תלבושת אחידה: בעד או נגד

beky1

New member
תלבושת אחידה: בעד או נגד

השרה לבנת רוצה לחייב את כל בתי הספר בתלבושת אחידה כחובה, אצלינו (בית ספר יסודי מקומי ) הביעו ההורים את רצונם בהנהגת תלבושת אחידה. לתלבושת אחידה יש הבטים כלכליים (חסכון כספי) , הבטי חברתי (אחידות במראה התלמידים ועוד). אני באה מהאסכולה הישנה שאינה תומכת (משום שכתלמידה הכריחו אותנו בתלבושת אחידה זוועתית). בואו נפתח משאל בנושא מי בעד או נגד ולמה? אשמח לראות את תגובותיכן
 

siv30

New member
אני מסכימה במליון אחוז עם המניעים

תראי לרוב משרד החינוך מתעסק בהרבה שטויות חוץ מחינוך ואיך מקדמים את הילדים שלנו לעתיד טוב יותר. אבל דווקא נושא של תלבושת אחידה מאוד חשוב בעניי, הוא לא רק יעזור להורים להמנע מכל התחרויות של מי לובש מה אלא גם יש לו ערך חינוכי בפני עצמו. תלבושת יוצרת את הדיפרנציאציה בין התלמיד למורה ומעמידה את יחסי הכוחות בינהם בצורה נכונה. היום כאשר אין תלבושת ועם הגיל היורד של המורות מאוד קשה להבחין מי מורה ומי תלמיד. כתוצאה מכך נשבר בעניי מערך יחסים מאוד עדין והגבול נפרץ למעשים שאנחנו רואים של תלמידים אלימים כנגד מורים. אני מבהירה, התלבושת אינה הגורם היחיד לאלימות של תלמידים נגד מורים ואני לא חושבת גם שהתלבושת תהווה פתרון לבעיה הזו. אבל, התלבושת תסייע למצב נכון את מעמדו של המורה ולהכניס לסדר את התלמידים. יתרה מכך, באוניברסיטאות בחו"ל ובקולג'ים נהוגה תלבושת שמזהה את התלמידים עם הקולג'/ אוניברסיטה שבה הם למדו /לומדים (לפחות ממה שראיתי בסרטים). חלק מהיתרון של התלבושת היא יצירת נאמנות למוסד החינוכי ותחושת גאווה במוסד בו התחנכת. משום מה אצלנו זה לא קרה כל התהליך הזה. לגבי היתר (חוזר שממליץ לעמוד) נו שויין אני לא אגיד מה אני חושבת. http://images.maariv.co.il/channels/4/ART/591/772.html אבל יש לה עוד רעיונות כמו 100 אחוז תלמידים זכאים לבגרות וכמו סגירת חלק מהמכללות של ההכשרה למורים שאלה רעיונות נהדרים בעניי לקראת הפיכת מערכת החינוך לאיכותית יותר. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2821437,00.html אני רק מודאגת שהכל דיבורים בעלמה כרגיל אצל חברי כנסת.
 

דוסטו

New member
כולנו חילים קטנים

זה מזכיר שכאשר הבת שלי הגיעה לגן טרום חובה, כינסו את ההורים כדי לבחור בד למגבות קטנות לכל הילדים. אני חשבתי שאו הם או אני יצאנו מדעתינו. הזהות הזו. הדמיון. השוויון המדומה. הטעם היחידי בתלבושת זהה הוא למנוע איזה תחרות בין אלה שיכולים להרשות לעצמם מותגים, לאלה שלא יכולים. לטעמי -משהו באמצע הוא פתרון. כמו שעשו בשעתו בבליך בר"ג. מבחר חולצות T בשלל צבעים מותרות. מיכנסיים שחור או כחול. זהו.
 

