תיקון פטנט - סעיף 65 לחוק הפטנטים

adikal

New member
תיקון פטנט - סעיף 65 לחוק הפטנטים

שלום, במסגרת קורס בדיני הקניין הרוחני, אני מחפשת חומר הנוגע לשאלה הבאה: האם דחייתן של תביעות במסגרת בקשה לתיקון פטנט רשום, תוביל אף לבטלותן של התביעות לגביהן ניתן אישור עם קבלתו של הפטנט המקורי. (השאלה היא לגבי הדין הישראלי) כלומר, המצב הוא כדלקמן: 1. נרשם פטנט 2. בעל הפטנט, מסיבותיו,מבקש לתקן את הפטנט על מנת לצמצם את תביעותיו. 3. התיקון נדחה. האם המשמעות היא כי גם הפטנט המקורי נדחה כתוצאה מכך? האם רק התביעות הנוספות, או אלו שבהן נעשה שינוי בטלות? האם עם הגשת בקשה לתיקון פטנט מוותר בעל הפטנט על הפטנט שכבר ניתן לו? לא מצאתי במאגרים - לא ספרות, ולא פסקי דין הנוגעים לשאלה. אשמח אם מישהו מכיר, ויוכל להפנות. תודה!

דחיית תיקון לפי 65

אם רשות הפטנטים דחתה תיקון על פי סעיף 65 משמע, ככל הנראה, שלא היה בתביעות המתוקנות צמצום... הפטנט רשום ובקשת תיקון שנדחתה לא תשנה את העובדה הזו. בברכה,

adikal

New member
תודה, ושאלה נוספת

קודם כל, תודה רבה. מעבר לכך, ותקן אותי אם אני טועה, נראה שבדין האמריקאי קיימת אפשרות לדחות רק חלק מהתביעות, וזאת בהתאם לסעיף 35 U.S.C. 253 Disclaimer (מצורף קישור), ולעומת זאת, בדין הישראלי אין כלל אפשרות כזאת אלא הבקשה מתקבלת או נדחית כולה. האם אני צודקת?

לא

אם חלק מקובל על הבוחן וחלק לא הוא פשוט יאמר זאת ואפשר יהיה לעשות את השינויים המתחייבים. בברכה,

adikal

New member
מקור הסמכות

איפה אם כך נמצא מקור סמכותו של רשם הפטנטים בישראל לדחות רק חלק מן התביעות? האם יש סעיף רלבנטי לכך?

adikal

New member
הכל או לא כלום

אני לא מניחה כלום, אלא שואלת מתוך חוסר ידע... השאלות שלי עלו לאור פסה"ד הבא - HP v.Bausch & Lomb (ראה פסקאות 65-68).

adikal

New member
מונח מקביל

מהו אם כך, אם קיים כזה, המונח המקביל ל-reissue האמריקאי בדין הישראלי?

למעלה