תכנון אחרי הצבא..

תכנון אחרי הצבא..

טוב אז כמו שחלקכם יודעים - אני עוד כמה חודשים משתחררת..(4!!!)
בנתיים יש לי תוכניות מאוד כלליות של - מה אעשה אחרי הצבא: עבודה, חו"ל, עבודה, לימודים וכו'..
בגלל שממש בקרוב אני משתחררת אני חושבת שאני צריכה להתחיל לתכנן יותר לעומק מה אני רוצה מעצמי..לפחות לכמה חודשים הראשונים שאחרי השחרור...

אז רציתי לשאול אתכם-מה עשיתם אחרי השחרור? במה עבדתם? איפה טיילתם? יש לכם טיפים מסוימים?

תודה

הכי חשוב

להקשיב לעצמך ולרצונות שלך. זו תקופה של חופש מוחלט, ומגיע לך אותה, ותעשה איתה רק מה שאת רוצה - לפחות עד תחילת הלימודים, כשתחליטי ותגבשי מה את רוצה מהעתיד שלך. אבל אל תזניחי את ההווה....
, תהני מהחופש.

אני בחודשים שלאחר השחרור, קודם כל הייתי בהלם לדי הרבה זמן, הייתה לי בערך שנה בין השחרור לתחילת הלימודים, ולא ידעתי איך לעכל את זה. בעיקרון עבדתי קצת בעבודות מזדמנות במושב של ההורים שלי, אבל לא משהו רציני וחבל לי על זה, כי זו הייתה הזדמנות טובה לחסוך יותר ממה שחסכתי... לאחר מכן, השלמתי בגרות במתמטיקה שלא הייתה לי, עשיתי פסיכומטרי, וממש מספר שבועות אחרי הפסיכומטרי נסעתי לחו"ל. את כבר יודעת מה עשיתי - טסתי לחודש וחצי לדרום אפריקה להתנדבות, החוויה הכי מדהימה בחיים שלי ותקופה שאני לא אשכח.
בין לבין זה כמובן המובן מאליו - משפחה, חברים, טיולים קצרים בארץ, וגם הרבה מנוחה בבית.

יאאא זה מתקרב!

כשהשתחררתי ידעתי רקדבר אחד: אני צריכה למצוא עבודה! לימודים לא היה רלוונטי לדאז.
כמה ימים אחרי השחרור עשיתי מרכז הערכה לסלקום ושבוע וחצי אחרי השחרור כבר התחלתי קורס בסלקום.
לא הספקתי לחשוב או לתכנן, הייתי מבסוטה כי מצאתי עבודה ובמילא חשבתי שזה כיוון שמתאים לי (שירות לקוחות) אז הכל נראה טוב ויפה.
אבל כשסיימתי קורס ונכנסתי לעבודה עצמה לאט לאט זה נראה פחות זוהר ומוצלח והתחילו לצוף הקשיים.

אחרי פחות מחצי שנה פוטרתי (גרמתי לכך שיפטרו אותי כי לא הייתי מוכנה לשלם קנס בעזיבה יזומה מצידי) ונשארתי בלי עבודה במשך חודשיים וחצי.
בערך אחרי שבועיים מהפיטורים עשיתי מיני מרכז הערכה והתקבלתי לחברה שעבדתי בה אח"כ אבל מכיוון שסירבתי לעבוד במה שייעדו לי, ייבשו אותי במשך כחודשיים עד שהתחיל קורס במקום שבו לבסוף עבדתי.
העבודה הראשונה הזו היתה משמעותית מבחינתי כדי להבין מה טוב לי ומה לא טוב לי.
אמנם בחודשיים וחצי שלא עבדתי התחרפנתי אבל זה נבע מדכאון ששקעתי בו וזו היתה די תקופת משבר בשבילי, אבל חלפה.

