תלונה למשטרת התנועה - מה עלי לעשות?

תלונה למשטרת התנועה - מה עלי לעשות?

תיעדתי היום עבריינית חניה שחנתה בחניית נכים, קיפצה דילגה לה בקלילות לסניף הדואר הקרוב ושמה פס ארוך על החוק...
תיעדתיה בצילום הרכב, אבל צילום תו החניה שעל דאש הרכב, לא מצליח לצאת קריא במדפסת. בצילום הוא ברור דיו ומסגיר את בעליו.
היות וכך אין אני יכול לשלוח למשטרה את תלונתי, אבל לוותר לחצופה אין לי חשק (בעיקר בגלל החשד שהשימוש בתו בכלל עברייני יותר מסתם שימוש נלוז של בן משפחה - התו לא בתוקף כבר יותר משנה וחצי), איך אני מודא שהתלונה תטופל?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה אתה רוצה?

לפי תקנות התעבורה והנחיות המשטרה זכות החניה בחניית נכים היא לרכב ולא לאדם, אם לרכב תו נכה תוקף בעליו לא יקבל דו"ח, תקפו של תו הנכה לא נקבע לפי חתיכתהפלסטיק או הצילום אלא לפי הרשום במשרד הרישוי.
לפי תקנות הביטוח הלאומי (או משרד הבטחון) שאישר את התו - אסור לעשות בו שימוש כפי שתארת, והסנקציות שמוסדות אלו מורשים לנקוט מכאיבות הרבה יותר מקנסות המשטרה - אי לכך נראה לי שראוי שתתלונן שם (באיזה מידה הם מטפלים - אין לי מושג)

שאלה טובה...מה "אני" רוצה...ועוד ממקלדתו של

שוטר...תקנות משרד התחבורה והנחיות המשטרה אינן מה שחשוב כאן - החוק כלשונו וכוונת מחוקקיו הוא החשוב. אינך חושב ששימוש בתו שתוקפו פג (באותיות קטנות שלא כל פקח ושוטר יטרחו לבדוק ולודא) מחשיד בעבירה של זיוף וניצול החמורים מסתם חניה אקראית?

באשר למיקרה הספציפי שציינתי, יש חשיבות רבה - אותה כניראה קל למשטרה לבטל - באכיפת החוק בקשר לניצול לא חקי, מקומם ומזלזל, של בני משפחות הנכים, במטרתו של תו החנייה למוגבלי ניידות.

לא במיקרה הקנס הקבוע בחוק, להענשת עבריין שכזה, חמור בהרבה מאותם 1000 שקל קנס המוטלים על בתם מי שחונה בחניית הנכים...

הנה ציטוט סעיף ט מחוק הנכים:

ט. ענישה של רמאים

על פי חוק חניה לנכים תג החניה ניתן לשימושו האישי של הנכה בלבד. השימוש בתג הנכה מותר אך ורק כאשר הנכה נוהג או נוסע ברכב על ידי מלווה. אדם לא מורשה העושה שימוש בתו צפוי לקנס -

נכה המוסר תג נכה לאדם אחר, שאינו מתלווה אל הנכה ואינו נוהג עבורו ברכב, לשם שימוש בתג האמור לחניה במקום שאין החניה מותרת בו, דינו - קנס (עד 12,900 ש"ח) כאמור בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין. נוסף על הקנס, רשאי בית המשפט לשלול את הזכאות של הנכה לתג הנכה לתקופה שיקבע.
אדם, שאינו נכה ואינו מתלווה לנכה ואינו נוהג עבורו ברכב, שהשתמש בתג נכה לצורך חניית רכב במקום שאין החניה מותרת בו, דינו – קנס עד 12,900 ש"ח.

בשנים האחרונות רבו המקרים בהם זוייפו תגי חנייה לנכים ונעשה בהם שימוש לרעה. כתוצאה מכך הוחלט במשרד התחבורה, בשיתוף ועדת הנגישות של מטה הנכים להנפיק תג חניה חדש לנכה שלא ניתן לזיוף.
עם כניסתו לתוקף של התו החדש ב-1 בפברואר 2009 יבוטלו התגים הישנים והשימוש בהם ייאסר. ממועד זה מי שיתפס עם התג הישן יקבל דוח.

