תינוק נפטר בלידה

כרמית מ.

New member
תינוק נפטר בלידה

מצרפת קישור לידיעה על מותו של תינוק כתוצאה מהלידה. קודם כל - רוצה לנחם את המשפחה, שחווה את אחד הדברים הקשים ביותר: אבדן של תינוק. הדמיון לאירוע אחר שאני מכירה, מדהים, ושם, בהיכרות קצת יותר מקרוב, אני יודעת שזה קשה וכואב (וזה ממבט מבחוץ, שאפילו לא מתקרב למה שבאמת). אני לא יודעת מה היה שם (וכבר למדתי שאי אפשר לדעת לפי מה שכתוב בעיתון, גם לו היו יותר פרטים), ולא רוצה להכנס לניתוח המקרה הספציפי. מה שמעניין, וזו הסיבה שאני מקשרת בפורום הזה - זו העובדה - שאין שום אזכור לשם הרופא האחראי, ואף אחד לא תובע שרשיונו ישלל, או שיפסיק לילד וכמובן שאף אחד לא יוצא בקריאה להפסיק את הלידות בבי"ח. אילו זו היתה לידת בית (בהנחה, שהיא ממש לא מחויבת המציאות, שהתוצאה היתה דומה), כבר היו מבצעים משפט שדה למיילדת, כולל פרסום שמה, וסוקלים אותה קשות (וכבר היו דברים מעולם, למרות שלא הסתיימו במוות). זה חלק ממה שבונה אצלנו את התפיסה שלידת בית היא מסוכנת - יחד עם סיפורים הירואים על הצלת תינוקות שלא היו מגיעים למצוקה אילו היו מחוץ לבי"ח. בנוסף - לכל מי שמדברת על הסיכון בלידת בית - מקרה כזה, תיאורטית (שוב, כי לא יודעת פרטים אמיתיים, וגם כי אי אפשר לעשות "מה היה אילו" על מקרה פרטי) היה עשוי להיות לידה רגילה לחלוטין בלידת בית, בלי שום סיבוך. זו הכוונה ב"תמותה ותחלואה דומים". על כל תינוק שאי אפשר היה להציל בגלל המרחק מבי"ח, יש תינוק שלידה מחוץ לבי"ח היתה מצילה. (אגב - אני כותבת כאן, גם מתוך מחשבה שהסיכוי שהמשפחה תגיע לפורום הזה, הוא קטן יחסית. אלו לא דברים שהייתי רוצה לקרוא בכאבי. לכן - מבקשת לא לקשר את ההודעה הזו לפורומים המוניים יותר כמו "הריון ולידה").

valeta

New member
נורא ואיום. את צודקת בעניין פרסום

שם הרופא. בכלל יש מאפיה איומה בכל הנוגע למערכת הרפואית (מכירה את זה מתחום אחר). אבל אני לא בטוחה שהמסקנה הישירה היא שלידת בית הייתה מצילה אותו. אולי אחרי הנתיחה ידעו יותר.

mise

New member
זו לא היתה המסקנה הישירה שלה.

זו היתה השערה אחת שהיא העלתה.

אוי אלוהים!

תנחומי למשפחה האבלה. יכולה רק לדמיין מה עובר עליהם. כרמית, בעיקרון מסכימה עם כל מה שכתבת, וכפי שכתבת, נחכה ונשמע את הפרטים המדוייקים (למרות שבטח לא ישושו לפרסם אותם).

mise

New member
נורא ואיום. פשוט לא נתפס.

משתתפת בצערה של המשפחה, שלא תדעו עוד צער לעולם. מה שמדהים בידיעה הן התגובות. אם נשווה את התגובות לכתבות מתונות בידיעותיהן (לעומת זו) על לידות בית, הבדל שמים וארץ. בידיעה המצ"ב התגובות כלל לא נוגעות בטיב הטיפול שניתן בביה"ח (פרט לאחת שקראתי, מטעם איזו מיילדת, לא זוכרת מס' תגובה), ומתייחסות כמעט רק לתנחומים למשפחה. אילו היה מדובר על לידת בית.. עליהום. על המיילדת ועל המשפחה. אני לא בטוחה שאנשים היו זוכרים לנחם בתגובות..

ס ו ל ה

New member
אוף אני מוצפת בצער ופחדים

יותר מידי לי לשבוע אחד. שולחת תנחומים להורים מתפללת שנדע כולנו רק לידות טובות ובריאות. לא מאשימה אף אחד. לא יודעת את כל הפרטים...