siv30

New member
דוסטו אני לא חושבת שיש כאן עניין של

צבא או שוויון מדומה. מערכת החינוך אמורה להקנות לילד ערכים בסיסיים של חינוך. לטעמי בינהם אנחנו אמורים למצוא את הערכים הבאים: אנושיות, אמפטיה, הומניות, רחמים, צדק, שוויון, אחווה, סובלנות וסבלנות, מצויינות. וכמובן שיש עוד שלא מניתי הרשימה מבחינתי ארוכה ביותר. הילדים שלנו מבלים מחצית מהיום במערכת הזו ולהגיד ששיש בה חינוך לכל הערכים האלה או אפילו לחלקם זו פשוט בדיחה. אני לא חושבת שיש רע בנסיון ליצור אחידות, גם אם היא מדומה. אפלטון דיבר על הרמוניה : הרמוניה היא כאשר צלילים שונים מתמזגים לכדי מנגינה מושלמת. באותו האופן אי אפשר לבטל את המעמדות ואת הפערים וצריך להוציא את המיטב . אני חושבת שגם אם הבסיס ההתחלתי שונה, צריך לתת לכך לגיטימיות ולתת לכך קול. צריך ללמד את הילדים להיות סובלניים וסבלניים כלפי שוני. צריך ללמד אותם לחלוק את הידע שלהם ולסייע לחלשים. את כל אלה מערכת החינוך לא עושה ובמקום היא מוקיעה את השוני כמשהו בזוי ולא מתמודדת עם הבעיה מהיסוד.
 
אצלנו אימצו השנה תלבושת אחידה

וכל מה שיש לי להגיד על זה, זה מחמאות ! כל מי שיש לה בת שכל יום רוצה את החולצה, עם החצאית ואולי שמלה ותמיד ההתלבטויות הן בבוקר וכשממהרים וגם למשל (או שזה רק אצלי?) שבקיץ הם רוצים סוודר ובחורף את החולצה הקייצית... בבית הספר בחרו להם חולצות במספר צבעים ולחורף סוויטשירטים וגם קפוצ'ונים ממש ממש חמוד ונוח ! בקיצור לדעתי תלבושת אחידה זה מצוין ומי שחושב שזה פוגע ביכולת הביטוי העצמי...לא יודע על מה הוא מדבר יש להם כל כך הרבה אביזרים,החל בנעליים, מכנסיים ואביזרים לשיער !
 

shandy

New member
גם אני בעד

גם לדעתי הרעיון הוא מעולה, לדאבוני התיכון שבנותי לומדות בו, לא הסכים לתלבושת אחידה וחבל ושאלה וירטואלית לשרת החינוך לפני שאת מדברת על כלל תלמידי ישראל, מדוע אינך רואה כיצד הצאצא שלך מופיע לב"ס בכל זאת הוא הבן של שרת החינוך, ואם לו מותר, אז למה לשאר התלמידים אסור?
 

יונית א

New member
נגד עמידה,נגד תלבושת ובעיקר

נגד התעסקות בטפל במקום בעיקר. רמת המורים בארץ-.... רמת הלמודים..... רמת החינוך...... אז הבעיה היא אם יקומו למורה, ואיזה צבע תהיה החולצה? וואלה, אני חשבתי שיש בעיות יותר מרכזיות לחינוך. אבל שרת החנוך כנראה חושבת אחרת. בהערת ביניים -אני נמצאת באירופה לעיתים מזומנות, פגשתי קבוצות נוער (לא, אין להם תלבושת אחידה ועניבות של בית ספר !)כולם (אבל כולם!!)לבושים בג'ינס ואיזשהו טי שירט וטרנינג-בלי חולצות בטן, בלי חצאיות פופיק וגובה חגורת המכנס בהחלט גובה מגובה התחתונים. כן, פה ושם היה ילד עם תספורת קוצנית או קווצת שיער מובהרת.אבל זה הכל. חינוך מתחיל לא בבית הספר. זו הסביבה. אז, לא זו הבעיה של החנוך בישראל. אבל כל עוד יעסקו בכך... כך הוא יראה.
 
אני כל כך מסכימה איתך....

רמת החינוך בבתי הספר היא מתחת לכל ביקורת ולהלן דוגמא השנה החלו ללמד את ילדי כיתות א' בבית הספר בשיטת "חשבון10" אני פשוט בהלם מהרמה הנמוכה. הבן הגדול שלי לומד בשיטת "ועוד אחת" שגם עליה שמעתי השמצות רבות אבל מסתבר שיש דברים גרועים מזה. זה פשוט מפחיד ! אם לא נֵתָגְבֵּר באופן פרטי את ילדינו - אני לא רוצה לחשוב מה יקרה בעוד כמה שנים !!!!
 
