במקרה, הייתי שם
במקרה, את לא היית. את כנראה מדברת על איזה מצעד גאווה אידאלי, אני פשוט מדבר על מה שראיתי. העובדה שחלק מהמפגינים היו מכ"ך אובחנה ע"י אמצעי התקשורת. אם את במקרה קוראת עיתונים בשנים האחרונות, כ"ך כבר מזמן לא רצה לכנסת. לעומת זאת היא תנועה (או יותר נכון - כמה תנועות) עם גרעין קשה של פעילים. כמה מהם ניצפו זורקים ביצים ואף עוכבו על-ידי המשטרה לאחר שעשו זאת. מכאן שסביר שהם השתתפו בהפגנה. אני התרשמתי שהחרדים שהפגינו נגדנו, אכן הביעו שנאה. "אין סוטים-אין פיגועים" זה ביטוי של שנאה, נדמה לי. הפשקווילים שהופצו בירושלים הביעו שנאה. אבל אולי יש לי בעיה בעברית. אני לא חושב שהיה שם "חלק מהקהילה ההומו-לסבית שהרגיש נדחה". כל מי שבא התקבל בברכה, כולל ארגונים ציונים מחו"ל וכאלה. במצעד בלטו הארגונים - וזה באמת היה קצת מסריח. אבל זה מי שהגיע למצעד. בתל אביב זה לא יהיה כך - בתל אביב יבלטו הסטרייטים - שזה בסדר גמור, רובם באים בשביל הקטע ולא כדי להזדהות, וגם זה בסדר גמור מבחינתי. אבל בגן הפעמון באו הרבה יותר, היו מעט נאומים והרבה מוסיקה וריקודים. במקרה או שלא במקרה, תמיכה במאבק הלהט"ב מזוהה עם עמדות שמאליות (אם כי זה לא תמיד פשוט), בארץ כמו בחו"ל (בארה"ב זכויות להט"ב הוא אחד הנושאים הבלטים במערכת הבחירות). זה לא הפריע לשני הומואים לעמוד בראש מפלגות גזעניות בחו"ל (בהולנד ובאוסטריה), וזה לא קשור לקבלה אישית, או לזהות אישית. לי אישית זה מסתדר טוב - ולכן טוב לי עם הכובסות, שהן שמלאניות במצעדי גאווה ולסביות-הומואים וטרנסימות בהפגנות שמאל (אני זוכר את יום האדמה 2002 בכפר כנא, כשבתוך אלפי ערבים, חלק מהם מהתנועה האסלאמית, מסתובבות שבע כובסות עם בנדנות "לסביות נגד הכיבוש" ומחלקות כרוזים). אבל זה פשוט עניין של דעה. מה שלומך?