אני מאוד מבינה את תגובתך
הגיוני שמאוד מפריע לך שמפנים אנשים מהפורום שבניהולך לפורומים שבניהול אנשים אחרים. מה עוד, שבפורומים שבניהול האנשים האחרים השיטה הרוחנית שונה באופן עקרוני מהשיטה הרוחנית שלך. גם לי מאוד מפריע, שבפורום "חוזרים בתשובה תמיכה" כבר אין לי ולשיטה הרוחנית שאני מביאה מקום, ואילו לשיטה הרוחנית שאתה מביא יש מקום רחב מאוד. עד שהיה פורום "חוזרים בתשובה" פלורליסטי אמיתי, מול אינסוף פורומים של דתיים ואתרים של כיפה עם הפורומים שלהם והמון ביטוי לפוסקים דתיים לאומיים - עכשיו זה השתלט גם על פורום חוזרים בתשובה שלי, ולשיטות של רוב גדולי הדור אין שם ביטוי... אבל אני מקבלת באהבה את המציאות, ומבינה שיש דברים שאני לא יכולה לשנות. בכל אופן, למרות הכל, תהיה הגיוני והוגן. א. ספורטאי עושה פה המון דברים, ולא רק מפנה לפורום אחר. ב. ספורטאי מפנה לפורום מתאים, כאשר השאלה ממש לא תקבל מענה אמיתי בפורום הזה, אלא כפי שנשאלה. אני יודעת שכאשר פתחת את הפורום התכוונת שיהיה פה מענה יהודי אמיתי (רק כמובן, בעיקר ברוח הציונות הדתית) לשואלים מסוג ה"תם" וה"שאינו יודע לשאול". אבל בפועל מה שקרה כאן בעיקר בפורום היה ויכוחי אמונה בין כופרי אתרי החופש השונים, ואח"כ רצף נאומים הזויים של כמה מתקשרים וקבליסטים. בפועל - אם אתה רוצה את טובת היהודי השואל, אז בשלב זה המקום לחלק מאוד מסוים מהשאלות הוא לא כאן, אלא בפורום לשאול את הרב. למה לקפח יהודים טובים שרוצים לשאול, בגלל מטרות שאינן קירוב רחוקים ומענה הלכתי טהורים? אם כל כך חשוב לך שהמענה הנאמן יינתן דווקא כאן, עליך לשנות את אופי הפורום בפועל, ולהתאימו למטרותיו הראשונות. כמובן שזה יחייב התעמתות עם חלק מהמטרות של הפורום - מתן ביטוי לכל יהודי וכל דעה של יהודי. אבל הרי אי אפשר לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. וגם לא כדאי להתעלם מהמציאות. סליחה אם זה היה קצת ביקורתי. באמת הכוונה שלי היא בשורה התחתונה, שיהודי יקבל מענה מסודר, ולא מבלבל. אתה יודע שאין לי אינטרסים ניהוליים כלל. וגם אם יש לי אינטרסים ברמה של שיטה, אני לא כופה אותם.