תמיד רציתי לדעת..

תמיד רציתי לדעת..

מי זאת וירה לין מהשיר בThe wall

melancholy man

New member
מדביק לכאן תשובה שלי מלפני חודש

אם יש אישור של ציף, אני אוסיף את זה ל FAQ של הפורום. Vera Lynn הייתה זמרת מפורסמת בתקופת מלחמת העולם השניה בבריטניה, היא נודעה בשירי אהבה נוסטלגיים, שדיברו במיוחד לחילים שהיו רחוקים מאהובותיהם ומן הסתם גם לאלו שנשארו בעורף וחיכו לחילים, אחד משירה המפורסמים ביותר היה: "We'll Meet Again" אליו מתיחס ווטארס בשורה: Remember how she said that We would meet again בהיותה שדרנית ברדיו ה BBC באותם ימים היא הייתה חלק מהמאמץ המלחמתי/הסברתי של הממשלה. ווטארס משתמש בה ובזכרון שלה בשביל להמחיש את הבדידות של הדמות הראשית באלבום (ולמעשה את שלו עצמו) שבעוד כל החילים שבו הביתה מנצחים, הוא נשאר מחכה לאביו בודד, כשבתוך ים הנוסטלגיה והניצחון איש אינו מתיחס לעצב שלו, לכן, בסוף השיר הוא משאיר אותנו עם השאלה העצובה: Does anybody else in here Feel the way I do ?

tziftzifit

New member
yesh ishur

Also, I think Very Lynn symbolizes for Waters the hopes and dreams of wartime and post-war Britain, the hopes and dreams which were shattered - according to Waters - in the 1970s (and more so in the 1980s; that's what he writes about in The Final Cut and his solo albums). That is, the promise that the post-war world will be a better place, more just and peaceful.​

One Echoe

New member
לפי מה שזכור לי, לא.

זכור לי איזו סצינה לקראת הסוף עם רכבת...

holo

New member
מה שאתה מתכוון זה אולי

when the tigers broke free pt.1 זה הקטע בהתחלה עוד לפני in the flesh, כשהדמות הראשית מוציאה/מכניסה כדורים לאקדח או משהו כזה, אני לא ממש זוכר..

One Echoe

New member
אה, נכון...

אבל באלבום אין את הקטע הזה, לא? וחוץ מזה, מה הקשר לוירה ליין?

when the tigers

זה השיר ומשום מה הוא לא הוכנס לאלבום / למופע ודי נשכח הוא חוזר פעמיים בסרט אם אני זוכר טוב

holo

New member
לא, באלבום אין אותו

אף פעם לא שמעתי את השיר לבד, וגם בסרט ששמעתי, זה רק ברקע ומה שמצליחים לשמוע זה הפזמון בחלק השני..

amitexc

New member
לא יש ממש בהתחלה

בקטע שהמנקה מנקה את החדר ממש שיש את הכתוביות . שם יש קול של בחורה בסגנון שנות ה50-60

flowerboy69

New member
מה קורה לכם ילדים...:)

בתחילת הסרט כשרואים את המנקה יש שיר של וורה לין שנקרא-הילד הקטן שסנטה קלאוס שכח- חג המולד בה רק פעם בשנה לכל ילד וילדה האושר והשמחה שהם מוצאים בכל צעצוע חדש אני יספר לכם הכל על ילד אחד שגר מעבר לפינה בשבילו חג המולד הוא בסך הכל סתם עוד יום זה התרגום של הקטע הזה.אחר כך יש את when the tigers... ואחריו כשרואים את גלדוף עם הסיגריה שומעים את המשך השיר הזה שאותו אני לא זוכר... אגב היא זמרת מאוד טובה ושווה לשמוע אותה...

amitexc

New member
נו זהו בגלל זה לא הבנתי ?!

אגב השיר לא סתם מתנגן שם ויש לו מטרה כמו הרבה רמזים קטנים בסרט.

flowerboy69

New member
ברור

הרי זה כמו שיר ששר לעצמו ילד בודד שרע לו-שהוא מרגיש מנותק מהחיים בודד ששום דבר לו נוגע בו יותר.אגב בלי קשר לסרט זה שיר יפה אני רוצה לקנות דיסק שלה...

למעלה