תינוק חטף
דום לב
בברית מילה עם רופא

Lhuna1

New member
אבל מה לגבי רופאים כירורגים אמיתיים שמבצעים בריתות?

חדשה31

New member
זה אחד הדברים הכי הזויים בעיני.

הרי תפקיד הרופא הוא לרפא, להבריא, להציל חיים.
לא לבצע ניתוחים בלתי נחוצים רפואית בגופם של אנשים שלא ביקשו את זה.
רק לא מזמן רופאים בישראל נלחמו על זכותם וחובתם (לאור שבועת הרופאים והאתיקה המקצועית שהם מחייבים לה) שלא לבצע הזנה בכפייה של אדם שלא נתן לכך הסכמתו.
אבל לחתוך חתיכה מאיבר מינו של תינוק שלא ביקש זאת ואין סיבה רפואית לעשות לו את זה - אין להם שום בעיה.

MotheRonit

New member
בוגדים

עושים עוול למקצועיות
עושים פשע כנגד שבועתם
ואם פועלים מתוך (ערבוב) דעה אישית ואם מתוך בצע כסף - שניהם גרועים ופסולים.
ומעל הכל הם מבצעים עבירה על החוק (תקיפה חמורה אני סבורה קוראים לסעיף... שימוש בנשק קר לשם דקירה... סכינאות...) בחסות הסכמה של האפוטרופוסים שמנצלים את המעמד שלהם.
&nbsp

Lhuna1

New member
אין ויכוח על זה, אבל זו לא השאלה.

כולנו פה נגד ברית מילה בכל תנאי.
אבל חשוב בעיני שהטיעונים שאנו מעלים יהיו מדויקים.
האם אפשר להגיד "אין דבר כזה מוהל כירורגי", כאשר כן קיימים רופאים כירורגים שמבצעים בריתות?
האם נכון בהכרח להגיד "אין ברית מילה שאינה כואבת" כאשר כולנו יודעים שהרדמה כן מאפשרת פעולות כירורגיות ללא כאב (לפחות בעת הפעולה)?
אני חייבת להגיד שהסרטונים שהרב מצרף של בריתות ללא בכי נראים די משכנעים בעיני, וכן העדויות של ההורים.
האם זו הטעיה ע"י עריכה? האם מישהו שילם לאותם הורים כדי להשתתף בהטעיה? הכל אפשרי, אך אין לי מושג ואיני יכולה לטעון דברים כאלו.
חשוב בעיני לדעת מה האמת המדויקת, גם אם זה מקשה קצת על הויכוח מהצד שלנו.
איך זה מושג? מהו בדיוק החומרים שהוא משתמש בהם? האם הוא מסמם את התינוקות? (הוא כותב שהוא נותן תמיסה מסוימת לפה - מהי תמיסה זו ומהו חומר האלחוש שהוא משתמש בו? בעיני חובה לפרסם כדי שאנשים יוכלו לחקור לשפוט עד כמה זה באמת בטוח או מסוכן. אם המידע מוסתר זה חשוד).
אבל ללא כל ראיות או הסברים אחרים אני נאלצת כרגע לקבל את טענותיו לפחות בחלקן... כאמור זה לא סותר שמדובר גם בעיני בפשע. בואו לא נתווכח על זה.
&nbsp
&nbsp

MotheRonit

New member
כושר השכנוע של הורים את עצמם יעיל הרבה יותר

מכל סכום כסף. וצריך לזכור שתינוק שלא בוכה בברית לא בהכרח נטול כאב, אלא להפך - אלום מההלם. אבל כמובן שכל אחד על פי דעתו האישית, יקח את אי הבכי לכיוון שנוח לו. ולצערנו, האמת התמיד נכונה היא - שאין את מי לשאול

Lhuna1

New member
אז זהו, שאני נגד "לקחת לכיוון שנוח לנו" לפי דיעה אישית

זה שגוי בעיני גם כשזה מהצד שמתנגד לדעתי - ובאותה מידה כשזה מהצד שלי.
&nbsp
אי אפשר לשאול את התינוק, אבל אני חושבת שרופאים (אמיתיים) יודעים להגיד, בהנתן שיטת הרדמה ספציפית וחומרים נתונים, האם הם אכן מאפשרים פעולה מסויימת ללא כאב, והאם תינוק נכנס למצב של הלם או לא (לפי מאפיינים כאלו ואחרים).
&nbsp
ולמרות שזה, שוב, אולי קצת פחות נוח לנו בויכוח, ובהעדר דעת מומחה מרופא כפי שתיארתי - כרגע מהצפיה נראה לי נכון יותר לקבל שהוא אכן מבצע הרדמה או סימום שמונעים את הכאב, מאשר שכל התינוקות שנימולו אצלו נכנסו להלם במקום להתחיל לצרוח. (לא ידוע לי שהלם הוא תגובה כזאת גורפת לכאב חזק, ואם כך היה, מדוע בבריתות אחרות רוב התינוקות בוכים ולא נכנסים להלם?)
האמת היא שלאור הבטחותיו לשלם 5000 שקל (או משהו בסגנון) להורים אם התינוק יבכה, נראה לי יותר סביר שהתינוקות מסוממים באופן כלשהו, אחרת כיצד ניתן להבטיח בכזה ביטחון שתינוק לא יבכה, עם או בלי קשר לכאב? תינוקות הרי בוכים לעיתים קרובות מכל סיבה שהיא).
&nbsp
סליחה שוב שאני משחקת את "פרקליטו של השטן", שוב אדגיש שכולנו באותו צד, אבל המטרה שלי למצוא את הטיעונים והטענות המדויקים והנכונים ביותר - ובשביל זה אני מקשה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

