תלונה בקשר לבלוג שפרסמה נטע מימי

אורישקי

New member
תלונה בקשר לבלוג שפרסמה נטע מימי

בעקבות שירשור שנפתח בפורום הישרדות. שהיה התערבות בין שני גולשים לגבי משחקון שייפתח בפורום. נטע אמרה שעומר, אחד האנשים שהתערבו הוא חייל משתמט שבמקום לבצע את תפקודו הוא מנהל משחקים בפורום והחלה לומר שאנו ילדי שמנת שנגד הצבא ומעודדים השתמטות. היא פרסמה בבלוג שלה פוסט בנושא, ומבחינתי זה גובל בהוצאת דיבה. אף אחד מאיתנו אינו ילד שמנת משתמט כמו שהיא טרחה להסביר במה שהיא כתבה, היא אפילו לא ידעה על מה הנושא ובמה מדובר, אלא רק פתחה מריבה נגדינו בגלל סכסוך בין עומר לבינה. אני בעד למחוק את הבלוג שלה ואת הפוסט הזה. ואני מצפה לתגובה ממכם. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1728407

omer719

New member
../images/Emo45.gif כנ"ל גם עליי.

לא אורי ולא רוני שהוכפשו שם גם הם, לא כתבו אפילו משהו דומה למה שהיא רשמה שם. ואני כרגע משרת כבר 5 חודשים בלי שום תכנון השמטות באופק ויש לי את כל השירשור המקורי שממנו היא "לקחה" את הפרטים השגויים.

../images/Emo45.gif

כל מה שהיא כתבה שם זה פשוט דברים שהיא המציאה... עומר הוא לא משתמט, ואני הבנאדם האחרון שאפשר להגיד עליו שהוא חושב ש"הצבא זה בגדר רשות".

Confide In Omer

New member
../images/Emo45.gif

מחקתי את השרשור הזה כי נאמרו בו הרבה דברים שחרגו מגבול הטעם הטוב, אבל אין שום קשר בין מה שהיא טוענת שנאמר בו למה שבאמת נאמר על ידי אותם אנשים!

Living ls good

New member
../images/Emo45.gif

כל האירוע היה מאוד לא נעים ויצא מגדר הטעם הטוב. נטע מימי צריכ/ה לדעת את מקומו/ה ולא להכפיש בלי שום קשר למציאות אנשים אחרים. מעציב אותי מאוד שלא רק שהגברת/אדון המשיכה במשך שעה ארוכה למצוא שמות גנאי מגוונים להשתמש בהם נגד חברי, היא גם לקחה את זה לשלב הבא ופרסמה פוסט בבלוג שכולו השמצה ושקרים. תפוז לא צריכים לשתף פעולה עם הכפשות חסרות ביסוס במציאות ואנשים כמו נטע מימי.

עמדתי בנושא.

מה שאדם פרטי עושה בזמנו החופשי לא צריך להיות מעורב עם מעורבותו החברתית. האנשים שחתמו על העצומה שופטים אותי כסוג של שליחת ציבור או עובדת תפוז והם שוכחים שאני לא זה ולא זה. ומכאן ועד להשליך שזה איכשהו קשור לתרומתי לפורום הבלוגיה, זה ניסיון להאחז באוויר. מבחינתי ההודעה שהופיעה בפורום 'הישרדות' הייתה אותנטית והיא מדרבנת אנשים לזלזול בצבא ולעידוד השתמטות. בתור אחת ששירתה בצה"ל ומילאה את חובותיה האזרחיים למדינה, אני לא רואה לנכון לתת יד למעשה שכזה. מה שמופיע בבלוג, זהו מקרה בוחן לאיך תופעות מסוג זה נולדות ובזה נגמר העניין. נוח לאנשים פה מאוד לנסות למצוא את המילים הקטנות ולנסות לערבב בין בשר לחלב, אבל מאחר והם לא הזכירו את העובדה ששנים הם מחפשים להכפיש את שמי, מכנים אותי בלשון זכר, ואפילו מחקים אותי ברחבי תפוז, דברים מסוגים כאלה לא יעלו בדיון ויצוצו על שולחן הדיונים. ככה שמוזר שדווקא אני יוצאת הטיפוס "הרע" בסיפור. אני לא הולכת להוריד את הרשומה, ואני גאה בה. כל מה שרשמתי זוהי עמדתי בסיפור וזהו ההסבר שלי למה עשיתי את זה. במידה ותפוז יראו לנכון שהבמה שהם מספקים לא מתאימה לתכנים כמו אלה, אפנה לבמות כמו פייסבוק ויוטיוב כדי להפיץ את דעותיי בנושא זה. שוב, אני לא איזה שהוא אישיות ציבורית ואני מובאת פה בטענה שאני צריכה לבוא באיזה שהוא דין וחשבון, וזה מעשה שנכון ורלוונטי לאנשים שממלאים תפקידים כאלה, אבל דעתי האישית היא שלי והיא תופץ בין אם תפוז יאשרו אותה ובין אם לא.

