תיקון חצות, תיקון שבועות ותיקונים בכלל.

• פותח הנושא hnnr
  • פורסם בתאריך

hnnr

New member
תיקון חצות, תיקון שבועות ותיקונים בכלל.

אשמח לקבל הסבר מהם התיקונים השונים, מה עושים בהם ומה הם אמורים לתקן ואיך. תודה.

אופירA

New member
מנהל
אני מאוד מבינה את תגובתך

הגיוני שמאוד מפריע לך שמפנים אנשים מהפורום שבניהולך לפורומים שבניהול אנשים אחרים. מה עוד, שבפורומים שבניהול האנשים האחרים השיטה הרוחנית שונה באופן עקרוני מהשיטה הרוחנית שלך. גם לי מאוד מפריע, שבפורום "חוזרים בתשובה תמיכה" כבר אין לי ולשיטה הרוחנית שאני מביאה מקום, ואילו לשיטה הרוחנית שאתה מביא יש מקום רחב מאוד. עד שהיה פורום "חוזרים בתשובה" פלורליסטי אמיתי, מול אינסוף פורומים של דתיים ואתרים של כיפה עם הפורומים שלהם והמון ביטוי לפוסקים דתיים לאומיים - עכשיו זה השתלט גם על פורום חוזרים בתשובה שלי, ולשיטות של רוב גדולי הדור אין שם ביטוי... אבל אני מקבלת באהבה את המציאות, ומבינה שיש דברים שאני לא יכולה לשנות. בכל אופן, למרות הכל, תהיה הגיוני והוגן. א. ספורטאי עושה פה המון דברים, ולא רק מפנה לפורום אחר. ב. ספורטאי מפנה לפורום מתאים, כאשר השאלה ממש לא תקבל מענה אמיתי בפורום הזה, אלא כפי שנשאלה. אני יודעת שכאשר פתחת את הפורום התכוונת שיהיה פה מענה יהודי אמיתי (רק כמובן, בעיקר ברוח הציונות הדתית) לשואלים מסוג ה"תם" וה"שאינו יודע לשאול". אבל בפועל מה שקרה כאן בעיקר בפורום היה ויכוחי אמונה בין כופרי אתרי החופש השונים, ואח"כ רצף נאומים הזויים של כמה מתקשרים וקבליסטים. בפועל - אם אתה רוצה את טובת היהודי השואל, אז בשלב זה המקום לחלק מאוד מסוים מהשאלות הוא לא כאן, אלא בפורום לשאול את הרב. למה לקפח יהודים טובים שרוצים לשאול, בגלל מטרות שאינן קירוב רחוקים ומענה הלכתי טהורים? אם כל כך חשוב לך שהמענה הנאמן יינתן דווקא כאן, עליך לשנות את אופי הפורום בפועל, ולהתאימו למטרותיו הראשונות. כמובן שזה יחייב התעמתות עם חלק מהמטרות של הפורום - מתן ביטוי לכל יהודי וכל דעה של יהודי. אבל הרי אי אפשר לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. וגם לא כדאי להתעלם מהמציאות. סליחה אם זה היה קצת ביקורתי. באמת הכוונה שלי היא בשורה התחתונה, שיהודי יקבל מענה מסודר, ולא מבלבל. אתה יודע שאין לי אינטרסים ניהוליים כלל. וגם אם יש לי אינטרסים ברמה של שיטה, אני לא כופה אותם.

אופיר

כרגיל את חושבת שאת יודעת יותר טוב מכולם, הא? - מהי כוונתו של יהדות בשבילך! - מה כוונת כל אחד.. את אמנם חכמה ובקיאה ואישה נעימה ומרתקת בעיני אך את לא אוחזת בכל האמת, ובטח שמה שאת מייחס למנהל הפורום ככוונתו היא לא בהכרח כוונתו.... אם כי, משהו קרה פה משום שהפורום השתתק ואנשים כתמר, כארי, כאישתבח שמו, כשמוליקקיפוד..מדירים ממנו רגליהם או שהם נוקטים בגישה אילמת..וזה מעלה בי את השאלה מה נפגם?! אגב את מנהלת פורום חוזרים בתשובה?!? ומי אמר שמי שאיינו בא מצד פוסקי הלכה הוא לא טהור? תסלחי לי אבל את עוד תבואי ותתחנני למחילתי בקרוב וכדאי שתזהרי יותר מלשון הרע להבא - משום שהיא עשויה להיגלם בצורות שונות ומשונות!

