תיק אירועי אוקטובר 2000 מחר עומד להסגר מעניין

KingTino

New member
תיק אירועי אוקטובר 2000 מחר עומד להסגר מעניין

היועץ המשפטי לממשלה צפוי להודיע מחר על סגירתם הסופית של תיקי החקירה נגד השוטרים שהיו מעורבים ב'אירועי אוקטובר 2000' וקרובי ההרוגים אומרים שמראש לא בטחו בחוק הישראלי לפני כשבע שנים סערו הרוחות בשל "אירועי אוקטובר 2000" שבהם נורו למוות 13 צעירים ערבים על-ידי כוחות הביטחון, ושבר עמוק נפער במערכת היחסים הבעייתית בלאו הכי בין הממסד לבין האזרחים הערבים. מחר, עם הודעתו הצפויה של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, על סגירתם הסופית של תיקי החקירה ועל אי-העמדתם לדין של איש מהשוטרים שהיו מעורבים בהרג הצעירים, ייחתם פרק נוסף בפרשה שממשיכה להעיב על חייהן של 13 משפחות ערביות. בקרב המשפחות כבר נערכים לקראת הסלמת המאבק המשפטי בארץ ובעולם, ומבטיחים להמשיך "לרדוף את הפושעים ואת רוצחי בנינו עד שיבואו על עונשם".

KingTino

New member
מה שרציתי לשאול היא שאלה פשוטה מאוד

האם שווה למדינת ישראל כל כך, שערבי ישראל ירגישו מקופחים דווקא עכשיו במאה 21, ובדיוק שהמדינה אומרת ומדברת על שוויון זכויות, וכך יתנו אופציה למשפחות השכולות לצאת להאג, ויהיה פדיחה בינלאומית למדינה, בדיוק במועד הזה של המלחמה בעזה, שנה אחרי מלחמת לבנון, ? האם באמת מזוז ינצל את הבמה שהתקשורת לא תתיחס להחלטה שלו בגלל שהם עסוקים בעזה, ובוינוגרד? איפה כאן ההגיון שבדברים והאם המשפחות השכלות היו יהודיות, האם מזוז או החוק בארץ היה מחליט אחרת?

shm490

New member
זה לא בידי מדינת ישראל

מדינת ישראל הקימה ועדת חקירה את המלצותיה העבירו ליועץ המשפטי והוא אמור להחליט .יש עדיין הפרדת רשויות ממש כמו שראש הממשלה לא יכול להורות ליועץ לסגור את התיקים נגדו .

בלה בלה בלה...

ודם ערבי ימשיך להיות ארח'ס... מן דם יהודי בדאוולת אסראאיל. לזכרו של אסיל והחברים

shm490

New member
חוץ מ בלה בלה

מה את מציעה לעשות ? אולי לקחת מאה שוטרים ולהוציא להורג ? וגם את ראש הממשלה שנתן להם הוראות ? יש חוק , ויש סדר לא נראה לך פני לבג"ץ .לידיעתך ,פסיקות של הבגץ הישראלי מקובלות גם על בית המשפט הבינלאומי בהאג .

אני קורא את הטוקבקים לאותה כתבה..

וייאוש מוחלט תוקף אותי......
ויש בכתבה טעות: הפרשה לא מעיבה על חייהן של 13 משפחות ערביות, אלא גם על הרבה משפחות ואזרחים אחרים כולל אותי.

THE WIZARD 55

New member
גם אני קראתי, פשוט זוועה

ולעניין, מי שנתן את הפקודה לירות כדורים חיים הוא צריך לשבת מאחרי סורג ובריח. ותינו, אם היה מדובר באזרחים יהודים מלכתחילה לא היה מאורע כזה ולא היו הרוגים. אז אין על מה לדבר, אם במידה והיה קורה דבר כזה במגזר היהודי, הזוי לחלוטין, מה היה קורה אם היו סוגרים את התיקים.

