תיק מב"ד וקבלת ויזה לארה"ב

תיק מב"ד וקבלת ויזה לארה"ב

אני מקווה שאני שואלת במקום הנכון: לפני כחודשיים נפתח נגדי תיק מב"ד. התלוננתי על תקיפה שאירעה לי והצד השני התלונן בתלונת נגד (שווא, יש לציין). התיק עדיין פתוח. ייתכן ואזדקק בקרוב מאוד לויזה לארה"ב לצורך הכשרה מקצועית לתקופה של עד חודש. האם תהיה בעיה בקבלת הויזה? אם כן, מה ניתן לעשות? אני אדם נורמטיבי לחלוטין (אקדמאית, בעלת שני תארים וללא עבר פלילי), סה"כ הותקפתי על רקע סכסוך משפחתי של בעלי וגרושתו וכיוון שהתלוננתי על כך, התלוננו בחזרה כאילו תקפנו. אני חוששת ואשמח לייעוץ כמה מהר שניתן... תודה

תשובה

על-פי המצב החוקי משטרת ישראל לא מנועה להעביר (ועל-כן היא תעביר) את המידע על תיק המב"ד (=ממתין לבירור דינו) לשגרירות ארה"ב (לאחר שתבקשי ויזה ותחתמי להם על הטפסים הרלוונטיים שמאפשרים להם לעשות כן). אני לא מכיר את נהלי הכניסה ו/או הויזה לארה"ב וההשלכות של תיק מב"ד. בכל הקשור למשטרת ישראל כדאי לשקול הגשת בקשה לזירוז הטיפול בחקירת האירוע ו/או סגירת התיק תוך שתצייני את כל הרקע הנורמטיבי שלך, מה "קרה" (לאחר ייעוץ משפטי שכן כבר מסרת גירסה קודמת) ואודות הסיבה לבקשת הזירוז.

יש טפסים סטנדרטיים שמבקשים ממני לאשר

העברת מידע ממשטרת ישראל? אני מבינה שיש שאלה של "האם נעצרת או הורשעת"- לא נעצרתי והורשעתי, רק נחקרתי. האם אני יכולה לענות על שאלה זו ב"לא"?

תשובה

ברגע שאת מאשרת העברת מידע אז זה יעבור. לגבי "נעצרת או הורשעת". בהנחה ולא נעצרת ושוחררת בתנאים לאחר חקירתך אז לא נעצרת ולא הורשעת ואכן רק נחקרת. אני לא יודע מה היה "מעמדך" בעת החקירה: מעוכב, עצור או לא זה ולא זה כי אף אחד לא אמר לך שום דבר ו"פשוט" חקרו אותך.

ואגב

ייתכן שאזדקק לויזה במהירות. האם יש טעם לדבר עם החוקרת ולהסביר לה את המצב ולשאול אם בנסיבות יש אפשרות לזרז החקירה ולהמליץ על סגירה מחוסר אשמה?

תשובה

ברור שאפשר להרים לה טלפון אבל להגיד לה מראש לסגור מחוסר אשמה זה יכול לעורר אנטיגוניזם ולפני שעושים זאת, ואני מבין שאת והחוקרת ה"התחברתן", צריך להיות בטוחים שאת בסיטואציה הזו. אבל מבלי להיכנס למה להגיד ומה לא לרבות לעניין עילת הסגירה, בוודאי שאפשר ל"התייעץ" איתה איך היא יכולה ל"עזור" לך ולהסביר לה את המצב. במקביל אני לא בטוח שעצם הרישום של תיק פתוח ימנע ממך לקבל ויזה. שווה לבדוק את זה מול הפורומים שדנים בתחום. ייתכן ויזמינו אותך לראיון ושם תוכלי להסביר ולגבות את עצמך במסמכים בכדי לשכנע. אני ממש לא מכיר את פרטי המקרה ומהיכן ניתן להוכיח - מבחינתך - שכל הסיפור הזה הינו שקר שנטען כנגדך וכו'.

