תלונת שווא, סגירת תיק ויחס עו"ד

תלונת שווא, סגירת תיק ויחס עו"ד

שלום רב,
לפני כשנתיים הוגשה נגדי תלונת שווא (על אונס), ולפני מספר חודשים קיבלתי הודעה מהעו"ד שלי כי התיק נסגר מחוסר אשמה ושאני אמור לקבל הודעה מהמשטרה על סגירת התיק.
חלפו מספר חודשים - כאשר כל פעם אני "מנג'ס" לעו"ד (פעם בחודש בערך) שיברר - כי אם לא אנג'ס הוא כאילו ישכח מקיומי (לאחר שנתיים של התנהלות דומה).
בכל אופן, לאחר שנמאס לי - הלכתי ביום א לתחנת המשטרה, שם הוציאו לי את הסטטוס של התיק (חוסר אשמה).
ביקשתי לצלם את התיק ומסתבר שלא ניתן - מכיוון שהתיק נסגר בפרקליטות יש צורך לבקש מהם דרך העו"ד שיאשרו לי לצלם.
ביקשתי מהעו"ד שישלח מכתב לפרקליטות שיאשרו לצלם את התיק, והוא בא אליי בשאלה - למה אני צריך את חומר החקירה??
כאילו מה? לגיטימי שארצה לצלם לצרכי המשך (תביעות משפטיות), והוא אומר שמספיק המסמך של חוסר אשמה כדי לתבוע.
והוא רוצה שאתאם איתו פגישה להמשך - תביעה אזרחית (לא שנראה לי שארצה בכלל לאור התנהלותו בשנתיים האחרונות).
השאלות שלי:
1. האם טענתו נכונה?? אז איך בכלל אפשר להתקדם בהליכים משפטיים אם לא משחררים תיק חקירה?
2. האם מותר לי לצלם את התיק שלי שנמצא אצל העו"ד - כלומר לראות מה הוא עשה בכלל?
3. מה שהרגיז אותי במיוחד זה ששילמתי לו סכום לא מבוטל - כ10 אלפי שקלים - ובמשך שנתיים כשהפיצו עליי שמועות לא טרח
אפילו לשלוח מכתב אזהרה למתלוננת שתפסיק, בקיצור - אפילו מכתב לפרקליטות לא מואיל בטובו להוציא??

תשובה

לשאלה הראשונה, זה נכון שאפשר להסתפק בהודעה על סגירת התיק אבל עדיף לראות בדיוק מה טענה בתלונה שלה לפני שמגיש את התביעה ו/או מנסח אותה.

לשאלה השניה, התשובה חיובית. כל חומר שנמצא אצל העו"ד ונמצא אצלו "בזכותך" - שכן הוא מייצג אותך וקיבל אותו בעבורך - צריך להיות נגיש עבורך.

תשובה

אם בכוונתך לבקש לצלם את התיק לצורך הליך אזרחי אתה לא חייב לשלוח מכתב "דרך עו"ד" וגם אתה יכול לנסח מכתב פשוט לצורך האמור.

למעלה