אני מפנה שוב את השאלה בדבר התיעוד של תו הנכה.

אם אני מופיע אישית בפני שוטר, הוא יכול לקרוא היטב את צילום התו. אם אני מנסה להדפיס את הצילום, הדף יוצא ריק מפרטים...

creth11

New member
עדותך מספקת גם ללא צילום ובעיקר שהרשות החוקרת

יכולה להגיע בקלות לתו המקורי.
התלונה היא תלונת אזרח למישטרה (לא תנועה) אותה יש לרשום ולהוסיף כל תיעוד הקיים בידך.
אם יוחלט לפתוח תיק חקירה תוזמן לתת עדות בפני חוקר מישטרה ולחתום בפניו על התלונה והעדות כל התיעוד הנוסף מכל סוג הוא נילווה לתלונה ויוסבר ע"י החוקר מה לעשות והוא יצרפו לחקירה.
לעניין הפרטים על התו מספיק תעתיק בכתב ידך, לא צריך צילום.
לאחר שלב זה יקראו שאר הנוגעים לחקירה,
לאחר כל החקירות תחליט הפרקליטות על סמך מיכלול העדויות והחקירות אם להגיש את התיק לבימ"ש או לחילופין סגירתו ובאיזה עילה יסגר.

אז...מה שנותר לי זה לגשת לברזילי בבית דגון

ולהגיש תלונה?

בעבר מילאתי כבר שתי תלונות לשני נהגים חצופים במיוחד אלא שאז התצלומים היו ברורים להפליא והמשטרה יכלה לפעול על פיהם.

gady19

New member
הוא דיבר על המשטרה

נניח שיש דוח זה דוח חנייה בלבד ואז בית המשפט יפסול את הדוח בגלל שיוצג תו נכה.

ברגע שקיים חשד, על המשטרה לבדוק ולברר את

החשד, לא?

השאלה נוגעת ישירות לתפקוד המשטרתי, שאחרת - לנו האזרחים, אין מידע או יכולות לעשות זאת...

אם שוטר יטרח לבדוק את החשד, והוא אכן יצביע על קיום העבירה, מדוע קשה להוכיח אותה? עדותי כי הנהגת המתינה בתור של סניף הדואר, גם עדות זו ניתנת להוכחה, ע"פ רישומי סניף הדואר...

אבל, השאלה הבאמת חשובה היא - כמה חשובה למשטרה או לנו, כחברה, אכיפת החוק?

gady19

New member
יש מושג שנקרא חוסר ענין לציבור

לפי החוק ניתן לנהוג בשביל הנכה לחנות בחניית נכה וללכת לדואר.
ולכן זה כנראה דבר פעוט שהמשטרה לא בדיוק רוצה להסתבך בו
אם נניח היה דוח חנייה עם הצגת תו חנייה הוא היה מבוטל , הפתרון כנראה זה לקרא לפקח בזמן , אמיתי, אחרת יש צילום של רכב נכים חונה בחניית נכים עם תו חנייה
לא בדיוק משהו להביא לבית המשפט

גם אתה - הבריא - עושה משהו בשליחות הנכה, אסור

לך לעשות שימוש בזכויותיו. אם עשית שליחות זו, אתה, הבריא, יכול לחנות ככל האדם הבריא. החוק כל כך נהיר ומפורש בנושא עד שאין מקום לפרשנויות אחרות, כפי שהעלה ברזילי.

מה לזה ולהפקרות המזלזלת של המשטרה בשימושה במושג השקר והעצלני הזה - חוסר ענין לציבור...?קצין משטרה בדרום סירב לחקור שמועות חוזרות ונישנות של התאכזרות נבזית ומתמשכת בבעלי חיים, בתוענה כי לא נתקבלה תלונה בתחנה...זה רציני, הטענות הללו? זו בדיוק הבעיה עם האירגון הנכה הזה.

דבריך לא התיחסו גם לחשד הסביר שהעליתי, בנושא תקפות התו? הרכב היה נהוג בידי בחורה צעירה ובריאה, ללא כל נוסע נוסף והבחורה עצמה חנתה במקום האסור לה מכל דין רק כדי לעשות סידורים ...גם אם נניח שהתו בתוקף.

