תמיהה חוזרת

תמיהה חוזרת

כתבתי את הדברים הבאים בשרשור ארוך דלהלן ומאחר ונראה שלא נקראו ובכל מקרה לא הגיב עליהם איש, אני מרשה לעצמי לחזור על עצמי. מהי הדרך הנכונה לדעתי, - זאת כבר כתבתי וחזרתי וכתבתי. הנה הדברים: חלפו 62 שנים מתום מלחמת העולם השניה. כיצד זה מפרסמים שיש מאות אלפים ניצולים? משהו לא מסתדר לי. ואם היו נותנים את המספרים הנכונים של ניצולים ומתוך אלה המספרים הנכונים של ניצולים שמחטטים בפחים או חיים בחוסר כל, - הבעיה היתה מצטמצמת ואולי היה קל יותר לפתור אותה.

7575

New member
לא יאומן ש 55 שנה חלפו מאז חתימת

הסכמי השילומים בין הקנצלר הגרמני קונרד אדנאור לבין משה שרת במרץ 1952 שבהם התחייבה גרמניה להעביר 3 מיליארד מארק אנחנו עדיין דנים בנושא. זה איך זה ייתכן לאן נעלם הבסף

deebeebee

New member
ישנן מספר סיבות

ראשית כל- העליה מברית המועצות לשעבר הביאה איתה עולים רבים שהם שורדי שואה. שנית- בעבר נכללו בקטגוריה זו רק אלה שחיו בגטאות או שהיו במחנות הריכוז וההשמדה. היום נכללים בקטגוריה זו, ובצדק, כל אלה שנמלטו ונדדו ביערות, בברית המועצות, שלחמו נגד הנאצים אם בצבאות סדירים ואם בקרב הפרטיזנים. ובכלל זה גם "ילדי שואה"- ילדים ששרדו מחנות, יערות ועוד, ילדים שהוסתרו על-ידי גויים.

7575

New member
o.k עכשיו הבנתי

כל יהודי באשר הוא שנולד עד 1945 הוא ניצול שואה

schlomitsmile

Member
מנהל
לא הייתי אומרת כך...רק אם שרד תחת המגף הנאצי וזה כולל כמובן את אלה שברחו מאימת הנאצים ליערות, לבריה"מ וכד', ושרדו רק בקושי.

איש לא התייחס לתמיהתי

ואין פלא בכך: ספק אם מישהו יודע כמה ניצולים יש, כמה מהם בחיים וכמה זקוקים לעזרה דחופה. ועזרה דחופה זה העיקר. כל עוד אין מיפוי של אוכלוסיה זו, - הבעיה תשאר כללית ובתור שכזו גם לא יהיה לה פתרון.

מתוך הכרת המצב

ע"פ העדויות שאני מתרגם, ניצולי השואה עלו לארץ בשנים 46 - 50 אלה המבוגרים ביניהם כבר הלכו לעולמם נשארו רק הצעירים דאז שהתחילו את החיים שלהם בארץ כמו כל אחד. בין אלה, כמו בין כולנו יש כאלה שהצליחו כלכלית ודאגו לעצמם לעת זקנה ויש כאלה ,מסיבות שונות שלא ועכשיו הם במצוקה. סיבת מצוקתם לא נובע מן העובדה שהם ציצולי שואה. מי שכן הוא מטופל ע"י הלשכה לשיקום נכים של האוצר. לכן כל הבלגן של הנדבה המבישה הוא מעשה חלם. הפתרון הפשוט לגבי כול הקשישים הנזקקים הוא שהביטוח הלאומי יתן לכל מקבלי הבטחת הכנסה קצבה נורמלים שתאפשר קיום בכבוד.

תודה יצחק. הנך מחזק את התמיהה.

בלי לנסות לפגוע כהוא זה באלה שחיים בקרבנו ועברו מה שעברו, אני תוהה ותוהה. ברצוני רק לחזור ולציין, שאמרתי שוב ושוב שלעניות דעתי הדרך היא משפטית בלבד, אלא שהדגשתי שאיני מכיר את הצד המשפטי ולכן אני שותק בנושא זה.

7575

New member
התוצאה המתקבלת היא זילות שואה

כל אדם בגיל המתאים יכול לזעוק שהוא ניצול שואה ולאיש אסור חלילה לפקפק. וחלק מהאפקטים יכולים לבוא לידי ביטוי בהתפרעויות וואנדליזים של משלחות נוער בפולין. מעניין מה היו אומרים על כך האנשים שבתמונות

masorti

New member
אתה טועה...