השרה לבנת אינה מבחינה בין עיקר לטפל

וסליחה מראש אם פגעתי במישהו. מצבה העגום של מערכת החינוך משקף נכוחה את סדרי העדיפויות של ראשי המדינה שלנו. העיקר הוא לארגן מורים בעלי אישיות, כאריזמטיים, בעלי ערכים, בעלי השכלה ובעלי יכולת העברה מוכחת של חומר - בקיצור - מחנכים בעלי שיעור קומה. ואת זה לא יעשו ועדות מטופשות או תלבושת אחידה או שטויות אחרות שזורות חול בעיני הציבור. רק דבר אחד יוכל להבריא את מערכת החינוך - וזה - משכורות גבוהות למורים ביטול הקביעות והגבלת שעות. תלבושת אחידה משולה בעיני לאקמול. לשם מה היא נועדה? - לשם פתרון בעיות חינוכיות טהורות: שלא יהיה צורך להתמודד אל מול הופעה פרובוקטיבית של תלמידים, על מנת לטשטש את ההבדלים בין בעלי הכנסה גבוהה לבין בעלי הכנסה נמוכה. כנגד הופעה פרובוקטיבית ניתן להתמודד בכלים של חינוך לערכים - אם יש מי שמסוגל להתמודד עם זה (ולצערי המסוגלים בודדים במערכה) ולצורך טשטוש הבדלי "מעמדות" כלכליים - הציפיה מהתלבושת האחידה מוגזמת. וחוץ מזה - תלבושת אחידה אינה חיסכון כלכלי. היא דווקא יוצרת מעמסה כלכלית גדולה על מיעוטי יכולת. פתאום הם לא יכולים להשתמש בביגוד המשומש. הם צריכים לקנות ביגוד מיוחד לבית הספר. ומה עם סווטרטים עם סמל? כמה כבר אפשר לקנות כאלו? וכל שנה חדשים - כי אצל אחרים זה נראה חדש??? מי שמכיר את התלבושות האחידות הללו יודע שאם הם מועברות מילד לילד בכל זאת - רואים אפילו יותר מעל כל בגד אחר שהם בגדים משומשים.. בבתי הספר שבהם עברו ילדיי כשהייתה תלבושת אחידה - היו בהחלט דרכים אחרות להבחין במעמדות. למשל?? למשל הנעליים. אז מה? יחייבו הורים לנעלים אחידות גם כן? - בסוף יהיה זה צבא. ואז.. ואז יש תכשיטים ויש צבע בשיער ויש ויש.... יש מחלות שלא פותרים עם אקמול או אספירין. יש מחלות שמצריכות טיפול בגורם המחלה ולא בסימפטום. וכל פיתרון "קסם" רק יגרום לבעייה לצוץ במקום אחר. יש הורים שיגידו שזה פותר להם את לבטי הלבוש בבקר. עורבא פרח! בבית הספר של בתי היה נהוג ללבוש טי שירט בכל צבע עם סמל בית ספר; הבת שלי התלבטה שעות אם ללבוש את הטי שרט הכחלחל או הורוד... הפתרון ללבטים הללו הוא אחר לגמרי - הפתרון הוא להכין ערב קודם את הבגדים. בקיצור, מיותר לציין שאני נגד.
 

shandy

New member
הפרטה בחינוך תנציח את הפער

ותגביר את האי שיוויון, ראי מה קורה היום ברפואה הפרטית בעלי ההון רוכשים את הרפואה הטובה ביותר, ללא המתנה ואילו מעוטי היכולת ממתינים כך יהיה בדיוק אם החינוך יופרט, האוכלוסיות העשירות יקנו את המורים הטובים ביותר, יכתיבו להם את מי לקבל ואת מי ללמד ואילו במקומות נחשלים ועניים כלכלית יקבלו את נפלטי ההוראה, האם לזה כוונו דבריך?
 

יונית א

New member
בלי מילים גסות בבקשה.

הפרטה- מילה גסה הפרטה בחינוך. ואני לא בעד הפרטה, אגב. אבל חושבת שכל רעיון יש לשקול תועלות מול מחירים. נכון, היום החינוך הוא ממלכתי- אין הפרטה. לכן המורים הטובים של מדינת ישראל משקיעים את כל מירצם ונפשם ומאודם בהוראה, והתוצאות המלבבות הן יכולות הלמידה של הילדים, ורמת ההישגים הגבוהה. אין בליבי על המורים,אגב, בשיטה הדפוקה של המערכת ההוראה, שיטות הלמוד, תכני הלמוד ,שיטות הפקוח, הסתדרות המורים, תא המנהלים , נתוני הקבלה הנמוכים לסמינרים,ויתר אירגונים המקבעים את מעמדו הנמוך של המורה, לא פלא שאלו המורים. אז - היום אין הפרטה. אבל - דניאל מסביבת היוקרה,מקבל שיעורים פרטיים בחשבון כאשר הוא מתקשה. ואילו דניאלה, שגדלה בסביבה פחות מאפשרת כלכלית-צריכה להתמודד לבד. נניח ששניהם באותו בית הספר ואותה המורה- נתוניהם כבר שונים מהבסיס. דניאל גם הולך מהגן לחוג תנועה באנגלית ולומד שירים ומוסיקה,ואילו דניאלה-לא. וכאשר הם נתקלים באותה מורה לאנגלית -האם הפער מפתיע? האם דניאל יוכל להשלים את הפער במשך השנה ומה עם דניאלה? אז בואי לא נהיה נאיבים. מי שמרוויח יותר יכול לאפשר לילד שלו לרכוש יותר השכלה, יותר העשרה ויותר "מילוי פערים". כך ששויון גם היום הוא "על הנייר" בלבד. הפער קיים. אי השויון קיים. עכשיו השאלה איך מתמודדים איתו .
 

