תינוק נפטר בלידה

כרמית מ.

New member
לא בטוח שזה טוב

לא מזמן נפגע תינוק בדיוק בגלל זה - משכו אותו בחזרה. (תסלחי לי שלא אפרט).

שָׂרָה

New member
חבל הטבור מסביב לצוואר לא מפריע

כאשר התינוק יוצא, כל הרחם מתכווצת כמו כפפה ליד, ולוחצת את התינוק החוצה. המצב שמדמיינים את השיליה אי שם גבוה והתינוק גולש החוצה משאיר רחם ריקה גדולה ושיליה עם החבל מדי קצר בקצה הגבוה הוא לא מצב מציאותי.

debby12

New member
מנהל
את בטוחה?

אני מודה שאין לי מושג ירוק. קראתי סיפורי לידה על לידות שנתקעו לחלוטין והגיע לקיסרי, לא-חירומי אבל בכל זאת, מהסיבה של חוסר התקדמות. ואז בקיסרי "גילו" הרופאים שהסיבה היתה חבל טבור קצר וכרוך סביב צואר התינוק. לא שחלילה מה שרופאים אומרים או אומרים-ליולדת (שזה כידוע לא בהכרח אותו דבר...) הוא נר לרגלי. אבל זה תמיד לגמרי חארטה?

swann

New member
לפי מה שקראתי כריכה סביב הצואר

פעם או פעמיים לא מסוכן בדר"כ. 3 פעמים ומעלה יכול להפסיק לסירוגין את מעבר הדם והחמצן לעובר ואז מצוקה עוברית. לפעמים זה נפתר עם התרה ידנית ע"י המיילדת או בקיסרי.

SaraGubits

New member
אני חושבת שהבעיה נגרמת בגלל

הטרנד לזרז את העניינים. בלידות שהחבל הטבור מסביב לצוואר אם מניחים להן בלי להלחיץ, התינוק לא יורד הגוף מגן על התינוק. שאם יכריחו אותו לרדת זה עלול לגרום להידוק עניבת החנק. ואז בא הרגע הלידה שהכל בבת אחת מתכווץ כל הרחם מתכווצת ודוחפת את התינוק החוצה, התינוק עם החבל והכל מתכווץ וגורם למצב שהשיליה 'מלווה' את התינוק ונמצאת בפתח, מה שנותן מינימום משיכה בחבל.. וכך יוצא תינוק 'מסובך' שאפשר לשחרר את החבל ידנית.

שָׂרָה

New member
לא לא

דיברתי על מצב נורמלי שכל הרחם מתכווצת כמו בלון שהוציאו ממנו את האוויר, הציור שנמצא במעלה הבלון פתאום נמצא קרוב לפיה של הבלון, (ולא שיליה שהתנתקה) הבנת את האנלוגיה?

כן, ראיתי שעושים את זה בתוכנית

ואני לא יודעת מה הסיכונים שבכך, אלא רק שזה אפשרי- לא יודעת אם זה עדיף מוואקום, שניהם זוועתיים בעיני. אם מדובר במצוקה אמיתית, הייתי פשוט הולכת על מה שיותר מהיר.

debby12

New member
מנהל
בעיני ואקום זוועתי יותר מקיסרי

וזאת חרף העובדה שגם קיסרי הוא בעיני הצלחה-מאוד-קטנה. מעניין - זה הכל בראש כנראה. ואקום נראה לי כמו מין גישה של: "אה לא הולך בכוח? טוב, אז ננסה בעוד יותר כוח!" שנשמעת לי מזעזעת. מצד שני היה באמת את הסיפור הזה על רופאים שהצליחו לקרוע את התינוק גם בקיסרי. לך תדע.

שָׂרָה

New member
גם אצלי המיילדת אמרה שהתינוק במצוקה

וזה קרה כל פעם שגירדתי בבטן, המוניטור הראה אותות מצוקה למיילדת, והיא נסתה להפחיד אותי ואמרה שהתינוק במצוקה ועלי ללחוץ מהר.

זה מה שנקרא רפואה הגנתית

ינקטו באמצעים דראסטיים בגלל חשדות שלא תמיד יש להן ביסוס. מפחדים מתביעות, כי תביעות לידה אפשר להגיש גם אחרי 25 שנה

למעלה