קראתי ולא הבנתי איפה כתוב שהמוות

היה כתוצאה מהלידה... פספסתי משהו? לי זה נשמע (או נקרא
) יותר כאילו לא ברור עדיין ממה נפטר התינוק, וחושבים שמדימום כלשהוא. בכל אופן, אני מסכימה איתך שלו היה מדובר בלידה בית כבר היו עושים מזה מטעמים. איזה סיפור עצוב

ממה שראיתי בטלוויזיה

הוא נולד בוואקום וכתוצאה מכך סבל משטף דם שהוביל למותו איום ונורא

debby12

New member
מנהל
מסכימה לחלוטין עם כרמית

בית היתר כי מכירה באופן אישי את המקרה של מיילדת הבית שמשרד הבריאות דאג להכניס ידיעה אודותיה בחדשות "קול ישראל" לרבות שמה המלא על כך שה"הציבור מוזהר מפניה כי היא מסכנת חיי יולדות ויילודים" כמובן לפני שנפתחה חקירה כלשהי (ושם התינוקת ממש לא מתה, לא נגרם לה שום נזק ארוך טווח, וכל הבלגן היה תוצאה של התנהגות ההורים שלה). ועוד דבר אחד בטוח - אם התינוק הזה היה נולד בלידת בית מה שבטוח זה שלא היו מבצעים בו וואקום. אינני רופאה, אבל עצם הרעיון של להצמיד וואקום לגולגולת רכה ולא-סגורה של יילוד (גם אם לא במרפס) ומכוח הואקום שיוצרים לשלוף אותו החוצה בכוח גורם לי צמרמורת. את האמת? - מפתיע אותי בכלל שיש תינוקות ששורדים כזה הליך ברברי.

valeta

New member
שטף דם כתוצאה מהוואקום? זו המסקנה?

האם בטוח שזה הקשר?

debby12

New member
מנהל
אני לא חושבת שיש מסקנה

זה יקח עוד חודשים על חודשים עם ועדת בדיקה של משרד הבריאות שתשב שעות רבות בטרם תקבע ש"לא היתה רשלנות - אף אחד לא אשם" (למיטב ידיעתי חייבים לפתוח ועדת בדיקה כזו על כל מות יילוד). כך שאני לא קובעת עובדות (והאמת? אין עובדות אובייקטיביות ממילא - הכל פתוח לאינטרפרטציה, ואת המסקנות כותבים אנשים משרד הבריאות שהם ממילא במאפיה של הרופאים). פשוט כתבתי את דעתי על ענין הואקום הזה שנשמע לי מחריד. עוד התעצבתי כשקראתי בכתבה שהואקום הוכנס לתמונה כי עלה "חשד למצוקת עובר". מנסיוני עם המוניטור המטומטם הזה (שאבחן אצלי מצוקה חמורה עאלק באותו מנטר את הדופק שלי במשך שעות במקום את של העוברית)- זה נראה לי אצבע קלה מדי על ההדק - מספיק "חשד למצוקה" כדי להכניס לתמונה ואקום שנשמע לי זוועתי. ועוד עצוב לי בלב על התינוק הזה במשך 6 השעות שלו בעולמנו מן הסתם הופרד מאמא שלו בעודו מובהל לתינוקיה להשגחה. אם כבר למות ולבלות רק 6 שעות בעולם - לא עדיף קרוב לאמא?

valeta

New member
בעניין המוניטור - הרופא שלי בעצמו

הודה שהרבה פעמים המוניטור מצביע על מצוקה שלא באמת קיימת. הוא סיפר שהוא במו עיניו ראה הרבה פעמים חילוץ מהיר של תינוק בשל חשד למצוקה, ואח"כ רמות ה-PH שלו בדם הראו שהכל בסדר. במובן זה את מאוד צודקת. אבל תגידי, מה לגבי המצבים שבאמת תינוק תקוע בתעלת הלידה, כבר מאוחר לקיסרי והדרך היחידה היא לידה מכשירנית? אפשר הרי לנסות לעשות הכל (מניעה) כדי לא להגיע לזה (לידה פעילה וכו'), אבל מה אם בכל זאת?

POOH*

New member
אני עברתי ואקום...