שש שבע

New member
כאילו שאנחנו לא משלמים היום לחינוך

ישיבה תיכונית עולה לנו 1000 ש" לחודש, וזה ללא פנימיה, רק ארוחת צהרים, אולפנא עולה לנו 500 ש"ח לחודש ללא פנימיה, גן ילדים עולה לנו 700 ש"ח לחודש וזה לא כולל 700 ש" שנתי לכל מיני דברים שהורים רצו ופעם לא עלו, כמו סל תרבות מורחב . בגן חובה לא משלמים, וחוץ מזה אנחנו משלמים תוספת של 400 ש"ח לחודש עבור 3 ילדים עבור תוספת שעות, ובמקום שיגמרו בשתים עשרה וחצי הם מסיימים בשתים, מה שפעם היה דבר רגיל. אז יוצא ככה שעבור ילד אחד בישיבה אחת באולפנא שלושה ביסודי ואחד בטרום חובה צריך לשלם 2600 ש"ח בחודש, זה המקרה הפרטי שלי, וזה כמובן לא כולל ספרות וציוד מתכלה, בתחילת השנה הוצאתי בלי להניד עפעף כ2000 ש"ח עבור הנ"ל ובמשך השנה כמובן תמיד עוד. ויש כאלה שיש להם יותר מילד אחד בישיבה, וכמה בנות באולפנא, והם בס"כ מקבלים 10 אחוז הנחה. אז זה המצב אצלנו הציבור הדתי לאומי, שנים אנחנו משלמים על חינוך ולאף אחד לא איכפתץ, כשזה יהיה נחלת הכלל אולי משהו יזוז.
 

שש שבע

New member
ןסיפור לסיום

וסתם ככה אולי זה יסביר את ההרגשה שלי שעושקים אותנו. לפני שבועיים כמעט דרסה את בעלי אישה אחת, ולא מספיק שפצעה אותו ביד ולא התנצלה, היא צעקה עליו "אתם הדתיים פראזיטים. הרסתם את המדינה, חבל שלא עליתי עליך". לא מספיק שאנחנו עושים צבא, לא מספיק שמשלמים מס הכנסה מע"מ וביטוח לאומי, לא מספיק שאנחנו משלמים עבור החינוך, עוד צריכים לסבול תסריטים כאלה, שטיפת המוח שעושים נגדנו היתה שוברת מישהו אחר מזמןןןןןןן.
 

siv30

New member
זה כל כך אופייני

בשנים האחרונות ישנן מספר אוכלוסיות שעוברות תהליך של דה לגיטימציה. הדבר בא לידי ביטוי בכל מיני מונחים כמו : פרזיטים, עושקים, נטל על החברה. הדתיים כמגזר הם חלק מהאוכלוסיות האלה. עוד אוכלוסיות שניתן לזהות הן: חד הוריות, מובטלים, קשישים, עובדים זרים. אין הבחנה בין האוכלוסיה היצרנית והתורמת לזו שלא, גם בין המובטלים אין הבחנה בין אלה שבצדק מגיע להם ואלה שרק עובדים על המדינה. אני נגד כל דה לגיטימציה של אוכלוסיה שלמה מבלי להבחין בפרטים שלה. זה ממש עוול. אני מכירה דתיים, מסורתיים ולאומיים, ששירתו בצבא ועדין משרתים במילואים, שתורמים לכח העבודה, שמשלמים מיסים, שתורמים לגמ"חים וכל מני אגודות עזרה שאוהבים את מדינת ישראל והכי חשוב שנאמנים לה. הלוואי שחלק מהחילוניים היו מתברכים בכך.
 

