תיעוד עבירות תנועה קשות - מה עושים?

תיעוד עבירות תנועה קשות - מה עושים?

ברכבי מותקנת מצלמה איכותית הפועלת אוטומטית כאשר הרכב מתחיל לנוע.

היום בעת חזרתי לביתי, עקף אותי רכב בפרעות, התעלם מאור אדום בפניה ימינה ובהמשך התעלם לחלוטין מתמרור עצור.

כמובן שכל זה מתועד. נהג כזה אסור שיהנה מחסינות. מה עלי לעשות ואיך, כדי שמשטרת התנועה תטפל בעבירות אלה כאילו ניצפו בידי שוטר?

אשלים...איך אני אמור להגיש את קטע הוידאו?

כקובץ דיגיטלי? האם אפשר לנייד קובץ כזה ממכשיר סלולרי, למשל, לחזקת השוטר? אולי ניתן לשלוח תלונה כזו, גם במייל של משטרת התנועה?

אין מדובר בתצלום סטיל. כל יתר פרטי התלונה, כרגיל...

יש כלל

הנקרא כלל הראיה הטובה ביותר. קרי הצמדות למדיה המקורית עליה נקלט המידע
לא די בתלונה אלא יהא עליך לבוא לבית המשפט ולהעיד אם הנהג האחר לא יודה או יטען כל טענה שהיא

ענין מתן עדותי ברור מאיליו. השאלה נגעה לגבי ה

דרך האפשרית להעביר את החומר המתעד יחד עם תלונה כתובה. צילום גרידא הוא ענין קל שאינו מצריך בירור.

לפי תשובתך, עלי למסור למשטרה את מצלמת התיעוד...וזה לא מתקבל על הדעת. שהמשטרה תעתיק את החומר מהמצלמה, לשימוש התביעה.

gady19

New member
נדמה לי שקובץ דגיטלי בניגוד למשל לצילום מסמך

ואולי אפילו הקלטה מטייפ מועתק אחד לאחד ולכן אין הבדל בין קובץ ממצלמה לקובץ שהועתק , היה מקרה שהרשיעו בגלל סרט ביו טיוב , טענת ההגנה היחידה כנראה יכולה להיות שהצילום שונה וחסר חומר , אלא אם כן חובה להוכיח זמן נסיעה מדויק ואז לא בטוח שקובץ מהמצלמה יתפוס בכל מקרה , בכל אופן מי שמתלונן כנראה יחוייב לבא למשפט ויפסיד הרבה זמן, יש דוגמא למשל מצלמת גאטסו , אף אחד לא יכול לבקש שיביאו את המצלמה למשפט , אלא בעצם הצילום משודר למרכז הבקרה.בכל אופן כנראה ניתן לתת עותק למשטרה , ושהם יחליטו אם הם רוצים את המצלמה.

ענוני מהמטה הארצי כי עלי לצרוב מדיה עם הוידאו

ולמסור יחד עם דו"ח תאונה...שאיני מבין מה לו ולמיקרה.
&nbsp
כך עשיתי.

למעלה