תלונת אזרח

תלונת אזרח

מה היינו עושים בלי האזרחים "הטובים" ??? לפני כמה חודשים זומנתי לחקירה, שם הוטח בפני שנסעתי על השוליםם ואחר כך נסעתי בפראות ועקפתי מימין ומשמאל וגרמתי לנהגים אחרים לבלום בפתאומיות..... בלה בלה בלה... המתלונן צילם את רכב החברה (יש למעלה מארבעים באותם צבעים ומאותו סוג) צילם את המספר (מהתמונה לא ניתן לזהות ולו ספרה אחת) ומסר פרטים כה כביכול מדוייקים עד שאני לא מבין איך נהג באותם הרגעים הוא תיאר נהג רזה כבן שלושים עם שיער שחור (אני בהיר!!!) טען שעקפתי משמאל על השוליים אך התמונה מראה כי אני לימינו (מוזר שעם ראיית הנץ לא הצליח לראות את העגיל שלי) יש מליון חורים בעידות שלו הוא לא זומן אפילו לחקירה אלא רק שלח מכתב ! ראשית אני משוכנע שיש לו חבר בדרגה בכירה אחרת לא ברור לי איך המשטרה שולחת לי דו"ח על נסיעה בשוליים אגב ליד מחלף השלום אין מקום לארבעה גלגלים בשוליים !!!!!!!! כעת אני עם דוח ושש נקודת במידה ואשלם איך המשטרה בוחרת לשלוח דו"ח למרות שאין לה כל הוכחות ויש חורים בעידות ??? שוחחתי עם עו"ד שאמר שזה יעלה לי 1000 דולר לייצוג ואולי לשקול לשלם ולשתוק אני סוכן מכירות שעושה למעלה מחמישים אלף ק"מ בשנה, מן הסתם יש לי כמה וכמה עברות תנועה ואני יודע שאם אלך למשפט הדבר ישמש כנגדי. יש פה אנשים שמכירים... יודעים... שיכולים להמליץ מה כדאי... לפקוח את עיני לכמה וכמה כיוונים שאולי אני לא מכיר ??? כל עזרה תתקשב בברכה תודה

דבר נוסף

מכל הבלה בלה בלה שהאזרח אמר נותר רק נסיעה בשלויים אז שתחליט המשטרה - אתם מאמינים לבחור או לא ???? אם מאמינים מדוע לא תלכו על כל הקופה ??? ואם לא מאמינים - עזבו אותי בשקט עכשיו אני אמור לפחד מכל שכן שרב איתי או מכל דביל שצפרתי לו שילך ויספר סיפורים למשטרה ??? מה קורה פה ? יש תקדימים?

shlang

New member
לדעתי, האזרח שהתלונן נגדך הוא כנראה שוטר

כי על תלונת אזרח לא מקבלים דו"ח אלא זימון למשפט (כמובן לאחר חקירה) ושם אתה מתעמת מול המתלונן, לכן אני משער שמי שהתלונן נגדך הוא שוטר.

לא נכון

אני ראיתי את התלונה בשעתו כשנחקרתי. האזרח לא שוטר ! ומה הכוונה שעל תלונת אזרח יש זימון למשפט ??? ואם העברה אינה מצדיקה משפט אלא רק דו"ח ??? מאיפה אתה יודע ? לא הזמינו את האזרח אפילו לחקירה ובטח שלא להתעמת איתי.

shlang

New member
ומי בדיוק יחתום על דו"ח שכזה שהוא בעצם כתב

אישום, לא לכל תלונת אזרח מעמידים לדין במיוחד שאין לו עד שיבסס את דבריו, לכן זה מילה שלו מול שלך.

אני רואה שאתה מהכותבים פה

יש לך המלצות מה עלי לעשות ? כל הסיפור הזה מריח נורא רע, ממש נראה לי כי הבחור חבר של מישהו או יותר בכירים במשטרה. אתה רואה אדם שמתחיל את המכתב בפרטי פרטים כביכול מדוייקים כגון "עקף אתי כשכל ארבעת הגלגלים מעבר לשוליים, השוליים צבועים צהוב ברור ולא ניתן להתבלבל, הנהג בחור רזה כבן 30 עם שיער שחור (ציינתי כבר שאני עם שיער שטני, וניתן להבחין בהבדל גם בלילה)" ועוד הוא מוסיף "אני מוכן להחקר ואני מוכן להיות מזומן לבית משפט כדי להעיד אם אתבקש" אתה מבין שמישהו תדרך את הבחור איך לסגור את כל הפינות (ובגלל שהוא שקרן יש לא מעט פינות לא סגורות) ואתה מבין שיש לו כעס גדול על אותו נהג והוא ממש רוצה להתנקם בו יש מצב שמישהו הרגיז אותו בכביש והוא החליט לנקום נקמה, רק שהתבלבל במספר ברכב. אני גם לא מבין איך מגיע אדם עם תלונה ואומר שתוך נהיגה הוא צילם עם הפלאפון ובכל זאת לא מקבל דו"ח ...??? לי מריח רע! ולך ???