shandy

New member
גם אנחנו משלמים לחינוך

והחינוך החובה החינם הזה, עולה הרבה כסף, ספרים, ציוד מתכלה, העשרה בבית ספר, טיולים, נסיעה לפולין, צופים, קורסי קיץ בצופים, השנה קורס סיום בצופים הוא הפלגה ליוון ועלותו כ1000 דולר. שיעורי תיגבור כשצריך ועוד ועוד ועוד... וכמובן שכחתי חוגים למינהם, אז אני חושבת על זה כעל השקעה בשווה ערך לבנק, ומחכה לריבית ולגבי ההערות הנבזיות לבעלך עקב היותו דתי, אם את נוהגת את בודאי מקבלת מלא הערות שובניסטיות ממצואים , החושבים שהכביש שייך לאבא שלהם, והם סללו אותו במו ידיהם. אז זה לא אישי, בהכללה גסה, אנחנו עם אלים, חסר סובלנות, לא נדיב ולא אדיב אחד כלפי השני במחשבה שניה אני לא בטוחה שאנחנו עם, לדידי כרגע אנחנו אוסף של כתות ושבטים החיים יחד תחת קורת גג אחד, כאשר כל אחד מנסה לשמור על העליונות שלו, תוך כדי השפלת וכפיפת האחר.
 

יונית א

New member
פותחים ת'ארנק?

במסגרת סדרי העדיפויות שלי כאדם וכהורה-אני בוחרתלשלם עבור החנוך של ילדיי. אני שמחה שיש לי את האפשרות, ומבחינתי זו השקעה יותר חשובה מהרבה תחומים אחרים (להחליף סלון למשל). לא מקטרת על כך. אני חושבת שזו בחירהשלי כמו בדיוק הבחירה שלך לשלוח את הילדים לאולפנא וישיבה תיכונית (הרי יש גם בתי ספר ממלכתיים-דתיים,נכון?) אז יכולת לצמצם את ההוצאה על החנוך ולא לבחור בחנוך הפרטי. (רק לשם ההבהרה, אני מחנכת את ילדיי בחינוך פרטי בסכומים דומים מאד-900 שקל לחטיבה עליונה, ו800 שקל לחטיבת ביניים ללא ארוחות כן כולל חומרי למוד- אני בחרתי לשים את כל הז'טונים על החנוך שלהם במקום שלהערכתי יצאו ממנו יותר תאבי דעת וסקרנים.) אני שמחה על האפשרות שניתנה לי לחנך את ילדיי באיכות החינוך היותר מתאימה לתפיסת עולמי וערכיי. ואם אני גם משלמת על כך, אני לא באה בטענות לאיש.
 

שש שבע

New member
ולמה זה?

כי החינוך הכללי לא מספיק טוב בשבילך נכון? (אצלנו החינוך המתאים הוא ישיבות ואולפנות לא תיכון ציבורי) ולמה זה? כי כל הזמן מקצצים ומקצצים, ומיסים לוקחים יותר ויותר. הוא שאמרתי, שלא יקחו ממני ביטוח לאומי, לא מס הכנסה, לא מע"מ , ולא שום כלום, ואני? אסתדר לי לבד, גם ככה יש לי בטוח פרטי, ואני משלמת על כל דבר בצורה פרטית, כי המערכת לא כוללת את זה ב"סל" אז שילכו לאן שרוצים, ושיפסיקו לשדוד אותנו ולשלש את הכסף הזה לגנבים. אני בעד לעזור לחלש ולנזקק, אבל רק לאלה, לאחרים שעושים הכל בשביל לשדוד את הקופה הציבורית.
 

יונית א

New member
בוודאי

ברור שאני משלמת לחנוך פרטי כמו שאת משלמת כי אנחנו חושבות שהחנוך הממלכתי לא עונה על הציפיות שלנו מחינוך. מה את מציעה? מדינה שבה האזרח לא משלם מיסוי כלל? שום מס? וממה בדיוק יממנו את תקציב הבטחון ? או את תשתית הכבישים? או כל אותם יתר הצרכים הצבוריים? (כולל לעזור לחלש ולנזקק -שאני מעדיפה לא להתייחס בציניות כרגע למדיניות המדינה בנושא זה). אני לא מתייחסת כרגע לגובה המיסוי או לדיפרנצציה שלו, אלא לעיקרון של מדינה ללא מיסים.
 
למעלה