תכנון אחרי הצבא..

Puskas

New member
ממש לא..

הם עזרו אבל אפילו לא ב-75 אחוז מההוצאות..

כיף להסיק מסקנות של מקופח אה?

halmazelmelet

New member
אפילו לא ב-75%? וואו.

לא יודע איך אתה שלם עם כל ההוצאות שאתה גורם להורים שלך, אבל תהנה.

ומקופח? לא תודה. פשוט לא פרזיט.

להת'.

Puskas

New member
פחחחח דבר לכפרות

פתאום הפכת כל אחד שההורים שלו מוכנים לתת לו ושהוא לוקח קצת לפרזיט...
יאללה תחזור לקרטון.

קודם כל

הוא אמר שההורים לא עזרו הרבה, אבל עזרו.
זה שלהורים שלו יש כסף לעזור לו, לא הופך אותו לפרזיט.
אחרי הצבא להמון אנשים יש את החשק לעשות כל מה שלא עשו במשך שנתיים או שלוש שנים.
צעירים צריכים להנות.

halmazelmelet

New member
לא הרבה?

נשמע שהם מימנו לו יותר מחצי מההוצאות, ויותר לכיוון ה-75%.
זה המון.
הבעיה שלי היא לא שההורים רוצים לעזור, זה טבעי. אבל כנראה שיש לנו פער בהבנה של מה צריך אדם בוגר ועצמאי לעשות (בין היתר: להיות בוגר עצמאי ואחראי למעשיו).
גם אם ההורים רוצים לעזור, אני חושב שראוי להשתדל למזער את עזרתם ולהסתדר לבד, ובטח ובטח שהם לא יממנו דברים כמו 'שנה חופש', טיסות וטיולים ושאר מותרות ופינוקים.
צריך עזרה כלכלית? דבר ראשון, צריך לנסות לצמצם הוצאות, לנסות להגדיל הכנסות, לראות איך אפשר לשפר את המצב. אם אין ברירה אפשר לתת להורים לעזור קצת. אבל בטח ובטח שלא הגיוני שהם יממנו את ה"חיים הטובים, שאת רוצה. עזרה מההורים פה ושם- ניחא.
מימון ההורים של מותרות וחופשות סתם ככה- פרזיטיות. כן.
צעירים צריכים להינות? מעולה. אני בעד. אבל למה לעשות את זה על גב ההורים? ההורים לא זכאים להינות קצת מכל מה שהם הרוויחו?
(יש חשק לעשות כל מה שלא עשו? שיהנו מהמענק, יעבדו ויבלו. אבל בואו לא נשכח שהחיים זה לא רק לעשות מה שמתחשק. זה חלק מההתבגרות.)

השיחה הזו מיותרת, יש כאן פער בהבנה של הצורך להיות עצמאים כבר. אני חושב שאחרי הצבא (ובטח בגיל 25 כמו הגיל של הבחור), בן אדם בהחלט צריך לנסות להיות אחראי לתקציב שלו ולהיות עצמאי.

Puskas

New member
אתה מדבר בלי לדעת כלום

את שלושת הטיסות שלי ממנתי לבד, רק באחת מהן לקחתי מההורים קצת כסף ואחרי שחזרתי משם החזרתי להם הכל.
90 אחוז מהבילויים שלי אני ממן לבד וכנ"ל 90 אחוז מהבגדים ונעליים שאני קונה..
אני עוזר להורים בזה שאני מתדלק את האוטו כמה פעמים בחודש.
אז אתה מבלבל את המוח?

אינך צריך לתת דין וחשבון

גם אם ההורים שלך מממנים את כל הבילויים שלך . ומוציאים עלייך משכורת שלמה בחודש.

כבר הבהרתי שאם יש אז למה לא.
אבל אתה יודע, גם אם זה בא בנסיבות לא הכי נכונות, אתה לא חייב דין וחשבון.

Puskas

New member
זה לא דין וחשבון

אני גם כן מסכים שלחיות על הגב של ההורים בצורה מוגזמת זה לא במקום..
אני גם כן מסכים שבן בן 24-25-26 והלאה שההורים עדיין מממנים לו חצי מהביגוד והיציאות זה לא הגיוני..
אבל במידה מסוימת, סכומים נמוכים וסמליים זו לא בושה לקחת מההורים אם יש להם לתת בסופו של דבר.
זה כל מה שניסיתי להבהיר.

halmazelmelet

New member
זה פשוט

אם יכולת לשלם על הטיסות אזי עם הכסף הזה אפשר היה לשלם על ההוצאות של היום-יום, במקום ההורים. כך שסך הכל הם אלו שאפשרו את המימון.

לא משנה. כפי שאמרתי כבר כל הדיון מיותר כנראה.
התפישה שלנו לגבי כל מהות העצמאות והבגרות שונה, וכנראה שכלום לא יעזור.

Puskas

New member
אחד משניים

או שאתה באמת אבל באמת אדם יומרני ואתה בטוח במאה אחוז שאתה מכיר אותי ויש לך תדפיסים של כל ההוצאות שלי ומי מימן אותן.
או שאתה סתם חוצפן שמעליל על אדם בלי בסיס וסיבה.