החטא הקדמון הוא שממשלת ישראל קיבלה בשנות ה-50 כסף רב מהגרמנים במטרה מוצהרת לחלקו בין הניצולים, ובמקום זאת העדיפה בתכסיסים שונים להשאיר את רובו בקופת המדינה. (זה חוץ מהכסף שישראל קיבלה מגרמניה עם ייעוד מוגדר לסייע לפיתוח המדינה) אין שום סיבה שבעולם "להלבין" את הגזילה ולחלק עכשיו את הכספים בין כל קשישי המדינה. הכסף שייך לניצולים, ולהם בלבד. (הגדלת התמיכה בכלל הקשישים היא ענין נפרד, שגם בו ראוי לטפל) דרך אגב, בהחלט יש קשר בין המצוקה של קשישים ניצולים לבין היות ניצולים. ראשית, חלק מהנזק שנגרם להם הוא הפסד היכולת ללמוד בצעירותם - ולכן נאלצו להסתפק במשרות פחות טובות בארץ. ושנית, בניגוד לותיקים בארץ - הוריהם לא תמכו בהם בצעדיהם הראשונים כבוגרים (קשה לעזור לבן/בת כשאתה עלית בעשן המשרפות), והם גם לא ירשו כלום מהוריהם. אז הם בהחלט התחילו מנקודה נחותה ביחס לאחרים.

masorti

בהנחה שכל מילה שלך נכונה, השאלה עדיין במקומה עומדת: 1 כמה ניצולי שואה היו בכלל? 2 כמה מהם בחיים? 3 כמה מאלה שבחיים זקוקים לעזרה מיידית? לא יעזרו הדיבורים: צריך קודם כל לצמצם את הנושא, כדי להביא לתוצאות של ממש. ועדיין לא נמצא איש שיכל לענות על השאלות שהצגתי.

masorti

New member
מה זה קשור?

אין לי התנגדות שהתמיכה הנוספת לניצולי השואה תהיה דיפרנציאלית, והעניים שבהם יקבלו יותר מאלה שלא נזקקים. אבל אף פרוטה לא צריכה להגיע למי שאינו ניצול שואה, כי מדובר בגזילה שגזלה המדינה מהניצולים. מספיק חמור שכל הניצולים שכבר נפטרו לא יקבלו כלום ממה שמגיע להם. אני אגב לא חסיד הפופוליזם שלפיו כל מי שבמקרה חי באותה תקופה הוא ניצול שואה. ניצול שואה הוא מי ששהה בתקופת השלטון הנאצי בשטח שהיה בשליטת גרמניה או בעלות בריתה. לפי המספרים שמתפרסמים בעיתון מדובר על החל מכמה עשרות אלפים בהגדרות מאוד מצמצמות ועד לכרבע מליון בהגדרות מאוד מרחיבות. אני מניח שלא ממש בעיה לשלוף ממחשבי המשרדים הממשלתיים מי שייך לקטגוריה של ניצול שואה ומי לא. בוא ונניח לצורך החישוב הגס שכל מי שמקבל רנטה כזו או אחרת עמד בקריטריונים להיות מוגדר ניצול שואה.

deebeebee

New member
לא מסכימה איתך

אנשים נעקרו מבתיהם ונאלצו לחיות כפליטים בכל מיני מקומות (גם לא בבעלות ברית של הרייך) וידעו רעב וכל מיני צרות כתוצאה מזה. הם לא פחות "ניצולי שואה".

masorti

New member
הם כן פחות ניצולי שואה...

הם לא נאלצו לחיות בפחד מתמיד שבכל רגע יקבלו כדור בראש או שיחוסלו באלף מיתות משונות. ולמעט מקרים נדירים (למשל מי שנשלח לסיביר), הם חיו כאנשים חופשיים וסבלו כמו יתר האוכלוסיה המקומית.

וויכוח מיותר - והתעלמות מהבעיה

אפשר להתווכח ללא סוף מיהו ניצול שואה: עצם הוויכוח ביניכם מעיד, שהבעיה אינה קלה. ולא אכניס ראשי לכך. גם אין טעם בוויכוח אם המדינה גזלה את הניצולים, או שהניצוליםפ נהנו כמו אחרים מההשקעות העצומות בבנין המדינה: אל תשכחו שהקמנו מדינה יש מאין. אולם - ואני חוזר שוב על עצמי - צריך להיות מעשיים. ולהיות מעשיים זה קודם כל לאתר את אותם הניצולים הזקוקים נואשות לעזרה. אני מניח שכבר אין רבים כאלה ואם רוצים לעזור להם, יש להתמקד בהם. כל התפרסות רק תזיק ולא תביא לכלום.

masorti

New member
אמרתי כבר קודם...

שאין לי התנגדות שהכסף יחולק לניצולים בצורה דיפרנציאלית על פי מצבם הכלכלי היום.

deebeebee

New member
מסתתר במרתף או בבור או בכל מקום

שהיה קיים חשש שכל רגע ימצאו אותו, לא חי בפחד מתמיד? אני מתעדת סיפורים של 'ניצולי שואה' שלא היו במחנות וחיו ברעב, במחבוא ובפחד מתמיד. הם סבלו הרבה יותר מהאוכלוסיה המקומית.

masorti

New member
תקראי שוב מה שכתבתי...

לא הזכרתי גטאות ומחנות. הגדרתי "ניצול שואה" את כל מי שחי תחת שלטון גרמניה הנאצית או בעלות בריתה. זה כולל את המתחבאים בעליית הגג, בצד הארי עם ניירות מזויפים, וכיו"ב. אבל אי אפשר להגדיר את מי שברח לברה"מ וחי בה כל המלחמה כשווה ערך למי שהתחבא בבור באדמה אצל איכר פולני.

למעלה