תליינים מרצון בשרות היטלר

קוכולין

New member
הוורמאכט אכן ביצע פשעים רבים

אין בכך שום מחלוקת בקרב החוקרים. אבל אין ספק שהוא היה בדרך כלל גרוע פחות מהס"ס, ולא כל החיילים והקצינים היו מעורבים בפשעי מלחמה. היו גם כאלו שהתנגדו לפשעים, אם כי הם היו מעטים באופן מחפיר. התערוכה על פשעי הוורמאכט היה בלתי מדוייקת, בלשון המעטה, והביקורות עליה בגרמניה היו קטלניות. בין היתר, היא הציגה נרצחים של הוורמאכט, כביכול, שלמעשה נרצחו בידי הסובייטים. האנס הר הוא מהקליקה של התערוכה ההיא, שהיתה פרובוקטיבית יותר מאשר היסטורית, ולכן לא הייתי סומך עליו במיוחד. אם אתה רוצה התייחסות עניינית לפשעי הוורמאכט, תוכל לעיין בכתביהם של היסטוריונים ככריסטופר בראונינג, הלמוט קראוסניק, האנס היינריך וילהלם, כריסטיאן שטרייט וקלאוס יוכן ארנולד, שמטפלים בעניין הזה במקצועיות הראויה.

s k y b l u e

New member
היו כמה אי-דיוקים בתערוכה שתוקנו

מאוחר יותר. הביקורות החריפות נגדה באו בעיקר מחוגי הימין בגרמניה שגם ערכו הפגנות בדרישה להוריד את התערוכה. התערוכה שברה בגרמניה טאבו שטופח מאז המלחמה על הוורמאכט ה'נקי' לעומת ה-אס.אס ה'רע' והיא חשפה את הוורמאכט כצבא שניהל עבור היטלר את המלחמה האידיאולוגית ומלחמת ההשמדה במזרח. לא הייתי קורא למארגני התערוכה 'קליקה', אע"פ שמדובר בהיסטוריונים 'שמאלניים'. הר הוא לדעתי היסטוריון רציני, אם כי בלתי אהוד על ה'קליקה' של היסטוריונים שמרניים. ספרו TOTE ZONEN על הוורמאכט בחזית המזרח, שבו עלעלתי (לצערי עדיין לא קראתי), עושה בהחלט רושם רציני.

Y. Welis

New member
הטאבו הזה נשבר הרבה לפני כן

ספרו הראשון של שטריייט על יחס הצבא לשבויים הסובייטים הופיע ב-78', והיה אולי המחקר הראשון ששבר את המיתוס. אחריו קראוסניק כתב בתחילת שנות השמונים ואחרים הסכר נפרץ (ברטוב הישראלי כתב באמצע שנות השמונים על יחידת 'גרוס דויטשלאנד').

טשאפק

New member
לא תמיד יש התאמה בין הדעות

בציבור הרחב, לבין הדעות בקהילה המדעית. זה שמישהו עשה מחקר על פשעי הצבא, זה לא אומר שהמיתוס של הוורמאכט הטוב, שעסק בלחימה נטו, והאס.אס הרע לא נשאר שריר וקיים בציבור הרחב. (הוורמאכט זה כלל הגרמנים, אבותיהם וסביהם. הצורך הרגשי במיתוס ברור).

s k y b l u e

New member
בדיוק כך. לכן אף אחד לא מחה נגד

ספרי ההיסטוריונים שצוינו כי מדובר בדברים הנכתבים בתוך קבוצה קטנה יחסית של אקדמאים. התערוכה הנ"ל היתה תערוכה נודדת שסבבה ברחבי גרמניה וביקרו בה מאות אלפי מבקרים והיא עוררה תהודה עצומה בציבור והפגנות בעד ונגד.

Y. Welis

New member
חשבתי פעם שיהיה כדאי לעשות סרט

על האייזנצגרופן... אבל אני חושש שהוא פשוט יהיה טראומאטי מדי ובלתי ניתן לצפיה. גם ככה הקריאה בנושא לא קלה.

קוכולין

New member
באמת?

האם תמונות של נרצחי הנקו"ד, שהוצגו תוך התעלמות ברורה מהעובדות כקורבנות של הוורמאכט, נקראות בעיניך "אי דיוקים קלים"? בעיני מדובר בשקרים. מכיוון שאני גם קראתי כמה מהמאמרים שצורפו לתערוכה, ולפחות באחד מהם מצאתי זיופים ושקרים גלויים וברורים לעין, הרשה לי להטיל ספק רב בד"ר הר ובמפעלו המפוקפק. אנחנו בהחלט לא צריכים אותו כדי לדעת שהוורמאכט ביצע פשעים רבים. כפי שציינתי, היסטוריונים רבים כתבו את זה כבר לפניו. התערוכה הזאת לא עשתה כלום חוץ מסנסציה גרועה.

I Was Hoping

New member
Scholars Answer Goldhagen שאלה

לא מצאתי את הספר בקטלוג של הספריה של האוני' שלי. האם אתה בטוח לגבי השם?

למעלה