תמיכה באישה לאחר לידה עם חמות...

תמיכה באישה לאחר לידה עם חמות...

נכון שזה קצת קשור לנושא הפורום?
קצת רקע: אף פעם לא היו לי בעיות עם חמותי כי היא גרה ברוסיה ואינה יודעת מילה בשפה אחרת, כך שבעצם לא היה לנו קשר במיוחד. השבוע היא הגיעה לארץ לבקר אותנו, בין השאר כדי לראות אם היא רוצה לעלות לארץ. הביקור התחיל בזה שהיא נפלה ושברה את פרק הכתף.
מה שאומר שהיא מרגישה מאוד חסרת אונים וחסרת יכולת לעשות שום דבר. וזו אישה שמאוד רגילה לשלוט ולסדר לכולם את החיים. הבעיה שלי איתה היא סביב לוטן. בעלי ואני מגדלים את לוטן כחלק מאיתנו, חלק בלתי נפרד מהמשפחה שלנו. אנחנו עושים הכל ביחד. השארנו אותה עד היום (כמעט שנה ושמונה חודשים) רק פעמיים עם בייבי סיטר לזמן קצר ועוד פעמים ספורות עם ההורים שלי/אחי. אנחנו אוהבים לעשות איתה הכל. חמותי, לעומת זאת, מאוד רוצה לעזור, אך רק כפי שהיא יודעת. היא רוצה לקחת את לוטן לדירה שלה (שכרנו לה את הדירה מולנו בבניין) ולשחק איתה שם, כדי לפנות אותנו לעניינינו. כשאנחנו מטפלים בלוטן, או סתם משחקים איתה, היא הולכת לדירתה ואומרת שהיא מרגישה שהיא מפריעה לנו. היום הוא יום הולדתי (30
) והיא התנדבה על הבוקר לקחת את לוטן אליה כדי שאוכל ארוחת בוקר בשקט. ואני מעדיפה לשבת ולהתגפף עם לוטן, לאכול יחד איתה ובכלל לבלות עם משפחתי בכיף. לוטן לא נתפסת אצלי כהפרעה. אז חמותי נעלבה והלכה לה לדירתה, במקום לשבת איתנו ולהצטרף לארוחת הבוקר. כמובן שהזמנו אותה, כמו שאנחנו כל הזמן מנסים לשלב אותה בעיסוקים שלנו. מה עושים? איך גורמים לה להבין שכדאי יותר שהיא תנסה להשתלב במשפחה שלנו ובפעילויות שלנו ושלא תנסה לקחת כל הזמן את לוטן אליה? לא שיש לי התנגדות שלוטן תשחק אצלה אבל אני מתנגדת לכל התפיסה של לוטן כגורם מפריע שצריך לזרוק אותו אצל סבתא כדי שלהורים יהיה קצת שקט. קחו בחשבון שאני לא יכולה לדבר איתה כלל (ברוסית) וזה משאיר את הדיפלומטיה לבעלי האהוב שמדבר על דברים כאלו כמו שגבר טיפוסי מדבר עליהם...
תודה!

קודם כל : מ-ז-ל ט-ו-ב ../images/Emo65.gif../images/Emo70.gif

איזה יומולדת חשוב : 30 !!! אולי תשבו איתה שניכם , את תדברי ובעלך יתרגם לרוסית ? ככה שתהיי בטוחה פחות או יותר שהוא מעביר את הדברים כפי שאת רוצה לשמוע עליהם .

אבל מה להגיד לה?

מה הדבר הנכון להגיד כדי להסביר את עמדתינו בלי שהיא תעלב? אני תמיד בעד כנות, אבל אני לא רוצה לפגוע בה. דבר נוסף הוא שזה בלתי אפשרי לנהל איתה שיחה כפי שהצעת משום שהיא תמיד מתחילה לדבר עם בעלי כשאני מדברת. זה נראה כאילו אם היא לא מבינה מה אני אומרת - אז מבחינתה אני לא מדברת ואפשר לדבר באותו זמן עם בעלי. אני מוצאת את עצמי מדברת לחלל האויר ובעלי מתעצבן מרגע לרגע על כך ששני אנשים מדברים איתו בסטריאו. ובצדק. ותודה על הברכות!

