תלונה בקשר לבלוג שפרסמה נטע מימי

זה כ"כ, אבל כ"כ- לא מצחיק

שמישהו קורא לך משתמט, או מתנגד צבא, או הומו, או ילד בן 11, או פוסטמה...כשאתה ההפך הגמור מזה. וזה עצוב שאתה חושב שזה מצחיק.

idanoosh17

New member
../images/Emo6.gif כמו שעומר כתב.. זה לא חד פעמי

זה עניין שנמשך שנתיים עם השמצות

wranger

New member
הוו, כמה אורחים מפורום הישרדות!

להלן התגובה הרשמית שלי, ואני לא תפוז, אלא טל, מנהל פורום שעושה את זה בהתנדבות כגולש מן המניין ולא מביע בכך שום עמדה תפוזית על אף הצבע הכחול המהמם של הכינוי שלי: אני לא חושב שמה שנטע כתבה בבלוג שלה סותר את תקנון תפוז, ולפיכך אין לי עם זה בעיה. מצידי שתכתוב בבלוג שלה מה שהיא רוצה על מי שהיא רוצה, כולל הכפשות ושקרים, אם זה מה שהיא רוצה לכתוב, ואני לא חושב שבזה "תפוז נותן לה במה". נטע היא ילדה גדולה ותחליט לבד מה לכתוב בבלוג שלה. למעשה, אני אהיה מאוד מאוכזב מתפוז אם יתחילו לצנזר לי פה רשומות ולהגיד לי מה מותר לי לכתוב ועל מי, שלא לומר למחוק לי טקסטים או את הבלוג. אלא מה? את הרשומה של נטע בכלל לא קראתי, כי כנראה שהיא הוסרה מפרסום או נמחקה, אז בכלל אין לי את התמונה המלאה, אבל היות ובכל מקרה הדיון כבר חרג מגבולות הרשומה והתחיל להתעסק בעניינים כגון השתמטות, צבא, הוצאת דיבה והומואים, אז בזאת, לדעתי, נסתיימה זכות הקיום שלו בפורום הזה. אני מדגיש: זה פורום הבלוגיה, כאן מדברים על בלוגים ורשומות. מכיוון שכרגע אין רשומה באוויר, אין על מה לדבר פה יותר (וגם אם הייתה, אני מאמין שזה נושא שאפשר לסגור במסרים).

פנומן 72

New member
מסוג התגובות שטוב היו לוּ לא נכתבו ...../images/Emo4.gif

אתה כנראה לא מעורה במה שקורה בבלוגיה. לפני כמספר חודשים תבעה הנהלת תפוז או הנהלת הבלוגיה מגולש בשם יעקב קנדלקר (זה בסדר, הוא מרשה לי לכתוב את שמו) למחוק את הבלוג שלו היות והוא (ואני מצטט): "מפיץ שנאה נגד נשים". הבלוג שלו היה פתוח במשך 5 שנים מבלי שהפריע לאיש עד אשר חבורת אמזונות החלה לעשות בלאגנים ותפוז התכופפו. אז אל תספר לי מעשיות ש"תפוז נותן במה לכל אחד" - כי זה רחוק מהאמת - בלשון המעטה.

wranger

New member
עדיין, אני עומד מאחורי הדברים שלי

שמעתי על המקרה שציינת, ואני אכן לא מעורה בפרטים, אבל אולי זה כי אני, כמו שאמרתי, לא עובד בתפוז אלא גולש מן המניין. אני גם לא מעורה בפרטים של העניין הנוכחי, כי הרשומה של נטע לא מפורסמת כרגע, אז בכלל אין לי איך להתייחס לנושא. אני כן חושב שתפוז נותנים פלטפורמה נוחה לפרסום תכנים ודעות, ושכל אחד יכול להשתמש בפלטפורמה הזו איך שהוא רוצה, כל עוד זה לא עובר על החוקים ה"רגילים" (בטחון שדה, פדופיליה, לא יודע, כאלה).

