תכנית ההתכנסות (או) תודה לביבי

אהוד אולמרט מדבר על תוכנית ההתכנסות

איזו הפתעה פתאום בכל הפלג הימני של המפה הפוליטית - אהוד אולמרט מדבר על תוכנית ההתכנסות, כך לפתע פתאום... כאילו הוא לא הציג את זה בבחירות. כאילו קדימה לא קיבלה 29 מנדטים על בסיס הרעיון של היפרדות מהפלשתינאים. אין שום קשר בין המלחמה בטרור בצפון ובדרום, לבין הרצון הלגטימי של ראש ממשלה נבחר לקדם את התוכנית אותה הוא הציג בבחירות.... יש פסול בניסיון של אנשים מסויימים להשפיע על ראש הממשלה באיומים של סרבנות

../images/Emo45.gif ובהמשך למה שכתבתי בבלוג -

הסרבנות בקרב אנשי הימין והדיבורים על כך, לא שונים מאותן הפגנות שמאל קיצוני שאנו רואים ומוקיעים.

טלמ

New member
נכון

גם אני כתבתי בבלוג שלי שסרבן שמאל וסרבן ימין שווים בעיני בבחילה שהם מעלים בי. ומעצבנים אותי אנשים כמו זהבה גלאון שאומרים שסרבנות שמאל מוצדקת וסרבנות ימין מבזה, זה צביעות.

bhnadav

New member
וכאילו שאף אחד לא ידע,

שהתוכנית הזו היא חלק עיקרי מסדר היום של הממשלה הנבחרת הנוכחית.

טשאפק

New member
התבטאות אומללה ביותר של אולמרט!

אל תיתמם. הבעייה אינה זה שאולמרט מדבר על ההתכנסות אלא זה שהוא מציג את הנצחון בלבנון כדבר שיחזק את ההתכנסות. איך בדיוק? אולי על ידי זה שחלק מהאנשים שמיועדים לפינוי נהרגו בלבנון, כמו רס"ן קליין?! אין שום צורך להציג את הדברים בדרך זו, אין שום צורך לזרוע פילוג. אני מסכים עם החיילים שמחו נגד הדברים, מבלי לקרוא לסרבנות. >>> לכבוד ראש הממשלה, מר אהוד אולמרט, שלום רב. אנו חיילי חטיבת צנחנים במילואים שנקראנו לדגל בעקבות המלחמה הנוכחית בלבנון. בדרכנו צפונה, נחרדנו לשמוע בתקשורת את דבריך לפיהם ניצחון ישראלי בלבנון יעניק תנופה חדשה להתכנסות ולפינוי רוב הישובים מיהודה ושומרון. אמירה זו משרה עלינו דכדוך עמוק ערב כניסתנו לשדה המערכה. האמנם אנו נקראים כעת להילחם, ואולי אף למסור את חיינו, על מנת שאויבנו המחבלים יקבלו פרס בסוף המלחמה? האם ליבך לא מזדעזע בשעה שאתה גוזר על בית אל ושילה עלי וחברון את דין החורבן וההרס שהגיע בדין לבינת ג'ביל בירת חיזבאללה? האם עלינו לנצח בקרב כדי לסייע לעקירת בתיהם והחרבת ישוביהם של חלק מחיילי החטיבה המתגוררים בהתנחלויות, שרק בימים האחרונים הקריבו מטובי בניהם במהלך הקרבות בלבנון? האם לא לקחת בחשבון כיצד ישפיעו דבריך על רוח הלחימה? אנא חזור בך, אחד את העם בשעה זו ודאג לכך שאחרי הניצחון המיוחל בקרב, לא נביא על עצמנו תבוסה מדינית. על החתום לוחמים בחטיבה 623 >>>

הגרעין הקשה של המתנחלים ממילא לא

שייך למדינת ישראל ולכן לא יכול להיות פילוג איתם. הפילוג כבר קיים מאז רצח רבין . ככל שהם יסרבו לשרת בצבא כן ייטב לצבא .

טשאפק

New member
תגיד את זה לרועי קליין ז"ל

מעלי, שנשכב על רימון כדי להציל חיילים בבינת ג'בייל. אתה אפס מאופס.

יש להפריד בין הדברים.