משוש30

New member
צריכה עזרה בתרגום? ../images/Emo13.gif

חמותך באה מתרבות אחרת מרקע אחר אבל גם מזה זמן רב לא גידלה ילדים... היא נורא רוצה לעזור ומרגישה שאתם לא נותנים לה. אני חושבת שאתם צריכים לשבת כולכם יחד. ושבעלך יתרגם את מה שאת אומרת. ולהסביר לה בדיוק את זה. כמה אתם שמחים שהיא שם וכמה אתם רוצים את עזרתה אבל לפני כן אתם רוצים להסביר לה את הצרכים שלכם וההבנה שלכם לגבי דרך גידול ילדים ואיפה היא יכולה להשתלב. (האם באמת יש לה מקום להשתלבות?) אם מותר לי...גם התפיסה שלי היא שונה משלך אבל אני חושבת שאפשר לתת לה את לוטן מדי פעם בלי לקשור את זה לתפיסה של "לוטן כגורם מפריע". למה שלא תבלו קצת זמן לבד? לא בגלל שהיא מפריעה אלא בגלל שזה פשוט שונה להיות לבד ולהיות עם הילדה. גם אם היא הילדה ההכי אהובה בעולם. יש לי הרגשה, ומאד יכול להיות שאני טועה, שאת מתייחסת ללוטן מאד בטוטאליות. זה או הכל או כלום. (סליחה אם אני טועה). אבל להיות כמה שעות בלי הילדה עם הבעל לא הופך אותך לאמא פחות טובה וגם מאפשר לחמותך וללוטן להתחיל לקשור ביניהן קשרים.

את צודקת לגמרי לגבי הטוטאליות

ואולי זאת גם בעיה. אבל אני חושבת שאם היא רוצה לעזור, אז שתעזור כמו שאני רוצה ולא כמו שהיא רוצה. בכל זאת, זו הילדה שלי ואני מגדלת אותה כמו שבעלי ואני רואים לנכון. מה לעשות, לוטן לא מפריעה לי ויש לנו המון זמן לבד כשהיא הולכת לישון. לי זו עזרה גדולה מאוד אם יש עוד זוג עיניים שמשגיח על לוטן, כשאני עושה כביסה או מבשלת וכו'. אני לא צריכה שיקחו אותה למקום אחר, רק שישגיחו עליה יחד איתי. היא יכולה גם לנסות לבנות את הקשר שלה איתה: לקרוא לה סיפורים, לשבת לשחק איתה, לשיר לה שירים - מה שבא לה. כרגע היא רק עוקבת אחרי לוטן ממקום למקום ולא כל-כך מדברת איתה. אולי קשה לה לתקשר איתה כי היא לא יכולה להרים אותה, או להושיב אותה עליה. לגבי הטוטאליות שלי, נכון, קשה לי לשחרר. מצד שני, זה גם בא משום שעד היום לא היתה לי עזרה והייתי צריכה להסתדר לבד, אז התרגלתי כך. אולי אני צריכה להתרגל לקבל עזרה.

יומולדת שמח,

מזל טוב לרגל החלפת הקידומת.. למה שלא תסבירו לה את תפיסת העולם שלכם. למה שלא מראש תצרפו אותה,נניח מראש תזמינו אותה לארוחת בוקר שתשב איתכם? נשמע שהיא רוצה להיות לבד עם לוטן ומנסה בדרכה ל"שחרר" אתכם איך שנראה לה שנכון...