גם אם ההודעה הייתה אותנטית,

כמו שכתבתי כבר 4 פעמים בערך- אין לך שום זכות לקרוא לעומר משתמט ולהעליב אותו בצורה כזאת, כשאין לך שום מושג לגבי השירות הצבאי שלו, החיים שלו והתפקיד שלו. ובוודאי שאת לא יכולה להמציא עליי דברים כמו שאני נגד שירות בצבא. מצטערת אבל הגיע הזמן שתבחיני בין דעה לבין המצאה.

אף אחד לא חשב שאת דמות ציבורית, תאמין לי

אבל חוקי מדינת ישראל חלים גם עליך וגם בזמנך החופשי. לשון הרע היא עוולה אזרחית ובמקרים מסוימים אף עבירה פלילית.

omer719

New member
מקרה בוחן?

אין פה שום טינה? שום עיניינים אישיים? רוני שאלה אותך למה את שופטת אותי, קראת לא פוסטמה. אורישקי הביע את דעתו אמרת לו שהוא ילד קטן שלא מבין כלום, ובגולת הכותרת, השתמשתת בכינוי שלי, שמזוהה עם השם המלא שלי וכולם יודעים שזה אני וטענת שאני משתמט והומו, כשאני בעצם משרת בצבא ולא זכור לי שיצאתי מולך בהצהרה כזאת. אז את הדיעות של בן אדם מותר להפיץ וזה נכון, חופש הדיעה נותן לך לכתוב מה שבא לך. הזכות לפרטיות שלי מקנה לי אפשרות שלא יכתבו עליי בזיהוי עם כינוי שלי בבלוגים. הזכות שלי לשם טוב לא נותנת לך אפשרות להכפיש אותי ולטעון שאני משתמט כשאני בעצם משרת ותורם מעצמי גם אם לדעתך אני לא תורם מספיק. וכמון שיש לי זכות יותר בסיסית מכל השאר שלא תפיצי עליי שמועות ותכתבי בבלוג שלך על המיניות שלי בין אם זה נכון או לא. את מוזמנת להפיץ את הדיעות שלך, אבל פעם אחרי פעם, אחרי כל מילה שלך, יש עדר של אנשים ששונאים אותך יותר, אנשים שיותר מתעבים אותך ולא מסכימים עם זה. כאילו כל העולם רואה משהו אחד, ונטע מימי, או יוסי, או רובין, או דוד רואים משהו אחר, וגם פה, יש תיעוד של כל השיחה, את בעצמך כתבת את ההודעה שרק אומרת שהתפקיד שלי מאפשר לי הרבה זמן פנוי בנוסף ואת הפכת את זה להשתמטות. רוני שאלה למה את שופטת אותי בלי לדעת את התפקיד שלי, ואת אמרת שהיא חושבת שהצבא זה רשות וקינחת בפוסטמה. אורישקי אמר לך שאת מתעלמת מהטענות שלנו ורואה מה שבא לך ודחפת גם ילד בן 11 והחלטת שגם הוא לא הולך לשרת בצה"ל. וכל זה רק בשביל מקרה בוחן? אז תכתבי על תופעה, תכתבי על דברים כלליים, אפילו תשתמשי במקרה הכללי הזאת איך שהדיעה שלך רואה אותו. אבל כשברור לעוד 9 אנשים שהגיבו בשירשור הזה, ולמי שמחק אותו וכנראה הקדיש זמן לקרוא את כולו שאת משקרת, מכפישה, מוציאה דיבה, מעליבה, משפילה, מבזה, אותי ואת השאר, אבל בעיקר את עצמך את פשוט מזלזלת באינטליגנציה של כולנו בסיפור הזה וחיה בבועה שלך. אז את מוזמנת להמשיך לכתוב מה שבא לך, עליי, ועלינו, כי כנראה שאין לך משהו יותר טוב לעשות. באמת שנמאס לי, כל כך הרבה פם אני מגיב לך ומבקש ממך לא להגיב לי יותר, כי שוב אם תגיבי את תגיבי על מה שבא לך, תאבדי את הנקודה, תרדי לפסיים אישיים איתי ותנסי שוב לשכנע את עצמך שאת צודקת. אני מקווה שבפעם האחרונה, או לפחות עד לפעם הבאה, אל תטרחי בכלל לפנות לתגובה הזאת, אני לא מתעסק איתך יותר.

