תמונות אתמול מהחרמון

Deanb

New member
למה זה צריך להיות כמו/ דומה

לאירופה? זו ישראל וכן ככה זה נראה בחורף
מקסים

Tal Aviel

New member
לא צריך, אבל זה מזכיר :)

נוף מדהים בחרמון שהכל מושלג. מדהים להתחיל את הנסיעה בת"א החמה ותוך פחות מ-3 שעות להיות במטר שלג. כל כמה מטרים בעלייה לחרמון - עוד כמה ס"מ של שלג. נוף מקסים מלמעלה... ממש כיף לעלות ברכבל
וגם לגלוש ככה.

Deanb

New member
יפה, באמת נשמע ונראה קסום -

אבל זו ישראל, וגם ישראל יכולה להיראות ככה לפעמים בחורף. לא רק אירופה

termometer

New member
אחלה של תמונות../images/Emo13.gif

מה היה גובה השלג בעמודים לפני הקופות?

Tal Aviel

New member
לדעתי מעל 15 ס"מ !

צילמתי 112 תמונות, אולי אני אעלה עוד מחר.. היה פשוט מלא מלא שלג. כבר במג'דל רואים את המכוניות מכוסות בשלג.. עוד תמונה מדהימה שמראה את "נזקי הסופה"
מצורפת. היה פשוט מדהים !

surfing dude

New member
../images/Emo128.gifתמונות יפות,אבל זה ממש לא פודרה

לפחות לא בתמונות שציינת שהם פודרה. פודרה או powder באנגלית זה מדרון/משטח עם שלג רך, אבקתי וחלק . הקריסטלים ורססי השלג מייצרים משטח דחוס בעל שכבה עליונה חלקה ורכה, דבר שנותן לגולש הסקי את ההרגשה של ריחוף. לעומת זאת Crud נחשב לשלב הבא אחרי powder - כאשר יותר ויותר אנשים גולשים על משטחי ה- powder , השלג נערם במקומות מסוימים לעומת מקומות שבהם השלג נדחס דבר שגורם למשטח לא חלק עם lumps (גושים) דמויי powder רמת ההתנגדות של השלג אל מול המגלש תשתנה לאורך המשטח - מאתגר הרבה יותר ודורש אגרסיביות רבה יותר בזמן סיבובים. השלב השלישי זה Crust (כמו קרום) - שזו שיכבה יותר קשה של שלג מעל שכבה רכה. crust נוצר כשקרני השמש והרוח ממיסים את השכבה העליונה של ה - powder ואז שוב אויר קר מקפיא אותה לשכבה מוצקה. בכל מקרה גם אני הייתי ונהניתי מאוד

למעלה