תלבושת אחידה: בעד או נגד

missB

New member
טעות נפוצה

לחשוב שכל הילדים הם כמו אלה שאת מכירה. זה שהילדים שלך מבינים את חשיבות החינוך ולומדים מתוך בחירה, לא אומר שכל הילדים יהיו כאלה. בדרך כלל, ילדים שאוהבים ורוצים ללמוד - יצליחו בכל מסגרת. אבל אלה שפחות רוצים, אותם אסור לפספס בגלל חופש בחירה. יש ילדים צריך לדחוף יותר כדי שיגיעו להישגים. אני מכירה אנשים שדחפו והכריחו אותם ללמוד למרות שלא רצו, והיום הם מודים על זה. היה צריך לוותר להם? לתת להם להחליט לבד? כמו שאפשר לעשות 2000 מחקרים כדי לקבל תוצאה שרוצים, אפשר גם להתעלם מכל מחקר שטוען משהו שסותר את דעתנו. בכל אופן, לאור הכשלים ההולכים וגדלים בתוצאות מערכת החינוך הנוכחית, הדבר היחיד שבטוח זה שצריך לעשות בדק בית רציני ושינויים רציניים.

טעות נפוצה

היא לחשוב שכאריזמה זה בהכרח "חופש בחירה". מורים כאריזמטיים ואיכותיים גורמים לילדים להתייחס אליהם ואל המקצוע שלהם בכבוד. גורמים לילדים לקבל את מרותם. את המנהיגות שלהם. ואז יהיה "ציות" כמו שבאמת צריך להיות. מתוך כבוד. מתוך הפנמת ערכים. ובאשר למה שכתבת אודות " ילדים שאוהבים ורוצים ללמוד" - אין ילדים שנולדו "שונאי לימודים". יש מורים שהשניאו את הלימודים עליהם. יש הורים שהשניאו את הלימודים על ילדיהם. נראה לך שעושים מבחני התאמת אישיות למועמדים להוראה?? אדם נולד סקרן. הסביבה שלו מטפחת את זה או הורסת את זה. אין ילד שאי אפשר "לתפוס" את תשומת הלב שלו. צריך רק להיות מסוגל לעשות את זה. הבעיה שהמורה הממוצע רחוק מאוד מהיכולת הזו. המורה הממוצע יכול "לתפוס" רק את תשומת הלב של אלו שההורים שלהם לא קילקלו את סקרנותם אלא טיפחו אותה. אדרבא! תני לי כל ילד "קשה" ששונא לימודים ואראה לך כיצד אני הופכת אותו לילד שאוהב ללמוד. ועשיתי זאת לא פעם. כן. בעברי עבודה בתחום: הכשרתי מורים. לשמחתי אני כבר לא שם. התייאשתי מהתגמול והתייאשתי מסוג האנשים שמגיעים למערכת. רק כשישלמו למורים לפחות כמו שמשלמים לחברי כנסת - יהיה תור למבחני הכניסה להוראה ורק אז ניתן יהיה לדבר על מבחני קבלה, מבחני אישיות, מבחני התאמה. ורק אז ניתן יהיה לדבר על מקצוע מכובד שאפשר להתהדר בו. ורק אז ניתן יהיה לדבר על מערכת חינוך ראוייה. בינתיים.. אני בכלל לא מתפלאת על הכשלים ההולכים וגדלים בתוצאות מערכת החינוך הנוכחית. מכירה את הציטוט "תבן אין נותנים ולבנים אומרים לנו עשו"? זה בערך ככה. לא מתגמלים מורים כמו שצריך - ומקבלים את התוצאה הבלתי נמנעת. ברוב המקרים מי שהולך להוראה הוא - (ובגלל השכר זה בדרך כלל היא...) מישהו שלא יכול לעשות משהו טוב יותר לפרנסתו כי הוא לא כל כך מוכשר או מישהו עצלן שחושב שגומרים מוקדם ונמצאים עם הילדים בבית. כן, יש מורים איכותיים במערכת. הצרה היא שהם במיעוט. מורה איכותי יודע שזו עבודה שלא נגמרת לא בצהריים ולא בערב, ואם עובדים באמת - אין חופשות ארוכות יותר. ההיפך הוא הנכון. תשאלו מה זה לעבוד באמת? - הנה כמה דוגמאות: להתחדש וללמוד ולהתעדכן כל הזמן, לעשות כל הזמן בקרה עצמית ותיקונים, להכין תוכניות לימודים מפורטות וכל שנה לשפר אותן, ליזום פעילויות חינוכיות רלוונטיות לחיי הלומד, ללות כל אחד מהתלמידים בלימודים ולספק משוב תומך ומעודד למידה לאורך כל הדרך לייצר מספר תוכניות חלופיות על מנת להיערך לסוגים שונים של יכולות למידה לייצר תוכניות העשרה לתלמידים טובים, תוכניות תיגבור לתלמידים שקשה להם, לייצר דרכים לתקשורת איכותית עם התלמידים ומשפחותיהם, ליזום פעילויות קהילתיות, פעילויות של תלמידים שיערבו אותם בקהילה, להפיק ולנהל אירועים לימודיים וחינוכיים, לפתח סדנאות חדשות כל הזמן והכי הכי חשוב - להיות בן אדם! נאה דורש ונאה מקיים, סובלני וסבלני, רגיש למצוקות, יצירתי במציאת דרכים להגיע אל תלמידים, אדם שמסוגל לתת מעצמו באהבה, אדם שיודע להציב גבולות ולקיים אותם בעקביות, אדם שמשקיע בפעילויות מרתקות, אדם שיודע לדרוש וגם מסוגל לעקוב אחר ביצוע. נראה לכם שבחורה צעירה בת 20 חסרת מוטיבציה ללמוד שהעברית שלה קלוקלת והסבלנות שלה בריצפה ושהיא יודעת שהיא הולכת להוראה כי אין לה משהו יותר טוב לעשות - או שהיא חושבת שזה מקצוע "נוח" לאם תעשה את כל אלו או חלק מזה?! נראה לכם שנער בן 22 שאפתן, מוכשר וכאריזמטי עם תכונות של מנהיג יחשוב על קריירה בהוראה כשהכבוד שרוחשת החברה למחזיקים במקצוע נמוך יותר מים המלח והשכר למתחילים הוא 2800 ש"ח?!

