תיקון חצות, תיקון שבועות ותיקונים בכלל.

• פותח הנושא hnnr
  • פורסם בתאריך
האמנם ? שלום לך שאלה : האם המושג עיקר העיקרים עיקר עיקר וטפל מוכרים לך ולכלל הציבור ? האם המושג כופר בעיקר מוכר לך ולציבורך ? האם התורה שלמה הנו מושג מוכר בחצרך ? האם אהבת ישראל מוכר לך ולציבור אם כן דיינו אל תצטערי בברכה אלה

דיינו לספורטאי היי ספורטאי אם כך אותה התשובה שהבאתי לאופירה גם לך לך שאלה : האם המושג עיקר העיקרים עיקר עיקר וטפל מוכרים לך ולכלל הציבור ? האם המושג כופר בעיקר מוכר לך ולציבורך ? האם התורה שלמה הנו מושג מוכר בחצרך ? האם אהבת ישראל מוכר לך ולציבור אם כן דיינו בברכה אלה

hnnr

New member
שלום גם לך, ותודה.

פניתי לפורום שהצעת וקבלתי תשובות טובות. אחרי הבלגן שעוררתי, בלי להתכוון, ודאי תשמח לשמוע שהעצה שלך היתה הטובה ביותר.

אופירA

New member
מנהל
מצוין שקיבלת תשובה

גם אני מרוצה, ומשוכנעת שגם לאחרים טוב שקיבלת את מה שביקשת. לא אתה עוררת שום בלגן. הבלגן התעורר מתוך רצונות של אנשים, שאינם קשורים אליך כלל וכלל. פשוט היית בסביבה, במקרה. זה כמו שאין לך כל קשר לפיגוע, גם אם אתה מסתובב בקרבת מקום. תמשיך לשאול, כל מה שאתה רוצה לדעת.

נדמה שבאופן מסקרן

דווקא שאלתך על המושג "תיקון", עוררה פה ריב ומדון
שמלמדני, שאולי כל שנעשה פה בפורם יהדות לחילונים של תפוז
הוא למעשה חתיכת תיקון באבי אביהו של התיקונים..הייתי אומרת. 'תיקון' נקרא לעיתים 'שיעור' והוא דרך והוא אף מהות עשייתה של הנשמה ושל כלל היקום הייתי אומרת המונחים השונים שנקבת, מתייחסים למראי מקום שונים..אותם תמצאי בויקפדיה מן הסתם.. והם מלמדים על תיקונים שונים שנעשים. אני לדוגמא נושאת נשמת חוה אמכם.. ואני גלגול בגוף של האם הגדולה ואני מבצעת בעיצומם של ימים אלו מספר תיקונים: א. תיקון נשמתי של נשמתי בגלגולי השונים(אותו כבר סיימת, וזאת משום שגם אם לא אני חטאתי אלא חטאו כלפי, על שני הצדדים מוטלת חובת התיקון, או לפחות להביא לידיעת הצד השני את עצם מודעותי לשיש לבצע..וזה פרק ארוך שסיימתי, למעשה לפני חצי שנה,) ב. תיקון היין והיאנג (וזאת משום שאני השכינה האם..אשר למשך כמה אלפי שנים הופרדה מהשכינה האב, ואלו הם ימי איחודנו בעולם עליון...) ג. תיקון בין ישמעאל ויזרעאל ובין יצחק לבין ישמעאל..המצויים בגוף בישראל כיום....ובין הגר ושרה..שאף הן מפוצלות לגלגולי חיים ומצויות בגופות נשים כאן עמנו... ד. תיקון היקום (שמירה על בייתנו כדור הארץ שנמצא בסכנת הכחדה עצמית..)
ה. תיקון הלב הייתי אומרת - מיגור הבצע והשבת האור לנשמותיכם.
וזה בעיקר..יש עוד נספחים ומשתתם דרכי זו יקום הבית השלישי על הר הבית והוא יהא מקום לעבודת הבורא..מדרך חדשה, שתכלול את כל אומות העולם
! וכל בני האדם ישובו להיות אחים ולא נדע עוד מלחמות כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים. ואגב ספורטאי בכושר למילה "תיקוןן", לצערי, המענה שהיא תמצא בלשאול את הרב יהיה פחות אמין מדברי שלי, משום שזו לא שאלת הלכה כלל וכלל...להפך ההלכה יוצרת חיפוי על חסר בתיקון אמת שעל אנשים כאופיר וכדוגמתך היה לנסות ולעשות בנשמתם........................! אולי ביום כיפור הבא!!!

אוי חבל חבל...

