תמונת מצב על התחום הגרפי ללא איגוד

מימדיון

New member
לדוד ומשה...

משה: לאור העבודות שהעלית לפה (ולאתר שלך) הייתי מתרכז בלצייר בינתיים, כי בתלת יש לך עוד הרבה ללמוד, לפני עבודה. ואם מישהו ייקח אותך אז קח בחשבון שאתה תצטרך לעבוד "בכל מחיר" דוד: הנושא טחון. ואחת לכמה שבועות יקום מישהו שיגיד "וואלה, רעיון מעולה נעשה איגוד ואז נוכל גם לשבות" לגבי שכר מינימום, אני לא נגד, אני אפילו בעד, ולהזכירך לצד איגוד המורים ומצחצחי הנעליים יש חוק במדינת ישראל שקובע מהו שכר מינימום, לכל עבודה. אני לא חושב שצריך להגדיר שכר מינימום לתלת כמו שאני לא חושב שצריך להגדיר שכר מינימום לרוחצי פילים בקרקס. זה משהו גלובלי. זו עבודה כמו כל עבודה. אני לא בצד משלמי המשכורות (לצערי או לשמחתי, לא החלטתי עדיין). פשוט נמאס לי לראות אנשים שמתעוררים יום אחד ואומרים לעצמם: " מגניב, היום נחנך את כולם ונסביר להם מה קורה בארץ" אז יקומו המלפפונים ויגידו לגנן: "אח של אח של דוד שלו, נעשה, הוסבר, נטחן עד דוק, יאללה די, חאלאס לבכות, שנס מותניים ותתחיל לעבוד" ולכל הבוכים לגבי יש או אין עבודה, אני אביא שתי דוגמאות 1. בארץ יש הרבה מאוד עורכי דין מדופלמים, לא כולם עובדים במקצוע שלהם, ככה זה... לפעמים יש ביקוש לפעמים אין, מי שטוב בתחומו ימצא עבודה. 2. תשאלו כל מלצרית שניה בניו-יורק/ לוס אנג'לס מה החלום שלה ולמה היא ממלצרת, התשובה תהיה לרוב "i wanna be an actress" ושהיא ממלצרת רק עד שהיא תפרוץ. יש כאלה שמצליחות וכאלה שלא, כמו בכל דבר אחר בחיים. לפעמים חלומות מתגשמים (אבל לא בהכרח, ולפעמים צריך להגשים אותם) the מימדיון have spoken

tomerjinji

New member
למשה

שלמדתי מקס (לפני מספר שנים) המורים קישרו אותנו פה ושם עם מקומות העבודה המעטים שהיו אז . באיזה בית ספר אתה לומד כרגע ?

shosho8k

New member
גם אני , ושמישהו יעזור בבקשה !!!

גם אני מחפש עבודה אבל אני ממש לא יודע לפי לפנות ואין לי בעיה לעבוד בין 3200-4000 אני רוצה עבודה!!!!! אבל זה מטריף אותי שאני מוצא כמעט אפס מקומות עבודה בתחום שמשתמשים במאיה (אף פעם לא עבדתי עם תוכנות תלת מימד אחרות) אני ממש לא סופרמן אבל הרמה שלי לא לא פחות מבינוני OVERLOLL במאיה ואשמח אם מישהו או מישהי יתנו לי שמות של חברות (או אתרים של חברות) בבקשה! אם יש לכם לב אז תתנו לי כי אני רוצה להפסיק כבר לעבוד בתור שומר בכניסה לפאב (לא נציין את שם הפאב חחחחחחחחחחחחח) זו לא בדיחה ....כל מה שאני רוצה זה האפשרות להגיע למקומות עבודה ולהציג את עצמי ! הרבה תודות ! יוני

shosho8k

New member
צריך לעשות רשימת חברות !

לדעתי זה יעזור לנו הסטודנטים וגם לאלו שכבר סיימו אם תהיה רשימת חברות בתחום ! ככה אנחנו נידע לאיפה לגשת וגם ככה החברות יחשפו להרבה יותר לאלו שלמדו או עוסקים במקצוע ! (זה גם יכול להיות טוב בשבילם ! אפילו אם זה טיפה יעצבן אותם שהרבה אנשים ישלחו מיילים ) אני מכיר שלושה חברות בארץ JCS BROADCAST GRAVITY ופה שומע על אלו שמפרסמים שהם צריכים עובדים בפורומים אבל לא נותנים שמות שזה מעצבן....... אני בטוח שיש הרבה יותר ! מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא ? בתודה מראש ! יוני

3Dead

New member
הינה סיבה אחת ששווה לחשוב עליה

למה המצב הוא כמו שהוא : תלת מימד וגרפיקה הם מקצועות על גבול האומנות. ובמדינת ישראל אי אפשר להתפרנס מאומנות .(נקודה) עיינו ערך :ציירים ,מוזיקאים ,שירה , ספרות וכו' .... כמה אנשים שמתפרנסים מאומנות בכבוד אתם מכירים ? עסקים בישרל לא חושבים שעל כישרון צריך לשלם רק על מה שלמדת באוניברסיטה במקרה הטוב או בתיכון במקרה הרע .... מי מצליח כגרפיקאי ? מי שלמד בבצלאל וכו' ..... כישרונות מקבלים מינימום ! תחשבו על זה ....