shlang

New member
תבקש את כל הפרטים והמסמכים מהמשטרה

תבקש להשפט על העבירה ותתעמת איתו בבית המשפט, יהיה לך זכות לחקור את המתלונן, אגב האם הוא צילם תוך כדי נהיגה? זאת כבר עבירה, זכור, זאת מילה שלך מול שלו ואם אין לו עדים הוא בבעיה וכל זאת בתנאי שהוא לא שוטר. תוכל להביא עד עם שיער שחור ולעשות למתלונן מבחן זיהוי, אם תצא זכאי או שיבטלו את התלונה תבע את המתלונן על הטרדה והוצאת דיבה. התובע לא ילך למשפט אם הוא לא יהיה בטוח בתוצאותיו. כל הסיפור, אם הוא אמת, נראה לי מאד מוזר. אגב, תוכל לשלוח את מה שכתבת למח' פניות נהגים במטה הארצי י-ם

האם אני זכאי לקבל הכל ???

כל החשש שלי מלחתחילה הוא שזו מילה שלו מול מילה שלי, אם יבוא שופט שיחליט להאמין לו, אני בבעיה ויכול לאכול אותה כפל כפליים. בעדותו הוא לא ציין עוד אנשים שיכולים להעיד על העבירה (מה יקרה אגב אם כרגע הוא יחליט לטעון שהיו איתו עוד אנשים ??? - האם זה תקף?) ולכן ברור שהוא צילם את הרכב תוך כדי נהיגה - והוא לא קיבל על זה דו"ח (זה מוסיף לך לתחושת המוזרות מהסיפור הזה ?) הוא לא שוטר כי אם היה שוטר היה עוצר מיידית את הנהג או רושם את המספר שלו, אך פה הבחור ישב להדפיס תמונות וכתב מכתב וחתם והתנדב לבוא ולהעיד אם יתבקש (העיקר שתקרעו את הנהג הנבל הזה...) איך אני יכול לעשות לו מבחן זיהוי ??? אגב, נסעתי לאיזור שבו כביכול הייתה העברה, וברמזור שאלתי שני אנשים שונים (כאשר אני ברכב לידם משמאל), מה צבע השיער שלי ושניהם אמרו - שטני וחום, אף אחד לא אמר שחור כך שאולי טענת "היה חשוך" מבוטלת. האם לא די בזה כדי לפטור אותי מכל כאב הראש הזה ??? כתבת שתובע לא ילך למשפט אם לא בטוח בהצלחתו האם יש לי סיכוי לשוחח עם התובע לפני ולנסות להבהיר לו שהוא אולי יפסיד ? האם יש סיכוי לביטול הדו"ח ? כבר אין לי כוח

שאלה נוספת

ראשית אין פרטים מדוייקים לגבי מיקום העבירה, אלא כתוב "בסמוך" לא מצויין "לפני" או "אחרי".... האם אני רשאי לקבל תשובה לגבי המיקום המדוייק כי זה יכול להיות מאוד מכריע לנושא. העבירה היא "נסיעה על השול השמאלי ולא על הכביש בניגוד לתקנה 33 (א) לתקנות התעבורה, סמל העבירה 5441" מה נחשב נסיעה על השול ? אם רק שני גלגלים עברו את השול זו נסיעה על השול ? אם חצי מהרכב עבר לשול... או האם רק נסיעה עם ארבעת הגלגלים מעבר לשול תחשב כנסיעה על השול ???

shlang

New member
תשובה

במשפט , אם יהיה, בשלב ההקראה השופט יורה לתובע למסור לך את כל המסמכים הקשורים למקרה שתוכל להתגונן לשלב ההוכחות, התובע חייב לתת לך את כל המסמכים. אם לא מופיע בתביעה שיש עדים התובע לא יכול להמציא אותם מאוחר יותר, חייבים לתת לך את כל הכלים להגנה. לדעתי אתה דואג יותר מדי, תיגש למשפט, אל תודה בשום אופן ויזמנו אותך לשלב ההוכחות, אז תרשום פה או שלח לי מסר. התנאי לכל זה הוא שאתה דובר אמת והמתלונן לא שוטר, את זה תראה בדו"ח.

