תיעוד מדהים ואינטימי של לידה טבעית

AlonPe

New member
מסכים עם שלומית,

לא נראה לי העניין הזה של תיעוד ועוד הפצה של סרטוני לידה! בכלל הרעיון הזה - להכניס מצלמה לתוך חדר הלידה נראה לי, ותמיד היה נראה לי תמוהה! לעניין הלידה ה-"טבעית"; יש פה עוד משהו שמקומם אותי!. אספר סיפור, שלא לגמרי קשור, ודי עושה הקצנה של הדברים, אבל זה לצורך המחשה: כשהגענו לבי"ח לקראת הלידה של הבכור, נכנס איתנו למיון הראשוני, עוד זוג - חרדי, גם כן, בלידה ראשונה. יש ת'פרוצדורה הזו שהאחות המקבלת, "מראיינת" את היולדת - שואלת כל מני שאלות ומבררת כל מני פרטים. אז בין השאר היא שואלת האם תרצי אפידורל? ואז הבעל, אברך חסוד וצדיק - ישר קפץ: "לא! לא היא לא רוצה!" האחות חטפה עליו קריזה, ואמרה מש'ו כמו - לא שאלתי אותך! כנראה שהיה שם איזשהו היסוס, כי האברך יצא החוצה לטלפן לשאול ת'רב - ובסוף חזר עם תשובה נחרצת: אסור! אז כאמור - זה לא דוגמא, זה משהו קיצוני, וכמובן פסול! אבל המסר (מבחנתי) שההחלטה הזו חייבת להיות החלטה בלעדית וחופשית של היולדת! ו-"החלטה חופשית" פירושו - לא רק שהיולדת מחליטה וקובעת, אלא גם, ליצור תנאים מראש להחלטה חופשית נקייה מכלמני לחצים! ה-"האדרה" או האידאליזציה שקיימת סביב "לידה טבעית" או נגד אפידורל ("וואו! ילדת בלי אפידורל?! - כל הכבוד!!!") עומדת בסתירה (לדעתי) לעקרון של החלטה חופשית! אני בטוח שיש לא מעט נשים ש-"בחרו" ללדת בלי אפידורל מתוך איזשהו לחץ חברתי - והתחרטו על זה מייד איך שהתחילו הצירים, ואז או ש-לא העזו, או התביישו לבקש, או שביקשו ואחר כך הרגישו רגשי אשמה או אכזבה עצמית! כל דרך שבה אישה בוחרת ללדת - אם זה "לידה טבעית" כזו או אחרת, בבית, בבית חולים, עם דולפינים, עם או בלי אפידורל היא טובה ונכונה ויפה ולגיטימית - כל עוד הבחירה היא חופשית של האישה, ונקייה מלחצים ושיקולים זרים!.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif אפילו כשהיה לי כבר נסיון בלידה בלי אפידורל והייתי מרוצה ממנו, אמרתי לפני הלידות הבאות שאני מעדיפה בלי אבל לא חותמת על כלום. נחיה ונראה. מי שמתייסרת 10 שעות, אני לא רואה סיבה שלא תעזר באפידורל. אני בורכתי בגנים טובים לעניין זה, והלידות שלי לקחו כשעה, אבל זה באמת עניין פרטי לגמרי שאין בו מקום לאג'נדות. אגב, לדעתי זה נכון גם לגבי הנקה. הנקתי בחדוה, ואני חושבת שזה הדבר המיטבי, אבל מי שלא אוהבת/יכולה להניק, לא צריכה להתייסר ברגשי אשמה כאילו אמהותה פגומה חלילה.

Master Stav

New member
נכחתי5 לידות

4 3 מתוכן היו בניתוח קיסרי כול החמש ובמיוחד זו שהתוצאה בה הייתה ידועה מראש כאובדן היו אירועים מכוננים בחיי אין לי סיבה לשלול את האנשים שמצלמים ומפיצים זה גופם וזה לגטימי מבחינתם להוציא את הדברים האלו החוצה אישית לא יודע עם היתי עושה את זה מתוך רצון לשמור על פרטיות שלי מצד שני אם הנושא מבחינת אותם אנשים הינו אג'נדה לבריאות...

smailie

New member
אם ככה, הצירוף "צילום אינטימי" בכלל

הוא תמיד אוקסימורון. כי בשביל מה מצלמים? כדי שאנשים יוכלו לראות.

למעלה