פנומן 72

New member
אז אתה הולך להיות מאוד מופתע - אם כך

אני חושב שחיוב גולש לסגור את הבלוג שלו הוא מעשה קיצוני ומסוכן. ואגב, זה לא שונה מלחץ שמפעילות קבוצות קיצוניות על הנהלת הפורומים למחוק כל מיני הודעות בפורומים שונים. בוא נגיד ככה - שחופש הביטוי לא מתקיים בתפוז.

wranger

New member
אני שונא הפתעות

והיות ואני לא מכיר את הפרטים המלאים של המקרה שציינת, אז אני לא באמת יכול לומר את דעתי עליו, לצערי, היות ואני לא רוצה לגבש דעה נחרצת אחרי ששמעתי אחוז קטן מהסיפור.

idanoosh17

New member
אני לא חושב שהחוקים מתירים

"לינץ'" בגולש ספציפי. רשומה שהכותרת שלה היא ניק של גולש שבתוכן מדובר על כמה שהוא לא תורם למדינה ומה שמוגדר כלכלוכים על אותו הגולש. חוץ מomer719 הרשומה כללה לכלוכים ושמות גנאי בצירוף לכינויים נוספים בתפוז. יש הבדל בין הבעת דעה כללית לבין לינץ' בגולשים ספציפיים.

yaakii

New member
../images/Emo2.gif אשמח להבהרה:

האם על-פי חוקי האתר מותר לי לומר על גולש כי הוא משתמט, על אף שאין זה נכון? (בזה מאשימים את נטע מימי, למיטב הבנתי...)

פנומן 72

New member
לא רצוי

ועם זאת צריך להישאר בפרופורציות: פורום או אפילו בלוג לא נחשב לפלטפורמה עיתונאית - ככל הידוע לי. זה יותר כמו "יומן אישי שהועלה לרשת". ומן הסתם כל הקורא ביומן כזה ומסיק מסקנות - על אחריותו האישית. בד"כ מדובר על הבעת דעה אישית ולא על "הצגת עובדות". זה כמו שאני אכתוב שאתה טיפש - נו, אז כתבתי. אני צריך להוכיח ? להציג מבחני אינטליגנציה שעברת ? לא. כתבתי כי זו דעתי עליך (ואגב זו ממש לא דעתי, סתם בשביל הדוגמא). אעפ"כ ולמרות הכל - לאחר פסיקה אחרונה על השמצות בפייסבוק שמצאו עצמן בבית המשפט והמשמיץ חויב בפיצויים של עשרות אלפי שקלים למושמץ - כדי למאוד להיזהר באצבעות - גם בפורומים ועל אחת כמה וכמה בבלוגים...

yaakii

New member
שאלתי האם מותר על-פי חוקי האתר.

ואם wranger, שאליו הופנתה השאלה ייענה- זה בכלל יהיה נפלא...

Rose Taylor

New member
אתרי אינטרנט הם בהחלט

פלטפורמה עיתונאית, אם מוגדר שבעל אתר שיש לו מכסה מינימלית של תפוצה זכאי לתעודת עיתונאי

wranger

New member
אוקיי, אז הבהרה -

תוך כדי שאתה זוכר שאני לא האתר, כן? אלא גולש כאן בדיוק כמוך? אז לדעתי זה מותר, כן. זה אולי לא יפה, ולא כל כך מנומס, אבל מכאן ועד מחיקות ותביעות דיבה יש מרחק הליכה לא קצר.

Bezalel P

New member
תגובה כללית

הרשומה שעליה התלוננת הוסרה בינתיים. ככלל, תלונות בנוגע לבלוגים וגולשים יש להפנות אלינו בערוצים הפרטיים כמו מסרים או מייל, כך שלא אתייחס כאן לתלונה הספציפית. יחד עם זאת יש לציין כי למרות שלבלוגרים ניתן חופש ביטוי נרחב בבלוגים שלהם לכתוב על כל נושא שעולה בדעתם, הם עדיין נדרשים לעמוד בתנאי תקנון באתר וכמובן לשמור על חוקי המדינה. חשוב גם לזכור כי אפילו אם נראה שגולש כלשהו מפר את התקנון ומפרסם תכנים פוגעניים, אין בכך מתן לגיטימציה לפעולות דומות מצד גולשים אחרים ויש לפנות לגורם המתאים בתפוז כדי שיבדוק את הנושא ויטפל בו. מספר הודעות בשרשור הזה נמחקו מכיוון שכאמור, גם אם מותר להתלונן, התלונה לא יכולה לגרור הפרות נוספות של תקנון האתר. שבוע טוב בצלאל

למעלה