נו...
אם הייתי יודעת לענות לשואל, הייתי נמנעת מכך ומדברת על משהו אחר?... הייתי נמנעת מלענות לו עניינית, רק בגלל שזה הפורום של ה"ציונים"?... אז למה עניתי עניינית לאחרים ששאלו בהלכה ובהשקפה? ואגב - להשכלה כללית - כאשר אני אומרת שאין לשיטה שלי ביטוי, אינני אומרת שהשיטות האחרות הם לא מספיק דתיות... או שהן אינן לגיטימיות... זה אתה אמרת, כאילו הם דברי... אני פשוט לא מבינה מדוע רגלי השיטה של גדולי הדור נדחקות כל הזמן בפורומי האינטרנט. לא ידעתי שהשנאה לציבור הזה כל כך גדולה... אבל זה לא משנה לי כל כך. כי, אגב - בתור בעלת תשובה אמיתית, אני לא מחפשת שיקבלו אותי ושיהיה לי נעים באופן ציבורי. אני לא מחפשת ציבור מושלם, כי אין ציבור כזה. די לי בכך שיש לא מעט אנשים שאימצו אותי לחלוטין והקדישו לי חלק נכבד מחייהם. אינני מצפה שכולם יהיו כמותם. למעשה, כבעלת תשובה אמיתית אני מחפשת אמת רוחנית מוחלטת - וזאת בהחלט מצאתי בשיטה הליטאית. לעולם לא אבחר בדרך רוחנית, רק משום שהציבור שמחזיק בה יותר "נחמד"... אפילו אם יש דברים שמכאיבים לי ולא נוחים לי... בכלל לא נוח לאדם שנברא. ובכלל לא נוח להיות דתי. חם בקיץ, קשה עם הפאה הדביקה וגרבי הנילון הנדבקות... ואפילו אי אפשר לקפוץ לים ולהתרענן, בלי פרוצדורה ענקית שמוציאה את החשק לכל התהליך. (לברר על חוף כשר, לנסוע לסוף העולם, לפשוט את הבגדים המרובים וללבוש בגד-ים + חלוק, לשחות בין אינסוף נערות מקפצות וצורחות, לצאת עם חלוק רטוב ומלוכלך בחול שרק המאמץ לפשוט אותו מוציא את החשק לחזור בפעם הבאה... ואחרי ההתשה הזו, מחכה נסיעה אינסופית בגוש דן הפקוק והמזיע, אל בני ברק הפנימית). רוצים לאכול ירקות כמו בן אדם - צריכים לחפש בכל העולם, וכשמוצאים, מוצאים ירקות חלושי כוח במחירים אסטרונומיים... רוצים לקנות סיר מסכן, אפילו סכין קטנה ולאכול כמו בן אדם - צריך הגעלה, טבילה. בלגן שלם. רוצים לשמוע מוסיקה כמו בן אדם - כל השבת אסור, 3 שבועות אסור, חודש וחצי אסור... ואם רוצים לחפש בן זוג על מנת להתחתן - בכלל הסיפור נהיה מורכב באופן כמעט בלתי אפשרי... בעיקר אם לא נולדת בציבור הנכון... נורא לא נוח. מעצבן, מציק, מגרד... בשביל מה בכלל להיות דתי, אם מחפשים שיהיה נעים ונוח?