תמונות של אספנות רבת שנים בנושא השואה

תודה על התמונות, מרגש מאוד

נשמח אם תעלה זאת לאלבומים. גם לי סממנים של אספן חלק העלתי כבר בפורום. אולי אחזור שוב לקראת יום השואה

skito

New member
ל-יידישע לידער - תודה ששתפת האוסף מדהים ו...

ומרגש מאוד! ברשותך גם הזמנתי חברים מהפורום השכן (אוספים ואספנות) לצפות בפרטים. יישר כוח

lomas

New member
תמונות מאוד מרגשות

ברצוני להוסיף גלויה מאוד מיוחדת של חייל מהבריגדה היהודית ששה באיטליה במלחמת העולם השניה. הגלויה היא חלק מאוסף קטן של גלויות ותמונות של חיילים מארץ ישראל בזמן במלחמת העולם השניה. תודה לסיטו שהפנה את תשומת לבנו למצגת התמונות הזו.

skito

New member
מאוריסיו תודההה

תודה לך שבקרת ובמיוחד על הוספת הפריט הנדיר ..אם יש לך פריטים נוספים להציג בפנינו נשמח מאוד סקיטו

lomas

New member
עוד פריט שאותי מרגש מכיוון אחר

הגדה של פסח שהודפסה בזמן המלחמה עבור חיילי ארה"ב שהיו שקועים בעיצומם של הקרבות נגד גרמניה הנאצית, כאשר למעשה המטרה הסופית של מאבקם היה שיחרורם של שארית הפליטה. ההגדה שייכת לאוסף ההגדות שלנו ואנו רואים בה כאחת היקרות ביותר שלנו - לא בגלל הנדירות אלא בגלל הסמליות שבה.

broadaxe

New member
שלום, עוד אורח מציג פריט

שני בקבוקים (לאלכוהול?) שיוצרו במפעל של "יהודי נחוץ" בשם יעקב הברפלד באושווינצ'ים.

cohen chaim1

New member
ברצוני להציג לפניכם מסמך

הקשור גם הוא לשואת העם היהודי. מכתב זה שנשלח באוגוסט 1940 ע"י הועד לעזרת יהודי פולין לקיבוצים ומושבים בא"י ,נשלח ,כנראה, לפני שכאן בארץ ידעו בודאות מה קורה שם ליהודים. מכתב זה מצאתי בין ניירותיו של חבר המושב בו אני חבר אשר היה באותה תקופה יו"ר הועד.

cohen chaim1

New member
ברשותכם

לפני שהשרשור יעלם בדף השני אני מעלה אותו בחזרה לראש העמוד.

למעלה