Hungry Snowman

New member
מסכים עם כל מילה ../images/Emo45.gif

וכמו שעומר אמר, זאת לא הפעם הראשונה שדבר כזה קורה.

אורישקי

New member
זה לא נותן לך שום זכות להמציא עלינו דיבה

ושטויות. לא זכור לי שאני, עומר או רוני כתבנו שאנחנו בעד השתמטות, חושבים שצבא זה מוסד טיפשי. זה מה שעיצבן אותי בעניין כל כך. אתה לא יכול להגיד שאנחנו רשמנו שאנחנו חושבים שהצבא הוא מוסד מטומטם כי לא רשמנו כלום כזה ואין לך שום הוכחה כזו. אל תברח מההאשמות שמאשימים לך.

אני מקווה שיתבעו אותך בגין הוצאת דיבה

או אז, תראי שהדעות האישיות שלך והבדיות שלך יעלו לך הרבה כסף. תמהני אם אז לא תורד הרשומה.

זה לא יקרה

אני בטוחה שלא היית מתבטאת כך לו היית יודעת את כל הסיפור. נוח מאוד לתפוס עמדה מבלי לדעת את כל הצדדים, ובמיוחד כאשר מוטיב 'שטיפת המוח' בא לידי ביטוי. במצב שבו את מסתכנת בלחרוץ גורלות על בסיס רשומה אחת ודעה אישית שלי, קרוב לוודאי שתגלי שזהו רק קצה הקרחון של משהו הרבה יותר גדול, ובאופן "מפתיע", במיוחד מהכיוון של האנשים שבחרת לצודד בהם כ-נגדי.

פנומן 72

New member
../images/Emo6.gif

חוץ מהשרשור המביך על "כיף לי בבלוגיה" אני מוכרח לציין שהמאמר אליו הופניתי היה מרענן ומשעשע כאחד. זה ממש לא משנה לי אם הדברים שם נכונים או מצוצים - בשורה התחתונה הם מצחיקים וזה מה שחשוב. ואגב, סתם כאקט של השקפה אישית: אם מישהו חושב שדבריו של פלוני הם בבחינת "עידוד להשתמטות" או שמישהי פוסטמה או שמשתמע מדבריו של ילד דביל זב-חוטם שטרם צימח פלומה שהצבא הוא מיותר - זכותו המלאה לחשוב כך וגם לפרסם על כך מאמרים. ביום שמישהו יכתוב עלי מאמר שאני הבן אדם הכי דפוק בבלוגיה, זה יהיה בבחינתי מחמאה. ואגב, מישהי כבר השמיצה אותי באיזה פורום והאמת - זה היה משעשע. קחו את החיים לרוחב, רבאק ...

omer719

New member
תנסה להתמודד עם זה שנתיים,

נראה מה תגיד
זה כבר נהיה עיניין של עיקרון, למה שאני אגיד משהו אחד, היא תבוא תיקח את הכינוי שלי, תשנה את הכל ותכתוב על זה בבלוג שלה. הצבא זה משהו לא פשוט ואני עובר את זה ומתרגל לאט לאט, והיא תבוא ותגיד שאני משתמט? נראלך הגיוני?

פנומן 72

New member
לא מכיר אותך ולא את הסיפור

אני רק אגיד שאם הייתי מכיר חייל שבזמן שהותו בבסיס הוא מתחבר למחשב הנייד שלו וגולש באינטרנט ומשחק - הוא לא היה מוגדר עבורי "חייל" גם אם הוא לא משתמט. אם יש לו כ"כ הרבה זמן פנוי כנראה שהצבא לא צריך אותו. אבל שוב, זה בתיאוריה, אני לא מכיר את הנפשות הפועלות בסיפור שלכם.

אוח, איזה שטויות אתה מדבר

מזל שלא שואלים אותך מי צריך להיות מוגדר כחייל.

למעלה