היי

קודם כל תודה על תשובותיך... לא ממש התחברתי אליה (לא מכירה אותה חוץ מטלפונים כשביקשה שאביא לה עותק חדש של מסמכים רפואיים שיצאו לא ברור כדי לגבות את התלונה שאני הגשתי כנגד הצד השני, בעקבות התקיפה נזקקתי לטיפול רפואי) אבל חשבתי לדבר איתה ברמה האנושית. אני רוצה לא להעלות את זה בכלל שכן באמת לא נעצרתי ולא הורשעתי ואם תהיה בעיה אז כדאי להתמודד, לא? לגבי ההוכחה- אם היתה לי הוכחה זה היה נפלא. העניין בדברים האלו שאתה לא יודע שהיום יתקפו אותך אז אתה לא מביא איזו מצלמה במקרה. כל מה שיש לי זה עדות שלי ושל בעלי שגם הותקף, אני מקווה שחוקר עם עיניים בראשו יראה זוג נורמטיבי מול חמולה שלמה עם מנטליות של אלימות + שכנים חמומי מוח שרק מחפשים איפה להידחף. הותקפנו על ידי כל המשפחה אחרי דין ודברים (רדפו אחריי לאוטו, הקיפו אותו ומשכו אותי החוצה!) והשכנים שלהם שם עמדו וצרחו שהם יגידו שאנחנו התחלנו ועוד קללות ודברים שהולמים אנשים כאלו. אני לא חושבת שמישהו יכול להעלות על הדעת שזוג שלבוש במיטב מחלצותיו וממתינים לו לארוחת חג יתקוף חמולה שלמה שיושבת בתחתונים במרפסת ומסרבת להביא ילדה לאביה בפעם המיליון. בתחנה שם מכירים אותנו כי הגשנו תלונה אחר תלונה אחר תלונה על הפרת הסדרי ראייה, כמו כן הגשתי נגדה תלונה על איומים בעבר (העדתי כי היא איימה על בעלי). למה שנתקוף אם אנחנו מגישים תלונות בנוהל קבוע? מה שכן, יש להם לדעתי סתירות מהותיות בעדות- הוצאתי להם צו הרחקה אז הם הוציאו לנו וסיפרו בביהמ"ש סיפור א-ח-ר לחלוטין משסיפרו במשטרה, עם עוד המצאות כיד הדימיון. האמת שלי עקבית לפחות.

תשובה

שוב אני לא בקיא מספיק בנושא ארה"ב והכללים החלים על מי שמבקש להיכנס אליה אבל מה שכן אני יודע שהם לא משחקים משחקים ומי שנתפס לא אומר אמת ו/או משקר מצבו לא הכי טוב. ובמקרה שלך זה ברור כי המידע אודות קיומו של תיק פתוח אכן יעבור אליהם. אבל אם לא נעצרת - ואת יודעת - ולא הורשעת - שנינו יודעים - אז לא נראה שיש בעיה לענות על השאלה, לא? לגבי ההוכחה - צריך לעשות שחזור "טוב" כדי לנסות למצוא כל דבר אפשרי שיוכל ל"הוכיח" שאין לך אחות וזאת אף כי אין עליך חובה שכזו שכן כידוע נטל ההוכחה רובץ על המדינה. אני אומר את זה לצורך בדיקה פנים ביתית ולאחריה יוחלט מה ואיך לעשות. הבעיה שמטרידה אותי היא השכנים. מדוע ששכנים "אובייקטיביים" ירצו להעליל עליכם עלילות שווא? אני מניח שגם את מבינה שכל עובדה ו/או סיפור יכול להיות מוצג בצורה שונה. כך למשל אני יכול לטעון שאתם הגשתם תלונות שוב ושוב ושראיתם שהנושא לא מטופל עשיתם דין לעצמכם או שהייתם חמי מזג וכו'. שוב אין לי כוונה להטיל דופי בדברים וכל כוונתי להמחיש לך שמישהו כן יכול להעלות על דעתו שזוג שלבוש במיטב מחלצותיו ... יעשה מעשה כזה או אחר. מה גם שיש כנגדו עדים אובייקטיביים לכאורה. אני ממליץ לא לזלזל ולעשות הערכת מצב פנימית מחמירה - ולא בכדי להפחיד חלילה - מאשר להגיע למצב מעמדת נחיתות.

