מסכים עם שלומית,
לא נראה לי העניין הזה של תיעוד ועוד הפצה של סרטוני לידה! בכלל הרעיון הזה - להכניס מצלמה לתוך חדר הלידה נראה לי, ותמיד היה נראה לי תמוהה! לעניין הלידה ה-"טבעית"; יש פה עוד משהו שמקומם אותי!. אספר סיפור, שלא לגמרי קשור, ודי עושה הקצנה של הדברים, אבל זה לצורך המחשה: כשהגענו לבי"ח לקראת הלידה של הבכור, נכנס איתנו למיון הראשוני, עוד זוג - חרדי, גם כן, בלידה ראשונה. יש ת'פרוצדורה הזו שהאחות המקבלת, "מראיינת" את היולדת - שואלת כל מני שאלות ומבררת כל מני פרטים. אז בין השאר היא שואלת האם תרצי אפידורל? ואז הבעל, אברך חסוד וצדיק - ישר קפץ: "לא! לא היא לא רוצה!" האחות חטפה עליו קריזה, ואמרה מש'ו כמו - לא שאלתי אותך! כנראה שהיה שם איזשהו היסוס, כי האברך יצא החוצה לטלפן לשאול ת'רב - ובסוף חזר עם תשובה נחרצת: אסור! אז כאמור - זה לא דוגמא, זה משהו קיצוני, וכמובן פסול! אבל המסר (מבחנתי) שההחלטה הזו חייבת להיות החלטה בלעדית וחופשית של היולדת! ו-"החלטה חופשית" פירושו - לא רק שהיולדת מחליטה וקובעת, אלא גם, ליצור תנאים מראש להחלטה חופשית נקייה מכלמני לחצים! ה-"האדרה" או האידאליזציה שקיימת סביב "לידה טבעית" או נגד אפידורל ("וואו! ילדת בלי אפידורל?! - כל הכבוד!!!") עומדת בסתירה (לדעתי) לעקרון של החלטה חופשית! אני בטוח שיש לא מעט נשים ש-"בחרו" ללדת בלי אפידורל מתוך איזשהו לחץ חברתי - והתחרטו על זה מייד איך שהתחילו הצירים, ואז או ש-לא העזו, או התביישו לבקש, או שביקשו ואחר כך הרגישו רגשי אשמה או אכזבה עצמית! כל דרך שבה אישה בוחרת ללדת - אם זה "לידה טבעית" כזו או אחרת, בבית, בבית חולים, עם דולפינים, עם או בלי אפידורל היא טובה ונכונה ויפה ולגיטימית - כל עוד הבחירה היא חופשית של האישה, ונקייה מלחצים ושיקולים זרים!.