תינוק בן 9 חודשים - בקשת עזרה

מימי1981

New member
תינוק בן 9 חודשים - בקשת עזרה

שלום הורים יקרים. מבקשת את עצתכם.
הבן שלי בן 9 חודשים. כבר מגיל 3-4 חודשים אני מרגישה שיש משהו לא תקין. ואף כתבתי פה בגיל 5 חודשים ובהמלצכם המתנתי. עכשיו הגעתי שוב לנקודה שמקשה עלי להמתין. מתנצלת מראש על האורך ומקווה שתשארו עד הסוף :).
אנחנו נמצאים במעקב בהתפתחות הילד מגיל 5 חודשים. בני הוא תינוק חמוד חייכן וצחקן.
אוכל יפה (טחון וקצת מוצקים מגוון) מבחינה מוטורית זוחל על שש ונעמד. אינו מתיישב. וגם מוטוריקה עדינה נראית בסדר ונבדקה - מצליח להכניס צורות לקופסא מידי פעם ולהעביר חרוז בהשחלות. אבל יש לו בעיה בקשר עין. לעיתים נראה כי נמנע מקשר עין מקרוב. ממש מסיט מבט. בעיקר שמחזיקים אותו. מבחינת משחק מעדיף להתעסק עם חפצים ומשחקים שלו ולשחק עם כדור מאשר להיות על הגב ולמשל לשחק איתי בשירי אצבעות שכוללים המון קשר עין. בחלק מהזמן מגיב לשמו ומסתובב אלי אך לעיתים כלל לא אפילו שקוראת לו מלא פעמים. הוא כן מגיב ומשחק איתנו אבל לא תמיד בצורה הכוללת קשר עין כמו שמצופה לגילו. כמו כן מרגישה שאינו מחקה פרצופים וקולות שלנו. תנועות כמו תיפוף על שולחן כן מחקה. ממלמל המון. הברות כמו קה בה ודה. אבל לא מנהל איתי ״שיחות״ מילמול. מסוגל להצביע על אור. ונשמע שאפילו ממלמל ״או״ או ״אה״ כאשר עושה זאת. ויודע לזהות איפה כדור במבט אבל איפה אמא אבא ולהצביע עלינו או על חפץ שאינו אור - לא יודע. שמח לקראתנו בגן אבל לא תמיד מבחין שאנחנו מגיעים (וצריך לקרוא לו כמה פעמים ) ובעיקר שהולכים (ישר זוחל למשחקים ולא מסתובב שקוראת לו לשלום) אבל כן הולך אחרינו בבית. בא אלינו. ומתרפק שבא לו. אינו עושה ביי ביי ולא מוחא כפיים אבל יש מצב שזה עוד מוקדם. עשינו בדיקת ברה לשמיעה וEEG שיצאו תקינות. במעקב האחרון לפני כחודש בהתפתחות הילד ברמת גן נאמר לנו שבני עשה התקדמות וסגר חלק מהפערים והם אופטימיים אבל נשאר במעקב עקב קשר עין בעייתי ונושא התגובה לשם אותם ציינתי. לנושא החיקוי לא בדקו ולא התייחסו. בדקו בעיקר תגובות ולא רצו לתת לי אף טיפול כמו מרפאה בעיסוק או קלינאית. מעקב הבא במרץ קרוב לגיל שנה. אני מרגישה שעדיין מציק לי נושא קשר עין ותגובה לשם. ובעיקר נושא החיקוי של קולות ופרצופים (שדורשים קשר עין רציף ותקין). מפחדת לפספס נקודת זמן קריטית :( . חשבתי לפנות לרופא התפתחותי פרטי או קלינאית שמתמחה בעניין. ושאלותי:
1. האם כדאי ללכת לפרטי? הומלץ לי על דוקטור אורית סטולר אך הבנתי שהיא מקבלת רק מגיל שנה באסף הרופא. יש לכם המלצות נוספות?
2. האם בכל זאת כדאי ללכת לקלינאית בפרטי ? כדי לעבוד על נושא הקשר עין והחיקוי? הומלץ לי על רותם חלילי.
3. האם אתם מזהים את ילדכם בתיאור שלי בגיל הזה? ובאיזה רמת תפקוד הם?
בעלי חושב שצריך להתמקד בהתקדמות שלו ויהיה בסדר. אני זאת שדוחפת לבדי לבדיקות נוספות. מרגישה בודדה. וגם אמא לא משהו שמחפשת מה לא בסדר בילד שלי
.
אשמח לדעתכם ועצתכם. ואולי לדבר עם משהי שחוותה את זה. אני מאזור השרון.
תודה מראש
מימי