MotheRonit

New member
שאלות מעניינות וחשובות

הלוואי שכולם היו כל כך פקפקניים כמוך.
ולשמחתי, מכמה סיבות, אני הגעתי לכאן מוכת זעזוע ואימה בעד ברית מילה - אמנם לקח "לכם" שנייה וחצי לשכנע אותי שזה מיותר (ולא בריא ונחוץ כפי שסברתי) אבל אף אחד לא יכול להאשים אותי שהמסקנות (נגד) אליהן הגעתי נעוצות בעובדת הנטייה הטבעית לאמץ (למשל) מחקרים שממילא תומכים בכיוון (הדעה) שאיתו הגעת לסוגייה. וליתר דיוק, אותם רופאים בעד, בדיוק כמו אותם מחקרים - צריך לתהות מאין הגיעו (תנו לי לנחש. לא מאירופה) ומה מקורם. זה כל כך בסיסי. וזה עוד לפני הפעלת שיקול הדעת בנוגע לרלוונטיות של הממצאים.

רופא (כירורג או אחר) המבצע ברית מילה נקרא

בדרך כלל "רופא-מוהל"
&nbsp
הבטוי המטעה "מוהל כירורגי" משמש רק כמה מוהלים שאינם רופאים ומעוניינים לסמא את עיני הציבור
&nbsp

רופא אינו מהפכן

באמת שאלתי קרוב משפחה שעוסק בזה, הוא דיבר על מסורת, הרגלים וכאלה דברים. גם לי יש את הנטייה להשעין את הציפייה לאמת מתקדמת אמיצה וחלוצית על רופאים ואנשי מדע, אבל הם רק בני אדם אחרי הכל. מבחינתם הברירה היא בין מילה בחדר ניתוח לבין מילה באולם אירועים, לכן לשיטתם עדיף להשאיר את הניתוח להם.
&nbsp
וזה נכון, המילה היא מוסכמה חברתית וההורים לא אמורים לפנות אל הרופאים בשאלה אם צריך אלא רק איך נכון לבצע. ובגדול ההתמודדות עם אי הוודאות בחיים היא כל כך קשה עד שהמקסימום שאנשים יכולים לעשות הוא למול בידי רופא. קבלת החלטה על אי מילה כשכולם מלים זה כבר רבר קשה שהורים וגם רופאים נמנעים ממנו, וכן, מתעללים בתינוקות כי אנשים חלשים מכדי לשבור את השורה ולצאת נגד כולם ולסכן הכל, נדרש אופי מיוחד לזה ואין קשר בין זה למקצוע הרפואה.

18 פאולה

New member
אז הם ״רופאים-מוהלים״

יכול להיות שאני טועה, וזה הבדל מאד פעוט, אבל ממה שאני הבנתי, כשמדובר באורולוג (או רופא בכלל, אני פתאום מבינה שאני בכלל לא בטוחה שהמילה מבוצעת רק על ידי אורולוגים...), הם מכנים את עצמם ״רופא-מוהל״ (כלומר, רופא שהוא גם מוהל) בניגוד ל״מוהל-רפואי״ או ״מוהל-כירורגי״ של זרקי (כלומר, מוהל שהוא גם שקר כלשהו שעושה שימוש בשורש ר.פ.א, או אם להיות עדינה יותר, מוהל שגם עושה שימוש באמצעי אלחוש השייכים לעולם הרפואה). זו הסיבה שבגללה זה מכעיס כל כך... כי זה נשמע כל כך דומה ולכן כל כך מטעה...
ובכל מקרה - גם אם לשניהם קוראים ״מוהל כירורגי״ העובדה שזרקי מרשה לעצמו לקרוא לעצמו כך עושה את זה רק חמור יותר.

נדמה לי שזה התגאות על טריקים בתפקיד

אני מניח שלכל מוהל יש תכסיסים ותחבולות להתמודדות עם אתגרי המקצוע. הם בוודאי מתגאים ביכולותיהם העדיפה עד כדי התפארות במניעת כאב.
&nbsp
לדוגמא אני זוכר באחת מההשחתות שהסתבכו באולם בו עבדתי והתינוק לא הפסיק לצרוח ולבכות מכאב אז המוהל נכנס איתו לחדר, הוציא את האמא ועשה מה שעשה עד שזה עבר. בהתקף הבכי הבא הוא לקח את התינוק והחזיק בו מתחת לזרועו כשפניו כלפי מטה, והפלא ופלא, הבכי נפסק.

""אלחוש חיצוני" מאלחש רק את המצפון של ההורים

זה בדיוק כמו לעקור שן עם "אלחוש חיצוני".

trilliane

Well-known member
מנהל
בשן העצבים בשורש, עמוק בפנים; פה חותכים עור חיצוני

אני לא יודעת אם אלחוש חיצוני אכן יעיל, אבל על פניו זה לא נשמע כ"כ מופרך.

לא מדוייק (התיעצתי עם כירורג) . העור של העטרה לא חיצוני בכלל

ואפילו ההפרדה כואבת מאד
האלחוש החיצוני הוא עם ספריי או משחה וזה לא די לשיכוך כאבים של חתך - מה גם שברוב המקרים גם את מעט החסד שהמשחה יכולה לעשות עם התינוק מונעים בכך שלא ממתינים 20 דקות אחרי המריחה
אחרי החיתוך יש גם פריעה (קולוף של שאריות העור הדחיקתן - וזה נעשה בבירור על איזור לא מאולחש משום שהו היה פנימי לפני כן וכעת הוא "חיצוני"

trilliane

Well-known member
מנהל
כל פעם שאני קוראת את התיאורים אני מצטמררת...

למעלה