת שר החוץ דאז, יגאל אלון המנוח? שמעון פרס. אתה יודע איך קראו לעייזר בליכוד? הנץ הטורף. אריק היה פראייר לעומתו. ואני יכול להמשיך עם דוגמאות של אנשים שלא רק שזז מעט בהשקפותיהם (מנחם בגין, יצחק רבין, ביבי נתניהו ואח´) אלא ממש שינו כיוון. אגב, היו כאלה כמו חה"כ ד"ר יובל שטייניץ מהליכוד (שהיה ממייסדי שלום עכשיו) שעברו מהשמאל ימינה, גם המזרחן פרופ´ יהושע "שוקה" פורת עבר ממרצ (כמעט נכנס לכנסת ב-1992) לתמיכה בנתניהו בבחירות 96´. זה די מוזר בארץ, כי אנחנו חברה שבטית ואתה מגיל ההתבגרות "מסומן" כשמאלני או כימני, כליכודניק או כמערכניק. ורוב האנשים נשארים עם הדעות שלהם כל החיים, גם אם אבד עליהן הכלח, ומצביעים לאותה מפלגה כל פעם. הרי אם תקרא את "קלע דוד" או את "היום מחר", לא תאמין שכתב את זה אותו בן אדם שכתב את "המזרח התיכון החדש" או "המאבק לשלום". אגב, הידעת שיוסי ביילין, הגיע מרקע ימני-מסורתי? עד מלחמת יום הכיפורים הוא היה איש ארץ ישראל השלמה...מעניין הא?! בכל אופן, דברים משתנים, אנשים משתנים, מציאות משתנית. בגין האב תמך בהתיישבות ואף אמר שבהגיעו לגיל 70 יפרוש מהחיים הפוליטיים ויעבור לגור במושב בית´רי בפיתחת רפיח (בסיני) . את הסוף אנחנו יודעים: הוא אכן פרש בגיל 70 אבל לא לאותו ישוב שהוא עצמו נתן ידו וברכתו להריסתו כחלק מהנסיגה המוחלטת של ישראל מסיני במסגרת הסכמי קמפ-דייויד.

.המוסד

New member
חברה שבטית או לא

{לא} אתה לא ענית על שאלתי, ההתחמקות הזו, "גם הוא עשה ככה" לא נראית לי, זה שרוב חברי הזרם הציוני-סוציאליסטי איבדו הרבה מציונותם כבר נחזתה לפני הרבה זמן ע"י הרא"ה יוסי ביילין גם הוא הגיע מרקע סוציאליסטי שכזה, או לפחות תמיד נמשך אליו{הוא בכה שדב"ג פרש?} הוא זרק את הדת בגלל שלא זו הדרך לשמור על העם היהודי או משהו כזה או שייתכן שחטף "הלם קרב"{לא במובן האמיתי} והאמין שישראל נמצאת על סף כיליון ולכן הוא פנה לדרך המוזרה ומלאת הטעויות הזו בגין עשה את הטעות של חייו, אבל כיוון שאין לי מספיק מידע על בגין מחוץ לאצ"ל אתן לך להתווכח עם עצמך על כך מי יודע, אולי עוד נתגורר מתישהו בפיתחת רפיח ואני עדיין מחכה לתשובה

Charlie

New member
תשובה מפורטת?

אני לא חושב שהפורום זה המקום לכך. זה נחמד לויכוחים קצרים, נקודתיים, עם עקיצות מדי פעם. קליל כזה. אבל סקירה כזו , כמו שאתה מבקש?! תחסוך לי את זה, ניר. תרחם על האצבעות שלי. אגב, יש לך איי סי קיו וכדומה?

Alder

New member
למה הפורום אינו המקום המתאים לכך?

אני לא יכול לדבר בשם האחרים, אך אני אישית גם מחכה לתשובה ממך בנושא.

שמאלני

New member
תזכורת לימנים הפאנטים...

