אני חייבת להעיר כאן משהו (ארוך)
אני לא חושבת שענת ניסתה לפסוק מה בסדר ומה לא בסדר. אם הבנתי אותה נכון, היא רצתה להעיר שהתשובות שחדוה קיבלה, הביעו ביקורת על כך שגיסתה בכלל חושבת על להוריד את הילדה מהידיים, כי קשה לה עם זה. אולי לכמה מכן זה מתאים ומסתדר ללכת כל היום עם התינוק על הידיים, יש כאלה שזה לא מתאים להן, ולכן היא ביקשה עצה, כיצד אפשר להעסיק את הילדה בצורות שונות, על מנת שלא תרצה כל הזמן על הידיים. והיא קיבלה תשובות מצוינות ופרקטיות, אך עם ביקורת בצידן (בלי לפגוע באף אחת, לא כולן עשו את זה) לכל אחת מתאימה גישה שונה, ברור שאין תשובה חד משמעית, ואם כבר, אז התשובות הביקורתיות ש"מוכיחות" את האמא על כך שהיא לא רוצה את הילדה כל הזמן על הידיים, היו קצת מוגזמות. אז בואו ניקח את הדברים בפרופורציות. אני רוצה לתת דוגמא מנושא שעלה כאן המון לאחרונה - נושא השינה. דובר כאן המון על כך, ועלו בעיקר שתי גישות: אחת שאומרת שצורך שמתמלא נעלם, ז"א שאם ילד קם בלילה כל שעה ובוכה, אז צריך לקום אליו כל שעה ולחבק אותו ולהשכיב אותו במיטה ולתת מוצץ. אז לאמהות מסוימות זה מתאים, והן יכולות להשלים שעות שינה במהלך היום, ולא אכפת להן לקום כ"כ הרבה בלילה. לעומתן, יש אמהות עובדות, שלא יכולות לקום הרבה בלילה, ולהן יותר מתאימה גישה של "לחנך" את הילד לשינה נכונה, ונקטו בשיטה זו או אחרת על מנת להרגיל את הילד לישון לבד שעות ארוכות, גם אם זה היה כרוך בבכי ולכאורה בקשיים של הילד. אבל לשמחתי, אני רואה מהפידבקים בפורום, שזה דווקא עובד. אז אני לא אומרת שגישה כזו נכונה ואחרת לא, לכל אחד מתאים משהו אחר, ולא כדאי להעביר ביקורת אחת על השניה, על בחירה בגישה כזו או כזו. ובאמת שאין לי כוונה להעליב אף אחד (ואני מצטערת אם מישהי נפגעה) אבל הרעיון של הפורום הוא לתמוך זו בזו, ולא להעביר ביקורת (אלא אם כן איזה אמא תספר שהיא מכה את הילד שלה על מנת לחנך אותו) סליחה שיצא ארוך, נראה לי חשוב לכתוב את מה שכתבתי.