בלידה הראשונה. להגיד שזה נעים? לא. להגיד שזו הייתה טראומה? בהחלט. וזה למרות שזה היה מה שנחשב לואקום קל. תוך 20 דקות מהרגע שנכנסנו לחדר ניתוח היא הייתה בחוץ ואני כבר הייתי אחרי תפירה. אבל האפידורל לא עבד - והרגשתי ה - כ - ל -!!!!! בכל אופן זו הייתה לידה טראומתית לא רק בגלל הסוף שלה. ואגב אין לי ספק במקרה שלי שהואקום לא היה הכרחי. אבל למרות הכל שמחה שזה היה ואקום ולא קיסרי! POOH

mise

New member
תינוק תקוע בתעלת הלידה?

השאלה היא מגדיר "תקוע". בלידה שלי הילדה היתה למעלה מ - 5 שעות בתעלת הלידה. אם הייתי בבי"ח, כבר מזמן הייתי מגיעה לקיסרי ומדלגת על כל מכשיר אחר, המיילדת עצמה כבר רצתה לפנות אותי לבי"ח, ובסוף הילדה יצאה! הראש שלה היה ארוך מאוד, משהו שמאפיין ילדים שנולדו בואקום, בגלל שהיא היתה כ"כ הרבה שעות בתעלה, אבל תודה לאל, היא נולדה כרגיל. חברה שילדה בבית וכבר עברו יומיים, הילדה היתה בתעלת הלידה, כבר יצאו מים מקוניאלים וחברתי סירבה להתפנות לבי"ח, משום שהרגישה תנועות ברורות של הילדה וידעה בודאות שהיא בסדר גמור. הילדה נולדה ושלום לה. היא כבר בת 4.5. נראה לי שזה תלוי יותר לאיזה פרוטוקולים מחויבים ולאילו עקומות (פרידמן?). כמו שכרמית_מ כתבה כאן באיזשהו קישור (לא המלל המדויק, אבל רוח הדברים): התינוק לא ישאר שם, הוא יצא.

mise

New member
במשפט הראשון צ"ל

"השאלה היא מי מגדיר "תקוע"" (השמטתי את ה"מי" בהודעה המקורית, חבל שא"א לערוך הודעות בתפוז, במיוחד לכאלה עם פליטות קולמוס על ימין ועל שמאל, כמוני, שולחצות על SEND לפני שהן קוראות את הכתוב).

debby12

New member
מנהל
מסכימה עם mise ועוד

מה זו "תעלת הלידה" הזו? הצוות הרפואי מתייחס אליה כאל מסלול מכשולים רעיל שהתינוק מתפגר בו אחרי שאיזשהו פעמון מצלצל איפשהו ש"עבר הזמן". מה זה? חוק 30 שניות בכדורסל? לכן, בתור התחלה, אני חושבת שהפניקה הזו של התינוק בתעלת הלידה אוי ואבוי כל שניה קובעת - איננה מוצדקת (בלידה שלי אגב התחילה כבר דאגה חמורה בין שתי המיילדות שנכחו בחדר כי חלפו 45 דקות בתעלת הלידה). גם אני מכירה מהיכרות אישית לידת בית שבו שלב הלחיצות נמשך 4 שעות - אני מניחה שכל הזמן הזה הוא בתעלת הלידה (? לא 100% בטוחה - בתחילת שלב הלחיצות מן הסתם התינוק עוד ברחם). הלידה הסתיימה יופי ולא קרה כלום. מסכימה שבעיקרון התינוק ייצא בסוף (זה לא עוזר להתקדמות אם השכיבו את אמא שלו על הגב, תנוחה שבה כוח המשיכה לא עוזר לה, שזרימת הדם לתינוק הכי נמוכה שאפשר ושהאגן שלה בתנוחה הכי סגורה-צרה שאפשר) הרי אפילו תינוקות סוכרתיים במשקל ענק יוצאים - הבעיה היא תקיעת כתפיים אבל לא תקיעת ראש. ובסופו של דבר, נניח שקרה מצב שבו יש מצוקה איומה והתינוק במצוקת אימים בתעלת הלידה. ממה שלימדתן אותי פה לפני כמה שבועות - עדיין אפשר לבצע קיסרי ולדחוף את התינוק חזרה למעלה ("מבשלת" - נדמה לי שאת כתבת שראית כזה ניתוח בטלויזיה, לא?). אני באופן אישי הייתי מעדיפה כזה דבר מואקום - שנשמע לי אישית הרבה יותר מזעזע לתינוק. עוד נקודה בעיני היא שאם התינוק באמת במצוקה אולי זה בגלל חבל טבור סביב צוארו שמפריע לו לרדת? ואם כן - הואקום רק יחריף את המצב, לא?

למעלה