tomerjinji

New member
זה דומה אך דיי שונה

מישהו שכותב שירה יפה וספר ומקווה שאנשים יקנו את זה... זה שונה בהרבה מגרפיקאים כי גרפיקאים עובדים מול סטודיו/חברה/לקוחות ובדרך כלל הבוס שלהם עושה כסף בטוח מהעבודה שהוא עושה לקליינט (לפעמים הוא עושה את זה בחינם כדי למשוך לקוח אטרקטיבי ולפעמים מחיר עלות) אבל בדרך כלל מה שגרפיקאי עושה בחודש בשביל הסטודיו שלו מצדיק משכורת שהיא הולמת למה שהסטודיו הרוויח על הגב שלו ושל העובדם האחרים . ושמישהו כותב ספר הוא יכול לחפש מי ירצה בכלל להוציא לאור את הספר שלו (שלא נדבר על תמלוגים).

galrt

New member
3dead וממדיון

3dead תלת בארץ זה לא אומנות, אין שום הבדל אבל שום הבדל בין תלת בארץ לתכנות. שניהם תפקידי יצירת מוצר סופי שרק מספק את הלקוח(עושה את העבודה). כי פה אומנום שואפים לאיכות וגבהים אבל אין הרבה זמן וכסף לזה..העיקר שזה יעבוד ואז אם ישאר זמן...אז.. לחברת משחקים,מולטימדיה, אין הבדל בין מתכנת לבונה אתרים לגרפיקאי ולכן השכר והתנאים צריכים להיות תואמים. מה שקרה זה פשוט הכיוון של התלת פה הפך למשהו אחר כמו שבניית אתרים הפך למקצוע מוזר בפני עצמו עם תמכור מוזר בלי קשר לשום דבר(מי החליט שזה יקח 30-50$ לדף? למה אפשר לחשוב כמה זמן מושקע).. רק בזמן שבניית אתרים פרח התחום הזה קיבל את הקצה הקטן של המקל, איך? אין לי מושג.. וזה כבר לא חשוב. כבעלי המקצוע אין מה לעשות חוץ מלא להסכים לעבוד בזנות שזה לא פשוט לאנשים שצריכים כסף..וזה ניצול. זה האחריות של בעלי הסטודיום להלחם עם הקליינטים. ממדיון, אני לא יודע בדיוק מי אתה אבל אתה נשמע לי בן אדם מצחיק מאד. רק עכשיו הבנתי למה הכינוי שלך מתכוון.

מימדיון

New member
לא...

לימדתי את עצמי התחלתי ב3DS4 ב93 ומאז אני מכור כבד.... למדתי תוך כדי עבודה. בבית ספרים אנשים אחרים מה לא.... וגם במקומות/עבודות "משעממות" "מעצבנות" וכו' מצאתי משהו ללמוד (בעיקר יעילות כדי לסיים את המטלה בזריזות האפשרית) ולגבי השם: מימד קטן = מימדיון מימד +דיון = מימדיון פארק מים = מימדיון הושקעה הרבה מחשבה בשם ישבתי במערת המים שלי והרהרתי איך אפשר להציל את העולם ואז בא לי הרעיון אני אהפוך למימדיון, גיבור העם הוירטואלי
ביום פועל בניין פשוט בשם אחמד בלילה פושט על פורומים וממגר שטויות (מה גם אהבתי הגדולה למים גורמת לי בעיקר לפעול נגד דיונים שהם בגדר טחינת מים
) אם תסתכלו בלילה בהיר
אפשר לראות את סמל המימדיון מתנופף מעל גני יהושוע ואפשר לשמוע את זעקת העוברים והשבים בעודי חושף את עצמי בפני עוברים ושבים......

3Dead

New member
אתה צודק 100%

וככה מסתכלים על זה בחו"ל. בחו"ל גם מקצוע התלת מתחלק לתחומים כמו מידול טקסטור וכו' דבר המאפשר לך להתמקצע בתחום שלך במהלך עבודתך. מה שאני טוען הוא שבארץ המצב שונה , ולפעמים מסתכלים על מי שעוסק בתלת כעל אומן ומצפים ממנו שיתן מוצר מא' עד ת'. (למעט אולי סאונד אם צריך) וכאמור אמנים לא מוערכים כראוי בארץ . אולי ההשוואה הבאה תעזור לך להבין למה אני מתכוון : בניית אתרים = מה אתה יודע. תלת מימד = כמה אתה מוכשר.

eldarinn

New member
יש לי חדשות בשבילך

יש הרבה אמנים באירופה ובארצות הברית בחרפת רעב ואני מכיר גם הרבה בוגרי בצלאל ויטל וחולון שהם ערימה של אפסים שמתעסקים במלצרות.

iko iko

New member
איזה מלחמת עולם נהייתה פה!!!

קודם כל אנשים כל הכבוד על השעות, אני לא מגיע למחשב לפני עשר, אחת עשרה בלילה, מי אמר שאין חיים בתלת
מימדיון, קצת מיליטנטי לא? הרבה זעם אחי, אני אשתדל לא להכעיס אותך יותר מדי... ובנימה קצת יותר רצינית, בהמשך למה שכבר כתבתי אני רוצה להבין, אולי אתם שכבר עובדים בתחום תוכלו לענות לי על איך זה יתכן שבהרבה מקומות אחרים בעולם שוק האנימציה פורח בזמן שאצלנו לא זז כלום?! בפרו (אם אני לא טועה) העלו לא מזמן סרט אנימציה באורך מלא, פקניג פרו!!! מה? איפה אנחנו? במקצועות טכנולוגיים אחרים ידענו להשתלב ואפילו להיות בין המובילים בעולם, מה נהיה? איפה החזון? איפה תעבי הבצע שלנו כשצריכים אותם? לא סיפרו להם שהעסק שווה מלירדים? ששווה להשקיע? ומה עם בתי ספר טובים? היחידי ששווה משהו בארץ הוא בצלאל, וגם זה באנימציה דו מימדית ופחות בתלת. כל התחום הזה בבעיה, או שאני טועה?! תקנו אותי, בבקשה, אני אשמח לאכול את הכובע...

למעלה