יונית א

New member
"הם לומדים מתוך הכרה בחשיבות"

לא התייחס לילדים הפרטיים שלי (שהם כמובן זן נדיר ומיוחד ) אלא לכלל הילדים הלומדים בבית הספר. ואני לא מתעלמת ממאמר,אני רק לוקחת את כולם בערבון מוגבל מאד.אחרי שהשכבתי את הילדים לישון על הבטן כתינוקות כי זה היה המחקר האחרון, ואת הילד הבא השכבתי רק על הגב, בשלישי היה צריך על הצד כדי שלא יהיה חלילה מוות בעריסה, והכל ממחקרים עדכניים. לרביעית נתתי לישון איך שהיא רצתה. מחקרים, בערבון מוגבל. וכן, אני חושבת כמוך שצריך לעשות שינוי מהותי לגמרי.

siv30

New member
בבסיס אני מסכימה

שלדברים יש בסיס עמוק יותר בלגיטימציה שמקבלים התלמידים ומהמסר למורים של : "הכל מותר לתלמידים". אני גם מסכימה עקרונית עם מה שאמרת לגבי סממנים חיצוניים אבל יש לי תחושה שבמקרה הזה לא יעזרו בגדים, לא מדים ולא סמלים כי כמו שאמר סמכות לא מקבלים רק מתוך לבישת או אי לבישת מדים.