הדבר שתמיד היה שם, בכל תקופה, זו קבוצת התאטרון.
אני בקבוצה מהצבא עד היום, כך שאף פעם לא היתה בי ריקנות מוחלטת כי היה לי עיסוק שבעבר היה גם יותר אינטנסיבי.
התחלתי לעבוד ובהמשך ללמוד וזה אחרי שהתבשלתי עם עצמי והבנתי מה אני רוצה ללמוד (לא שעמדו בפני יותר מדי אפשרויות, מבחינת הרצון).

אני מציעה לך להתנסות בכמה שיותר- עבודה, פסיכומטרי, טיול (גם אם קטן) ותתחילי לחפש את עצמך. גם אם לא תחפשי- מתישהו תמצאי!
לכל אחד יש את הקצב שלו. גם אם תבחיר להשתחרר ופשוט לא לעשות כלום- זה נחמד, כל עוד תדעי לזהות מתי זה כבר לא עושה לך טוב ותחפשי משהו אחר.
בהצלחה!

אני ישר התחלתי לעבוד.

אני לא הטיפוס שיזרוק את עצמו חצי שנה בדרום אמריקה ככה שהאופציות היו או עבודה או לימודים.
בהתחלה התקבלתי ונרשמתי ללימודי תקשורת באריאל ולקראת תחילת השנה החלטתי שאני לא בטוחה שזה מה שאני רוצה ללמוד ואני לא בטוחה ששם אני רוצה ללמוד ובסוף וויתרתי על זה. וטוב שכך.
בסוף מצאתי עבודה שאני ממש מרוצה ממנה ועד היום אני עובדת בה, ומשלבת עם זה לימודים בפתוחה וממש טוב לי עם המצב הנוכחי ככה שבסופו של דבר הוויתור על הלימודים היה לטובה (וגם אני לומדת תחום אחר לגמרי עכשיו).

מבחינת טיול - אמנם לא עשיתי טיול גדול, אבל הספקתי מאז לטייל באמסטרדם, פריז וגם בלונדון. טיולים קצרים של שבוע בערך. היה מעולה.

בסופו של דבר לדעתי הכי חשוב שתלכי עם מה שאת מרגישה שאת רוצה לעשות, כן לחשוב על העתיד ולתכנן "מה יהיה" (וגם מה יהיה במידה והתכנון המקורי לא יצא לפועל). זה חשוב, אבל עם זאת גם חשוב להיות במקום שטוב לך בו ואת שלמה עם ההחלטות שלך.

בהצלחה!
כיף לך. אני זוכרת את יום השחרור שלי מאד לטובה

AS00AS

New member
התחלתי לעבוד

באבטחת טיולים, ככה יצא לי גם לטייל וגם לעשות כסף טוב,
וכרגע אני מתכנן טיול בארץ, (היה צריך להיות עם כמה חברים שהבריזו),

h a j b i

New member
אז ככה

בשנה האחרונה בשירות עבדתי בסופי שבוע וב- 3 חודשים האחרונים למדתי לפסיכומטרי ככה שהשיחרור היה המשך ישיר של זה.

בחפש"ש עשיתי את הפסיכומטרי והמשכתי לעבוד, כמובן כמות משמרות גדולה יותר.

בתום החפש"ש עברתי לעבוד במשרה וחצי באותו מקום עבודה וחודשיים בדיוק אחרי השיחרור הגשמתי את אחד החלומות שלי וקניתי אופנוע.

את החצי שנה לאחר מכן העברתי באותו מקום עבודה עד שהתפטרתי.

טיול גדול לא עשיתי מחוסר עניין ואני לא יודע אם אני אעשה (כי עדין אין עניין).

טיפים קצת קשה לתת אבל אני אסתפק באחד בנוגע לטיול:
רבים יגידו לך שאת חייבת ליסוע כי זה עכשיו או לעולם לא.
שקר! ניתן לצאת לטיול בעוד נקודות רבות נוספות בחיים ויש לי חבר שהוכיח את זה פעם אחרי פעם (עוד חודש טס לדרום אמריקה עם אשתו לחודשיים עם אופציה להארכה אחרי טיולים דומים במזרח ובארה"ב).