עמית@

New member
אין לי מושג בחמיות.. שלי דווקא בסדר

וגם גרה רחוק, אבל אני חושתב שכדאי שתגידי לה (באמצעות ודים) בדיוק מה שאמרת לנו.. שהיא לא נתפסת כהפרעה, ושאת מאוד רוצה שתהיו כולכם יחד. והעיקר? מזל טוב לך יקירתי

עמית@

New member
שבוע 15 (איך זה קרה? ../images/Emo2.gif )

גם אני מאוד מתגעגעת.. שולחת לך מסר.

ofik

New member
את יכולה רק להיות את

את לא יכולה להפחות את עצמך לשיכת לתרבות\גישה שלה. אבל את יכולה לקבל אותה לשלך. להגיד לה זה חשוב, בדיוק מה שאמרת לנו. שאת לא דוחה אותה, אלא יש לך גישה\תחושה אחרת לגבי לוטן. יש לשאר שהיא תבין, הרי כל הביקור כאן הוא בשבילה מפגש עם תרבות וגישה אחרת לדברים. נראה לי שזה עדיף בשבילה מלהשאיר אותה בהרגשה שאת לא רוצה אותה בחיים שלכם, או לחילופין לותר במקומות שחשובים לך. מנסיון לקח לי זמן להבין שהחמות שלי שונה ממני בהרבה דברים, אבל זה לא אומר שאי אפשר לדבר. ומה לעשות זו לא בחירה, אבל אנחנו שיכות לאותה משפחה. והילדים שלי הם הנכדים שלה. המון הצלחה, ודברי איתה לדעתי זה חשוב מאד גם לעתיד, מכיון שהיא תמיד ברמה כל שהיא תהיה תלויה בכם. עופיק

את צודקת בכל מילה.

אני מבינה מהשרשור הזה שיש גם לי כמה בעיות שאני צריכה לעבוד עליהן. אני גם צריכה לקבל אותה למשפחה. תודה!

nonaa

New member
מזל-טוב |4u ו-אין לי עצות ....|

חמותי גם הציעה שכשהיא תהיה בחופש היא תיקח את נגה אליה ואוכל להתפנות לעיסוקי אבל אני אמרתי שאני לא בטוחה שאני רוצה "לתת" אותה למס' שעות ומאז היא פשוט אומרת לי שאני אגיד לה איך היא יכולה לעזור , אז אין לי כ"כ עצות (וגם אין מחסום של שפה במקרה הזה) אני רק יכולה לשער שאולי חמותך רוצה לשחק ולהשתעשע עם נכדתה אבל לא מרגישה בנוח להשתטות בנוכחותך ... לא יודעת לייעץ ... אז רק מאחלת
ומקווה שזה יסתדר ולא יגיע לחיכוכים מיותרים ... הצעה: אולי תצאו לחגוג את היום הולדת באופן זוגי (מסעדה, ספא ...) ותציעו מיוזמתכם לחמות לשמור על לוטם בזמן זה ? היא תשמח שאתם נעזרים בה, סומכים עליה וגם שהיא יכולה לבלות עם הנכדה כפי שהיא רוצה ...

זה בסדר ותודה על האיחולים!

אולי באמת נצא, אבל בערב, כשלוטן ישנה. חמותי לא יכולה להרים אותה, או להחליף חיתול ולכן קשה להשאיר את לוטן איתה לבד בשעות הערות. לא חשבתי על האפשרות שהיא מתביישת ממני.

דפנה מי

New member
אני חושבת ...

שבאמת כדאי להזמין אותה ולדבר איתה שניכם (היא תראה גם את שפת הגוף שלך והטונציה שחשובה מאוד) ולהגיד לה שעם כל הכבוד-היא לא היתה שנה ו 8 חודשים כ"מטפלת" בחייה של לוטן וזה מוזר לך שהיא פתאום באה ויודעת מה לעשות איתה ושקשה לך להיפרד מלוטן - כי התרגלת שהיא חלק מחייכם ומבחינתך היא כבר לא מפריעה והתרגלתם לעשות הכל איתה (גם אם מהצד זה נראה שהיא מפריעה). מה שכן תשמחי לעשות דברים בהדרגה-שהיא תנסה להיות אצלכם בבית ולשחק עם לוטן (אם תוכלי לסבול את זה) ולתת לך קצת מרחב בתוך הבית ותראו צעד צעד איך מתקדמים... ובכלל לשאול אותה למה היא רוצה כ"כ לקחת את לוטן אליה-מה גורם לה להתנהג ככה? למה היא חושבת שזה נכון לעשות את זה?

למעלה