TikvaBonneh

New member
אכן, לא פשוט

נתחיל מהתשובות לשאלות שלך.
1. גיל שנה זה או-טו-טו. תתקשרי כבר עכשיו למכון לקבוע תור. את צריכה למהר, כי צריך להחליט על מסגרת לשנה הבאה... למה את רוצה המלצות על מכונים נוספים?
2. אצלנו זה לא עזר שהלכנו לקלינאית טובה ומומלצת בפרטי פעמיים בשבוע. ילד שנמצא על הרצף האוטיסטי צריך טיפול יותר אינטנסיבי. אבל את יכולה לנסות. אם הילד שלך אינו על הרצף, יתכן שהקשיים יעלמו לבד, ויתכן שטיפול אצל קלינאית יעזור.
3. לא מזהה. זה כמובן לא אומר כלום. יש שוני גדול מאוד בין הילדים על הספקטרום. והתפקוד לא נקבע לפי גודל הקשיים ההתחלתיים, אלא לפי קצב הלימוד והיכולת לסגור פערים.

TikvaBonneh

New member
אני יכולה להעתיק את את ההודעה שלך

לקבוצות הורים שאני חברה בהן בפייסבוק,
ולהביא לך תגובות של חברים שלי, אם את רוצה. ככה את יכולה להישאר אנונימית ובכל זאת לקבל הרבה תגובות.
אני יכולה להעתיק לך את כל התגובות, ואפילו תוכלי ליצור קשר ולשוחח עם מי שתבחרי.
הולך?

מאוד קשה לענות.

כאיש לא מקצועי קשה מאוד לענות על השאלות שלך.
מנסיוני וממה שהבנתי ממה שכתבת לא נראה לי שיש בעיה חמורה כלשהי.
בהשוואה שעשינו בין הבן המאובחן לאחותו הקטנה בטווח הגילאים של 9 חודשים ההבדלים היו עצומים. ("איך לא ראינו")
אבל בגיל 9 חודשים ועוד לפני כל הצוות של הגן תקשורתי עשו לה כל מיני משחקי בדיקה וכבר אז רמזו לנו שהיא נהדרת (כלומר בסדר) אז לדעתי כדאי לך לפנות לאיש צוות בכיר (קלינאית תקשורות בכירה / מנתחת ABA בכירה) הם לא יתנו לך תשובה חד משמעית אבל את כבר תביני מה לעשות....
שיהיה בהצלחה....

TikvaBonneh

New member
הנה תגובה שקיבלת

מאוד דומה לסיפור שלי. בגיל הזה ( 9 חודשים ) זיהיתי הרבה דברים כמו שאת מספרת. קשר עין לסירוגין. לא תמיד הבחין בי כשהגעתי לגן, והייתי צריכה להסב את תשומת ליבו עם נגיעה בו. היו מקרים שהייתי ממש צריכה להקיש באצבעות מול העיניים שלו בכדי שישים לב אלי. זחילה התחילה אצל הילד שלי רק בגיל 8 חודשים. ועכשיו לשאלות: זה עדיין גיל מאוד מאוד מוקדם, כך שאת לא מפספסת איזושהי נקודת זמן קריטית, כמו שכתבת. אם את מרגישה שמשהו "לא בסדר" עם הילד, ואת לא מקבלת את התשובות שאת רוצה בקופת החולים, אז כן - אפשרי לפנות לאבחון פרטי. אני לא מכירה את ד"ר סטולר, כך שאני לא יכולה לחוות דעה. אבל, כן - אני לגמרי מזהה את הבן שלי בתיאורים שלך. הבן שלי היום בן 6. קיבל בגיל 3 אבחנה של עיכוב התפתחותי רב תחומי. מתחנך בגן שפתי מאז ועד היום. הוא ילד מקסים ! נבון, חכם ופיקח. בטיפול כבר שנה שלישית אצל קלינאית פרטית, ועשה התקדמות אדירה עם השפה. אין לו בכלל עיכוב מוטורי. הוא פשוט מאוד ילדותי לגילו. אני ממליצה בחום על הקבוצה הסגורה פרחי בר- בית חם להורים מיוחדים שבה רק חברי הקבוצה יכולים לראות את התכנים. שולחת חיבוק !!!

