תמיהה חוזרת

deebeebee

New member
בהחלט אפשר וחובה להגדיר גם אותם

רובם חי כפליטים בברית המועצות.

7575

New member
בסדר אז גם את עדות המזרח גם הם עברו פוגרומים

או שכולם או שאף אחד

7575

New member
עוד כמה תמונות בכדי להזכיר לכולנו מהם או מיהם

ניצולי שואה

בהקשר לשאלותיך גרשון

מעריכים שכיום חיים בישראל 250,000 ניצולי שואה: מצ"ב דו"ח ברוקדייל אשר נערך ב- 2003 ובדק כמה ניצולי שואה חיים בישראל - כאשר ההגדרה הינה תחת הכיבוש הנאצי. כיום מתקיים ויכוח בעולם ובבתי משפט בארה"ב מהי הגדרה של ניצול , כאשר ישנה הגדרה גם של ארצות אפריקה אשר היו תחת המשטר האיטלקי של מוסלני. לא כול ניצול אשר מגיע ואומר אני ניצול מקבל כסף- חלה עליו חובת ההוכחה שהוא היה במחנה ריכוז/גטו/השמדה.... (אני יודעת זאת ממשפחתי ) כמה ניצולים עלו לארץ לפי מחקר שנערך באוניברסיטת חיפה ומנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה , עלו לארץ בין השנים 1945-1989 1,804,978 יהודים אשר היו במדינות תחת המשטר הנאצי, מצ"ב הקישור למחקר. יום טוב

תיקון טעות הגדרת ניצול שואה

לפי ברוקדייל - אדם ניצול שואה הינו אדם שחי תחת המשטר הנאצי בין השנים 1933 - 1945 וכמו כן אנשים אשר הצליחו לברוח קצת או לפני הכיבוש הנאצי

אני סקפטי הן לגבי המספרים והן לגבי המחקר

אך לא אפרט מדוע, כי זו אינה השאלה: השאלה היא - ואני מתנצל שאני חוזר על עצמי שוב ושוב - היא כמה חיים בקרבנו כיום וכמה מהם במצב קשה. עם זאת אני שואל עצמי כיצד אפשר לדעת זאת. ועל כך אין לי תשובה. אולי באמצעות מחלקות הסעד [תאמרו אולי בצדק: חלקם מתביישים להזקק לסעד] ? אולי יש כאלה - בפרט ממקומות קטנים - היודעים על נזקקים אלה ? נאמר לעיל שהם מטופלים באוצר. ואולי יש מי שיודע יותר ממני ?

עב

New member
בואו נתקדם

תיקון מונח: כבר עשרות שנים שאין "מחלקת הסעד" יש "מחלקת הרווחה". בכל מחלקה כזאת יש יחידה לקשיש שדרכה אפשר לבקש סיוע. אתה חוזר על שאלות עקרות כאילו שמישהו כאן יודע את התשובות להן. יש כל מיני הגדרות מרחיבות ומצמצמות והנתונים משתנים בהתאם להגדרות. האם דינו של אדם שהיה אסיר באושוויץ כדינו של מהגר ממדינה משתפת פעולה שמצא מקלט בפלסטינה בתקופה הקובעת? או באוזבקיסטן? אפשר גם להתווכח על הביטוי "מצב קשה". מה זה? מתחת לקו העוני? אדם שהכנסתו לא מספקת לצרכיו גם אם הוא מעל קו העוני? איזה צרכים הם באחריות המדינה ואיזה לא? בקיצור, אפשר להתקשקש ככה עד שכל שורדי השואה ילכו לעולמם ובא לממשלות ישראל הרשעות הגואל. לדעתי המדינה צריכה לסייע לכל הקשישים באשר הם בלי קשר לשואה. שלא יהיה מצב בו לקשיש אין קורת גג, מזון ותרופות. לשאר יסיעו הצאצאים. באיחולי בריאות לכולם ובשורות טובות.

שאלות עקרות?

אם השאלות עקרות, כי אז על מה המהומה ? הטיעון הוא שנתקבלו כספים שמטרתם, או מטרת חלק מהם, היא לפצות את ניצולי השואה. מכאן החל כל הדיון. אם מוותרים על טיעון זה, אכן נותרת הבעיה של סיוע לקשישים. ובמדינה העניה שלנו, שצרכי הבטחון בה הולכים וגדלים וגם למטרות אחרות - כגון חינוך - אין די, - ספק אם יהיה פתרון משביע רצון לקשישים הנזקקים. ומדוע רק קשישים? לידי סניף סופרסול ומאחריו מחכות בקביעות נשים שאינן קשישות כדי לחטט בפחי האשפה.

עב

New member
זה שונה

זו חרפה לחברה ולמדינה שאנשים מחטטים בפחי אשפה ללא הבדל בין דת, גזע, מין ועבר. אנחנו לא מדינה עניה, אנחנו מדינה שיש בה פערים חברתים כלכליים מן הגדולים בעולם.

למעלה