קודם כל חבל שכתבתי מה שכתבתי לספורטאי בפורום ולא במסר... סליחה! אבל הדיון בינינו היה מאד מאד ענייני - ספורטאי כתב לי מסר שהוא בסך הכל רצה לעזור וכו' ולא רצה לקחת אנשים, נתתי לו רעיון בפעם הבאה לבדוק בעצמו בפורום אחר עבור השואל ולהביא את התשובה לפה כך שגם הפורום הזה 'יתחזק' - והוא אכן קיבל זאת על עצמו בשמחה והכל בידידות... כך שחבל מאד שלאונרדו הכריזה על כך שיש כאן 'מדנים' וכדומה - לא זו היתה המטרה, ואכן לא היה אמור להתעורר כאן כל ויכוח... וחבל מאד מאד שאופירה, הידועה בכתיבתה המאד עניינית, מאד רצינית ומחכימה, ובדרך מצליחה להחזיק ראש מעבר לפוליטיקות נמוכות, ומספר פעמים אף ראיתיה כותבת ביקורת על הציבור החרדי אליו היא משתייכת, במקומות בהם אכן היתה אמורה להיות ביקורת - ואותה אופירה, שיודעת כ"כ להיות עניינית - פתאום תוקפת ותוקפת אנשים על כך שהם מחנכים בדרך קצת שונה ממנה, לא מקבלת דרכים אחרות משלה בעבודת ה'. כתבת שהשיטה הרוחנית בפורום שאל את הרב שונה מהשיטה שלי - הדבר לא נכון כלל. גם אם אני מחזיק בדעות 'ציוניות' - ההלכה נשארת אותה הלכה... ודווקא בפורום כמו שאל את הרב, אם אכן מהשהוא מתיימה לעשות או להביא פסיקת הלכה אוטנטית - אין לי שום בעיה בעולם. איני יודע למה את מתכוונת בבביקורת שלך על פורום חוזרים בתשובה. כנראה שהחלטת שלא רק ה'ציונים' לא כ"כ דתיים, אלא גם הברסלברים החרדים הם לא לגמרי דתיים, ולכן אלישיר כבר לא טוב בשבילך וכד'... חבל מאד שהפלת לתוך התהומות החרדיים הליטאיים הקלאסיים ששוללים כל מי שאינו חושב בדיוק כמוהם. בתור בעלת תשובה, ומי שיודעת איך הציבור הזה מסתכל על בעלי תשובה - הייתי מצפה ממך לקצת יותר פתיחות כלפי ציבורים אחרים (חסידים, ברסלברים, וגם ציונים רח"ל). חבל לי מאד באמירותיך. את די צודקת ביחס למטרות הפורום, ואכן במהלך הזמן נעשו מהלכים ממהלכים שונים לכל מיני כיוונים - רק השבוע קרה מהלך אחד כזה - אך צריך סבלנות... כנראה שאנחנו לא יודעים איך לתקן את כל העולם ביום אחד כמו ידידנו הליטאים החרדים... גם אני אסייים בסליחה על הביקרותיות וכו' - היא באה מתוך אכזבה מהעמדה הצופה מבחוץ שהצבת, במקום להיות פעילה משמעותית בתוך הפורום. לצורך הענייין - הייתי שמח מאד אם היית עונה בעצמך לשואל החשוב אודות 'תיקון'... בהצלחה רבה!

אופירA

New member
מנהל
נו...