KingTino

New member
אני עכשיו משווה בין שני מקרים וזה דיי הזוי

אני משמיין בין אירועי אוקטובר 2000 ןבין התנתקות מעזה הרי היו בשני המקרים התפרעויות אלימות, אני מסתכל על איך פינו את המתנחלים כל 5 חיילים הרימו מתנחל בידיים בשביל שיזוז , אלת ביסבול או של המשטרה אחת לא הרביצה למתנחל או שברה לו את העצמות, גז מדמיע לא היה שם, למרות שהמתנחלים התפרעו שם והיכו שוטרים זרקו עליהם מים חמים, קמח ביצים אבנים חסמו צירי תנועה והבעירו צמגים לבין איך הם באמת נהלו את אירועי אוקטובר, בכדורים חיים, האם יש הפליה בין דם לדם, האם לא נורא לירות בערבים, וכדיי לטפל ביהודים עם כפפות משי מציאות הזויה

THE WIZARD 55

New member
במקרה הזה ברור עם מי הצדק תינו

וברור מי הולך לעשות טעות איומה.. ימים יגידו מה יהיה.. למרות שאני בטוחה, שידעו לסתום למשפחות את הפיות, אני מקווה שלא.

ההבדל הגדול מאד בין האירועים היה..

שההתנתקות מעזה היתה יוזמה של המדינה, וכל הגורמים היו מוכנים מראש. גורם ההפתעה לא שיחק שם לטובת אף צד. האירועים באוקטובר 2000 לעומת זאת, פרצו ביוזמת אנשי ציבור ערבים, ללא התראה ותיאום כלשהו עם המדינה.

וההבדל העוד יותר גדול.

ששם הלכו לפנות אלפי אנשים מבתיהם, פה אלה היו התקפות טהורות, ואם זה היה תלוי בחלק גדול מהמפגינים הם היו רוצחים כל שוטר שהם היו יכולים לתפוס, לעומת המתנחלים שכמעט ולא התנגדו בכוח.

מאד לא מדוייק....

רוב המשפחות כבר התפנו מהיישובים, והמשטרה והצבא הגיעו לפנות גרעין קשה של אנשים שניסו להתבצר ולמנוע את ההתנתקות בכוח. (לפני כן היה גם פיגוע של מחבל יהודי שניסה בדרכו הנלוזה למנוע את ההתנתקות, ולא נשכח גם שהיה רצח ראש ממשלה בידי טרוריסט יהודי שניסה למנוע מהלכים פוליטיים שלא מצאו חן בעיניו). באוקטובר 2000 היו בעיקר הפגנות, בחלק מהמקרים הדבר הגיע לחסימת כבישים בכוח, וחלק מהמפגינים אף יידו בלהט ההפגנה וההסתה אבנים לעבר מכוניות, ושרפו את כל הבא ליד. המשטרה נתפסה עם המכנסיים למטה לנוכח האירועים האלה, כי הם פרצו באופן לחלוטין בלתי צפוי. אחרת אין ספק שהיו חוסמים מראש את אותם כבישים, ומניחים לרוחות להירגע מעצמן. בפוריידיס למשל ניסו לעשות זאת, אך המפגינים יצאו משליטה ולא איפשרו לעשות אפילו את זה. אם האירועים היו מתואמים מראש, אפילו חצי בנאדם לא היה נהרג, בזה אין לי ספק. השאלה היא איך מתמודדים עם התוצאות הקשות?

איזה פיגוע היה?

ומה קשור עכשיו רצח רבין? ה"גרעין הקשה" הזה..לא עשה כמעט יותר מפשוט להתפס במה שהם יכולים בשביל שיהיה קשה לשוטרים לפנות אותם.. הם לא נקטו באלימות נגד שוטרים הם לא הרביצו לשוטרים היה רק את הנוזל ההוא שלא מדברים עליו אז כנראה שגם הוא לא היה משהו רציני ובכללי לא הרביצו.. בוא נגיד ככה אם ה"גרעין" הקשה הזה היה רוצה הוא היה עושה הרבה מלהתפס במה שהוא יכול..היו שם ישובים שלמים שמורכבים מגברים שרובם היה ביחידות מובחרות ועם נשק.. קיצר היה מקרים בודדים של אלימות - אין בכלל מקום להשוואה..

פיגוע היה בשפרעם..

ורצח רבין קשור מכמה סיבות. החשובה שבהן היא שלו ערבי היה רוצח כאן ראש ממשלה, ההתייחסות הציבורית לזה היתה כנראה שונה. נכון, קיים עוד "תבלין" שמבדיל בין ההתנתקות לאירועי אוקטובר 2000, והוא הרגש הלאומי. אותם מתנחלים של "הגרעין הקשה", ראו בשוטרים ובחיילים שמולם "אחים שעושים טעות". לעומת זאת, המפגינים באוקטובר 2000ראו כנראה בשוטרים "כובשים שמתים להרוג אותנו".