טוב היה אם כבוד שופט התעבורה היה מחווה דעתו, מבלי שנצטרך לנחש את התשובה הנכונה...

בכל מיקרה, תודה לכל מי שתרם מדעתו לשאלותי.

gady19

New member
אני נכה צהל 100 אחוז

ולפעמים האשה שלי נוסעת איתי ברכב אני הולך למקום אחד היא מחנה את הרכב והולכת למקום אחר כמובן בחנייה הקרובה האפשרית לא בעיר אחרת. זה חוקי למהדרין.
חנייה בדרך כלל קשורה יותר לפקח עירוני לא משטרה.
וכמובן מי שחנה עם תו חנייה בחניית נכה על מה בדיוק ירשמו לו דוח החניה כנראה חוקית
השימוש בתוו כנראה אסור. וזאת עברה אחרת.

בקשר לברזילי צריך לבדוק מה החוק אומר בנושא. טכנית ניתן לעצור את הבחורה ולבקש הוכחה שהסיע נכה מעשית לא בטוח שזה חוקי או אפשרי . ואז כמובן אם שוטר יתן דוח לרכב
זה כנראה לא יעבור בבית המשפט
בקשר לתקפות התו רכבי נכים רשומים במחשב משרד התחבורה, כלומר ניתן
לבדוק גם ללא תו ולכן אם נניח הרכב נמכר , והנכה שכח את התו ברכב הישן
ניתן לדעת את זה , לעומת זאת אם הנכה פשוט לא שם לב עדיין ניתן לדעת שזה רכב נכה.
בכל אופן שימוש לא חוקי בתו זה כנראה עברה עם קנס גדול של כנראה עד 12900 שח
וניתן כנראה לשלול את התו , ולכן כנראה יותר הגיוני לתבוע על זה מאשר על סתם חנייה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
החוק אומר בעניין תמרור 437

חנייה בלעדית לרכב של
נכה הנושא תג נכה
מקורי תקף, בעת
שהרכב משמש את הנכה
שלו ניתן התג.
-
שוטר תנועה הרואה רכב הרשום כרכב נכה חונה ליד תמרור כזה לא יתן לו דו"ח
משום
שאין לו אפשרות להוכיח מעל לכל ספק בבית המשפט שהרכב לא שימש את הנכה באותו זמן
לא ניתן לעצור שום בחורה ולא ניתן לבקש ממנה הוכחות, לא מתפקידה להוכיח שלא עברה עבירה אלא תפקיד המשטרה להוכיח שכן עברה.
למשטרת ישראל יש סדר עדיפויות המותאם לתקציבה ולכוח האדם שלהולהשקיע ימי עבודה רבים וסכומי כסף נכבדים כדי להוכיח דבר כזה - זה לא בראש סדר העדיפויות שלה (בלי להתייחס אם במקרה הנדון סדר העדיפויות ראוי)
יתר מזאת - המשטרה גם לא תתן דו"ח לנכה ששכח להניח את התג על רכבו או שהתג אבד לו, למרות שלפי התקנה אסור לחנות ללא תג.
המקרה היחיד ששוטר בודק אם הנכה ברכב הוא כאשר אוכף בנת"צ - כי במקרה כזה ההוכחה קלה שלא שימש את הנכה.
אלה העובדות
במידה והדבר לא נראה לך תוכל (כפי שאני חוזר ואומר) לפנות למשטרת ישראל כדי שתשנה את הנהלים ואת הקצאת המשאבים
-
ככה זה עובד
אם ברצונכם להמשיך בויכוח בלי להתייחס לעובדות - בבקשה

gady19

New member
טכנית כל רכב נכה מספרו רשום במחשב

מעשית זה כנראה לא יעזור אם זה רכב נכה כי אפשר לקחת את הנכה
למקום מסויים ,לנסוע מאה 200 מטר להחנות בחניית נכים ולעשות סידורים פרטיים
ואו אולי לאסוף את הנכה מסניף הדואר
ואז זה עלול להיות קשה להוכחה. וכמובן אולי זה במקרה.
בקשר לתו לא בתוקף זה משהו טכני בהנחה שזה רכב נכה , אולי לא שמו לב.

למעלה