TikvaBonneh

New member
הנה עוד תגובה

אני מציעה לך ללכת למרכז התפתחות של שניידר הם מספר אחד כל הרופאים הטובים יושבים שם כשזה פעם ראשונה בדרך כלל יושבים כמה רופאים ממליצה מנסיון....

TikvaBonneh

New member
עוד תגובה

תל השומר התפתחות הילד מומלץ בחום וכן ללכת לטיפולים

TikvaBonneh

New member
תגובה של רויטל לן כהן

1. ממליצה על דר׳ גביס בתל השומר
2. אם היא מסוגלת להמתין שבוע, שתתקשר אלי בסוף שבוע הבא.

מימי1981

New member
הי תקווה. תודה רבה על העזרה

אשמח לברר איך מגיעים אל דוקטור גביס הטלפון בתל השומר תפוס כל הזמן. וגם אשמח לדבר עם רויטל במייל.

TikvaBonneh

New member
ראיתי באינפומד שיש לה קליניקה ברחובות

יהואש 2/3 רחובות
טלפון: 0526667360

TikvaBonneh

New member
עוד תגובה

אני רק מחזקת את תחושת האם .אין כמו רגשות ותחושות של אימא.אפילו לא של אבא(סורי אבות) ואת כבר חודשים מבתובבת עם תחושת בטן לא תקינה לכי על זה.פני לפרטי פהי לרופא הילדים שלך או החליפי אותו באחר עם לא משתף פעולה.כןלנו הרי יודעים ככל "שעולים ותופשים" את הגיאגנוזה בהקדם ומטפלים בה בהקדם.כך ההתקדמות של הילד טובה יותר שלא נדבר על השקט הנפשי של האימא שחשובה לא פחות להתקדמותו של בנה.בהצלחה מאימא ששיגעה את המערכת הסובבת מגיל 3 שבועות!

TikvaBonneh

New member
תגובתה של דורית קנסטיני

בגיל צעיר כזה ממליצה על אבחון בהתפתחות הילד הסתכלות של מספר מתמחים תמיד יותר טוב מאבחון פרטי של אדם אחד ...ממליצה על קלינאית תמיד טוב ללא קשר להגדרה ללמוד ולישם גם בבית ..חשוב להתמקד בהתקדמותו ולהמשיך לעשות ככל האפשר בגילו ..אני בעד להתחיל טיפולים אתמול לא לחכות ...אני מאמינה שגיל בו נמצא עד גיל 6 חשובים מאוד ללמידה ועיצוב התנהגותי ..בני בגיל 21 אוטיסט וחרש לגבי רמת תפקוד אם כוונתך נמוך או גבוה לא אוהבת להשתמש בזה רק אציין שהדרך שעשה והאמון שנתנו בו למרות דבריהם המפחידים של כל המאבחנים הוא הצליח להפתיע את כולם בכל התחומים שהתקשה בעבר אנחנו מאוד מרוצים ..גם אני הרגשתי כמוך ושמחה שהתחלתי טיפולים מוקדם מאוד למרות התנגדותם של יועצים מכל התחומים ..052-3159900 מתי שתרצי לכל שאלה או תמיכה ..

TikvaBonneh

New member
תגובה של רבקה מורוביץ

נסעתי לראש פינה ל"מפנה". מקום נהדר. חבל שלא ידעתי עליהם כשהבן שלי היה קטן.

TikvaBonneh

New member
דורית מגיבה לרבקה

רבקה מפנה זה לא כזה פשוט גם אני הייתי שם לפני כ20 שנה בהתחלה התלהבנו ועשינו תוכנית שכל המשפחה תגיע לשם ...התוכנית התבטלה מהסיבה שאף הורה שהיה שם לא היה מוכן להיחשף בפנינו ..לכן הלכנו על עיצוב התנהגותי בזמנו נקרא לובאס המטפל היה מיכאל בן צבי שלימד אותנו המון אני שמחה על הבחירה ועל התוצאות ומודה לכל ההורים שנחשפו ונתנו לנו לצפות .וכך נהגנו אנו והסכמנו למיכאל שקלטת הלימודים של בני תשמש לצפייה לכל המבקש ...

למעלה