איזה פיגוע בשפרעם? =\

נכון, התייחסות הציבור הייתה שונה.. זה היה היום דבר שלא ממש היה נזכר.. בדיוק כמו עם גנדי.. נו בדיוק, מה שאמרת ה"רגש הלאומי" זה מה שאמרתי..

אתה רומז........

שפלסטינאים אזרחי ישראל נהנים מזכויות יתר בהשוואה ליהודים לאומנים-ציונים? אתה באמת עומד מאחורי הדברים האלה?... הרי ללאומנים פלסטינים בקושי נותנים אפילו להניף את הדגל שלהם! אתה יודע מה.... לגבי מאחזים לא חוקיים יש דמיון מסויים... שני המגזרים עושים את זה.
את גנדי רצחו חברי החזית העממית שזה ארגון שאין לו סניפים בתוך ישראל..... מה הקשר לערבים אזרחי ישראל? ואותו רגש לאומי הוא בדיוק המכשול מבחינתי. מי שמייצגים את זרועות השלטון אמורים לפעול בצורה עניינית ולא עפ"י שיקולים פרטניים-לאומניים, וכנ"ל לגבי כלל האזרחים.

בואנה הצלחת לעוות לגמרי את כל מה שאמרתי

הרגש הלאומי הוא מבחינת המפגינים.. ומהרגש הזה יוצא שבהתנתקות וכו' המתנחלים בקושי היו מקרי אלימות שמזה יוצא שהמשטרה לא מאולצת להכנס לעשות דברים כמו שעשו באוקטובר 2000 ומהרגש הלאומי (שהוא מהצד הלא נכון של המפה) של הערבים, יוצא שהם נהגו בהרבה יותר אלימות ולכן המשטרה נאלצה לעשות דברים חמורים מאוד. ומה קשור כל המשפט הראשון לא הבנתי? מתי אמרתי או רמזתי דבר כזה (וזה בהחלט נכון אגב, בעוד שלאומנים יהודים נרדפים ע"י התקשורת וע"י הציבור ברובו - לאומנים פלסטינים מקבלים במה, נתמכים על ידי הציבור שלהם וכו' וכו') וממש לא נותנים להם להניף את הדגל
היום בהפגנה במעבר ארז (השמאל קיצוני) הניף כמה, מתי שהיה באונברסיטת חיפה (
) הניפו ובכל הפגנת שמאל נוטה לקיצוני ומעלה מניפים. ומה קשור בין גנדי לבין פלסטינים וערביי ישראל? אמרת שאם הרוצח של רבין היה ערבי אז התייחסות הציבור הייתה אחרת - אז עניתי כן, צודק זה היה פי כמה וכמה פחות מוזכר ונחשב חשוב מבחינה לאומית, בדיוק כמה שקרה עם גנדי..

בינתיים לא נראה שעיוותתי כלום ../images/Emo13.gif

אמרת שאם ערבי היה רוצח את רבין, לא היו עושים לערבים דמוניזציה כמו שעשו לציבור הלאומן-ציוני. זה לא רמז מספיק ברור לזה שלאומנים פלסטינים מקבלים לדעתך יחס טוב יותר? עובדה שגם הסכמת עם זה, כך שאין בעייה. גנדי קשור לרצח רבין רק בעובדה ששניהם נרצחו בגלל דיעותיהם הפוליטיות. מי שרצח את גנדי לא היה אזרח ישראלי אלא חבר בחזית העממית, שזה ארגון עם הרבה יותר כוח וגיבוי בינלאומי בהשוואה לערביי ישראל, ולכן אין מקום להשוואה נוספת בין רצח זאבי לרצח רבין.

תבין משהו

המתנחלים הם האחים שלנו אתם לא אני גם לא רואה בכם בתור בני דודים זה 1 ותתאר לעצמך מה היה קורה אם צהל היה נכנס לכפר של ערבים בתוך שטח ישראל ומפנה את יושביו לפי החלטת הממשלה מה היתה התגובה של התושבים הערבים אני מבטיח לך שזה לא היה נגמר באבנים ובקבוקי תבערה

למעלה