אני מנסה לענות :)

יש מצב שאלו שהזכרת, מדירים את רגליהם מהפורום, כי נמאס להם מדו שיח בין חירשים.

אה וגם

למטה ספורטאי בכושר הפנה לפורום לשאול את הרב והוא פשוט עשה זו לשיטה אז אל תקפצי להגן על מי שאיינו צדיק הא???? ההערה נבעה מחזרה של על משהו שמעלה מחשבה, הגיונית, שיש פה עמדה חבלנית מצד ספורטאי בכושר.

תגובה../images/Emo62.gif

קודם כול אין לי שום עמדה חבלנית , ואין לי מטרה להרוס את הפורום מטרתי ועמדתי היא לחתור אל האמת ורוצה בטובת השואל שיקבל מענה אמיתי אין לי במטרה להרחיב, לא רוצה וויכוחים רק רוצה לומר שאני מסכים עם אופירA עם כול מילה

האם הדת כפי שהיא מוצגת לנו כיום...

באמת מהווה שיטה רוחנית? מהי רוחניות? האם מגיעים לרוחניות בעזרת מעשים בידיים ורגליים? האם הקב"ה מודד את האדם על פי מעשיו בידיו ורגליו? איך ייתכן, שלקב"ה, שאין לו דמות הגוף, ועל כן מהווה כח עליון, מגיע לרמה כזאת נמוכה של שפיטת האדם על פי מעשיו? ואיך זה מסתדר עם "אני הווי"ה לא שיניתי"?

הצעה לספורטאי בכושר שלום ספורטאי בכושר מהודועתיך לא ניתן להבין למי מתיחסים דבריך אי הבנתך והצעתך במקומי נהוג שכאשר פונים אל אדם מסויים הרי שבאופן שבהיר למי פונים כאשר מדברים בקבוצה של אנשים כך שאיני יודעת באם פנית אלי אם לאו אולם באם אכן אליי כוונתך במקום לומר לי לי מאוד קשה להבנה יש לומר מאוד קשה להבנה את זה ואת זה לא הבנתי התוכלי להבהיר ? (בתנאי שיש רצון להבין ) כמובן שעל פי סגנונך תשאל וכך מנהלים דיון למה שאינו ברור או מובן מה שהנו ברור במילא אינו נצרך הסברה אגב הדבר תקף גם אם לא אליי פנית בברכה אלה

הצעה לראשי כרוב שלום עליך ספורטאי אני מבינה לגמרי את הקושי על מנת שיוקל לך עליך בכוונה שלמה לקרוא הדברים במקום מראש כרוב לבין הכרובים (ואין בדברי כונת עלבון אלא אם הנך נעלב בשל שאינך בין הכרובים ) יום נעים אלה

