תיק אירועי אוקטובר 2000 מחר עומד להסגר מעניין

צבועה שכמותך

היו כמה וכמה הפגנות של מפגינים יהודים נגד הממשל הציוני כאן במדינת ישראל ולא זכור לי שתושבים יהודים או ערבים היו צריכים להסתגר בבתים שלהם בפחד לא זכור לי שנרצח יהודי או ערבי לא זכור לי שהיתה תקיפה גזענית של יהודים כלפי ערבים לא זכור לי שיהודים שרפו סמננים של מדינת ישראל תפסיקו כבר לצפות מאיתנו לסימפטיה כי לא תקבלו!!!!!

../images/Emo31.gif../images/Emo128.gif

מתי היו הפגנות של יהודים שהתפרעו ושרפו ומחו נגד "הממשל הציוני"? לא זכור לך שהיה פוגרום של יהודים כלפי ערבים? אני מציע לך לרענן את הזיכרון... השמות רונן קרמני וליאור טובול מוכרים לך? לי גם זכור המשפט שאמר אחד מקרובי משפחתם של השניים: "אנחנו נעשה להם אינתיפאדה שהם לא חלמו עליה". ואלה לא היו דיבורים באויר. ב"אינתיפאדה" היהודית שנמשכה כמעט שבוע, היה לפחות הרוג אחד ועשרות פצועים חלקם קשה. כל מי שרק נראה כמו ערבי, הסתגר בביתו בפחד. את השם הלנה ראפ אתה זוכר? גם שם, תושבי בת-ים הסתובבו ברחובות בת-ים ויפו כאחוזי אמוק, גרמו נזק לרכוש והיכו כל מי שהיה דומה לערבי. כמעט שבוע הם השתוללו עד שהמשטרה החלה להשליט סדר. ולמה אני הולך כ"כ רחוק? באוקטובר 2000 התפרעו יהודים בערים שונות בארץ, בתגובה להתפרעויות של הערבים. אפילו את שווארמה חאזן בחיפה שרפו הברברים... וגם למאפייה של אבולעפיה ביפו נגרם נזק. ואם מדברים על אינתיפאדה, בטבריה זרקו בקת"בים על ניידות משטרה!

גם בנצרת עופר היתה התנכלות לעסקים של ערבים

וזריקת אבנים, מצד צעירים יהודים מנצרת עלית (באוקטובר 2000)

יש הבדל גדול:

התפרעויות של יהודים נגד ערבים יש במקרים של פיגועי חבלה או בתגובה על התפרעויות של ערבים ופגיעה ביהודים. אין מצב שהמוני יהודים מסיבות פוליטיות יחסמו את כביש ואדי ערה למשל ויעשו פוגרום בנהגים ערבים. אין גם הסתה להתפרעויות ואירגונן מצד מנהיגי הציבור היהודי, אלא להיפך: גינויים של הפורעים. התפרעויות יזומות הן נחלת מיעוט שולי של כהניסטים הזוכים לגינוי גורף בציבור היהודי. במגזר הערבי יש הסתה בלתי פוסקת של המנהיגות נגד המדינה והיהוד וניסיונות בלתי פוסקים לארגן מרי, מרד ואפילו התקוממות. ויש גם התחברות עם האוייב מבחוץ נגד המדינה. למרבה המזל רוב הערבים עדיין מגלים ריאליזם ולא נגררים אחרי הפרובוקציות של ההנהגה שלהם, אחרת היתה לנו כבר מלחמת אזרחים כמו בבוסניה. אבל התמיכה הפאסיבית בהתפרעויות היא נחלת חלקים גדולים במגזר הערבי ורוב גדול תומך ובוחר במפלגות החג אמינים הלאומנים והאיסלאמים.

Mishkafofer

New member
ירי לעבר מפגינים יכול להיות דבר נכון

ירי יכול להיות דבר נכון לעשות בנסיבות מסוימות כמו סיכון חיי אדם. לפעמים אני רואה תוכנית של קטעי וידאו מארצות הברית, ונהלים לשוטר אמריקאי די קשיחים, הם בד"כ ישלפו נשק כאשר את לא תצייתי לפקודות שלהם ונהל מעצר רכב אצלהם הוא די קשוח, אבל זה מנסיון קשה ובגלל קלות השגת נשק בארצות הברית. לגבי המקרה בישראל, אנו חייבים לבטוח ברשויות החוק או להתמודד מולם בבית משפט, כל אופציה אחרת אינה מקובלת, למעט פנייה למוסדות שיפוט מוכרים על ידי ישראל בעולם, אולי בית משפט בהג, אבל מכיוון שעניין זה נדון על ידי בית משפט ישראלי ומדובר בעניין ריבוני ישראלי אני בספק שתיהיה התערבות, לא מעורבים פה פלסטינאים מהשטחים כך שאין פה אזרחים לא ישראלים מעורבים.

לא מבין מה רע בתגובות הטוקבקים

סליחה אני לא מבין מה רע בתגובות של הטוקבקים זכותם זו מדינה דמוקרטית הם בסך הכל הצליחו להבין את מה שאתה לא היה כאן נסיון איתיפאדה אשר ברוך השם סוכל בהצלחה עוד בראשית דרכו ואם מהטוקבקים האלה אשר קראת קיבלת ייאוש מוחלט שתקף אותך אז צר לי שלא התועררת בזמן מלחמת לבנון השניה שבה רוב רובו של המגזר הערבי תמך בנסראלה בזמן מלחמת לבנון השניה

כשאתה מדבר על זכויות וחופש ביטוי..

