תמונות....

מקסים

והמלאך הקטן - מותק

../images/Emo45.gif כל כך יפה ומעורר זכרונות! אנחנו

העדפנו את ג'אספר על באנף שהיא יפהפיה אבל קצת "מטופחת". איפושהוא באמצע הדרך, באיזור הקרחונים, הנוף משתנה והכל נהיה פראי ג'אספר!

ואוווווווווווווווווווווווווו טולקין אין עליך

איזה יופי. ממש עושה חשק אפילו לי העיקר שנהניתם. לא ברור לי איך אפשר אחרי זה לשכנע את עצמך לחזור לדר אפרורי כל כך כמו ... מחקר....

נפלא

נראה נהדר ושהיה כיף מאוד והקטנטונת מתוקה מתוקה. אני מצטרפת לתהיה איך חוזרים אחרי טיול כזה להסתגרות המחקרית.

tulkin

New member
גם אני מצטרף לתהיה

כשלמישהו תהיה תובנה אני אשמח לשמוע... חובות הלימודים והמחקר שלי זועקות הצילו. בינתיים אני מתכנן את הטיול הבא

להפתעתך

New member
הסתכלתי בתמונות-מדהימות

תשמע טולקין-אני טיילתי באמריקה הדרומית וקצת במרכזה, אבל ממה שאני רואה-שתי האמריקות מדהימות...אבל איך זה לטייל עם הילדים לעומת טיולים לפני שהיו לך ילדים?

tulkin

New member
תפוחים ותפוזים

או במילים אחרות - אי אפשר להשוות. אני אומר את זה על שני דברים. ראשית על השאלה שלך. לטייל בלי ועם ילדים אלה שני דברים שונים לגמרי, לא ניתן להשוואה. בשניהם נהניתי מאד. אני מניח אגב שאפילו לטייל עם תינוקת בת שנה ועם ילד בן 5 שונה מאד זה מזה. בקיצור - תפוחים ותפוזים. שנית.... כן שתי האמריקות מדהימות. גם אירופה. אה... וגם אסיה...אהה... שכחתי... גם אוסטרליה וניו זילנד. או... וכמובן אפריקה. אין כמו הרי הסימיין באתיופיה. בקיצור יש לנו עולם די יפה אם יודעים לאן (ואיך) להסתכל. וההשוואה בין יבשות ומקומות - תפוחים ותפוזים. ובקשה אחרונה מניצת הגפן - צריך כנראה לשרשר את זה יחד עם התגובות לתמונות שלי. שלו יסתובב חופשי ואבוד בפורום.

להפתעתך

New member
בכל המקומות האלו כבר היית?

תשמע-אני כמעט מצדיע (נותרו רק הקטבים כדי שתקבל הצדעה רשמית ממש). אני הייתי באירופה, באמריקה המרכזית והדרומית ובאפריקה לייט (קניה)-על הרי אתיופיה שמעתי ואפילו ראיתי סרטי וידאו-באמת נראה מדהים. מתי הספקת וכמה זמן בסה"כ הקדשת לזה? ועכשיו לשאלה קצת יותר מעשית-יש מדינות בדרום אמריקה שלא הספקתי ואת אסיה לא עשיתי בכלל-אני מתלבט מה עדיף בתור טיול של חודשיים שלושה: דרום אמריקה או המזרח הרחוק (הודו לא מעניינת אותי ממש, אני מדבר יותר על נפאל וכ"ו)-בתור מי שראה את שתי המקומות-מה אתה אומר?

tulkin

New member
כתבתי אתמול תדובה ארוכה ומפורטת

שנמחקה לי בזכות תפוז האדיב ומערכת הפורומים הלא בדיוק יעילה... בקצרה. לא הייתי עדיין בדרום אמריקה. זה בתוכנית לשנה האחרונה של הדוקטורט. אני משתדל לא "לעשות" יבשות ומדינות, אלא לטייל, להכיר, להתנסות. אני מטייל הרבה. ב 14 השנים האחרונות השתדלתי להקפיד להקדיש כחודש פלוס מינוס לטיול כל שנה. לגבי השאלה שלך - שוב, תפוחים ותפוזים. אין שום דרך להשוות וזה עניין של טעם אישי, של מה אוהבים לעשות.