אהבת ישראל שלום אופירה קראתי בעיון מדבריך ואגדתי דבריך לאגודה אחת שתוקל הבנתך הערות להארות המובאות עיקר העיקרים עיקר וטפל עיקר העיקרים היהדות מטר יה -עוגה שלמה החצרות מטריות עוגות שהעוגה השלמה בכול עוגה בפנימיות המנהגים עיקר וטפל חכם מה הוא אומר ....................... היהדות של כלל ישראל הנה עיקר העיקרים החצרות המגזרים וכו הנם הטפל ביחס לעיקר העיקרים והנם עיקר בפני עצמם כאשר בהתאמה לעיקר העיקרים כלל ישראל ולא הרי שכול חצר או מגזר כופר בעיקר בשם דת כפי " ויכוחי אמונה בין כופרי אתרי החופש השונים "שהנך אומרת כאשר האינטרס הראשי הנו " החצר" ואינו כלל ישראל =קורח ועדתו " חכם שאינו יודע לשאול" ושואל שאלות המורידות שאולה לכול אדם יהודי מקום תשובתו הפנימי שאינה תלויה בחצר זו או אחרת =היהדות עיקר העיקרים=מקום התשובה לכול אדם יהודי המוצא תשובתו עיקר העיקרים מקום תשובה על פי הנצרך לו והמתאים לו חצר כזאת מגזר כזה וכו העיקר ועיקריה בהתאמה ואינה נפרדת מעיקר העיקרים המנהגים טפל ביחס לעיקר ועיקר כאשר הנו בהתאמה לעיקר שהנו בהתאמה לעיקר העיקרים כלל ישראל רשע מה הוא אומר מה העבודה הזאת לכם לכם ולא לו ולפי שהוציא את עצמו מן הכלל כפר בעקר ואף אתה הקהה את שיניו ואמר לו : בעבור זה עשה יי לי בצאתי ממצרים לי ולא לו אלו היה שם לא היה נגאל למרות שהנך אומרת אכן קשה מאוד להיות מובנים לחלוטין במדית האינטרנט, בה אין טונציות קול, שפת גוף ואפשרות להסברים קולחים בשפת הדיבור "עד כאן מדבריך הרי שאקל עליך על מנת שיוקל לך להבין הדברים הבאים (למשל כפי שהנך קוראת בתורה אף על פי שאינך רואה שפת גוף ועוד כהנה ) ואתאר לך את מצבי בעת הכתיבה כדי שתראי אותי מצבי נח מאוד ונעים מנוחה ממש ויחד עם זאת עבודה די לא נוחה ונעימה אך מי מבקש נוחות ? ועצה נוספת קראי באופן של מאמר קולח שאינו חולק את צודקת דברי שמים "הזויים " אין הכול יכולים להבין אולם אני סומכת שעל דברי ארץ הזויים ניתן להתדיין ולהבין להלן: אני פשוט לא מבינה מדוע רגלי השיטה של גדולי הדור נדחקות כל הזמן בפורומי האינטרנט. לא ידעתי שהשנאה לציבור הזה כל כך גדולה... אבל זה לא משנה לי כל כך אלה: בשל שאהבת ישראל אף במובנה הרחב ביותר העמוק ביותר הרם ונישא ביותר ויהדות הנן 1 הרי שלי כיהודיה ציונית שעל פי הגדרתך הנו לשאינם יודעים לשאול ותם משנה לי כול שנאה שהיא בתוך עמי גם למגזר שלך מצב די לא נח ונעים אהבת ישראל אחת היא מאוד נח חן חן ובכלל לא נוח להיות דתי. הנך אומרת דוקא נראה שהלא משנה שלך הנו מצב" נח "מאוד ותשובה לשאלתך שהנה: בשביל מה בכלל להיות דתי, אם מחפשים שיהיה נעים ונוח? בכלל לא נוח לאדם שנברא. הנך מצטטת אולם כתוב בתורה הקדושה שאת האדם אשר ברא ואף ייצר "ויקח יהוה אלהים את האדם וינחהו בגן עדן לעבדה ולשמרה " ומובן שנוח מאוד לאדם שנברא טוב כמובן אם אינו חוטא וסוטה מנוח זה שאז ודאי אינו מוצא חן חכמת הפנימיות-הנסתר (גילוי השם בעולם ) הנצרכת לעבדה ולשמרה "נורא לא נוח. מעצבן, מציק, מגרד... ,נשמע לי מצב של הנקרא הליכה בדרך נכרית המצריך לבוא לפני הכהן לריפוי ( שהיהדות אינה סגפנות כפי שודאי ידוע ) (נח מצא חן בעיני השם אולם השם לא מצא חן בעיני נח שאחרת לא היה משתכר -סם חטא מצב מאוד לא נח אולם אף נח היה עדיין בשלב שכן משנה לו כפי שהאדם כשחטא באותו שלב ראשוני עדיין שמע את השם מתהלך בגן אולם כבר לא ראה עד שגם לשמוע פסק כך נח עדיין שנה לו כשהתעורר עד שחדל לשנות לו נו דרכו של צדיק יחסי לדרך רשע "אני יודעת שכאשר פתחת את הפורום התכוונת שיהיה פה מענה יהודי אמיתי (רק כמובן, בעיקר ברוח הציונות הדתית) לשואלים מסוג ה"תם" וה"שאינו יודע לשאול"."הנך כותבת ובכן אדם תם שהנני הצטרפתי בשל שהפורום נקרא יהדות לחילוניים שזה כמובן כולל שאלות הלכה ליודעים לשאול ולאלה שאינם יודעים לשאול שאלות המורידות שאולה ואינו נקרא פורום הלכה שאז לדבריך תוקף כמובן שמשמעות רוח הציונות הדתית =זאת התורה אשר שם יהוה ביד משה היהודי הציוני הגדול מכולם כפי שמצווה על ידי השם "אבל בפועל מה שקרה כאן בעיקר בפורום היה ויכוחי אמונה בין כופרי אתרי החופש השונים, " את צודקת לחלוטין בפורום הנקרא יהדות לחילוניים והדגש הנו על יהדות אין מקום לויכוחים שאינם לשם שמים השאלה לכאלה שיודעים לשאול ואינם תם האם הנם חכם להבדיל בין מה שאינו לשם שמים לבין מה שהנו ? אם דעת אין הבדלה מנין ? הייתי נמנעת מלענות לו עניינית, רק בגלל שזה הפורום של ה"ציונים"?... לשואלים מסוג ה"תם" וה"שאינו יודע לשאול". ההיה ציוני ציוני דתי נמנע מלענות רק בשל שחבריו הנם מחלק בישראל הנקרא " חרדים" השואלים מסוג ה "רשע " שהרי כתוב : רשע מה הוא אומר מה העבודה הזאת לכם לכם ולא לו ולפי שהוציא את עצמו מן הכלל כפר בעקר ואף אתה הקהה את שיניו ואמר לו : בעבור זה עשה יי לי בצאתי ממצרים לי ולא לו אלו היה שם לא היה נגאל "אם כל כך חשוב לך שהמענה הנאמן יינתן דווקא כאן, עליך לשנות את אופי הפורום בפועל, ולהתאימו למטרותיו הראשונות. כמובן שזה יחייב התעמתות עם חלק מהמטרות של הפורום - מתן ביטוי לכל יהודי וכל דעה של יהודי.