בלי ארה"ב לא הייתה לכם ממזמן מדינה. אתם כותבים כל כך רע על המדינה שהכי עוזרת לנו והכי תומכת בנו מכל העולם,שבנתיים האירופאים תוכמים בערפאת ומנסה להעביר כל מיני סנקציות על ישראל דרך האו"ם. ארה"ב,כי אותה מדינה שאתם כל כך שונאים. עוזרת לישראל ומפילה כל פעם מחדש את העצות האנטי יהודים. חוץ מהקטע הדיפלומטי,ארה"ב תומכת בנו כלכלית. היא לא חייבת לנו דולר אחד,אבל היא מרגישה שהיא צריכה להביא לנו מדי שנה 3 מיליארד דולר. בנוסף לזה היא מוכרת לכוחות הבטחון נשקים,הנשקים הכי טובים בעולם יש לצה"ל. ומשום כך זה משאיר את צה"ל לבין הצבאות הכי חזקים בכל העולם. גם יש להם נשקים עם טכנולוגיה מתקדמת,וגם צה"ל מתאמן הרבה פעמים עם הצבא מספר אחד בעולם,צבא ארה"ב. אילולא ארה"ב,ממזמן לא הייתה מדינת ישראל,היא הייתה נמחקת מעל פני האדמה. ארה"ב היא המדינה הכי שנואה במדינות המסולמיות,ולא כי הם דמוקרטים. כי הם עוזרים לנו במאבק נגד הטרור הפלסטיני,הם לא חייבים לנו זאת. הם יכולים להיות כמו צרפת,גרמניה אנגליה. לשבת בצד ולא לנקוט שום עמדה לשום צד,אבל הם מרגישים שהם צריכים לעזור לנו. במקום לכבד את מה שארה"ב עושה,אתם תוקעים לה סכין בגב. בעצם זה לא ארה"ב וזה לא השאמלנים,פשוט מי שרוצה שלום ורוצה שקט אתם שונאים אותו. כי הרי אתם בעד להעביר עם ערבי אחר,בנגד לרצנו למדינה אחרת בעולם. מעניין איך כל העולם מדבר על מדינה פלסטינית ועל שלום שיהיה בין שתי המדינות,ורק הימנים הפאנטים מדברים על מלחמה. חשבתם שאולי משהו לא בסדר בכם? בעצם למה אולי,בטוח משהו לא בסדר איתכם. זה המינוס במדינה דמוקרטית,שנותנים לכל משוגע פתק שיצביע,גם למפלגות קיצוניות ומשוגעות שהיו צריכים להעיף אותם מהכנסת ממזמן.

.המוסד

New member
תזכורת לשמאלני המפגר

לא סתם מפגר, ולא בגלל שהוא שמאלני, אלא מאוד מפגר ארה"ב באמת לא חייבת לנו דולר אחד, ואנו לא צריכים לבקש דולר אחד צבא ארה"ב איננו הצבא מספר אחת בעולם הם לא עוזרים לנו במאבק נגד הפלשתינים אתה בהחלט צודק, צריך למנוע מהימנים להצביע

שמאלני

New member
המוסד...

מי מפגר אני או אתה? אני לא זה שתומך ברעיונות לא הגיונים,כמו טרנספר. אתה פשוט סתום,אין לך דרך אז אתה הולך לרעיון נאצי. לא חשוב מה שהעולם חושב,לא חשוב אם העם הפלסטיני רוצה טרנספר,אבל צריכים לעשות להם טרנספר. בלי להעפיל שכל טיפה,טוב נו מה אני רוצה,אתה ימני. למה שארה"ב תעזור לנו במלחמה? אנחנו צבא מספיק חזק בכדי להתמודד לבד,אנחנו לא צריכים עוד צבא שיעזור לנו. בנוסף לזה ארה"ב רוצה עכשיו לאחד כמה מדינות ערב במזרח התיכון,לקבל את הכן שלהם בכדי שארה"ב תוכל להפציץ את עירק. אם הם יעזרו לנו במלחמה נגד הפלסטינים,הם לא יוכלו לאחד את מדינות ערב נגד עירק.

Alder

New member
תזכורת למהי "פאנטיות" אמיתית..

ציטוט ישיר מדבריו של "שמאלני", פורום "אקטואליה לנוער, 14.3.02 14:25: "אתה לא קולט שהם לא יהודים הם ערבים,והם לא רודפי הבצע כמו שהיהודים. האדמה יותר חשובה להם מאשר כסף,כסף בא כסף הולך. היהודים בדם שלהם הם רודפי בצע,הערבים אוכלים חרא וממשיכים לחיות כאן כי זאת האדמה שלהם ובצדק אסור להם לוותר עליה" לא להאמין שישנם כאן כאלו... פשוט עצוב..

ש לכ ת

New member
נרצה או לא נרצה ../images/Emo4.gif

מדינת ישראל לא יכולה לישרוד שעה אחת בלי ארה"ב . לכל מטבע שתי פנים מצד אחד: ארה"ב תומכת בנו כלכלית וצבאית וללא הסיוע הזה ישראל פשוט קורסת , ומצד שני: ארה"ב מרשה לעצמה להכתיב לנו את אורח חיינו בגלל התמיכות השונות שלה בנו ותורמת לא מעט להסלמה מצד ה"כפרות"=ערבים . אבל מה לעשות שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ....צריך להסתפק במה שיש . נניח וישראל תחליט לנתק את קשריה עם ארה"ב : 1. אף מדינה בכל העולם לא תתמוך בנו במצבנו הנוכחי עם הישמעאלים 2. במקרה שהמצב יסלים ויתדרדר למלחמה (מה שרוב הסיכויים שיקרה)יווצר מצב שבו כל העולם יהיה נגדנו ויפתח עלינו במלחמה . זה מה שאנחנו באמת רוצים ??? ארה"ב היא בעצם : יד שמצד אחד מלטפת ומצד שני מכה זה המצב ואיתו צריך להתמודד אם הוא לרוחינו או לא

למעלה