תמונה מרגשת מהמצעד

אורי 0

New member
במקרה, הייתי שם

במקרה, את לא היית. את כנראה מדברת על איזה מצעד גאווה אידאלי, אני פשוט מדבר על מה שראיתי. העובדה שחלק מהמפגינים היו מכ"ך אובחנה ע"י אמצעי התקשורת. אם את במקרה קוראת עיתונים בשנים האחרונות, כ"ך כבר מזמן לא רצה לכנסת. לעומת זאת היא תנועה (או יותר נכון - כמה תנועות) עם גרעין קשה של פעילים. כמה מהם ניצפו זורקים ביצים ואף עוכבו על-ידי המשטרה לאחר שעשו זאת. מכאן שסביר שהם השתתפו בהפגנה. אני התרשמתי שהחרדים שהפגינו נגדנו, אכן הביעו שנאה. "אין סוטים-אין פיגועים" זה ביטוי של שנאה, נדמה לי. הפשקווילים שהופצו בירושלים הביעו שנאה. אבל אולי יש לי בעיה בעברית. אני לא חושב שהיה שם "חלק מהקהילה ההומו-לסבית שהרגיש נדחה". כל מי שבא התקבל בברכה, כולל ארגונים ציונים מחו"ל וכאלה. במצעד בלטו הארגונים - וזה באמת היה קצת מסריח. אבל זה מי שהגיע למצעד. בתל אביב זה לא יהיה כך - בתל אביב יבלטו הסטרייטים - שזה בסדר גמור, רובם באים בשביל הקטע ולא כדי להזדהות, וגם זה בסדר גמור מבחינתי. אבל בגן הפעמון באו הרבה יותר, היו מעט נאומים והרבה מוסיקה וריקודים. במקרה או שלא במקרה, תמיכה במאבק הלהט"ב מזוהה עם עמדות שמאליות (אם כי זה לא תמיד פשוט), בארץ כמו בחו"ל (בארה"ב זכויות להט"ב הוא אחד הנושאים הבלטים במערכת הבחירות). זה לא הפריע לשני הומואים לעמוד בראש מפלגות גזעניות בחו"ל (בהולנד ובאוסטריה), וזה לא קשור לקבלה אישית, או לזהות אישית. לי אישית זה מסתדר טוב - ולכן טוב לי עם הכובסות, שהן שמלאניות במצעדי גאווה ולסביות-הומואים וטרנסימות בהפגנות שמאל (אני זוכר את יום האדמה 2002 בכפר כנא, כשבתוך אלפי ערבים, חלק מהם מהתנועה האסלאמית, מסתובבות שבע כובסות עם בנדנות "לסביות נגד הכיבוש" ומחלקות כרוזים). אבל זה פשוט עניין של דעה. מה שלומך?

חני99

New member
טוב, אז

אורי תראה, אני באמת לא הייתי שם. ולי לא מפריע אם יהיו שם חברי קהילה ערבים או אסקימוסים,כי המטרה חשובה. אני לא יודעת איך לזהות איש כך או סתם מטורף חרדי או משהו דומה! אני ימנית ואני רואה את עצמי אשה ותומכת במאבק ההומולסבי והטרנסי(סליחה על עירבוב המילים-מילים פחות חשובות מבני אדם!) אני גם לא בטוחה שהתקשורת יודעת ולא סתם מדביקה! נראה לי שאנשי כך לא מעניין אותם כל הנושא הזה! מכל מקום לא מעניין אותי עם היו שם המשמרות האדומים או הקוקוסקלן. הם לא שייכים לענין(לאיזה עניין הם שייכים?) ואני רוצה שיהיה נוח לכ אחד\ת שתומך להיות שם ולא להרגיש שהוא יחד עם מצעד מפלגה של המפלגה הקומוניסטית!

אורי 0

New member
איתמר בן גביר

הוא, איך לומר, מוכר למשטרה. וכמו שאמרתי, מי שרצתה לתמוך, בא ותמכה ולא עשה חשבון. אני בטוח שבין המאות שצעדו ובין האלפים שהגיעו להפנינג היו כמה ימניות ודתיים וכו'. רק מה - אפילו "שינוי" לא הגיעו בתור ארגון, שום דבר מימין ליח"ד. אם את רוצה להשפיע על ארגון של מצעד מסוים, את יכולה להצטרף לפעילים. אם אין לך זמן או יכולת או שאת בארון - את הלא היחידה, ומלאכתך תעשה בידי אחרות -אבל הם יעשו את העבודה איך שהן מבינים.

ליטל ו

New member
אוקיי,

זאת הדרך שלך להתמודד עם זה. הסבירות שהקהילה תתאחד סביב אסטרטגיה ספציפית מנקודת מבט ספציפית ותדבוק בה, נראית לי סבירה בערך כמו שכל החרדים יחליטו פתאום שלא אכפת להם מה קווירז עושים. אז יש אנשים שעושים את זה בדרך שלך, ויש אנשים שצועקים על גזענות (אחרי הכל, הם היו צריכים לאלתר ססמא במקום. כשאנחנו ניסינו לעשות את זה זה יצא הרבה יותר גרוע. ואני עדיין זוכרת מהפגנה נגד מקדולנס את "Don't eat meat, סעו במכונית!". שעליו עוד התווכחו כי זה לא ידידותי לסביבה.). וכן, אני מסכימה איתך שחבל לחלק ולהלחם על דיעות שונות. אבל זו דעתי, ויש אנשים שזו לא דעתם, וילחמו איתי על עצם העובדה שזו דעתי. מה שמחזיר אותנו להתחלה. למרבה המזל, אני גם אוהבת שיש דיעות שונות וויכוחים (תוך כבוד, כן). אינדיבידואלי וחופשי בעיני :) (ומעצבן, כל כך מעצבן :) ).

למעלה