המשך שלום בשל יכולת המשבצת להכיל המאמר נקטע מבלי שהובא לסיום להלן ההמשך כפי שנכתב ברצף "אבל הרי אי אפשר לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. וגם לא כדאי להתעלם מהמציאות."כך הנך כותבת אבל יקירתי אכן לא כדאי להתעלם מהמציאות של משמעות יהדות היהדות הנה עוגה שלמה תאכל ככול שתאכל לעולם אינה חסרה דעת טוב אינה נפרדת מעץ החיים השם זן ומפרנס וכי הנך אומרת שהשם מחסיר איזה דבר מאדם ההולך ישר אל ? בשביל מה בכלל להיות דתי, אם מחפשים שיהיה נעים ונוח?הנך שואלת כאשר המטריה הנה בהתאמה למטר יה נעים ונוח כאשר התורה שעשועיי ויחד עם זאת עבודה די לא נוחה ונעימה אלא אם כמובן הנה התורה שעשועיי אבל נו באמת אלה דברי שמים "הזויים" משפת מגדל בבל ,בפרטיותו , אם הייתי יודעת לענות לשואל, הייתי נמנעת מכך ומדברת על משהו אחר?... הייתי נמנעת מלענות לו עניינית, רק בגלל שזה הפורום של ה"ציונים"?... באמת הכוונה שלי היא בשורה התחתונה, שיהודי יקבל מענה מסודר, ולא מבלבל. אני לא מחפשת ציבור מושלם, כי אין ציבור כזה כבעלת תשובה אמיתית אני מחפשת אמת רוחנית מוחלטת - וזאת בהחלט מצאתי בשיטה בכלל הסיפור נהיה מורכב באופן כמעט בלתי אפשרי... בעיקר אם לא נולדת בציבור הנכון משפת מגדל בבל בכלליותו ובאור אם הייתי יודעת לענות לשואל, הייתי נמנעת מכך ומדברת על משהו אחר?... הייתי נמנעת מלענות לו עניינית, רק בגלל שזה הפורום של ה"ציונים"?... באמת הכוונה שלי היא בשורה התחתונה, שיהודי יקבל מענה מסודר, ולא מבלבל. אני לא מחפשת ציבור מושלם, כי אין ציבור כזה.( היהדות הנה אמת רוחנית מוחלטת עיקר העיקרים התורה שלמה ונתנה לעם היהודי מושלם בשל שהנו שלם ואין חסר אז אולי כן תחפשי להיות בעלת תשובה ) כבעלת תשובה אמיתית אני מחפשת אמת רוחנית מוחלטת - וזאת בהחלט מצאתי בשיטה .....,"( היהדות בכללותה ברציפותה והיותה צרופה הנה האמת הרוחנית המוחלטת למציאת מקום תשובתך השיטה הנה המקום לתשובתך המתאימה והנצרכת לך במיוחד בהתאם למיקומך בגוף הכללי של עם ישראל כאשר המגזר החצר וכו הנם בהתאם לעיקר העיקרים ואינם שיטה של של שוטה הכופר בעיקר ) בכלל הסיפור נהיה מורכב באופן כמעט בלתי אפשרי... בעיקר אם לא נולדת בציבור הנכון( ...(באם נולדת לעם היהודי או שהנך גרה אשר אמצה את היהדות ובכך נולדה לתוכה הרי שהנך בציבור הנכון ספור פשוט כסא דוד נכון תמיד ) האמת האמיתית אינה נוחה... האמנם? בברכה אלה