אני מסכים איתך שההתבטאות של אולמרט היתה מיותרת לחלוטין. המלחמה בלבנון אינה קשורה בשום דרך ושום אופן לכל מהלך מדיני שקשור לפלשתינאים. המלחמה בצפון היא הכרחית וחשובה לכשעצמה ואינה מהווה פתח לשום מהלך בנושא הפלשתינאי. אבל, אני מתפלא על האיום בסרבנות מצד אנשי הימין בכל פעם שתוכנית ההתכנסות מוזכרת. הרי תוכנית ההתכנסות היא אחת הדברים שעמדו בבחירות שהיו לא מזמן והיא הושמה על השולחן כמשהו שהממשלה בראשות אולמרט יפעל לבצעו. לכן, אין להתפלא שאולמרט מעוניין ליישם את תוכניתו בלי קשר למלחמה בלבנון, ובטח שאין מקום לסרבנות ללא קשר לתוכנית מדינית שהיא. לאיים בסרבנות בהקשר לתוכנית ההתכנסות דומה בעיני לנסיון השפעה על הממשלה דרך הצבא וזה פסול מיסודו.

אשרת

New member
אתה יודע מה...

הימין רק מאיים בסרבנות..ץ אבל השפנים האמיתיים הם אלו ששייכים לשמאל...

היו וישנם סרבנים מהימין

אני מכיר באופן אישי שניים מהם. אמת שהמספרים נמוכים בהרבה מסרבני השמאל - אבל הם שפלים באותה מידה.

אשרת

New member
וואלה?

אם כך התקשורת השמאלנית הפכה לימנית. כי בנתיים סופר אך ורק על חיילים אשר הפיסקו את הלחימה באמצע משום שהם לא רוצים לשרת בצבא אשר הורג ילדים ונשים ומפגיז כפרים - זה נימוק של אנשי שמאל קיצוני. אנשי הימין, לפי התקשורת, מסתפקים רק בעצומות ובקשירת קשרים בין אירועים שונים, שרק להם הקשר ברור.

אין שום קשר לתקשורת

מכיוון שלא מדובר במגמה, לפחות עד עכשיו, התקשורת לא מתייחסת לכך. אם יצא לך לעשות סבב שיחות עם מג"דים לגדודי מילואים, ייתכן ותופתעי מהתשובות. בתוך הגדוד יש כוונה ברורה לא להתיחס לאותם גורמים ופשוט לתת להם ללכת, בשביל לא להגדיל את התופעה.

אשרת

New member
אין ספק.. שיצא לי לעשות סבב

שיחות עם מג"דים...
התופעה תגדל כמו שהיא היתה בתקופת ההתנתקות וכמו שהיתה עם תופעת הסרבנות של השמאל. נו, את דעתי על זה כבר הבעתי בבלוג שלי.

gershon17

New member
מהלך מדיני?

מה מדיני בנסיגה חד צדדי? כמו המהלך המדיני המופלא שביצענו בעזה, שגרם להזרמת נשק בכמויות גדולות פנימה? הרי המהלך המדיני הגאוני הזה היה המשכו של מהלך גאוני לא פחות - הבריחה באישון לילה מלבנון והאמירה "יהיה בסדר", שבהחלט מנעה מהחזבאללה להתחמש בשש השנים מאז. כל אנשי קדימה הבטיחו שלא נעזוב את ציר פילדלפי סתם כך. כולם שיקרו ביודעין (הרי לא יכול להיות שמופז לא ידע שנעזוב את ציר פילדלפי סתם כך כשהסביר כמה ימים לפני העזיבה שנשאר בו). עזבנו את ציר פילדלפי והשארנו אותו פרוץ לגמרי - אין לנו שום ביקורת על אמצעי הלחימה שנכנסים לעזה. צריך להיות אופטימי במיוחד כדי להאמין לאותם אנשים שאיפשרו להכניס כמויות נשק גדולות לעזה, שימנעו מאותו הדבר לקרות בגדה.

ynyr

New member
השתגעת???

"אין שום קשר בין המלחמה בטרור בצפון ובדרום, לבין הרצון הלגטימי של ראש ממשלה נבחר לקדם את התוכנית אותה הוא הציג בבחירות...." ראינו שההתנתקות גרמה למלחמה ובכל זאת אתה חושב שצריך להמשיך לפגוע בעצמנו?! ירינו לעצמנו ברגל ועכשיו אתה רוצה לירות בשנייה?

למעלה