תמא

mami_1234

New member
במסגרת הסכם הגישור, רכשתי מהגרוש שלי את הדירה המשותפת, אמנם המשכנתא החודשית לא בשמיים (3,200 שח), אך כעת שוב נפרסה ל-30 שנה קדימה.
זוהי דירת גג בת שלושה חדרים ברמת גן, בבנין די ישן שמיועד לפינוי בינוי. אני מתגוררת בדירה יותר מעשור, וכל שנתיים שלוש מגיע יזם כזה או אחר ומנסה לקדם פרויקט פינוי בינוי. לא קרה עם זה כלום עד היום.
לפני כשבוע הגיעו נציגים של חברה בשם ״שקד״ ומנסים לשכנע אותי לחתום על מסמך אשר אמור להתיר להם להתחיל לפעול בשם הדיירים מול העירייה לקבלת היתרי בנייה. הם מבטיחים ערבות חוק מכר
וערבות בנקאית במסגרת העברת הבעלות והבטחונות על הדירה, אם ואכן הפרויקט יאושר.
אני מאוד מתלבטת לגבי החתימה שלי, ישנם סעיפים במסמך שאני לא מצליחה להבין האם זהו הסטנדרט (כמו הוספת 12 מ על המבנה שלי בדירה העתידית), כפי שהם מציגים את זה, אפשרות להשתמש בחתימתי במשך שנה מיום הסכמת כל הדיירים (מתי זה בכלל), מבלי לנקוב בשום תאריך, והאם החתימה הזו מחייבת אותי להסכים לתנאיהם בעת משא ומתן (אם יש כזה) על הדירה (מוסיפה כי הדירה שלי משופצת וגדולה יותר משאר הדירות בבניין).
אני ממש אבודה והנושא הזה זר לי - האם יש לך טיפים בנושא?
 
שלום רב,

אנו לא ממליצים לחתום על מסמכי נון שופ ובכלל זה להתקשר עם יזם ו/או מארגן ללא ליווי משפטי רלוונטי למצבכם.
עורכי דין המייצגים דיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית מקבלים את שכר טרחתם מהיזם ולא מהדיירים כך שאין בעלי הזכויות צריכים לחשוש להתקשר עם עורך דין בגלל תשלומי כספים.

בהתאם לכך, אמליץ לך לארגן את יתר בעלי הדירות בבניין, למנות נציגות ולבחור עורך דין שייצג אתכם בעסקה וימליץ בהתאם לנסיבות שלכם איך לפעול.
עוד מומלץ להתקשר עם עורך דין המתמחה בייצוג דיירים.

בהצלחה!

**האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ואין לראותו ככזה**
 
למעלה