תינוק בן 9 חודשים - בקשת עזרה

TikvaBonneh

New member
רבקה מגיבה לדורית

דורית, לקחתי את כל הצוות שלי להשתלמות. הראו לנו הרבה תהליכים מצולמים לכל סוגי הטיפולים שם. היה מאוד מחכים. הצוות שלי , מטפלות , הבינו מדוע אני מתעקשת שישחקו עם הילדים ולא מרשה להן לשים ילדים על הריצפה ולשתות קפה...

TikvaBonneh

New member
תגובה של רון וליאור כנאפו

אין ספק שחשוב לאתר את האוטיזם בגיל צעיר אבל ההסטריה סביב חלון
ההזדמנויות אינה מדוייקת . כי הדלת פתוחה הרבה מעבר לטווח הזמן הידוע לכאורה ...והפוטנציאל קיים לאורך כול הדרך !! הכול ענין של השקעה , מעורבות הורית משמא אהבה מסביב לשעון ואנשי מקצוע טובים שזה צריך לברור בפינצטה ...אבל היכולת ללמוד את השפה של ילדיכם תמיד נמצאת שם מניסיון !!! אשמח להרחיב בפרטי אם התחברתם לרוח הדברים . ואני בעד פרטי כי אז היצע ...מידע מהסביבה לרוב נקי מאינטרס , וחוות הדעת המקצועית אינה תלויה בדבר למעט טובת הילד ועתידו כשהמדובר במטפל מקצועי אמיתי ולא רודף ממון כמו רבים וטובים לצערי . העיקר לא להיות בלחץ זמן והעיקר להרחיב את האפשרויות של בחירת הצוות המקצועי לפעמים צריך אחד רציני כדי לחולל את השינוי המיוחל !! אנחנו החזקנו צוות מורכב והבדיחה שבסופו של דבר מטפלת אחת טובה עשתה את הפריצה הגדולה פזית אפללו מגדרה וכעת הקלינאית אלקה אפלבאום מחוללת את הניסים הנכספים מדהים !! והעיקר להיות שם כול הזמן להגן לשמור ללמוד את רזי השפה החדשה לעטוף ולאהוב כי אין כמו כוחה של אהבה הורית וזו לא קלישאה זה בדוק !!!!!! בהצלחה
1

TikvaBonneh

New member
תגובה של תרצה רון

מה עם בדיקת ראיה? ממליצה על אחותי מומחית בתחומים אלה .אלישבע בן שחר שיש לה קליניקה בכורזים וכן מקבלת בביה״ח זיו בצפת.

TikvaBonneh

New member
תגובה של עדית אייכנברנר

למערכת הרפואית יש אינטרס לדחות את האבחון כמה שיותר. כל פעם בחצי
שנה. הדחייה הזאת לא עושה לילד ולהורים שלו שום טובה. הפלסטיות של המוח מצויינת בגילאים הנמוכים ומה שחשוב באמת זה הטיפול ולא האבחון. האבחון חשוב רק ברמה הכספית. ברור שלילד יש קושי וזה בכלל לא משנה איזה כותרת ייתנו לקושי הזה, כל עוד הוא מקבל את העזרה שהוא זקוק לה.

TikvaBonneh

New member
תגובה של אנייה קנוביץ

פרופיל די מזכיר את זה של ביתי בגיל הזה, אמנם אני לא שמתי לב כל כך
מוקדם, רק לקראת גיל שנה וחצי והאבחון הגיע בגיל 1.9, שלדעתי גם זה מוקדם ולא פיספסנו שום חלון הזדמנויות, בעת אבחון לא נאמר לנו על רמת תפקוד, היום שנתיים אחרי אבחון היא בתפקוד גבוה, עשתה התקדמות מדהימה באלוטף, אם את מרגישה שיש בעיה, אל תחכי, אין מה להפסיד ועדיף שתהיי שקטה שאת עושה את המקסימום, תפני לאבחון פרטי, למשל באסף הרופא

SMADAR55

New member
אין טעם להשוות בין ילדים או לנסות לאבחן דרך האינטרנט.

כדאי אבחון מסודר רב תחומי או בהתפתחות הילד או פרטי.
ד"ר סטולר היא מצויינת ואצליהם יש גם אבחון פסיכולוגי. את יכולה לשריין תור לעוד 3 חודשים, זה לא הרבה זמן.

matyc

New member
אני חושבת שאת צריכה ללכת לבדיקה של נוירולוג

ובדיקת עיניים אצל עיניים שמתמחה בנאורואופתלמולוגיה

למעלה