missB

New member
לפעמים סממנים חיצוניים כן משנים

בשנים האחרונות יש דעיכה משמעותית במעמדו של המורה בבית הספר והתלבושת האחידה היא רק סממן אחד לזה. זה משדר לתלמידים שמותר להם להתלבש ולהתנהג כרצונם כי לאף אחד אין סמכות, רצון או יכולת להגביל אותם. וברגע שהמשמעת מתרופפת ואין שום כבוד למורה, אי אפשר ללמד. יש לי כמה חברות שהן מורות והמסר שמועבר אליהם מהנהלות בתי הספר ברור - התלמיד והוריו קובעים!! כדאי לא להגיע לעימות עם תלמיד כי בית הספר יתמוך בו על חשבון המורה. אז אין תלבושת אחידה, אסור להוציא תלמידים מפריעים מהכיתה, אסור לנזוף, הורי התלמיד יכולים להתקשר למורה הביתה מתי שמתחשק להם. פלא שהחינוך קורס? אז נכון שהורדת הכומתה מחיילים לא שינתה הרבה אבל אם מחר יחליטו שאין צורך בענידת דרגות על המדים, זה בהחלט עשוי להשפיע על היחס של חיילים אל בכירים מהם. לפעמים סממן חיצוני הוא סמל של היחס שאתה מצופה להפגין כלפי אחר והורדתו משדרת - הכל מותר.

שש שבע

New member
לילדים שלי ביסודי יש תלבושת אחידה

זה מקל על החיים ללא ספק, אין התלבטויות מהלובשים ומה לא, הם קמים שולפים את התלבושת הנקיה של אותו יום וסאלאמת. כשיגדלו יפתחו להם טעם אישי,

מה לגבי תלבושת הולמת למורים??

מהכרותי (הרבה) עם מורות ובתי ספר אני רואה מקומות בהם המורות לבושות בצורה מזעזעת!! מורות עם מחשופים נדיבים, עם חצאיות קצרצרות, מכנסיים צמודות, צפורניים ארוכות וצבועות, איפור כבד ועוד. אם הייתי רואה אותן במקום אחר.....וחלק גדול מהמורות האלו ראיתי בחטיבה ותיכון, לא בכיתות א'-ב'. האם הורים צריכים לחייב מורות להתלבש בצורה מסויימת? מה דעתכם??

siv30

New member
קודם היתי הולכת על השכלה הולמת

אח"כ מטפלת בדברים הפינתיים כמו לבוש...

שש שבע

New member
לדעתי מורות צריכות להתלבש בצורה

צנועה, גם אםזה לא בית ספר דתי, המחשוף צריך להיות בגובה שלא חושף את שביל החלב (או עמק הסיליקון) וחצאית באורך עד הברך, או מכנסיים ארוכות ולא צמודות, לבוש כזה סולידי. לא חולצות צמודות, עדיפות לחולצות עם צוארון ושרוולים, שתהיה להן תלבושת "אחידה" אז מה? מה הן באות לתפוס חתן מבין התלמידים שלהם? כן וגם אמהות צריכות להתלבש יותר צנוע כשהן מגיעות לבית הספר, שתיראינה יותר מכובדות, אבל כמובן שאי אפשר לכפות עליהן...

ויכוח עתיק יומין...

אני טוענת שכאשר אתה בתפקיד - יש קודים הולמים ללבוש שלך. אם את/ה דייל/ת, אם את/ה אח/ות, אם את/ה שוטר/ת, וגם אם את/ה מורה. כן, גם אם זה לא בית ספר דתי. אם המטרה שלך ללמד - עליך לייצר אוירה מתאימה, נטולת מסרים תת קרקעיים בלתי רלוונטיים. ביגוד חושפני - מיני, מחשוף עמוק, כתפיות, חולצות בטן - כל אלו אולי נחמדים מאוד בחיים הפרטיים אבל בלתי הולמים בעליל את התפקיד "מורה"/ "מחנך".

למעלה