אהבת ישראל הכלל עולמית שלום עליכם לכול אדם מכל דת מקום תשובתו הפנימי שאינה תלויה בחצר זו או אחרת בדת כזאת או אחרת =התורה עיקר העיקרים=מקום התשובה המאיר לכול לכול אדם מכול דת המוצא תשובתו עיקר העיקרים מקום תשובה על פי הנצרך לו והמתאים לו חצר כזאת מגזר כזה דת כזאת או אחרת וכו העיקר (יהדות אינה דת במובן הרגיל שהנה עיקר העיקרים ) משפת מגדל בבל הכלל עולמי אני לא מחפש ציבור מושלם, כי אין ציבור כזה.( התורה הנה אמת רוחנית מוחלטת עיקר העיקרים התורה שלמה ונתנה לעם היהודי - מושלם המפותח בשל שהנו שלם ואין חסר ראוי לאדם לחפש להיות בעל תשובה ניצוץ המואר ממקורו ובכך מתפתח ) מכול דת אומר אני ? אני בעל תשובה אמיתי מחפש אמת רוחנית מוחלטת - וזאת בהחלט מוצא בשיטה -בדת שלי (השלם שבכול ניצוץ ) .....,"( התורה בכללותה ברציפותה והיותה צרופה הנה האמת הרוחנית המוחלטת למציאת מקום תשובתו של כול אדם השיטה -הדתות ההתמחויות הנה המקום לתשובתו המתאימה והנצרכת לו במיוחד בהתאם למיקומו בגוף הכללי של היות האדם ישר אל בגוף הכלל עולמי וזאת בתנאי ש : המגזר החצר וכו הנם בהתאם לעיקר העיקרים ואינם שיטה של של שוטה הכופר בעיקר ) בכלל אומר בעל תשובה אמיתי הסיפור נהיה מורכב באופן כמעט בלתי אפשרי... בעיקר אם לא נולדת בציבור הנכון נכון מאוד צודק אדם שאינו בציבור הנקרא בני אדם בצלם כדמות ספור מורכב כמעט בלתי אפשרי ...( באםאדם הנו בעל תשובה אמיתי או שהנו ניצוץ אשר מוצא הקשרו למקור התורה ובכך נולד לתוך הציבור הנכון -כלל הציבור הנקרא ציבור בני אדם בצלם כדמות ספור פשוט כסא דוד נכון תמיד סכת ד ו ד הכלל עולמית אינה נפלת ) לבעל תשובה אמיתי האמת נוחה נוח לו לאדם שנברא בברכת הגשמה מטר יה אלה

אופירA

New member
מנהל
מצטערת מאוד

אם את רוצה לתקשר איתי, את צריכה להגיב בהודעות יותר קצרות, ולא 3 ספרים בכל הודעה. וכן את צריכה לדבר בשפה ובמושגים שמוכרים לי ולכלל הציבור, ולא בשפה ובמושגים שמוכרים רק לך. עם כל הכבוד, אי אפשר להבין כלל את דברייך, ולרוב המשפטים שאת מחברת אין הרבה זיקה לתחביר העברי. בהצלחה בהמשך...

למעלה