לנוכח הצעת החוק שעלולה להגביל את הטוקבקים, אני נוטה להסכים איתך שכדאי להמשיך לתת חופש מלא בנושא הזה. רק כך מקבלים תמונת מצב אמיתית ולא מזוייפת לגבי הגזענות הפושה כאן בציבור. מה אתה אומר על העובדה שהטוקבקים של ערבים פחות לאומניים וגזעניים?

אני אומר שתיכנס לאתר המחסום

אני אומר לך שאתה טועה בגדול תיכנס לאתר המחסום ותראה את תגובות הטוקבקיסטים שם ולא באתרים YENT או NRG או וואלה ותראה שהם הרבה יותר לאומנים וגיזענים וזו לא גזענות להביע דיעה נגד האוייב אני

THE WIZARD 55

New member
ולכל אלה שיבואו ויגידו

שהנ"ל סכנו את חיי השוטרים, למה נכנסה המשטרה לשם? אין אמצעים אחרים לפזר הפגנות? אולי ליסוג בכדי לא לפגוע ולהפגע. לחכות שהרוחות ירגעו.. וגם אחרי כל מה שקרה, להמשיך להלהיט את הרוחות במקום להרגיע?

KingTino

New member
אני אומר לך ויזו

שהפעם יהיו המון התפרעויות וזה באשמת מחלקת בית המשפט ,, ובגלל אכיפת החוק

תיקון, אילו לא היו הפגנות, אלא פרעות.

היתה זריקת אבנים סלעים ובקבוקי תבערה מאסיבית שסכנה אזרחים וכן את השוטרים עצמם. הפרעות היו בצמתים מרכזיות, בדרכים מרכזיות, לא בתוך הכפרים. היתה כאן עברה המונית על החוק בלי שום סיבה, סתם רכיבה על אינטפאדת אל אקצה שרק פרצה, מי שעורר את זה היתה ההנהגה של ערביי ישראל, מה שמצחיק זה שהם חשבו שהפרעות האלה יזיזו משהו...איפה הם חיים?...לא היה להם סיכוי! לא אז ולא היום. דרך אגב, חלק מההרוגים, לפי מה שאני יודע נהרגו מאמצעים לפיזור הפגנות, לא רק מנשק חי שהופעל במקומות בהם הסיטואציה היתה קיצונית. לגבי נסיגה? למה שיסוגו? למה ששוטר יסוג מפני המון פרוע ושובר חוק? שההמון הוא זה שיסוג. תפקיד השוטר לפזר את הפרעות עם מה שרק ניתן, הפגנות ניתן לפזר בצורה סבירה בלי אלימות, פרעות ניתן לפזר אך ורק תוך שימוש מאסיבי בכוח, אין דרך אחרת.

KingTino

New member
איזה שטויות יובלי אתה כותב בחייאת

אם לא היה להם אמצעים אחרים היו צרכים להרוג?

הם לא היו "צרכים להרוג", לא היתה שום כוונה

מראש "להרוג", לא היתה פקודה כזו, היתה פקודה ל פ ז ר, עכשיו, מה שהיה צריך לפזר כלל זריקת אבנים וסלעים הם ביד והן על ידי רוגטקות על ידי אלפי אנשים, זרקו גם בקבוקי תבערה, כל זה קרה בצמתים מרכזיות, בכבישים ראשיים, זה סיכן אזרחים עוד לפני שזה סיכן את השוטרים, זו היתה דריסה ברוטלית של החוק, לעזעזל...זה היה מרי אזרחי של ממש, במדינת חוק חובה, חובה לדכא כמה שיותר מהר התנהגות שכזו. אז מה שקרה ששוטרים נאלצו להשתמש באמצעים דרסטים, לסגת, לברוח...לא אופציה, לדכא מהר - אופציה יחידה. אז התוצאה עגומה מצד הפורעים, אין מה לעשות, זאת התוצאה.

THE WIZARD 55

New member
בדרכים מרכזיות יובל

למה היהודים לא מפגינים בדרכים מרכזיות לא זורקים אבננים? תקשיב, הדרך שבה טופל המקרה היתה שגויה מראש, כולם ידעו שהרוחות סערו, והמשטרה לא היתה צריכה להתערב בכלל, פשוט להתרחק.. ההפגנה לא היתה נמשכת לנצח היו שם הרבה טעויות, אני זוכרת שתחקרו אז את מפקד תחנת משגב, האדיוט ההוא, הוא היה אשם בכל מה שקרה.

דבר ראשון: לא, ובמקרים שכן הופעלה אלימות

על שוטרים ע"י יהודים השוטרים לא עשו להם הנחות ו"שברו להם עצמות" עם סוסים ואלות - מקרה עמונה. השוטרים לא היו צריכים להתרחק כאשר הפרעות זלגו מהכפרים לדאכים מרכזיות, כאשר הפגנה הופכת להתפרעות המונית והיא מסוכנת אז משתמשים במה שצריך, כן, גם אם זה הורג.

אני מבטיח לך שאם המתנחלים בעמונה היו מפעילים

יותר אלימות ממה שהפעילו (וזה אפילו לא גירד את האלימות שערביי ישראל באירעי אוקטובר 2000), המשטרה היתה גם מפעילה יותר כוח והתוצאות בהתאם.

למעלה