שלבים בחיים ../images/Emo104.gif
כמי שיש לה כמה ילדים וגם אני עבדתי תוך כדי גידול חלקם, וגם אני התלבטתי רבות בשאלת הידים אני יכולה לספר עובדות אלו: 1. אחי הצעיר שנולד כשהייתי כמעט בת 14, נישא הרבה על הידים בשל היותו בן זקונים טיפוסי עם הרבה מטפלים. מפונק הוא לא. אבל, הורי היו מאוד בגישה שעל הידים מהווה פינוק גרידא, והילד לא צריך את זה, וכך חונכתי. 2. כשנולד ישראל, נאמנה לחינוכי, חינכתי את ישראל להיות על הרצפה, בבכיות לא מעטות, ללא שום נקיפות מצפון, משום שחשבתי שכך אני דואגת לטובתו. ישראל ילד מתוק עצמאי ונותן, ללא שום חרדת נטישה מובהקת, באף שלב משלבי גדילתו. 3. יהודה השני, דרש כל הזמן להיות על הידים, ועדין באותה גישה סירבתי. היום אני אוכלת את עצמי על כך. יהודה ממש היה צריך את זה. אני חושבת שהרבה בעיות איתו נובעות מכך שלא הייתי ערה למידת הצורך שלו בקרבתי. 4. עם עופר בא הרוגע, והחלטתי שאני צריכה שקט. ואם שקט פרושו שילד על הידים, אז הוא על הידים. (גישה בהחלט אגואיסטית, בהתחשב בכך שחשבתי שטובתו של הילד היא להיות לבד). והפלא ופלא, עופר גדל להיות ילד עצמאי מתוק נותן וללא חרדות נטישה כאחיו הבכור שלא נישא על כפים. 5. עם נועם המשכתי בגישה זו. 6. אצל איתי שכללתי את הגישה, "והפנמתי" שזה בעצם טובתו של הילד להיות על הידים, כדי שיגדל להיות עצמאי מתוק נותן וללא חרדות נטישה. והנה דווקא הוא שהיה במנשא חודשים תמימים, ואני לוקחת אותו על הידים גם היום, והוא יונק בגיל שנתים וכו´, דווקא הוא לא מוכן שאצא מהחדר. דווקא הוא צורח שעות אם אביו הולך לביכ"נס ולא לוקח אותו. מה מסקנתי? מסקנתי שגידול ילדים זה לא מחשב. במחשב כותבים תוכנה ויודעים איך היא תצא. בגידול ילדים יש הרבה כוונות, הרבה מעשים, והתוצאות, מי ישורן?