כך או כך הדיון הזה הפך מיותר ופולשני מדי.. אתה כמובן טועה בכל המסקנות שלך אבל.. למען השקט הנפשי שלך ניתן לך להאמין שהכל נכון ושאתה לא פראייר שניהלת את החיים שלך גרוע ולא הצלחת להוציא מהם את מה שאני הוצאתי :)

halmazelmelet

New member
שלוש

אני מסכים שזה הפך לדיון פולשני מדי ולא זו הייתה כוונתי. אז הרשה לי גם להתנצל על כך.

אני לא מתיימר להכיר אותך או לת ההוצאות שלך, אבל לאור מה שכתבת, זה המצב (לדוגמא "אפילו לא 75%" ייאמר ע"פ רוב כאשר זה לא רחוק מההיקף האמיתי, וזה היקף מוגזם מאוד לדעתי).
כל ההערה שלי הייתה לאור הניגוד המובהק מההודעה שלך בשרשור הקודם (השווה למשל בין "מהמשכורת הזו [הצבאית] לא נשאר כלום סוף חודש" לבין "רק בזבזתי את הכסף שעשיתי בצבא ולפניו", וכל התיאור של הבילויים בנוסף לפסיכו' ובגרויות, שבשרשור הקודם רשמת משהו כמו שאם רק עובדים בשביל לממן את הלימודים, הפסיכו' והבגרויות, מתחילים ללמוד בגיל 24-25, שזה מה שקרה אצלך לפי ההודעה השנייה). הפער הזה הוא מה שגרם לתגובה העוקצת.

ולסיום, אל תדאג לי, אני לא רואה מה הוצאת מהחיים שלך עד עכשיו שאמור להיות חסר לי, ואל תדאג לניהול החיים שלי, הוא בסדר גמור .. :)

Puskas

New member
זה בדיוק מה שקרה אצלי

התחלתי ללמוד בגיל 25.. אז התאוריה שלי הייתה נכונה לא?
הסכמתי כמובן להתחיל הכל שנתיים מאוחר יותר בשביל להספיק ליהנות..
אז אני עדיין טוען שבלי עזרת ההורים קשה מאוד עד כדי כמעט בלתי אפשרי להתחיל ללמוד לפני גיל 23 לבד.. וזה בא במחיר מסוים.

אני חושבת שאתה קצת מגזים

ומה תגיד על הורים שקונים דירה לילדים שלהם?

כל משפחה ומה שיש לה לתת ואם יש להם כסף הדבר הכי טוב שהם יכולים לעשות בו זה לראות את הילד שלהם מאושר.

למה להכנס לו לכיס.
אם יש אז מברוק . ההורים שלי גם היו עוזרים לי אם היה להם.

אבא הבטיח לי רשיון ואוכל את עצמו שהוא לא יצליח לממן לי אותו.
בנוסף כרגע מבטיח שנה ראשונה לפחות עליו לאוניברסיטה ואני מקווה מאוד שיצליח , לא בשבילי,לא צריכה את הכסף. כי בסופו של דבר אעבוד קצת ואעשה את הכסף. אלא בשביל ההרגשה שלו .

תאמין לי שהורים רק רוצים לתת(רוב?). ואם יש אז למה לא.
לא צריך להסיק כאילו הוא פרזיט,
לא היתי שונה ממנו אם להורים שלי היתה יכולת לממן לי קצת מההנאות ומהעתיד שלי.
ותאמת, אף אחד מכם לא היה שונה ממנו.בהבטחה.

halmazelmelet

New member
לא מעוניין להכנס לכיס של איש

פשוט בשרשור הקודם בנושא נאמר שבתקופה הזו אין כסף וכו' ואז ההודעה הזו שמתארת כמה חיים טוב אחרי זה, היו מנוגדות מדי לדעתי לטעם הטוב.

בכל מקרה כפי שאמרתי כל הדיון כנראה נדון לכליה. אנחנו תופשים את כל המהות והנושא אחרת.

Puskas

New member
התפיסה שונה

אם לא תטוס לחו"ל, לא תבלה הרבה ולא תתפנק בבגדים, בשמים וכל שאר מנעמי החיים אז תוכל לממן לימודים לבד עם חצי משרה במקביל.
אני תופס שונה את החיים, לדעתי טיסה אחת לפחות לחו"ל אחרי צבא ובילוי אחד בשבוע לפחות הן לא לוקסוס, הן חובה!
בן אדם צריך שקט נפשי, רוגע והרגשה של שחרור.
האמן לי שאני רואה מקרוב בן אדם שלא היה בחו"ל בחיים, שנסע לנופש אחד בעשור האחרון ואני רואה כמה הוא חנוק למוות כבר..
אני טוען שכדי לממש טיסה לחו"ל, בילוי שבועי, בגדים מדי פעם ועדיין ללמוד בראש שקט אתה צריך טיפה עזרה מההורים.. לא הרבה..

halmazelmelet

New member
ואני טוען

שלא הגיוני לקחת כסף מההורים למטרות הללו..
אבל כאן אנחנו נבדלים. :)

halmazelmelet

New member
ממורמר?

כי אני לא חושב שצריך לקחת כסף מההורים?

ממ. לא. אבל תודה על הדאגה.

למעלה