הדוח מולי

חתומים עליו שני שוטרים התובעת (שהיא בהחלט לא הנהג המתלון) והחוקר שחקר אותי לאור התלונה (שגם הוא לא המתלונן) וכן אני דובר אמת! מעולם לא נסעתי על השוליים !

tomash11

New member
סתם שאלה באוויר

הוא לא יכול לתבוע את המתלונן על דיבה? שיוכיח שזה הוא.

ובכן אני יכול!

אבל זה לא ממש מעניין אותי אני רוצה לגמור עם הסיפור הזה וזהו, ומה אתה חושב שתביעת דיבה היא קלה ??? יגיע הבחור ויגיד שהוא אזרח מן השורה שראה עבירת תנועה ואולי התבלבלו לו הספרות... איזה מסר שולח שופט אם ירשיע אדם כזה ? גם שם זו מלחמה שאין לי עניין להיכנס אליה. אני רק מחפש דיעות לכאן ולכאן מה לעשות. אם לגשת למשפט או לשלם ולשתוק . ולציין ששוב ניצח הפחד מהגרוע עוד יותר, את האמת.

be_roo

New member
אתה צריך קודם כל להרגע

הכעס וההתלהמות שלך לא עוזרים לך להבין את המצב. אתה יורה לכל הכיוונים טיעונים שלא יעזרו לך כהוא זה ורק ימסכו את הדברים שכן עומדים לצידך: 1. לא, אין זה משנה לעניין אם הנהג השני עבר עבירה תוך כדי הצילום. 2. מהשרשור המקביל בפורום אחר אתה גם מוטרד מאוד מכך שמכל הסיפור החליטו לרשום לך דו"ח רק על עבירה אחת. גם זה לא רלוונטי. המשטרה בחרה את העבירה החמורה ביותר מצד אחד והקלה ביותר להוכחה מצד שני. כך הם נוהגים ואין שום טעם להעלות את העניין מולם. 3. גם העובדה שהצילום אינו תואם לעבירה לא ממש חשוב, הדו"ח מתבסס על עדותו של הנהג. הצילומים אינם הכרחיים. 4. כמה גלגלים עברו את הקו זה לא ממש משנה. הרי גם אתה, אם תבחין ברכב עוקף כך, גם אם מדובר במקום צר, תבין שמדובר בבריון שמבצע עבירה. עכשיו למה שכן רלוונטי: עדות הנהג, הסתירות והפרטים החסרים. אם לטענתך יש בחברה שלך רכיבם רבים דומים עם מספרים זיהוי דומים, אין קל יותר מאשר להשיג אישור על כך. פנה לקצין הרכב שלכם והשג רשימה של הרכבים (דגם, צבע ומספר). היות ואין תיעוד מצולם של המספר, בשילוב תיאור הנהג שאינו תואם לך, אפשר להטיל ספק בזיהוי. נסה להשיג עדויות נוספות בעניין הזיהוי: מדבקות על הרכב שאולי הופכות אותו לייחודי, או אפילו פגיעות חיצוניות. אולי תוכל להשיג ראיות להמצאותך במקום אחר באותו יום. השורה התחתונה היא שיש לך חומר לערער את עדותו, אם תעשה זאת בחוכמה ולא תתחיל להתפזר. עו"ד אכן עולה כסף, אבל הוא גם מכיר את העבודה. אתה יכול לנסות לבד, לשיקולך.

מיכאל45

New member
זה נשמע כמו מעשה של מישהו שממש לא אוהב אותך

המתלונן באמת עושה כל מאמץ לתקוע אותך חזק. אולי מישהו מנסה לסגור איתך חשבון על משהו בעבר? תנסה לברר מי המתלונן המקורי. אם הוא מכיר אותך והיתה בינכם מחלוקת בענין כלשהו זה יכול להיות דבר טוב להציגו בבית משפט. מצד שני יכול להיות שזהו אזרח תמים שחושב שאתה סכנה לאנושות כשאתה מאחורי ההגה? בנוסף נתנו לך בתגובות אחרות עיצות מצוינות לטיפול בבעיה. דעתי האישית היא שאם אכן לא היה ולא נברא בכל זאת כדאי לקחת עו"ד - ביחוד עם כבר רשומות לך עבירות קודמות עם נקודות. עדיף לשלם כמה אלפי שקלים ולשמור על הרשיון והפרנסה. אם תצא זכאי או יבטלו את המשפט יכול להיות שיש לך עילה לתבוע נזיקין מהמתלונן - עוד פעם רק עו"ד יוכל לענות על זה.

אני ממש מחפש...

איפה כל עורכי הדין שאמורים היו לעוט עלי כבר מתחילת השרשור ? עד כה ענו לי אנשים טובים עם נסיון חיים רב בנושא אך טרם ראיתי פה תשובת עו"ד שיכולה להתחיל להאיר את עיני לאיזשהו פרט...

למעלה