אוקי דוקי ../images/Emo182.gif
אבל זה מספיילר רק לספר אחד (עד כמה שידוע לי), אז לא נורא...
טוב, אין לי כוח לתאר איך הם נראים, כי זה ממש מוזר ומסובך ולא לגמרי הבנתי.... ואין לי כוח. התמונה ששמת שם, זה איסקרוט?
מוזר... טוב, האמת זה יחסית דומה לאיך שאני דמיינתי אותם... רק שאצלי לא היו כל כך הרבה פרטים קטנים... וגם הם לא היו אפלים כאלה!! בספר הם היו חביבים מצחיקים כאלה!!! ומה זה היצור הזה שהוא הרג? מאיפה התמונה הזאת בכלל?? טוב, אז זה מה שקורה בספר #26: האלימיסט (איזה מציק *מגלגלת עיניים*, אבל לא נורא, אנחנו עדיין אוהבים אותו!!) נותן לאנימורפס משימה. הוא ואיזה קרַיַאק אחד (אוי, זה נראה רע בעברית.. זה אמור להיות Crayak), שדרך אגב הוא גם המוטנט המוזר הזה שג´ייק ראה כשהיירק מת בתוך הראש שלו, אז קריאק והאלימיסט רבו (קריאק הוא עוד איזה סופר-יכול-על-מופשט שכזה), והם לא יכולים לתקוף אחד את השני ישירות כי אז נהרסים מלא כוכבי לכת וכאלה, אז הם החליטו לריב בעקיפין - הריב היה על איזה כוכב לכת, שקריאק היה חייב להשמיד, והאלימיסט לא היה מוכן לתת לו להשמיד. אז כל אחד בחר שבעה נציגים, והנציגים יועברו לכוכב לכת שעליו רבים, וינסו להרוג את השני. הקבוצה שנשארת בחיים - זה שבחר אותה, מנצח. הקבוצה שמתה... טוב, חבל. האלימיסט, כאמור, בוחר בששת האנימורפס - ובאֶרֶק (הדרואיד - מבני הצ´י, שאותם בנו הפמאליטים). קריאק בוחר בשבעה מבני המין שהוא יצר בעצמו במיוחד כדי להשמיד זנים: האולרים (Howlers). שהם, דרך אגב, אלה שהשמידו את הפמאליטים. טוב, אז זאת המשימה, אין לי כוח לספר עכשיו מה קרה עם זה ואיך זה התפתח ואיך זה נגמר - וזה דוקא היה ספר עם סוף מאוד מחוכם, לדעתי.. קיצר - המלחמה של האלימיסט וקריאק לא היתה בשביל כוכב הלכת, אלא בשביל הזן שחי עליו: אלה האיסקרוט הנ"ל. ורק בסוף הספר מסתבר למה הם כל כך חשובים: האיסקרוט בנויים בעצם משני זנים, האיסק והיורט, שהם סימביוטיים (שיתופיים), כלומר - האיסק לא יכולםי לחיות בלי היורט, והיורט לא יכולים לחיות בלי האיסק, ושניהם יוצאים מורווחים מהשיתוף שביניהם. האיסק הם זן חסר מוח, בעקרון, הם בעיקר רק גוף. והיורט הם יירקים. אם כן, למה לנו להציל אותם? שאלה מצוינת, ויש לה תשובה יוצאת דופן במצוינותה: האיסק כנראה נפרדו מהיירקים באיזשהו מסע בחלל, והתיישבו על כוכב אחר והתפתחו שם. הם האמינו שלהשתלט בכוח על גופים של אחרים זה לא יעיל לטווח הארוך, לכן הם עשו משהו שאף אחד לא חשב עליו: הם
בנו להם זן מיוחד, שאין לו מוח שמסוגל לחשוב בשביל עצמו. הרי יש להם הנדסה ביולוגית, למה שלא יעשו את זה? וכדי שהסיביוטיה (או איך שלא קוראים לזה) תהיה מושלמת - הם שינו גם את עצמם, כך שהם לא יהיו מסוגלים לחיות בלי האיסק, לא יודעת בדיוק איך הם עשו את זה, אולי הם עשו ככה שעל זנים אחרים הם לא מסוגלים לשלוט, לא יודעת... קיצר - אם היירקים והאיסקרוט ייפגשו - אולי האיסקרוט ישכנעו את היירקים לעשות כמוהם, ולהפסיק כבר להציק לכל היקום!! קרציות אלה.. בסוף, אחרי שהאנימורפס הצילו את האיסקרוט (מה, באמת חשבתם שהם ימותו?), האלימיסט גילה להם מה יקרה בעתיד בעקבות מה שהם עשו: הוא לא יכול לחזות את העתיד בדיוק (<-- מסקנה מספר #7, למי שלא קרא), אבל זה מה שסביר שייקרה: בעוד 300 שנה היירקים והאיסקרוט ייפגשו (כוכב הלכת שלהם די מאוד רחוק...), והיירקים ייראו שיש דרך אחרת. לדעתי זה יהיה קצת מאוחר מדי, כי אם היירקים ינצחו אז עדיין הם כבר יהרסו את כדור הארץ שממילא גוסס, וכמה דורות ייתחלפו אז בני אדם כבר יישכחו איך להתנהג כיצורים חופשיים... אבל מילא. וזה מה שמביא אותי לשאלה הבאה: אמרת שהם במשחק מחשב? מה התפקיד שלהם שם? (כי בעקרון כשהם ייפגשו את היירקים אז זהו, די ניצלנו מהיירקים..) לי זה לא יקרה Nagini Potter
SAVE A TREE (eat a beaver)