אם הייתי יודעת לענות לשואל, הייתי נמנעת מכך ומדברת על משהו אחר?... הייתי נמנעת מלענות לו עניינית, רק בגלל שזה הפורום של ה"ציונים"?... אז למה עניתי עניינית לאחרים ששאלו בהלכה ובהשקפה? ואגב - להשכלה כללית - כאשר אני אומרת שאין לשיטה שלי ביטוי, אינני אומרת שהשיטות האחרות הם לא מספיק דתיות... או שהן אינן לגיטימיות... זה אתה אמרת, כאילו הם דברי... אני פשוט לא מבינה מדוע רגלי השיטה של גדולי הדור נדחקות כל הזמן בפורומי האינטרנט. לא ידעתי שהשנאה לציבור הזה כל כך גדולה... אבל זה לא משנה לי כל כך. כי, אגב - בתור בעלת תשובה אמיתית, אני לא מחפשת שיקבלו אותי ושיהיה לי נעים באופן ציבורי. אני לא מחפשת ציבור מושלם, כי אין ציבור כזה. די לי בכך שיש לא מעט אנשים שאימצו אותי לחלוטין והקדישו לי חלק נכבד מחייהם. אינני מצפה שכולם יהיו כמותם. למעשה, כבעלת תשובה אמיתית אני מחפשת אמת רוחנית מוחלטת - וזאת בהחלט מצאתי בשיטה הליטאית. לעולם לא אבחר בדרך רוחנית, רק משום שהציבור שמחזיק בה יותר "נחמד"... אפילו אם יש דברים שמכאיבים לי ולא נוחים לי... בכלל לא נוח לאדם שנברא. ובכלל לא נוח להיות דתי. חם בקיץ, קשה עם הפאה הדביקה וגרבי הנילון הנדבקות... ואפילו אי אפשר לקפוץ לים ולהתרענן, בלי פרוצדורה ענקית שמוציאה את החשק לכל התהליך. (לברר על חוף כשר, לנסוע לסוף העולם, לפשוט את הבגדים המרובים וללבוש בגד-ים + חלוק, לשחות בין אינסוף נערות מקפצות וצורחות, לצאת עם חלוק רטוב ומלוכלך בחול שרק המאמץ לפשוט אותו מוציא את החשק לחזור בפעם הבאה... ואחרי ההתשה הזו, מחכה נסיעה אינסופית בגוש דן הפקוק והמזיע, אל בני ברק הפנימית). רוצים לאכול ירקות כמו בן אדם - צריכים לחפש בכל העולם, וכשמוצאים, מוצאים ירקות חלושי כוח במחירים אסטרונומיים... רוצים לקנות סיר מסכן, אפילו סכין קטנה ולאכול כמו בן אדם - צריך הגעלה, טבילה. בלגן שלם. רוצים לשמוע מוסיקה כמו בן אדם - כל השבת אסור, 3 שבועות אסור, חודש וחצי אסור... ואם רוצים לחפש בן זוג על מנת להתחתן - בכלל הסיפור נהיה מורכב באופן כמעט בלתי אפשרי... בעיקר אם לא נולדת בציבור הנכון... נורא לא נוח. מעצבן, מציק, מגרד... בשביל מה בכלל להיות דתי, אם מחפשים שיהיה נעים ונוח?

שני דברים:

א. איני מבין את הדמגוגיה של לקרוא לשיטה הליטאית 'השיטה של גדולי הדור'. ישנם גדולי דור ליטאים, וישנם חסידים, ישנם ספרדים וישנם ציונים, ישנם מקובלים וישנם שכלתנים - אז למה את מתעקשת לקרוא להם גדולי הדוןר האמיתיים, כאילו כל האמת בכיסם? ב. לא הבנתי את ההקשר בין דרוש ה'נוחות' למה שכתבתי? תודה

אופירA

New member
מנהל
תשובות

א. התשובה פשוטה מאוד. אין דמגוגיה, כי לא אני התעקשתי לקרוא למישהו גדולי הדור האמיתיים... יש גדולי דור שידועים לכל אחד (כולל רמטכ"לים), כגון הרב אלישיב שליט"א. גם הרב ש"ך זצ"ל היה ידוע כאחד מגדולי הדור. יש גם הרב עובדיה יוסף, ועד לפני כעשר שנים, היה הרב בן ציון אבא שאול זצ"ל. זה לא אומר שאין אדמו"רים בין גדולי הדור, ושהרב מרדכי אליהו שליט"א לא קיים. אלא שגם הם קיימים. ובצורה די משמעותית, מבחינת עולם התורה והיהדות. הלא כן? שיטתם מאוד מסוימת וידועה בשמה. אז היכן הדמגוגיה? ב. אין קשר ישיר. זרמתי עם הדברים שהבאת בנוגע לבעלי תשובה. בעצם, במחשבה שניה - מצאתי קשר מסוים: האמת האמיתית אינה נוחה... ג. מפורסם שאינני אוהבת להתווכח או לשכנע. אז ברשותך אפסיק להסביר את מה שאני אומרת ובעיקר את מה שאינני אומרת. סליחה שאינני מובנת לחלוטין. אכן קשה מאוד להיות מובנים לחלוטין במדית האינטרנט, בה אין טונציות קול, שפת גוף ואפשרות להסברים קולחים בשפת הדיבור, אלא טקסט כתוב מוגבל שפתית, ועוד בפונט בלתי קריא...

וסליחה גם ממני

אם מיהרתי לחרוץ דין ועוד בדו מימדיותו של הפורמט האינטרנטי.. שבת שחום ומבורך!

מדוע נמחקה הודעתי?

האם אין פה חופש ביטוי? האם הניהול כאן הוא משל פורום קבלה? אני מאוד מקווה שלא.

כתבתי תשובה לשואל....../images/Emo13.gif

לא זוכרת אם היה משהו מעלי, אני אנסח את התשובה שוב מקס', תודה:)

למעלה