כן

אתה צריך להבין- מדובר במנטליות של "שכונה". חצרות פתוחות אחד מול השני. ברור שהשכנים שיש להם אותה מנטליות ומכירים כבר שנים רוצים להצטייר כ"עדים אובייקטיביים" כביכול ולעזור לשכנים שלהם. אלו לא אנשים מתוחכמים וכל מה שהם שומעים זה וויכוחים כשאנחנו מגיעים (ובדרך כלל מקללים *אותנו* כך שנותר רק להצטרף לחגיגה מבחינתם ולכוון כלפי מי שחלש כביכול! כמו עדר). את השאר הם משלימים לבד מהדימיון. אתה גם יכול לדמיין לך איזה סיפורים הם מספרים לעצמם ולשכנים שלהם- על הבעל שעזב ועושה צרות, אותם סיפורים שמניעים אותם. אל תשכח שזה לא סתם ברחוב עם אנשים זרים שבאמת אין להם שום קשר אלא בשכונה של דלת מול דלת. זה לא שאנחנו מגישים תלונה בציפייה לתגובה מצד המשטרה ואומרים "פעם אחרונה". זה שאנחנו יודעים היטב מה המשמעות של תלונה- כסף בבית משפט- התלונה כבר נעשית לשם תיעוד בלבד. אין לזה שום קשר לשיקולים של מזג. אנחנו אנשים הגיוניים והם יודעים זאת, בתקווה כמובן.

תיק מב"ד - תשובה

שלום לך, בהמשך לתגובתו של עו"ד רשו, במידה ומשטרת ישראל תסגור את תיקך בעילה של "אין עניין לציבור" או "היעדר ראיות מספיקות" הרי שבאפשרותך להגיש ערר על עילת הסגירה במטרה לשנותה לעילה הרצויה "אין אשמה" (במקרה כזה, לא יתבצע רישום בפלט המרשם הפלילי שעל שמך במסוף המשטרתי וכך לא יועבר המידע אודות התיק הנ"ל לשגרירות ארה"ב) . בכל מקרה, הצעתי אלייך כי תעשי שימוש בעורך דין פלילי בכל שלב במסגרת התיק שנפתח נגדך, זאת במטרה להימנע מטעויות שבהמשך הדרך יהיה בהן כדי להכשיל את הערר העתידי . זאת ועוד, רצוי לא לשכוח שישנה אפשרות נוספת לפיה יוחלט על הגשת כתב אישום נגדך (אם יוחלט כי ישנן מספיק ראיות נגדך וכי יש עניין לציבור בכך, הגם שלדעתך מדובר באופציה לא ריאלית כי למעשה את זו שהותקפת ולא ההיפך... ) לסיכום, פני לקבלת ייעוץ משפטי .

תודה על התשובה! ../images/Emo140.gif

2 שאלות: 1. השגרירות מקבלת את המרשם הפנימי של המשטרה באמת? 2. האם ניתן להפעיל עורך דין במסגרת הזמן לערעור כאשר מתקבל מידע על סגירת התיק? אני מקווה שהתיק נגדי ייסגר ואם לא- אני מוכנה ללכת למשפט ולהעיד בתקווה שהאשמים יקבלו את עונשם.

תשובה

השגרירות באמת מקבלת את המידע. בוודאי שניתן להפעיל עו"ד בשלב הערעור אבל אז החקירה כבר תהיה "לעוסה" ו"גמורה" והוא יוכל ל"עבוד" עם חומרי הגלם שהמשטרה "הכינה", בתוספת חומר שיש בידכם. העדיפות היא לכך שעו"ד יהיה חלק מהתהליך, כפי שאת כבר יודעת. תשומת ליבך כי אם התיק נגדך ייסגר בעילה כזו או אחרת הדבר היחיד שניתן הוא להגיש ערר ואת לא יכולה לבחור לקיים משפט.

למעלה