תמונות של אספנות רבת שנים בנושא השואה

תמונות של אספנות רבת שנים בנושא השואה

שלום לכולם אני בן הדור השני להורים ניצולי השואה רוצה לשתף אתכם בפריטי האספנות של אבא שלי ושלי אנו אספני פרטי השואה והמנדט זה שנים רבות,אבא שלי התחיל עם זה כשעלה לארץ מהתופת משנת 1949 לכל חפץ ותמונה מצורף הסבר. תמונה 1 : כדי אפר קורבנות השואה (תמונה נדירה ביותר אולי יחידה במינה ) השנה 1950 כשהגיעו לארץ כדים ובתוכם אפר קורבנות השואה מאושוויץ ומטרבלינקה . הם הוצגו ברבנות שהיתה אז ברח' יבנה, לפני הטמנתם במרתף השואה בהר ציון בי-ם . הוזמנו אז ניצולי השואה ביניהם אבא שלי להשתתף בטקס, עם הכובע עומד, שר החינוך והתרבות דאז מר זלמן שזר שהיה אח"כ נשיא מדינת ישראל .

תמונת אספנות מספר 2

גלויה שנשלחה מטרזינשטאט : השנה היא 1944 כתוב עליה בגרמנית קיבלנו את החבילות ששלחתם לנו ... כמובן שהכל היה פקטיבי , הגרמנים רצו שישלחו גלויות שהחיים טובים בגטו טרזין .

אני מתקשה להרגע

במיוחד מכדי האפר. האם תסכים להעלות את התמונות לאלבומים, בקטגוריה: "סימנים מהשואה". אני מאד מודה לך ששיתפת אותנו, אני מתארת לעצמי שלא קל לך, ואני מעריכה את משפחתך שעסקה באיסוף התמונות. אצלי במשפחה לא רצו לדבר בכלל. מאז שהוקם הפורום, אני מבקשת שיעלו לכאן תמונה של טלאי צהוב, תמונה מקורית, שלא לקוחה מאתרים, אם יש למישהו, בבקשה תעלו לכאן. תודה מראש.

תודה לכם בני הרשקוביץ וענת אדרת על ....

התגובות המחממות לב שלכם , כל הפריטים שאתם רואים קיימים אצלי במציאות ,עדות חיה לשואה הנוראה כל מי שרוצה מוזמן לבוא לראות.

כן בהחלט:

"דם יהודי איננו מים" הם רצו להחליף את ארצנו לבסיס צבאי, אבל זה לא הצליח להם שהבסיס יעמוד על קברים. על קבר של אומה שלמה. אם תרצו שאמשיך, אוכל לעשות זאת בהמשך, ואם מישהו אחר רוצה לתרגם, אתם מוזמנים לתרגם.

טלאי צהב

חמי ז"ל יחזקאל רונן היה בבריגדה היהודית והיה ממשחררי ברגן בלזן. את הטלאי הוא מצא שם.

תמונה מספר 3

תעמולה הנאצית הארסית בעיתונות הבלגית 1942 : היהודי החסידי שואל את בעל החליפה "למה אתה לא לבוש כמוני , האם לא מכירים בך שאתה יהודי" ? (הכוונה לטלאי מגן דוד שהוא נושא על בגדו ).

תמונה מספר 5

שטרות גטו לודז' : בגיטו לודז התנהלו חיי מסחר, הגרמנים הנפיקו שטרות ומטבעות המיוחדים לגטו בלבד ,שמחוצה לו לא היו שווים כלום. על השטרות מצוינים הסממנים היהודיים כמו מגן דוד ומהצד השני מנורה על השטרות היה חתום יושב ראש היודנראט חיים רומקובסקי דמות שנויה במחלוקת עד היום. בתמונות שטר 20 מרק ושטר 0.50 מרק.

תמונה מספר 6

שטר מחנה ההשמדה בוכנוולד. בבוכנוולד הנאצים נתנו לפרומננטים כמובן לא ליהודים שטרות על מנת שיקנו בקנטינה סיגריות וכו שטר זה נדיר ביותר על סך 3 מרק הערך הגבוה ביותר כתוב עליו בוכנוולד שטרות הSS בנוסף בתמונה שטר מחנה שבויים גרמני על סך 1 מרק

תמונה מספר 8

שנה טובה שנשלחה לארץ מחייל הבריגדה היהודית מהמדבר. זהו רק חלק מהאספנות שלנו,הכל אוטנטי והם שייכים לטרגדיה הגדולה והאסון הנורא שפקד את העם היהודי בשנים השחורות ההם. "ושננתם לבניך, ודיברת בם ,בלכתך בדרך, ובשוכבך ובקומך,והגית בהם יומם ולילה" לזכר ששת המליונים ובהם הסבים והסבתות הדודים והדודות שלי !!!

broadaxe

New member
סליחה שנדחף לפה, תמונה קשורה במישרין

אם שטרות אז גם מטבעות מהגטו (ליצמנשטט? איפה זה בדיוק?).

schlomitsmile

Member
מנהל
בעלי אומר (ואפשר לסמוך עליו...) שליצמנשטאט הוא שמה הגרמני של לודז' שבפולין.

broadaxe

New member
סביר ביותר

הגיוני שמטבעות נטבעו רק בגיטאות מרכזיים. הנה הצד השני.

כול הכבוד ,אני מכיר את הקריקטורה

לא הצלחתי להוריד אותה האמת שהיא לא היחידה בכבוד רב סבא אריה עובדה שגם "בלגיה הצייתנית " שיטפה פעולה עם הנאצים .

למעלה