להפתעתך

New member
זאת דווקא שאלה די פרקטית

יש פה אלמנט של זמן. אומרים שדרום אמריקה יותר מגוונת. אני אוהב טרקים, נופים מגוונים (ובדרום אמריקה יש הכל), אטרקציות שקשורות בספורט אקסטרים, תרבויות עתיקות ולצדן ערים מודרניות. אלא שבדרום אמריקה הייתי ואני יודע שכדי למצות אותה נדרשים הרבה יותר מחודשיים-שלושה (למעשה, חבר שעשה את זה המליץ לי על שנה וחצי-אחחח, אם הייתי יותר צעיר ולפני לימודים...) נראה לי שגם המזרח מעניין (הודו לא מעניינת אותי בהקשר הזה, נפאל כן) אבל יש מי שטוענים שאין בכלל מה להשוות ושדרום אמריקה יותר מעניינת (כמה מהמעטים שאני מכיר שהיו גם וגם ומספיק זמן) - אז מבחינתי יש פה התלבטות. גם אני ניסיתי להקפיד על חודש בשנה בחו"ל-זה לא תמיד מצליח. ואני לא הולך למקומות כדי לקבל חותמת בדרכון...

tulkin

New member
כאמור - נראה לי שגישתנו שונה.

מן הסתם כדי למצות את דרום אמריקה דרושות שנה וחצי ואף יותר. אבל כדי למצות את מאצ'ו פיצ'ו מספיק שבוע. כדי למצות את הטורס דל פיינה מספיקים שבועיים, וכדי לטפס על האקונקגואה מספיקים שלושה בנחת, וכך גם את טרק האוורסט בנפאל. אף פעם אני לא מטייל בשביל "למצות" יותר ממטרה אחת או שתיים מאד ממוקדות. אין לי בעיה להיות בנפאל ולא לבקר בפוקארה (מה שכל ישראלי מצוי "עושה"), פשוט כי זה לא בכיוון שלי. למצות יבשות, או אפילו ארצות זה גדול עלי. הייתי בטורקיה שלוש פעמים, ארץ מדהימה, מגוונת, טרקים מדהימים בהרים, אוכל מעולה, תרבות יוצאת דופן - במיוחד בכפרים הנידחים, אנשים נחמדים וחמים... ועדיין לא מיציתי אותה. אז אם אתה רוצה עזרה בתכנון טיול - אין לי בעיה להמליץ לך, יש לי נסיון רב בתכנון (וביצוע) טיולים. ההמלצה הראשונה תהיה - תפסת מרובה, לא תפסת.

להפתעתך

New member
בטורקיה יש לי משפחה

ככה שבכל מקרה מתי שהוא אני אצטרך לטוס ולבקר שם-ועל הטרקים המדהימים שם שמעתי (אגב, שמעתי דברים ממש מדהימים על איראן-שמזכירה מאוד חלק ממדינות דרום אמריקה, רק שיעית קיצונית ותומכת בהשמדת עם לצערנו) ואני אעשה את זה בהזדמנות (לדוד שלי אמור להיוולד בקרוב ילד-אז נטוס לבקר). אם יש לך המלצות חמות על המזרח הרחוק -אני אשמח לשמוע-ובכלל על כל מקום שהיית בו וחודשיים שלושה הם זמן מספיק עבורו.

tulkin

New member
נראה לי

שלא כדאי להשתמש בדפי הפורום לצורכי המלצות טיולים אישיות. אשמח לעזור. כתוב לי מסר אם אתה רוצה ונמשיך משם.

mummy

New member
תמונות מדהימות, איזה כיף לכם! עושה חשק בטירוף

מאחלת לך ולבני המשפחה עוד הרבה טיולים כאלה. נראה משובח במיוחד.

למעלה