הדבר היחיד שסותם את הגולל על טיול כזה הוא: ילדים.
עד אז תמיד אפשר ליסוע, בחופשות הקיץ בזמן הלימודים, אחרי הלימודים, בין עבודות, תוך כדי עבודה (לוקחים חל"ת) ובכלל בכל הזדמנות שרוצים.

halmazelmelet

New member
מזל טוב!

אחרי השחרור עבדתי הן כמורה בערב, ובשעות הרגילות עבדתי במשרד, כמנהל פרויקטים וגו'.
טיול גדול של אחרי הצבא לא עשיתי (למעט גיחה קצרה לכמה ימים לצרפת).

טיפים- לחשוב מה את רוצה ורק אז לעשות דברים, להיסגר קצת על עצמך ואז תדעי מה עלייך לעשות.
בנוסף, לא לוותר בחיפוש העבודה. אני, למשל, חיפשתי עבודה במשך כמעט חודש עד אשר מצאתי את העבודה המשרדית (כמורה עבדתי עוד כחודשיים לפני השחרור). לא התפשרתי וחיפשתי עבודה שגם תהיה יחסית מעניינת וגם תכניס משכורת סבירה בצדה. ואמנם חיכיתי חודש (קטע משעשע- עכשיו בדקתי ועבר *בדיוק* חודש בין השחרור שלי לבין הקבלה לעבודה) ובין היתר זה אומר הפסד של משכורת חודשית, אבל בעבודה הזו גם הרווחתי יותר כך שזה מתקזז, וגם נהניתי יחסית.
והכל כאמור תלוי בצורך- ידעתי שאני צריך לעבוד הרבה כדי ללמוד מיד בשנת הלימודים העוקבת, כי אני מקווה להמשיך עד הסוף.
אחרת, יכול להיות שהייתי לוקח יותר את הזמן (אע"פ שאני מאמין שלא, שכן בכל מקרה אחרי התואר אפשר לנוח ויש להניח שהעבודה שאחרי התואר תכניס יותר כסף).

אז אל תילחצי מחד, אבל אל תאבדי את עצמך לדעת מחופש. תהני מהחירות שלך שחזרה אלייך, תחשבי קצת מה אתה רוצה ומה היעדים שלך, ותנסי לראות איך את מגיעה לשם, תוך כדי שמירה על השפיות כמובן.

בהצלחה

Thumpers

New member
איש יקר!

לא ייתכן שאני עושה הפוגה מתקופת המבחנים ורואה אותך מסתלבט פה! :p

halmazelmelet

New member
אישה זולה!

אני כידוע בהפוגה תמידית, ולפעמים מסתלבט עם המבחנים!

Thumpers

New member
בטח זולה! גם כן אתה...

אני במרתון פיזיקה, כדי לא לאכזב אותך עם הציון :p

halmazelmelet

New member
יש מכירת חיסול, לא? :)

אם את צריכה איזו עזרה או שיש לך כל שאלה, את יודעת שאני אשמח לעזור

Purple Mushroom

New member
התשובה הבלתי שגרתית שלי:

מה עשיתי אחרי השחרור?
אז ככה, אני קיבלתי פטור מטעמי בריאות. פרופיל 21 בריאותי. הייתי כ-3 חודשים חייל טירון בצה"ל, רוב הזמן הייתי מאושפז במחלקה פתוחה בתל השומר, והייתי מסופח לר"מ 2.
אחרי השחרור, היתה הרבה בירוקרטיה, אבל קצת אחרי זה, אחרי איזה חודשיים , בפורים 1995, התחלתי אשפוז יום, \מעון יום ברמת חן, בגיל 19, איפה שגם גבריאל בלחסן היה
(ראיתי אותו במו עיני!), בסוף שנת 2010, (גבריאל הוא בשנתון שלי, בן גילי).
אחרי זה התחלתי ללמוד בקצב האיטי
שלי, 2 קורסים של גרפיקה ממוחשבת, בבית ספר אחד לאחד בדיזניגנוף סנטר, בגיל 20. ולפני זה נפלטתי משיקום בחולון, (בערך בתקופה של רצח רבין). בסוף 1995.
ב1996, כמעט כל השנה, למדתי 2 קורסים של גרפיקה ממוחשבת.
ובערך בתקופה שהייתי אמור אחרי 3 שנים להשתחרר, בגיל 21 וחצי, התחלתי ללמוד הנדסת תוכנה ,לימודי ערב, 3 שנים, בבית הספר להנדסאים בתל אביב, שהיה אז עד שנת 2006, שייך לאוניברסיטת תל אביב.
אחרי שסיימתי ללמוד, בגיל 24 וחצי, עזבתי את הבית של אמא, התחלתי לעבוד קצת בפעם הראשונה בחיי, ונכנסתי לתפוז
. השאר היסטוריה
.

עושים עבודה מועדפת ואז מחליטים

בסופו של דבר זאת העצה שלי. עושים מועדפת ומקבלים מענק , ואז בוחרים אם לטוס אם הכסף לחול, למהר ללמוד, או כל דבר כזה או אחר.

כמובן שפסיכומטרי תוך כדי לא יזיק.

Puskas

New member
תקופה אדירה אחרי השחרור

שנה שלמה כמעט לא עבדתי, רק בזבזתי את הכסף שעשיתי בצבא ולפניו,
יצאתי 3 פעמים בשבוע לפחות, אכלתי בחוץ מלא, שתתי יותר מדי בירה וויסקי,
הקאתי כמה פעמים ואז יצאתי לכמה מסיבות וברים והרבה..
נסעתי עם החברה ועוד זוג לצימר עם הרבה אלכוהול ומוזיקה, בטלה מוחלטת בג'קוזי בבקרים ובלילות על האש,
טסתי למרמריס עם החברה, בזבזתי עוד כמה אלפי שקלים על הסיפור הזה,
אחר כך כשבאתי למשוך 50 שקל מהבנק והוא אמר לי שיש לי רק 32 החלטתי לעבוד,
אז תוך כמה ימים התחלתי לעבוד בחברת YES,
הייתי שם שנה, עשיתי כסף, עפתי, עשיתי פסיכו, טסתי לאירופה לשלושה שבועות עם החברה ועם רכב שכור,
חרשתי את שוויץ, אוסטריה והוספתי קצת גרמניה (מינכן בעיקר),
שתיתי טונות של בירה מדהימה ממיליון סוגים, ראיתי כדורגל בבר מקומי, ראיתי את הנופים הכי מדהימים בעולם,
צברתי שם חוויות, צחוקים של החיים, תמונות כמו גלויות ואפילו עשיתי קידוש כל שישי בדירה השכורה,
חזרתי לארץ, ישבתי עוד קצת בבית, השלמתי בגרויות, נרשמתי ללימודי תואר ראשון בספיר,
עבדתי כמעט שנה בסופר פארם ליד הבית, עשיתי קצת כסף, עשיתי צחוקים והיה סבבה.
קצת לפני תחילת שנת הלימודים, טסתי שוב לחו"ל עם החברה, הפעם קרואטיה וסלובניה,
שוב רכב שכור, בירה טובה, נופים הזויים ומדהימים, אוכל מדהים והכל בזול,
חזרתי לארץ, התחלתי תואר, באמצע השנה עזבתי את העבודה בסופר פארם,
וכרגע אני לפני תקופת מבחנים של סוף שנה א'..
בתקווה עוד חודשיים וחצי אני שוב טוס, כנראה נופש ביוון איפשהו..
החיים הם תענוג, צריך לדעת לנצל אותם טוב טוב, כמה שיותר חו"ל, בילויים ואלכוהול,
העיקר לא להיות חסכן קמצן אלא אם אין ברירה :)

למעלה