תיזכורת לראש הממשלה אריק שרון

.המוסד

New member
ממש לא נכון

זה פשוט אגדה, ישראל תסדר ללא ה2.6 מיליארד דולרים של ארה"ב התקציב שלה הוא 50 ומשהו מיליארד, אם היית מרוויח חמישים שקל ליום שלושה שקלים היו מפריעים לך כל כך? אנשים, מיתוסים זה לא בהכרח דבר טוב, ומיתוס ישראל ארה"ב הוא מיתוס אגב אפילו הצמיחה במשק הייתה גבוהה יותר לפני התחלת הידידות והסיוע מארה"ב אז, לא זה המצב איתו יש להתמודד

Alder

New member
לפי דעתי ארה"ב דווקא תוכל להועיל

לנו ביותר. אני לא רואה שום טעם לנסות להתנער ממנה לחלוטין, כאשר מדינות שכנות כמו מצרים נעזרות בה כדי לשקם את כוחן הצבאי. אולם אני כן חושב שאנו הם אלו שמכוונים את ארה"ב לכיוון פרו-ערבי על חשבוננו. העולם האמריקאי די פשוט - 2 מפלגות שונות ותו לא. אפילו שגם בהן יש "בלאגן" פוליטי (כפי שאני מתאר לעצמי למרות חוסר בקיאותי בנושא), אני בטוח שיש הבדל של שמיים וארץ בין הפוליטיקה "ששם" לזו שבארץ, אשר בה המילה "פטריוטיות" הינה מילה מגונה בפי השמאל. אני מתאר לעצמי שכל אדם בעולם היה מרים גבה בתמהון ושואל "מה היהודים המשיגנע האלה רוצים?!" כאשר הוא רואה את שרון מכריז על לחימה בטרור ללא פשרות בשעה 8 בערב, ושעה מאוחר יותר רואה את פרס מושיט, בפעם המי יודע כמה, את ידו לקראת הפלסטינים. בקצרה, כאשר בנו חילוקי הדעות כה גדולים, ולפי דעתי השמאל אשם בכך ללא עוררין בשעה קשה זו - כאשר תחת אש הוא ממשיך בהטפות המוסר המעושה שלו, אין כל צורך לפליאה אפילו לגבי ידידנו הטובים ביותר.

שמאלני

New member
המוסד אתה אידיוט...

מה זה ה-3 מיליארד דולר שארה"ב נותנת לנו מדי שנה?? זה כלום,אני לא מדבר על זה. אני מדבר על זה שארה"ב עוזרת לנו מבחינה דיפלומטית,אם לא הייתה ארה"ב ממזמן היית רואה כוחות בינלאומים בשטחים,וממזמן היו נגדנו סנקציות כלכליות. ארה"ב כעת מחזיקה את ישראל,למזלנו יש לנו אותם. שכל העולם נגדנו והאירופאים כידוע עם ערפאת,אנחנו צריכים איזו מדינה שתהיה איתנו. ובמזל יש לנו את המעצמה מספר 1´ בעולם,אז תפסיק לקשקש שאנחנו לא צריכים אותם. כי אנחנו צריכים אותם יותר מאשר אנחנו צריכים את המתנחלים.

.המוסד

New member
האמת, לא יודע, אבל אם זה מה

שארה"ב רוצה אז סבבה, אם לא אז לא אגב, ברית לא במובן של הסכם אלא של מדינה ידידותית למה לפיל להעזר בנמלה? כנראה שהנמלה לא באמת נמלה{או שיש כאן מישהו בעל ראייה חלשה}

אנחנו אפילו לא נמלה חביבי...

אתה לא שואל את עצמך למה ארה"ב איתנו? לא מעניין אותך לחשוב על זה? ואתה באמת חושב שארה"ב צריכה מאיתנו משהו? (חוץ מקולות הבוחרים היהודיים בארה"ב)

.המוסד

New member
אז למה ישראל כל כך חשובה

לארה"ב? זה רק קולות הבוחרים? ישראל ותורכיה מוגדרות למיטב ידעתי כאינטרס עליון של ארה"ב במזרח התיכון, מילא תורכיה אבל אנחנו? סה"כ המדינה החמישית בעוצמתה הגרעינית בעולם, מעצמת מודיעין ודמוקרטיה אהודה בארה"ב, אז למה באמת?

וכמה היה עולה לייסד מערך כמו נאטו

כדי למנוע השתלטות כוללת של הסובייטים על המרחב שבין בריה"מ לשעבר לים התיכון? הרבה יותר מהסיוע לישראל.

devil inside

New member
אבל לפי ההיגיון הזה הם היו אמורים..

אבל לפי ההיגיון הזה הם היו אמורים לנטוש אותנו כי ברה"מ התמוטטה.

.המוסד

New member
למה ארה"ב מנעה מברה"מ

להתפשט? כיוון שהם רצו לשמור על דומיננטיות אמריקאית, זה שברה"מ התפרקה לא משנה את הרצון לדומיננטיות, ובגלל שלישראל ולארה"ב מכנה משותף אזי ישראל היא חשובה לאחיזה במזרח אגב, רבין ברח במלחמת הצעמאות מהקרב ליד ירושלים? התמוטט נפשית לפני מלחמת ששת הימים{מפקד הצבא מתמוטט נפשית?! טוב שהחיילים לא התמוטטו}? התנגד להפצצת מצרים? לפריצה לירושלים? על סמך מה הגיע לתפקיד הרמטכ"ל?

האסירX

New member
כיף להפיץ שקרים ובדותות? הא?

מי סיפר לך שרבין התנגד להפצצת מצרים? לפריצה לירושליים? אורי מילשטיין החריאת השקרן? הרב כהנא ? הרב כדורי ? מי ? אביגדור אסקין שליח עובדי השטןונציג השטן בא"י ? על סמך מה הוא הגיע לרמטכלות: על סמך עבר צבאי מרשים ויכולת הנהגה מרשימה, אישיות גדולה, אהדה רבה מצד פקודיו....

.המוסד

New member
עבר צבאי מרשים?

זה כולל את נטישת הקרב בדרך לירושלים? ואת זה כתב מאיר פעיל

מאיר WHO? מי מתייחס אליו?

אתה ממש כמו גרמופון מקולקל (בלשון אלכס חולה אהבה) - פולט ומקיא פה את שטויותיהם והגיגיהם הראויים למחיקה של כמה היסטוריונים דה לה שמט ונביאי שקר...

למעלה